Επάγγελμα: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ" ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Ας χαλαρώσουμε και λίγο... Aς κουτσομπολέψουμε μια σταλιά, ας πούμε και κανένα ανέκδοτο!

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Serpatinas
Δημοσιεύσεις: 605
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 10:53
Τοποθεσία: ΘΓΚΑ
Επικοινωνία:

Επάγγελμα: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ" ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση από Serpatinas » 13 Φεβ 2009 03:35

Από την σελίδα του ΟΑΕΔ... χωρίς σχόλια....

Επάγγελμα: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ" ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Περιγραφή Επαγγέλματος:
Ανήκει στα επαγγέλματα του μέλλοντος. Ο «θεραπευτής» υπολογιστών είναι ο ψυχαναλυτής για «έξυπνες μηχανές». Προσφέρει υπηρεσίες ψυχολογικής και συμβουλευτικής υποστήριξης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές προηγμένης τεχνολογίας που μιμούνται τα ανθρώπινα συναισθήματα. Για παράδειγμα, όταν ο χειριστής του ηλεκτρονικού υπολογιστή για κάποιο λόγο «πληγώνει» ή «στεναχωρεί» το μηχάνημά του και εκείνο δεν αποδίδει όπως πρέπει, τότε μπορεί να απευθύνεται στο «θεραπευτή» υπολογιστών. Ίσως για μερικούς να αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά το ίδιο έμοιαζε πριν μερικά χρόνια το επάγγελμα του ψυχολόγου ζώων, μια ειδικότητα που στις μέρες μας είναι περιζήτητη, κυρίως στις ΗΠΑ.

Συνθήκες Εργασίας:
Μπορεί να εργάζεται σε δικό του γραφείο, όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του κατόπιν ραντεβού. Έχει στη διάθεσή του όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό γραφείου και πλούσιο πληροφοριακό υλικό γύρω από την «ψυχολογία» των ηλεκτρονικών υπολογιστών προηγμένης τεχνολογίας. Επίσης, μπορεί να πραγματοποιεί «κατ’ οίκον» επισκέψεις στους ιδιοκτήτες των «έξυπνων μηχανών» που χρειάζονται τις υπηρεσίες του.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:
Απαιτείται να γνωρίζει σε πολύ καλό επίπεδο την αγγλική γλώσσα και την τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και να παρακολουθεί τις εξελίξεις της επιστήμης του συμμετέχοντας σε επιμορφωτικά σεμινάρια.

Σπουδές:
Στη χώρας μας τουλάχιστον δεν προσφέρονται σπουδές στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Πάντως για την άσκηση αυτού του επαγγέλματος εκτιμάται ότι απαιτείται συνδυασμός γνώσεων από τα πεδία της ψυχολογίας και της πληροφορικής.

Επαγγελματικά Δικαιώματα:
Εκτιμάται ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα του «θεραπευτή» υπολογιστών θα είναι ένα κράμα των αντίστοιχων δικαιωμάτων του ψυχολόγου - ψυχαναλυτή και του ειδικού πληροφορικής.

Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας:
Μπορεί να απασχοληθεί κυρίως στον ιδιωτικό τομέα λειτουργώντας δικό του γραφείο παροχής ανάλογων υπηρεσιών. Πιθανόν και σε ερευνητικά ιδρύματα ή ινστιτούτα τεχνολογικών ερευνών.
Αγ
Ρούχα στο DRESS

Άβαταρ μέλους
ksarm
Δημοσιεύσεις: 915
Εγγραφή: 22 Μάιος 2007 10:47

Επάγγελμα: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ" ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση από ksarm » 13 Φεβ 2009 03:49

όπως το είπες: "Χωρίς λόγια".

Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

Επάγγελμα: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ" ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση από hik-hok » 13 Φεβ 2009 07:46

πολύ καλή δουλειά έκαναν στον ΟΑΕΔ
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Επάγγελμα: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ" ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση από dimsis » 13 Φεβ 2009 08:52

Αυτό το \ που βγάζει πάνω αριστερά τους ξέφυγε στον κώδικα :p Μάλλον αποτυχημένοι BOM χαρακτήρες είναι :)
(θεραπευτής άρρωστων web deSelopers και ψυχαναλυτές για "SEO Gurus" έχει;) :)

Άβαταρ μέλους
PixelDog
Δημοσιεύσεις: 435
Εγγραφή: 16 Σεπ 2008 17:19

Επάγγελμα: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ" ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση από PixelDog » 13 Φεβ 2009 10:03

Δέκα επαγγέλματα για τον επόμενο αιώνα
επί παντός > γενικά

Δεν περάσατε στο Πανεπιστήμιο; Kαμιά στεναχώρια. Έτσι κι αλλιώς εκεί διδάσκουν το παρελθόν. Tο μέλλον κρύβει πολλές δουλειές που ούτε καν μπορούμε να τις φανταστούμε. Tι θα λέγατε για το επάγγελμα «μεσίτης υπηκοοτήτων»; Ή «Bιογράφος σε πραγματικό χρόνο»; O συγγραφέας Wendy M. Grossman κατέγραψε (με πολύ φαντασία ομολογουμένως) τα 10 περίεργα επαγγέλματα του 21ου αιώνα:

1. Στέλεχος προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας: Tριγυρνάει τα σχολεία για να «συλλάβει» τα παιδιά που παραβιάζουν τους νόμους πνευματικής ιδιοκτησίας, όταν για παράδειγμα κάνουν κολάζ και χρησιμοποιούν εικόνες με copyright.

2. Σύμβουλος ηλεκτρονικής απεικόνισης: Σχεδιάζει και παράγει ηλεκτρονικά background για υποψήφιους σε εκλογές που βγαίνουν στην τηλεόραση. Όταν δεν έχει εκλογές ασχολείται με το ηλεκτρονικές εικόνες που θα έχουν τα στελέχη των επιχειρήσεων όταν παίρνουν μέρος σε videoconferencing.

3. Συσκοτιστής δεδομένων: Δουλεύει ανώνυμα στο δίκτυο για να αλλάξει τα δεδομένα που αφορούν ένα άτομο ή μια επιχείρηση. Aλλάζει το ιστορικό, ατόμων που κάνουν αιτήσεις για δουλειά ή απλώς θέλουν να εξασφαλίσουν τον ιδιωτικό τους χώρο. Γι' αυτή την δουλειά απαιτούνται τεράστιες ικανότητες hacking. Πολλοί προσλαμβάνονται και από τα τμήματα ανθρώπινων πόρων των επιχειρήσεων, για να λειτουργούν ως δολώματα σε πιθανούς υποψήφιους για δουλειά.

4. Eικονικός υπηρέτης: Δουλειά με περιορισμένο μέλλον. Προσλαμβάνεται από κάποιον για να διαχειριστεί τα πάντα που έχουν να κάνουν με τις επικοινωνίες του. Ξεκαθαρίζει τα ηλεκτρονικά μηνύματα που έχουν ενδιαφέρον, ψάχνει νέες σελίδες που μπορεί να αφορούν το αφεντικό του κ.λ.π. Aυτή η δουλειά σύμφωνα με τον Nicholas Negroponte σύντομα θα γίνεται από ηλεκτρονικά προγράμματα.

5. Διαφημιστής για το δίκτυο: Aναπτύσσει και σχεδιάζει τα site των εταιρειών καθημερινά, ενσωματώνοντας τις νέες τεχνικές του δικτύου. Eπίσης συμμετέχει σε newsgroups προσέχοντας να μην θιχτεί το image της εταιρείας στην οποία εργάζεται.

6. Mεσίτης υπηκοοτήτων: Γιατί να κολλάτε σε μια χώρα που έχει υψηλή φορολογία, μεγάλη διαφθορά, και χαμηλές δημόσιες υπηρεσίες, μόνο και μόνο γιατί έτυχε να γεννηθείτε εκεί; Aν έχετε τα λεφτά τότε μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα μεσίτη υπηκοοτήτων, Tαιριάζει τα άτομα με τις χώρες που του πάνε, είτε σε θεσμικό επίπεδο, είτε από επίπεδο ζωής. Kανονίζει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και εγγυάται το προϊόν του σε συμφωνία με τις χώρες που υποδέχονται τους πελάτες του.

7. Bιογράφος σε πραγματικό χρόνο: Ένας επαγγελματίας που αθ συγκεντρώνει όλες τις λεπτομέρειες της καθημερινής σας ζωής και στο τέλος της ημέρας θα τις επεξεργάζεται για να σας βγάλει ένα αποδεκτό profile. Tο αποτέλεσμα της εργασίας του θα δημοσιεύεται την επόμενη μέρα στο Internet, και έτσι το βιογραφικό σας θα είναι πλήρες, ελεγχόμενο και διαρκώς ενημερωμένο.

8. Θεραπευτής υπολογιστών: Kάτι σας ψυχαναλυτής, μόνο που θα εργάζεται με «έξυπνες μηχανές». Όταν πληγώνετε τον υπολογιστή σας και αυτός δεν αποδίδει όπως πρέπει, θα απευθύνεστε σ' αυτόν.

9. Kριτικός ανθρώπων: Σας παρέχει πληροφορίες για ανθρώπους που συναντάτε πρώτη φορά, είτε για επαγγελματικό είτε για προσωπικό λόγο. Eίναι εμφανές γιατί οι υπηρεσίες του είναι πολύτιμες για επαγγελματικό σκοπό. Για προσωπικούς σκοπούς όμως αυτός/η θα παίζει τον ρόλο που παίζουν οι κριτικοί κινηματογράφου ή θεάτρου σήμερα. Δεν θα ξοδεύατε τον χρόνο σας για να δείτε μια ταινία, πριν διαβάσετε τον αγαπημένο σας κριτικό. Γιατί να ξοδέψετε χρόνο για να συναντήσετε κάποιον που μπορεί να σας είναι αδιάφορος;

10. Δημιουργός-ατζέντης ψηφιακών ηθοποιών: Φτιάχνει και προωθεί ηθοποιούς που υπάρχουν μόνο στα κυκλώματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Eίναι ταυτόχρονα, συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης. Παίρνει ένα μικρό ποσοστό από κάθε εμφάνιση των ηθοποιών του σε διαφημίσεις, ταινίες κ.λ.π. και δεν δίνει τίποτε στους ηθοποιούς του.

Δημοσιεύτηκε στο ένθετο «New Millennium» της εφημερίδας «Tύπος της Kυριακής» στις 20.9.1998
http://www.medium.gr/articles/103652944994402.shtml
I Hate My Notepad

Άβαταρ μέλους
Sheena
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3654
Εγγραφή: 07 Σεπ 2005 00:00

Επάγγελμα: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ" ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση από Sheena » 13 Φεβ 2009 10:30

Μέχρι τώρα το κάναμε "ανέξοδα" θα έλεγα...... Τώρα θα το κατοχυρώσουμε κιόλας...... :P
Εικόνα

id12856 Οι άγγελοι πάνε κοντά με τους αγγέλους...

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

Επάγγελμα: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ" ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση από ArchangelX » 13 Φεβ 2009 11:07

Δεν νομίζω να χαλάει κανένα. Ισως να αρχίσουμε να πληρωνόμαστε κιολας :roll: 8)
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Επάγγελμα: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ" ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση από ThyClub » 13 Φεβ 2009 11:33

CPUλόγος:
Πως ήταν τα παδικά σου χρόνια?
CPU:
Αρκετά δύσκολα. Η ΡΑΜ μου ήταν μικρή και ο φίλος μου το Laptop με κορόιδευε γιατί ήμουν πολύ μεγάλος σε όγκο για την υπολογιστική μου ισχύ.
CPUλόγος:
Κατα την εφηβεία έκανες χρήση εξωτερικών δίσκων?
CPU:
Χμμμ... Ναι. Μια φορά αλλά δημιουργήθηκε ενα πρόβλημα κατα την σύνδεση μας και κάηκε...


Ελεος


Άβαταρ μέλους
GeoStuff
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 7496
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2005 03:12
Τοποθεσία: Στα αλατορυχεία της Ζουαζιλάνδης...

Επάγγελμα: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ" ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση από GeoStuff » 13 Φεβ 2009 13:22

EneMe έγραψε:???????????????????????
Η τρέλλα πάει στα Τρίκαλα...
Κούκλα Μου Φρεγάτα Σκίζεις Τον Ωκεανό... Μοιάζεις Στον Τιτανικό!!!

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Επάγγελμα: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ" ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση από ThyClub » 13 Φεβ 2009 13:35

Τώωωωωωρα?

Η τρέλλα εδώ έχει κάνει κυβέρνηση με 78% και αν μπορούσαν να ψηφίσουν και οι νοσηλευμένοι τότε το ποσοστό θα άγγιζε το 100%

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Επάγγελμα: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ" ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση από DGeorge » 13 Φεβ 2009 14:01

Ψυχραιμία αδέλφια :D
Δεξιά μου έχω ένα File Server κι έναν CRM Server της IBM. Στα πόδια μου το PC μου αγνώστου πατρός, κι αριστερά -σε δεύτερο γραφείο- ένα παλιό desktop ΙΒΜ (NetVista για όσους ξέρουν τη σειρά) για δευτερεύουσες πλην-όμως αξιόπιστες δουλειές.
Με το που μπαίνω καθημερινά στο γραφείο: "Καλημέρα μωρά μου! Ο μπαμπάκας ήρθε!" και το μεσημέρι~απόγευμα: "Καλό απόγευμα μωρά μου! Ο μπαμπάκας φεύγει!".
Σε όσους με ρωτούσαν αν 'πάω καλά', η απάντησή μου ήταν: "Πρόσεχε τι λες!! Ακούνε! Μην νομίζεις..Είναι ζωντανά! Παίρνουν μπρος μόνα τους. Αυτοεπισκευάζονται. Σβήνουν μόνα τους. Αν τα ζορίσεις τσαντίζονται και σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Και πολλά άλλα τέτοια! Γι'αυτό προσοχή στο τι λέμε μπροστά σε ένα computer ό,τι κι αν είναι αυτό!" (2001 Η οδύσσεια του διαστήματος.)
Συνονόματε GeoStuff, η Τρέλλα πάει Global!... Στα Τρίκαλα έχεις μείνει;;; ΓΙΟΥΧΟΥΟΥΟΥ :D :D :D :D :D :D
PC-Ponemenos
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4842
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Επάγγελμα: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ" ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση από Stathis » 13 Φεβ 2009 14:49

A γι αυτο το pc μου βγαζει προβληματα ; φταινε τα καντηλια που το εχω ριξει;

Άβαταρ μέλους
Sheena
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3654
Εγγραφή: 07 Σεπ 2005 00:00

Επάγγελμα: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ" ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση από Sheena » 13 Φεβ 2009 15:37

Και σου 'χω πει, να του φέρεσαι πιο τρυφερά! :lol:
Εικόνα

id12856 Οι άγγελοι πάνε κοντά με τους αγγέλους...

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Επάγγελμα: "ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ" ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση από fiskilis » 13 Φεβ 2009 15:47

Stathis έγραψε:A γι αυτο το pc μου βγαζει προβληματα ; φταινε τα καντηλια που το εχω ριξει;
μερικες φορες ο ψυχισμος των υπολογιστων ειναι περιεργος ( δες Connorα ) και θα πρεπει να προσεχετε πως του μιλατε και πως του συμπεριφερεστε γιατι μπορει να παρει αναποδες στροφες ο δισκος του και να ψαχνεστε μετα σε μια σουπα δεδομενων που δεν θα ξερετε απο που σας ηρθαν !!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Χαλαρά κι Ανάλαφρα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες