Η ανακύκλωση ανταποδίδει και ανταμοίβει

Ας χαλαρώσουμε και λίγο... Aς κουτσομπολέψουμε μια σταλιά, ας πούμε και κανένα ανέκδοτο!

Συντονιστές: theiapythia, Super-Moderators

Απάντηση
aspa_
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 01 Ιαν 2009 20:43
Τοποθεσία: IERAPETRA
Επικοινωνία:

Η ανακύκλωση ανταποδίδει και ανταμοίβει

Δημοσίευση από aspa_ » 06 Ιαν 2009 01:02

Εικόνα
Το νέο συλλογικό σύστημα ανακύκλωσης «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» υπέγραψε ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, Γιώργος Δημόπουλος, με τους αντιδημάρχους Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πατραίων και Ηρακλείου Κρήτης.

Με βάση το νέο σύστημα ανακύκλωσης, όλοι οι δημότες θα μπορούν να ανακυκλώνουν στα «Κέντρα Ανταποδοτικότητας Ανακύκλωσης» χωριστά κάθε υλικό συσκευασίας, λαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα συμβολικό ανταποδοτικό αντίτιμο.

Σκοπός είναι η περαιτέρω προώθηση της ανακύκλωσης και η επίτευξη των εθνικών στόχων για την προστασία του περιβάλλοντος..

Τα «Κέντρα Ανταποδοτικότητας Ανακύκλωσης» θα τοποθετηθούν σε σημεία όπυ υπάρχει μεγάλη προσέλκυση κόσμου, όπως για παράδειγμα πλατείες.

Στα εν λόγω κέντρα οι καταναλωτές επιστρέφουν υλικά συσκευασιών με παροχή ανταποδοτικού αντιτίμου, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για δωρεάν αγορές ή να το προσφέρουν για κοινωνικούς σκοπούς.

Ο εξοπλισμός των «Κέντρων Ανταποδοτικότητας Ανακύκλωσης» είναι υψηλής τεχνολογίας και πραγματοποιεί αυτόματα την διαλογή στην πηγή.

Εκτός αυτού, αυτόματα πραγματοποιούνται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες όπως η παραλαβή των κενών συσκευασιών, η αναγνώριση των συσκευασιών ανα υλικό και η συμπίεση της κάθε συσκευασίας.

Το σύστημα «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή πιλοτικά στο δήμο Αθηναίων και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Από τα 25 κέντρα που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικά σημεία της πόλης συγκεντρώνονται 358 τόνοι ανακυκλώσιμου υλικού κάθε μήνα. Υπολογίζεται ότι για το 2008 το συνολικό ανταποδοτικό αντίτιμο που αποδόθηκε στους δημότες ανέρχεται στα 250.000 ευρώ.

Το σύστημα δεν χρηματοδοτείται από το ελληνικό Δημόσιο, αλλά από τις εταιρείες συσκευασιών οι οποίες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στους μπλε κάδους και το σύστημα «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης».

πηγή
http://anasa.pblogs.gr/2009/01/390662.html
http://anasa.pblogs.gr/
ME YGEIA PANO APO OLA!

Άβαταρ μέλους
Burned
Δημοσιεύσεις: 1124
Εγγραφή: 04 Ιούλ 2006 02:16
Τοποθεσία: on the way to Curriculax
Επικοινωνία:

Η ανακύκλωση ανταποδίδει και ανταμοίβει

Δημοσίευση από Burned » 06 Ιαν 2009 13:27

aspa_ έγραψε: Το σύστημα δεν χρηματοδοτείται από τις εταιρείες συσκευασιών οι οποίες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στους μπλε κάδους και το σύστημα «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης».

πηγή
http://anasa.pblogs.gr/2009/01/390662.html
Γιατί όχι και τα 2 ; :think:
The time is now, the place is here. Stay in the present. You can do nothing to change the past, and the future will never come exactly as you plan or hope for.
Burned forum - The best g(r)eek forum !!!
Chuck Norris facts

Άβαταρ μέλους
Hermeia
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 02 Αύγ 2004 00:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Η ανακύκλωση ανταποδίδει και ανταμοίβει

Δημοσίευση από Hermeia » 06 Ιαν 2009 17:09

εκτός αυτού.. έχετε δει πως είναι αυτοί οι "τοποι" σήμερα.. κι όχι στις διαφημιστικές φωτογραφίες?

Πρέπει να ανεβάσω καμιά φωτό..
Hermeia the InfoSharer
Η Γνώση είναι Δύναμη
Εικόνα

aspa_
Δημοσιεύσεις: 19
Εγγραφή: 01 Ιαν 2009 20:43
Τοποθεσία: IERAPETRA
Επικοινωνία:

Η ανακύκλωση ανταποδίδει και ανταμοίβει

Δημοσίευση από aspa_ » 06 Ιαν 2009 20:45

απο που θα ανεβασεις καποιο θεμα ...
πιστευω οτι αυτοι οι τοποι θα ειναι σε πολυ αθλια κατασταση........
αυτο αννοεις
http://anasa.pblogs.gr/
ME YGEIA PANO APO OLA!

Άβαταρ μέλους
Hermeia
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 02 Αύγ 2004 00:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Η ανακύκλωση ανταποδίδει και ανταμοίβει

Δημοσίευση από Hermeia » 06 Ιαν 2009 21:53

πρώτα το είδα σε μια άλλη γειτονιά.. σε μια άκρη της κεντρικής πλατείας.. (χωρις να κλέβει χώρο της πλατείας) .. απλά είχε αρκετά μπουκάλια μαζεμένα απ'έξω, σε μια γωνιά του (αυτη που δειχνει η φωτο), μεσα σε σακούλες, αλλα και μερικά ακομα "καθαρά" ανακυκλώσιμα τριγύρω. Τα καλοκαιρινά απογεύματα ήταν το αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών.. που όμως δεν μαζεύανε τίποτα από κάτω, ακόμα και όταν τους έπεφτε.
Το κουμπάκι που πατάς για να χαρίσεις την "ανταμοιβή" δούλευε άψαγα, ενώ το κουμπάκι για να πάρεις την απόδειξη για το σουπερ-μαρκετ .. περιέργως ολο κολούσε.. και όταν δούλεψε, μου έγραψε 16 κουτάκια από τα 30... και το υπερκατάστημα "της γειτονιάς" που υποστήριζει είναι 1χλμ πιο κάτω..

Μετά μια φορά έκανα τη μ* και πήγα στο δικό μας.. στη δική μου γειτονιά.

μια πολύ μικρότερη πλατε-ιτσα και πολυ-φορτωμένη με πολύ περισσότερες λειτουργίες, και το (βλέπε φωτό), το κοτσάρανε φάτσα στα σκαλιά της εκκλησίας, αρκετά πιο κοντά από όσο τα σχετικά συνήθη πλάνα του ελληνικού κινηματογράφου. (αν είχε αδειάσει μια σκουπιδιάρα εκεί θα ήτανε τουλάχιστο πιο μαζεμένα τα σκουπίδια..). Δοκίμασα μέσα στη φρίκη μου να βάλω μέσα κάτι μπουκάλια, και τα πετούσε έξω - γεμάτο ή μπλοκαρισμένο δεν ξέρω.
Απλά δεν ξαναπάω ποτέ κοντά σε κανένα τέτοιο..
Βάλανε και μπλε κάδους στη γετονιά - χωρίς καθαρή σήμανση, κι όλοι ρίχνουνε απ' όλα μέσα, τους έχουνε και ακριβώς πάνω στη στενότατη διάβαση πεζών (μοναδικό φανάρι σε κεντρική έξοδο εθνικής...)
Αι σιχτίρ, όλα τα νέα και καλά σε τούτο τον άθλιο τόπο πρέπει να μας τα βάζουνε με τρόπους που να μας αναγουλιάζουνε..
(κάτσε να δεις και τη νέα νομοθεσία για τη μόνωση των παλιων σπιτιών..)

Επέστρεψα στο παλιό καλό προσωπικό μου σχέδιο,
βάζω τα γιαλια, τα αλουμίνια και τα χαρτιά χωριστά σε μεγάλες διαφανείς σακούλες, το Σάββατο το μεσημέρι, στη γωνία του κεντρικού που είναι περασιά.
Σπάνια τα βλέπει το ξημέρωμα της Κυριακής.. και ποτέ δεν τα βλέπει το βράδυ της.. κι ελπίζω οι άνθρωποι που τα μαζεύουν να τα κάνουν οτιδήποτε τους είναι χρήσιμο.

Την άλλη φορά που θα δείτε ρακοσυλέκτη στη γεινονιά σας, αντί να σουφρώνετε τη μύτη, ρωτήστε τον αν θα περάσει την κυριακή, κι αν τον ενδιαφέρει (οτιδήποτε θέλετε να αδειάσετε και μπορεί να είναι χρήσιμο σε άλλους)

--- εδιτ---
για παλιά ρούχα, παιχνίδια κλπ.. χρήσιμα..υπάρχει και το Μονιμο Χαριστικό Παζάρι.. αλλα είναι εντός της επόλεμης ζώνης του εμφυλίου των εξαρχείων..
Υπάρχει και σε άλλες πόλεις ευτυχώς..
Hermeia the InfoSharer
Η Γνώση είναι Δύναμη
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Χαλαρά κι Ανάλαφρα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες