Συμβολικό «μπλακ άουτ» στο Ίντερνετ, ως αντίδραση σε νόμο

Γενικές ερωτήσεις και απαντήσεις που έχουν σχέση με το Internet και την καθημερινή του χρήση.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14098
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Συμβολικό «μπλακ άουτ» στο Ίντερνετ, ως αντίδραση σε νόμο

Δημοσίευση από fiskilis » 06 Μαρ 2009 10:41

Συμβολικό «μπλακ άουτ» στο Ίντερνετ, ως αντίδραση σε γαλλικό νομοσχέδιο

Ιστοσελίδες με μαύρο φόντο και μηνύματα που γράφουν «αποσυνδεδεμένη». Μια νέα μορφή αντίδρασης εμφανίζεται στο διαδίκτυο: οι Γάλλοι χρήστες διενεργούν ένα συμβολικό «μπλακ άουτ» στο ίντερνετ, διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης, με το οποίο θα τεθούν αυστηροί περιορισμοί και έλεγχοι στην ανταλλαγή αρχείων μεταξύ των χρηστών.

Σύμφωνα με τους εμπνευστές της πρωτότυπης αυτής «αντίστασης» σκοπός του εγχειρήματος είναι να καταστεί σαφές στους χρήστες το τι ακριβώς θα συμβεί αν εφαρμοσθεί το εν λόγω νομοσχέδιο της κυβέρνησης: ένα πραγματικό μπλακ άουτ στο διαδίκτυο! Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο αυτό προβλέπει τη δημιουργία μιας «μαύρης λίστας» ιστοσελίδων όπου πραγματοποιούνται οι ανταλλαγές αρχείων, την απαγόρευση της λειτουργίας τους και τη διακοπή της πρόσβασης σε αυτές από κέντρα ελεύθερου ασύρματου ίντερνετ.

Η «απάντηση» των χρηστών του διαδικτύου ήταν το συμβολικό μπλακ άουτ που φιλοδοξούν να ενεργοποιήσει τους πολίτε, απέναντι στο προαναφερθέν νομοσχέδιο, το οποίο σημειωτέον πως είναι αντισυνταγματικό σε πολλά σημεία του. «Δεν είμαστε αφελείς! Δεν πιστεύουμε ότι μερικές μαύρες ιστοσελίδες είναι ικανές να αλλάξουν την άποψη της πλειοψηφίας των βουλευτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «Τετραγωνισμός του Δικτύου» που εμπνεύστηκε το μπλακ άουτ. «Μέσω της διαμαρτυρίας, ωστόσο, θέλουμε να επισημάνουμε τα μελανά σημεία αυτού του νόμου, τα οποία θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προσφύγουμε ακόμα και ενώπιον της δικαιοσύνης», προσέθεσε, τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο με τη μορφή που έχει δεν επιδέχεται τροποποίησης ή άλλου τύπου διόρθωσης, και οφείλει να αποσυρθεί ολοκληρωτικώς και αμέσως.

tvxs.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “Internet Help”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες