Η σωστή επιλογή του Ad unit ή Link unit στο adsense

σχετικά με το Google AdSense

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
majuranus
Δημοσιεύσεις: 404
Εγγραφή: 01 Μαρ 2006 19:47
Τοποθεσία: Veria
Επικοινωνία:

Η σωστή επιλογή του Ad unit ή Link unit στο adsense

Δημοσίευση από majuranus » 08 Φεβ 2009 00:22

Η επιλογή της θέσης και της χρωματικής παλέτας που θα χρησιμοποιήσουμε παίζει μεγάλο ρόλο στην απόδοση που θα έχει μια διαφήμιση. Είπα λοιπόν μέσω της προσωπικής μου εμπειρίας να διαφωτίσω λίγο την κατάσταση και να βοηθήσω τους νεοεισερχόμενους στον μαγικό κόσμο του adsense.

Όταν έχετε μια ιστοσελίδα με περιεχόμενο το οποίο αλλάζετε συχνά (η κάποιο forum, directory ακόμα καλύτερα) τότε να είστε σίγουροι πως έχετε την προοπτική να προσελκύετε διαφορετικούς επισκέπτες καθημερινά και από αυτούς σίγουρα κάποιοι θα μπουν στην διαδικασία να επισκεφτούν και δεύτερη φορά την ιστοσελίδα σας. Η απόφαση για το τι είδος διαφήμιση θα βάλετε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Θα σας αναφέρω μερικούς επιγραμματικά.

1) γεωγραφική θέση του κοινού στο οποίο απευθύνεστε
2) Δημογραφικά στοιχεία του κοινού στο οποίο απευθύνεστε
Ηλικία
Φύλο
Μορφωτικό επίπεδο
Επάγγελμα
Γνώσεις ξένων γλωσσών

Έτσι λοιπόν οι παράγοντες που καθορίζουν την διαφήμιση εξαρτώνται καθαρά από το είδος των επισκεπτών που πιστεύουμε ότι θα επισκεφτεί το site μας.
Αν για παράδειγμα έχουμε ένα site τύπου miniclip που είναι για μικρά και "μεγάλα" παιδιά τότε μας ενδιαφέρει περισσότερο η διαφήμιση τύπου Ad unit σε μεγάλα πλαίσια, γιατί το πιθανότερο είναι να εμφανίζονται διαφημίσεις εικόνας με περιεχόμενο παιχνίδια τα οποία προσελκύουν τα παιδιά άρα θα έχουμε μεγάλο αριθμό κλικ. Αν πάλι βάζαμε ένα διαφημιστικό banner τύπου Link Unit στο ίδιο site, αυτό θα σήμαινε ότι ακόμα κι αν ένας επισκέπτης (μικρό παιδί κατά πάσα πιθανότητα) έκανε κλικ σε μια εκ των keywords που εμφανίζονται εκεί, θα έπρεπε μετά να πατήσει στα αποτελέσματα της αναζήτησης σε σύνδεσμο διαφημιζομένου(καλά...). Το κακό με αυτό είναι ότι έχει φύγει ήδη!! από την σελίδα που έπαιζε, άρα το πιθανότερο είναι να πατήσει το κουμπί back γιατί οι γνώσεις του δεν είναι αρκετές ώστε να κρίνει που πρέπει να πατήσει στην σελίδα των αποτελεσμάτων. Η γιατί απλά η μαμά του του είπε να μην πηγαίνει σε άλλες σελίδες εκτός αυτής των παιχνιδιών.

Σε διαφορετική περίπτωση όπου έχουμε ένα Forum π.χ. (καλή ώρα όπως το freestuff) θα παρατηρήσετε πως κάτω από το πρώτο post κάθε θέματος ο διαχειριστής και μέγιστος cordis (γλύφω όπως καταλάβατε γιατί θέλω απεγνωσμένα το βαθμό του adsense master )
Έχει τοποθετήσει διαφήμιση τύπου Link Unit, μια μπάρα δηλαδή με λέξεις κλειδιά οι οποίες εμφανίζονται σύμφωνα με το περιεχόμενο της εκάστοτε σελίδας. Τι καταφέρνουμε έτσι; Οι επισκέπτες μιας τέτοιας σελίδας προφανώς μπήκαν γιατί ψάχνουν κάτι, βλέποντας π.χ στο συγκεκριμένο topic κάποιος την λέξη adsense να εμφανίζεται υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την πατήσει γιατί προφανώς! τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Στα αποτελέσματα της αναζήτησης σίγουρα θα του εμφανίσει και κάποιες πληρωμένες διαφημίσεις στις οποίες πιθανόν να πατήσει γιατί θα είναι πιο συγκεκριμένες! Κοιτάξτε τώρα πιο είναι το καλό της υπόθεσης! έστω ότι πάτησε σε μια πληρωμένη καταχώρηση και μας πλήρωσε το κλικ!, αν πατήσει το κουμπί BACK του explorer και κάνει κλικ σε άλλη πληρωμένη καταχώρηση πληρώνεστε κι άλλο κλικ! και πάει λέγοντας. Η εμπειρία μου λέει, ότι αν πατήσει σε μια διαφήμιση Link Unit κάποιος τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα από αυτό το άτομο να έχετε 1 η περισσότερα κλικ.

Αυτά τα ολίγα σύντομα θα αναρτήσω όλες τις πληροφορίες σχετικά με adsense στο νέο μου Blog http://adsense-majuranus.blogspot.com/ στην αγγλική γλώσσα!

Σας ευχαριστώ πολύ
Φιλικά majuranus

Απάντηση

Επιστροφή στο “Google AdSense”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες