Εύρεση string μέσα σε ένα κείμενο...

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Εύρεση string μέσα σε ένα κείμενο...

Δημοσίευση από majuranus » 26 Φεβ 2009 10:37

Γεια σας! και καλημέρα

έχω σε μια βάση καταχωρημένα δεδομένα. ένα από τα πεδία έχει τιμές από ένα checkbox group το οποίο με μια implode ένωσα όσα checkboxes πάτησε ο χρήστης.

τώρα θέλω να μετρήσω το πλήθος των checkbox που πατήθηκαν.

πχ

επιλογή1
επιλογή2
επιλογή3


και θέλω να μετρήσω πόσες φορές πατήθηκε η κάθε επιλογήΧ (κάτι με count ας πούμε)

το ζόρι μου είναι πως θα καταλάβω ποιες επιλογές πάτησε, από την στιγμή που το πεδίο μου (qone[]) τις έχει όλες χωρισμένες με κόμμα για κάθε εγγραφή.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός. ευχαριστώ πολύ

Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Εύρεση string μέσα σε ένα κείμενο...

Δημοσίευση από majuranus » 26 Φεβ 2009 22:03

<? $query = "SELECT qone FROM qdata";
$result = mysql_query($query);
$q0=0; // Γεωργία - Κτηνοτροφία
$q1=0; // Χημικά - Πετροχημικά
$q2=0; // Κατασκευές
$q3=0; // Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά
$q4=0; // Ενέργεια
$q5=0; // Περιβάλλον
$q6=0; // Τρόφιμα
$q7=0; // Υγεία
$q8=0; // Τηλεποικοινωνίες
$q9=0; // Βιομηχανικός Εξοπλισμός
$q10=0; // Παροχή Υπηρεσιών
$q11=0; // Μεταποίηση πρώτων υλών
$q12=0; // Μεταφορές
$q13=0; // Τίποτα από τα παραπάνω
while($row = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC))
{
$exp_qone= explode(',',$row['qone']);
$i=0;
While ($i<=13)
{
Switch ($exp_qone[$i])
{
Case "Γεωργία - Κτηνοτροφία":
$q0=++;
break;
}

$i++;
}
echo "<br><br>";
echo $q0;
}
?>
και μου βγάζει αυτό...
Parse error: parse error, expecting `T_STRING' or `T_VARIABLE' or `'$'' in C:\xampp\htdocs\questionnaire\stats.php on line 59

line 59 είναι Case "Γεωργία - Κτηνοτροφία":

Το ζητούμενο είναι να σπάσω τις τιμές που είναι χωρισμένες με κόμμα σε ένα πεδίο και μετά να συγκρίνω πόσες εγραφες περιέχουν μέσα την φράση Γεωργία - Κτηνοτροφία (και άλλες) και να αυξάνω ένα μετρητή κάθε φορά που βρίσκει μια . Ετσι θα ξέρω πόσοι πάτησαν και σε ποιες επιλογές.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Εύρεση string μέσα σε ένα κείμενο...

Δημοσίευση από korgr » 26 Φεβ 2009 23:35

Πάντως για το parse error:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$q0=++; // λάθος
$q0++; //σωστό

Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Εύρεση string μέσα σε ένα κείμενο...

Δημοσίευση από majuranus » 26 Φεβ 2009 23:37

Αυτό διορθώθηκε,
τα άλλα ακόμα δεν...

ευχαριστώ πάντως για την απάντηση

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6237
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Εύρεση string μέσα σε ένα κείμενο...

Δημοσίευση από fafos » 27 Φεβ 2009 00:41

mas ekshgeis ti thes na metras? yparxei kapoio pedio sthn vash opou krata auta ta clicks ths kathe kataxorhshs? vrisko ligo periergo ton tropo pou prospatheis na kaneis count..
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Εύρεση string μέσα σε ένα κείμενο...

Δημοσίευση από majuranus » 27 Φεβ 2009 00:44

Ναι, η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι και τόσο καλός.
Αυτό που θέλω είναι να μετράω πόσα κλικ από την κάθε επιλογή έκανε ο χρήστης. Θα δεδομένα περάστηκαν στη βάση ως ένα string με την χρήση implode γιατί απ' όσο έψαξα δεν γινόταν αλλιώς. Τώρα θέλω μετρήσω τις επιλογές για να βγάλω στατιστικά
πχ η επιλογη1 πατήθηκε 3 φορες, η επιλογή2 5 φορές και πάει λέγοντας...

Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Εύρεση string μέσα σε ένα κείμενο...

Δημοσίευση από majuranus » 27 Φεβ 2009 00:49

To pedio legetai qone
kai η τιμή του στην περίπτωση που έχουν πατηθεί όλα τα κλικ σε μια εγγραφή είναι:
Γεωργία - Κτηνοτροφία, Χημικά - Πετροχημικά, Kατασκευές,Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά, Ενέργεια, Περιβάλλον, Τρόφιμα, Υγεία, Τηλεπικοινωνίες, Βιομηχανικός Εξοπλισμός, Παροχή Υπηρεσιών, Μεταποίηση πρώτων υλών, Μεταφορές, Τίποτα από τα παραπάνω

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6237
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Εύρεση string μέσα σε ένα κείμενο...

Δημοσίευση από fafos » 27 Φεβ 2009 02:10

akoma den katalavaino :(

exeis thn eggrafh fafos sthn opoia exeis ena pedio qone... mesa sthn qone vazeis kapoies kathgories.. sosta mexri edo?

erothsh.. an p.x. paththei 2 fores to Γεωργία - Κτηνοτροφία tha mpei 2 fores mesa sto pedio?

kai giati den exeis ena ksexoristo table me tis kathgories opou ekei tha prostheteis clicks?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Εύρεση string μέσα σε ένα κείμενο...

Δημοσίευση από majuranus » 27 Φεβ 2009 02:17

Κώδικας: Επιλογή όλων

<input  type="checkbox" name="qone&#91;&#93;" value="Γεωργία - Κτηνοτροφία" />
	   Γεωργία - Κτηνοτροφία<br />
	   <input  type="checkbox" name="qone&#91;&#93;" value="Χημικά - Πετροχημικά" id="qone1" />
	   Χημικά - Πετροχημικά<br />
	   <input type="checkbox" name="qone&#91;&#93;" value="Kατασκευές" />
	   Kατασκευές <br />
px autes einai oi epiloges tou pediou qone
oraia?

gia na kataxoriso sti vasi to pedio qone[] to opoio einai array tha prepei na xrisimopoihso tin implode gia na enothei san ena string

meta p.x. stin proti eggrafi
patise Κατασκεύες & Γεωργία - Κτηνοτροφία
sthn deuteri patise mono Κατασκευές

θέλω με κάποιο τρόπο να μου γράφει
κατασκευές: 2
Γεωργία - Κτηνοτροφία : 1

:pint:

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6237
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Εύρεση string μέσα σε ένα κείμενο...

Δημοσίευση από fafos » 27 Φεβ 2009 02:34

autes tis kathgories tis exeis se kapoio ksexoristo table sthn vash sou?
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Εύρεση string μέσα σε ένα κείμενο...

Δημοσίευση από majuranus » 27 Φεβ 2009 02:35

oxi, exo apla to pedio qone[] :(

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6237
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Εύρεση string μέσα σε ένα κείμενο...

Δημοσίευση από fafos » 27 Φεβ 2009 02:55

h skepsh genika einai lathos.. apoti katalava kathe eggrafh sou theleis na mporei na anhkei se perissoteres apo 1 kathgories.. opos to exeis tora vriskete h lysh gia auto pou zhtas.. meta omos tha exeis megalytera provlhmata..

p.x. an theleis na epeksergasteis thn eggrafh sou allazontas kapoia apo tis kathgories h an thes na metanomaseis mia kathgoria...

gia na valeis mia taksh feiakse ena table sthn vash sou mono gia tis kathgories (id, onoma kathgorias)

sto checkbox sto value vazeis to id oxi to onoma ths kathgorias.. p.x.:
<input type="checkbox" name="qone[]" value="1" /> Γεωργία - Κτηνοτροφία<br />

xrhsimopoihse thn serialize() oxi thn implobe


an ta kaneis auta to count einai paneukolo:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<?
$link = mysql_connect&#40;'localhost', 'user', 'pass'&#41;;
$q1 = "select onoma_categorias from categories order by onoma_categorias ASC";
$r1 = mysql_query&#40;$q1&#41; or die&#40;mysql_error&#40;&#41;&#41;;


if&#40;mysql_num_rows&#40;$r1&#41; > '0'&#41;
&#123;
	while&#40;$a1 = mysql_fetch_array&#40;$r1&#41;&#41;
	&#123;
$c1 = "SELECT COUNT&#40;*&#41; FROM eggrafes WHERE qone LIKE '$a1&#91;onoma_categorias&#93;'";
$c2 = mysql_db_query&#40;'onoma_vashs', $c1, $link&#41;;
$c2  = mysql_fetch_array&#40;$c2&#41;;
$count_categories = $c2&#91;0&#93;;

echo 'H kathgoria '.$a1&#91;onoma_categorias&#93;.' exei xrhsimopoihthei se '.$count_categories.' eggrafes<br>';

&#125;
&#125;



?>
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Εύρεση string μέσα σε ένα κείμενο...

Δημοσίευση από majuranus » 27 Φεβ 2009 02:59

Κατάλαβα τι εννοείς, αλλά Βασικά αυτό που θέλω να κάνω είναι ένα ερωτηματολόγιο, όπου σε μια ερώτηση πρέπει να διαλέξεις 1 ι περισσότερες επιλογές και μετά να μετρήσεις συνολικά το πλήθος των επιλογών στις εγγραφές. Λέμε το ίδιο?

(πάντως σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες τόσο πολύ :) )

Άβαταρ μέλους
fafos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 6237
Εγγραφή: 30 Νοέμ 2004 03:09

Εύρεση string μέσα σε ένα κείμενο...

Δημοσίευση από fafos » 27 Φεβ 2009 03:13

nai.. to idio leme... an eisai sigouros oti den prepei na xreiastei na epeksergasteis tis kathgories doulepse me implode alla to table sthn vash gia tis kathgories to xreiazesai h an den thes auto doulepse tis kathgories mesa se array:

Κώδικας: Επιλογή όλων

$link = mysql_connect&#40;'localhost', 'user', 'pass'&#41;; 
$arr = array&#40;"Γεωργία - Κτηνοτροφία", "Χημικά - Πετροχημικά", "Kατασκευές,Ηλεκτρικά - Ηλεκτρονικά", klp klp&#41;;
reset&#40;$arr&#41;;
while &#40;list&#40;, $value&#41; = each&#40;$arr&#41;&#41; &#123;


$c1 = "SELECT COUNT&#40;*&#41; FROM eggrafes WHERE qone LIKE '$value'";
$c2 = mysql_db_query&#40;'onoma_vashs', $c1, $link&#41;;
$c2  = mysql_fetch_array&#40;$c2&#41;;
$count_categories = $c2&#91;0&#93;;

echo 'H kathgoria '.$value' exei xrhsimopoihthei se '.$count_categories.' eggrafes<br>'; 



&#125;
Οι πάνες και οι πολιτικοί πρέπει να αλλάζονται συχνά για τον ίδιο λόγο...

Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Εύρεση string μέσα σε ένα κείμενο...

Δημοσίευση από majuranus » 27 Φεβ 2009 03:16

malista, tha to meletiso, kai tha to koitaxo se euxaristo poli, tha valo post gia ta apotelesmata!!!

kalo sou vradi kai xana euxaristo poli!!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες