Καριέρα μακριά από την πατρίδα των 700 ευρώ

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Sheena
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3654
Εγγραφή: 07 Σεπ 2005 00:00

Καριέρα μακριά από την πατρίδα των 700 ευρώ

Δημοσίευση από Sheena » 29 Δεκ 2008 11:11

Καριέρα μακριά από την πατρίδα των 700 ευρώ
Νέοι επιστήμονες που μετανάστευσαν αναζητώντας καλύτερες αμοιβές και εργασιακές συνθήκες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΥΗ ΣΑΛΤΟΥ, esaltou@dolnet.gr
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Είναι τα παιδιά της παγκοσμιοποίησης. Νέοι επιστήμονες που μετά τις σπουδές τους στην Ελλάδα ή την Ευρώπη αναζήτησαν την τύχη τους εκτός των συνόρων. Σήμερα, είναι όλοι τους κοντά στα τριάντα και αισθάνονται δικαιωμένοι από την επιλογή τους.

Για τους περισσότερους, όμως, οι εργασιακές συνθήκες ήταν αυτές που τους έκαναν να πουν «ναι» στις προτάσεις για δουλειά σε διάφορες γωνιές του πλανήτη: Σιγκαπούρη, Ντουμπάι, Λονδίνο, Ζυρίχη... Οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας φαίνεται να κερδίζουν όλο και περισσότερους νέους κι αυτό γιατί βρίσκονται αφενός σε φάση ανάπτυξης, αφετέρου δεν έχουν επηρεαστεί πολύ από την οικονομική κρίση.

«ΤΑ ΝΕΑ» μίλησαν με τέσσερις νέους που διαπίστωσαν ότι μια επαγγελματική καριέρα στο εξωτερικό είναι πιο εύκολη υπόθεση απ΄ ό,τι στην Ελλάδα. Κάποιοι μάλιστα βρήκαν διέξοδο στο εξωτερικό για έναν ακόμη λόγο: την οικονομική κρίση.

Οι ιστορίες τους έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που εξέδωσε προ μηνών η εταιρεία ανθρωπίνου δυναμικού Μanpower. Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα, το 87,7% των Ελλήνωνποσοστό υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο (78%)- δήλωσαν διατεθειμένοι να αλλάξουν πόλη ή ακόμη και χώρα, στην περίπτωση που έβρισκαν τη δουλειά που θα τους εξασφάλιζε υψηλές αποδοχές και καλή επαγγελματική ανέλιξη.


«Στην Ελλάδα θα έπαιρνα το 1/3 του μισθού»

Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ στην Αγγλία και αυτό γιατί πιστεύει ότι πρόκειται για ένα δημιουργικό επάγγελμα που έχει ενδιαφέρον και του ταιριάζει. Ο Γιώργος Δομάγερ πήρε πτυχίο το 2005 και πάντα είχε, όπως λέει, στο μυαλό του να αποκτήσει πρώτα εμπειρία στο εξωτερικό πριν γυρίσει στην Ελλάδα.

«Κι αυτό γιατί, δυστυχώς τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν εξελιχθεί κατά τέτοιον τρόπο που, χωρίς ουσιαστική προϋπηρεσία, είναι πολύ δύσκολο να βρεις την απασχόληση που επιθυμείς. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν εργάστηκα καθόλου στην Ελλάδα», λέει. Οι δυνατότητες γρήγορης εξέλιξης, αλλά και η σημασία που δίνεται στη συνεχή εκπαίδευση των νέων μηχανικών ήταν αυτά που τον έκαναν να φύγει πριν από δυόμισι χρόνια στο εξωτερικό και μάλιστα στο Ντουμπάι. «Εδώ είναι η Μέκκα». «Η συγκεκριμένη πόλη είναι η "Μέκκα του κατασκευαστικού κόσμου". Ό,τι πιο σύγχρονο και πολύπλοκο χτίζεται εδώ. Το πιο ψηλό κτίριο του κόσμου, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της υφηλίου, γέφυρες με εφτά λωρίδες ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας. Όλα δε αυτά με έναν φρενήρη ρυθμό», δηλώνει. Προσθέτει δε ότι υπάρχουν εταιρείες και άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου. «Οι ντόπιοι αντιπροσωπεύουν μόνο το 15% του πληθυσμού».

Εργάζεται σε ισπανική κατασκευαστική εταιρεία. Από τον περασμένο Απρίλιο μάλιστα είναι γενικός διευθυντής του γραφείου της στο Ντουμπάι και έχει επίσης υπό την εποπτεία του τα έργα της εταιρείας σε Μπαχρέιν και Κατάρ. Ο τζίρος της εταιρείας το 2008 μόνο στη Μέση Ανατολή ήταν περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. Όσο για τον δικό του μισθό, «αν υποθέσουμε πως είχα στην Ελλάδα μια αντίστοιχη θέση- το οποίο φαντάζει ουτοπικό- ο μισθός μου θα κυμαινόταν περίπου στο 1/3 των τωρινών μου απολαβών». «Αρκετοί ακούνε Ντουμπάι, Μέση Ανατολή και το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό είναι μια αυστηρή μουσουλμανική κοινωνία, όπου η ζωή του ξένου περιορίζεται στη δουλειά και στο σπίτι. Το Ντουμπάι έχει αρκετά εκατομμύρια τουρίστες ετησίως. Έχει έντονη νυχτερινή ζωή, παραλίες, αμέτρητα εστιατόρια και μπαρ», λέει και συμπληρώνει ότι η επιστροφή στην Ελλάδα δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του.


«Γλίτωσα την αναξιοκρατία»

«O κόσμος είναι πια ένα "χωριό"»: Αυτό είναι το μότο που εκφράζει τον 27χρονο ναυπηγό μηχανολόγο-μηχανικό Δημήτρη Μαρούλη. Κίνα, Αμερική, Αγγλία, Ολλανδία και Σιγκαπούρη είναι τα μέρη στα οποία έχει εγκατασταθεί για μερικούς μήνες ή και χρόνια, προκειμένου να αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία.

Η πρώτη δουλειά στην Ελλάδα ήταν, αφού πήρε το πτυχίο του από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε μια ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία. «Δεν έμεινα πολύ αφού με έστειλαν σε ναυπηγείο της Κίνας ως επιβλέποντα μηχανικό. Ωστόσο, ήταν αρκετά δύσκολα. Βρέθηκα για 12 μήνες σε ένα χωριό κοντά στο Πεκίνο, στο οποίο όμως οι κάτοικοι δεν γνώριζαν αγγλικά και με έδειχναν στον δρόμο, αφού δεν είχαν δει ξένο από κοντά. Ήταν όμως μία εμπειρία ζωής», δηλώνει.

Επόμενος σταθμός η Αμερική, όπου κερδίζοντας μία υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, αποφάσισε να ακολουθήσει ακαδημαϊκή ή ερευνητική καριέρα- «πράγμα εξαιρετικά δύσκολο στην Ελλάδα. Άλλαξα όμως γνώμη και αποφάσισα να εργαστώ. Ήθελα να εκμεταλλευθώ τα καλά του να εργάζεσαι για μια μεγάλη ξένη εταιρεία- καλύτερες αποδοχές, εκπαίδευση με σεμινάρια, μαθήματα σε νέους εργαζομένους, αξιοκρατία- και να αποφύγω το ανώμαλο και επώδυνο ξεκίνημα μιας καριέρας στην Ελλάδα».

Οι απολαβές. Τους τελευταίους έξι μήνες βρίσκεται στη Σιγκαπούρη. Εργάζεται ως επιθεωρητής-ναυπηγός μηχανικός σε μια πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο της ναυτιλίας. Οι ώρες που βρίσκεται στο γραφείο ή το ναυπηγείο είναι 40 εβδομαδιαίως. «Εάν δούλευα σε μια ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, θα έπαιρνα περίπου 2.500 ευρώ έχοντας την εμπειρία τεσσάρων ετών, μισθός υποπολλαπλάσιος του τωρινού». Συγκρίνοντας πάντως τη ζωή στην ασιατική χώρα και την Ελλάδα, το φαγητό και η διασκέδαση είναι πιο οικονομική στη Σιγκαπούρη. Με δύο ευρώ μπορεί κανείς να φάει κανονικό γεύμα σε ένα μέτριο εστιατόριο. «Δεν συμβαίνει το ίδιο βέβαια και στα ενοίκια. Το δικό μου διαμέρισμα στον 30ό όροφο πολυτελούς πολυκατοικίας, αν και μικρό, νοικιάζεται 2.000

ευρώ τον μήνα, ποσό που μου καλύπτει η εταιρεία».


«Ήθελα να μείνω, αλλά δεν μπορούσα»

Το 2002 ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε εργαστήριο ελευθέρων σπουδών στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα με τη μέθοδο της ταχύρυθμης εκπαίδευσης. Με δύο πτυχία στο χέρι, αυτό του στελέχους επιχειρήσεων αλλά και του στελέχους ανώτατης γραμματειακής υποστήριξης, η δουλειά που κατάφερε να βρει στην πόλη της ήταν πωλήτρια για δύο χρόνια σε καταστήματα γυναικείων ενδυμάτων και ως υπάλληλος σε τεχνική εταιρεία.

«Μια δουλειά στην Ελλάδα ήταν για μένα προτεραιότητα. Όμως οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας ήταν ελάχιστες», λέει. Διέξοδος ήταν για την 28χρονη μια δουλειά στο εξωτερικό. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μάλιστα ήταν η οικονομική κρίση του τελευταίου διαστήματος, που έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή στην Ελλάδα.

Ραγδαία ανάπτυξη. Το Ντουμπάι φάνηκε ότι ήταν η ιδανικότερη λύση, όταν πριν από τρεις μήνες έπρεπε να αποφασίσει τι θα κάνει. «Η συγκεκριμένη περιοχή αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, κυρίως, στον κατασκευαστικό τομέα. Έχει λοιπόν ανάγκη όχι μόνο για τους πτυχιούχους μηχανικούς, αλλά και για διοικητικό προσωπικό», σημειώνει. Σήμερα, η Ειρήνη εργάζεται σε τεχνική- κατασκευαστική ελληνική εταιρεία, που δραστηριοποιείται την περιοχή, ως γραμματέας. «Ο μισθός μου φτάνει τα 2.000 ευρώ, ενώ η εταιρεία μου παρέχει σπίτι στο εμιράτο Fujairah, περίπου μιάμιση ώρα από το Ντουμπάι. Εάν είχα μια αντίστοιχη θέση στη Θεσσαλονίκη, θα έπαιρνα το πολύ 1.000 ευρώ, από τα οποία θα είχα να πληρώνω λογαριασμούς, ενοίκιο και τα προσωπικά μου έξοδα».

Ωστόσο, όπως λέει, η ζωή σε μια ξένη χώρα και μάλιστα τόσο διαφορετική από την Ελλάδα δεν είναι εύκολη. «Μπορεί να είναι πιο φθηνή η ζωή σε πολλά πράγματα, αλλά υπάρχουν άλλες δυσκολίες: στη γλώσσα, την κουλτούρα αλλά και τον τρόπο ζωής.

Δεν υπάρχει η έννοια διασκέδαση, όπως την έχουμε μάθει στην Ελλάδα. Το βραδάκι δηλαδή αν υπάρχει διάθεση και χρόνος θα πάμε για καφέ ή ποτό στα γύρω ξενοδοχεία». Προσθέτει δε ότι σίγουρα θα γυρίσει στην Ελλάδα, όταν πια οι οικονομικές συνθήκες βελτιωθούν.


«Αν σε ενδιαφέρει η έρευνα, φεύγεις...»

Το πτυχίο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δεν ήταν αρκετό για την Ελίζα Παπαβασιλείου. Με υποτροφία πραγματοποίησε τις πρώτες μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σορβόνη. Το δεύτερο αυτό πτυχίο τής... άνοιξε την όρεξη για σπουδές, αλλά παράλληλα και δουλειά στο μάρκετινγκ, αυτήν τη φορά στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Βοστώνη. «Επέλεξα λοιπόν να εργαστώ σε ερευνητικά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και μ΄ αυτόν τον τρόπο να χρηματοδοτήσω και το δεύτερο μεταπτυχιακό μου», λέει.

Μια δουλειά στην Ελλάδα ήταν για την ίδια πάντα προτεραιότητα και παραμένει τελικός στόχος, αλλά η επιλογή να φύγει στο εξωτερικό οφείλεται στην επιθυμία της να αποκτήσει όλα εκείνα τα εφόδια «που θα με καταστήσουν ικανή, όταν επιστρέψω στην Ελλάδα, να προσφέρω καλύτερες υπηρεσίες». Άλλωστε, όπως τονίζει, οι δυνατότητες στον τομέα της έρευνας είναι πολύ ανώτερες στο εξωτερικό.

Πλήρης κάλυψη. «Με λύπη μου παρατηρώ ότι οι νέοι που ασχολούνται με ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα, στην καλύτερη περίπτωση τυγχάνουν μειωμένων απολαβών και στη χειρότερη αναγκάζονται να στηρίζονται από οικογενειακούς πόρους. Στη δική μου περίπτωση το πανεπιστήμιο συνηθίζει να καλύπτει τόσο τα έξοδα διαμονής και διαβίωσης όσο και το ποσό που απαιτείται για την κάλυψη των πολύ ακριβών διδάκτρων. Τα χρήματα αρκούν για ένα ανεκτό επίπεδο ζωής».

Προσθέτει δε ότι η ζωή στο εξωτερικό είναι διαφορετική και σε ορισμένα σημεία πιο δύσκολη από τη ζωή στην Ελλάδα. «Ο φόρτος εργασίας, οι ευθύνες της καθημερινότητας, σε συνδυασμό με την απόσταση- γεωγραφική και ψυχολογική- από τους συνηθισμένους ρυθμούς της ζωής μου πίσω στην Ελλάδα, συνιστούν μια καθημερινότητα λίγο πιο σκληρή».

Προκειμένου μάλιστα να γυρίσει στη χώρα της, πρέπει πρώτα, όπως λέει, να προκύψουν οι κατάλληλες ευκαιρίες και να «μην στερηθώ το επίπεδο ζωής που τώρα έχω κατακτήσει».

Πηγή: tanea.gr
Εικόνα

id12856 Οι άγγελοι πάνε κοντά με τους αγγέλους...

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Καριέρα μακριά από την πατρίδα των 700 ευρώ

Δημοσίευση από billt » 29 Δεκ 2008 11:48

Έχοντας εμπειρία από την Ελλάδα και το Εξωτερικό καθώς και ως υπάλληλος και εργοδότης, θα συμβούλευα τους νέους να σχεδιάζουν το επαγγελματικό τους μέλλον και όχι να άγονται και να φέρονται από τους μισθούς.

Αν έχει κάποιος σκοπό να κάνει καριέρα ως ακαδημαϊκός ή να μείνει για δεκαετίες στο εξωτερικό τότε καλά κάνει και φεύγει. Όσοι έχουν γερά πτυχία αλλά και όρεξη για κάτι καλύτερο στη ζωή καλό είναι να επιδιώξουν να δραστηριοποιηθούν με δική τους επιχείρηση. Στα πλαίσια αυτού του σκοπού καλό είναι να επιδιώξουν στην αρχή θέσεις εργασίας όπου μαθαίνουν και όχι να βλέπουν τα χρήματα. Είναι καλύτερο κάποιοι που σκέφτονται να ξοδέψουν 10-20 χιλιάδες ευρώ σε μεταπτυχιακά να τα βάλλουν στην τράπεζα και να χρησιμοποιήσουν μέρος τους να συμπληρώσουν τον αρχικό χαμηλό μισθό και στη συνέχεια να ανοίξουν δική τους δουλειά.

Ας πάρουμε την περίπτωση της κοπέλας με τα 2000Ε. Αν υποθέσουμε ότι έχει όλα πληρωμένα και έχει μόνο προσωπικά έξοδα τότε στα 3 χρόνια θα έχει αποταμιεύσει περίπου 60000Ε. Τί είναι πιθανό να γίνει μετά? Θα έρθει στην Ελλάδα, θα τα δώσει προκαταβολή για την αγορά κάποιου σπιτιού και .... θα γίνει υπάλληλος με 1000Ε, αφού δύσκολα θα κάνει κάτι δικό της μιας και δεν έχει εξασκηθεί στο ελεύθερο επάγγελμα. Δηλαδή στο τέλος θα είναι πάλι μια νέα με 1000Ε μισθό και δάνειο.

Ζούμε σε μια εποχή όπου το επαγγελματικό μέλλον οποιουδήποτε είναι αβέβαιο και ακόμα πιο αβέβαιο είναι το μέλλον κάποιου υπαλλήλου. Πιστεύω ότι το μέλλον ανήκει στην επιχειρηματική δραστηριότητα, στην εξυπνη επιλογή του κλάδου δραστηριοποίησης και τις γρήγορες κινήσεις.

Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

Καριέρα μακριά από την πατρίδα των 700 ευρώ

Δημοσίευση από hik-hok » 29 Δεκ 2008 16:04

καλό κουράγιο σ όσους αποφάσισαν να ξενιτευτούν για να βρουν το μέλλον τους.
Το 2002 ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε εργαστήριο ελευθέρων σπουδών στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα με τη μέθοδο της ταχύρυθμης εκπαίδευσης. Με δύο πτυχία στο χέρι, αυτό του στελέχους επιχειρήσεων αλλά και του στελέχους ανώτατης γραμματειακής υποστήριξης,
τι πτυχία είναι αυτά ? :o
στέλεχος ανώτατης γραμματειακής υποστήριξης ? δηλαδή ?

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Καριέρα μακριά από την πατρίδα των 700 ευρώ

Δημοσίευση από cordis » 29 Δεκ 2008 23:01

γραμματέας στελέχους/ διευθυντή.. :D
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
Aflex
Δημοσιεύσεις: 1769
Εγγραφή: 16 Δεκ 2007 16:40

Καριέρα μακριά από την πατρίδα των 700 ευρώ

Δημοσίευση από Aflex » 29 Δεκ 2008 23:23

Εγώ θέλω να πάω να σπουδάσω στο εξωτερικό μόνο και μόνο γιατί παρέχει περισσότερες δυνατότητες στους φοιτητές, τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και σε μεταγενέστερες ευκαιρίες δουλειάς. Αυτά...

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Καριέρα μακριά από την πατρίδα των 700 ευρώ

Δημοσίευση από billt » 29 Δεκ 2008 23:33

auto apo pou to simperaneis?

Άβαταρ μέλους
Aflex
Δημοσιεύσεις: 1769
Εγγραφή: 16 Δεκ 2007 16:40

Καριέρα μακριά από την πατρίδα των 700 ευρώ

Δημοσίευση από Aflex » 29 Δεκ 2008 23:49

Aπό αυτά που βλέπω/ακούω. Από τις καταστάσεις ζωής φίλων/ξαδέρφων/γνωστών.
Κυριότερα όμως από αυτά που ο ίδιος καταλαβαίνω. Και για να πω την αλήθεια, δε θέλω να κάτσω και να το δοκιμάσω. Τόσοι έφαγαν την πίκρα, θέλω κάτι διαφορετικό.
Θα μου πεις, αφού είμαι ακόμα στο Λύκειο πως γίνεται να βγάζω τέτοια συμπεράσματα? Δυστηχώς ή ευτυχώς η κοινωνία που ζούμε με ανάγκασε. Και εάν είναι λάθος, θα το καταλάβω αργότερα στην ζωή μου.

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Καριέρα μακριά από την πατρίδα των 700 ευρώ

Δημοσίευση από billt » 30 Δεκ 2008 00:49

οκ ...

Άβαταρ μέλους
PanosIlio
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2461
Εγγραφή: 20 Σεπ 2005 14:21
Τοποθεσία: Δραπετσώνα
Επικοινωνία:

Καριέρα μακριά από την πατρίδα των 700 ευρώ

Δημοσίευση από PanosIlio » 30 Δεκ 2008 10:39

hik-hok έγραψε:τι πτυχία είναι αυτά ? :o
στέλεχος ανώτατης γραμματειακής υποστήριξης ? δηλαδή ?
Χρειάζονται και αυτές οι ειδικότητες, αν υποθέσουμε ότι σε αυτές τις σχολές κάνουν αυτά που πρέπει.

Όχι σαν τις δικές μας εδώ που δεν ξέρουν να φτιάξουν μια παρουσίαση στο Powerpoint, και μάλιστα τις δικαιολογούν, "Μα γραμματέας είναι η κοπέλα..." :o Ε μα επειδή είναι γραμματέας πρέπει να ξέρει να χειρίζεται το Powerpoint :lol:

Πάντως είναι γεγονός πως ειδικά προς Ανατολάς το χρήμα ρέει άφθονο (για πόσο ακόμα δεν ξέρω), είναι λες και ζουν σε άλλο κόσμο ρε παιδάκι μου, και δεν μιλάω μόνο για στελέχη και τέτοια, για θέση Β' μάγειρα σε πολυτελές ξενοδοχείο με πληρωμένο σπίτι και έξοδα 3000 ευρώ μισθό, ενώ εδώ για την ίδια θέση στην καλύτερη 1000 ευρώ και με το ζόρι και διαμονή σε δωμάτιο προσωπικού στο ξενοδοχείο στην καλύτερη με άλλο 1 άτομο, μπορεί και 2 μπορεί και 3 :lol:
Εικόνα

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.

Άβαταρ μέλους
alexandr0s
Δημοσιεύσεις: 1064
Εγγραφή: 25 Απρ 2006 17:16
Τοποθεσία: localhost
Επικοινωνία:

Καριέρα μακριά από την πατρίδα των 700 ευρώ

Δημοσίευση από alexandr0s » 30 Δεκ 2008 10:54

hik-hok έγραψε:καλό κουράγιο σ όσους αποφάσισαν να ξενιτευτούν για να βρουν το μέλλον τους.
Το 2002 ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε εργαστήριο ελευθέρων σπουδών στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα με τη μέθοδο της ταχύρυθμης εκπαίδευσης. Με δύο πτυχία στο χέρι, αυτό του στελέχους επιχειρήσεων αλλά και του στελέχους ανώτατης γραμματειακής υποστήριξης,
τι πτυχία είναι αυτά ? :o
στέλεχος ανώτατης γραμματειακής υποστήριξης ? δηλαδή ?
Θέλω κι εγώ να σπουδάσω για να γίνω στέλεχος επιχειρήσεων...

Άβαταρ μέλους
PanosIlio
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2461
Εγγραφή: 20 Σεπ 2005 14:21
Τοποθεσία: Δραπετσώνα
Επικοινωνία:

Καριέρα μακριά από την πατρίδα των 700 ευρώ

Δημοσίευση από PanosIlio » 30 Δεκ 2008 12:00

alexandr0s έγραψε:Θέλω κι εγώ να σπουδάσω για να γίνω στέλεχος επιχειρήσεων...
Και οι γραμματείς σε μια διοίκηση στελέχη θεωρούνται :P
Εικόνα

Friendship often ends in love; but love in friendship - never.

Error_1054
Δημοσιεύσεις: 74
Εγγραφή: 18 Ιουν 2008 17:43

Καριέρα μακριά από την πατρίδα των 700 ευρώ

Δημοσίευση από Error_1054 » 30 Δεκ 2008 13:37

Αυτο σας χαλασε που η κοπελα ειναι γραμματεας αλλα με αυτα που θα μαθει στην δουλεια μπορει να εκξελιχθει ενω καποιοι αλλοι τα πτυχια στα χρηματοοικονομικα τα εχουμε για να καλυπτουμε τις υγρασιες στους τοιχους!!!

Οσο για αυτο

"Όσοι έχουν γερά πτυχία αλλά και όρεξη για κάτι καλύτερο στη ζωή καλό είναι να επιδιώξουν να δραστηριοποιηθούν με δική τους επιχείρηση"

θα διαφωνήσω καθετα η Ελλαδα δεν ειναι πια για προσωπικες επιχειρησεις

1. Η φιλοσοφια των Ελληνων περι κερδοσκοπίας και ακριβειας
2 Αν κανεις κατι πρωτοποριακο θα σου πουν "καλα αυτο ποιος το ξέρει?" αν κανεις κατι πιο συνηθισμένο θα σου πουν "καλα υπαρχουν αλλα 10 τετοια εγω παω στο μεγαλομάγαζο".
3 Οταν ο Βρεττανος εχει το http://www.businesslink.gov.uk/ εσυ εχεις το tebe.gr και εχεις εναν ΟΑΕΕ να σε χρεωνει ενα ΠΑΓΙΟ κοστος ανεξαρτητως εσοδων και χωρις στην ουσια να σε καλυπτει ασφαλιστικα (μεχρι την συνταξη ποιος ζει ποιος πεθαινει)
4. Οι μικρομικρες επιχειρησεις σιγα σιγα θα εξαφανιστουν αφου βλέπουμε και "μαγαζια" 2 και 3 γενεων να εγκαταλειπουν
5. Τα ενοικια ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ
6. Οι Ελληνες δεν μπορουν να συνεργαστουν μεταξυ τους οποτε δεν γίνονται συνεργασιες και εαν γινουν χαλανε στην 1η στραβή.

Το μελλον ανηκει στους υπαλληλους αρκει να υπάρχει αξιοκρατια που στην Ελλάδα δεν υπάρχει !! Ενας υπαλληλος που χανει την δουλεια του δυσκολα ευκολα θα ξαναβρει δουλεια (αν υπήρχε αξιοκρατία) ενας enterpreuner που δεν πήγε καλα η δουλεια του θα ειναι και φεσωμένος αλλα δεν θα βρισκει δουλεια αφου δεν θα εχει την φιλοσοφια υπαλλήλου !!

Τεσπα εγω ΠΡΙΝ το 2000 πιστευα οτι στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέλλον (ουτε παρον απλα ωραιοποιηση του παρελθόντος) οποτε οποιος μπορει ας δει για έξω γιατι εδω η αναζήτηση εργασιας ειναι πολλες φορες αδιεξοδη , οι μισθοι-σε σχεση με το κοστος ζωής-για γελια και οταν βλεπεις συνχρονους "ηρωες" σαν τον Νικοπολιδη να κυνηγανε τον διορισμο και τα σιγουρα 1000€ το μηνα καταλαβαινεις οτι χάθηκε και το όραμα .

ΥΓ Σε καθε περιπτωση ειναι μια διαφορετική εμπειρια το έξω !! edit θεωρητικα μιλώτας αδυ δεν εχω ζησε έξω!

Άβαταρ μέλους
Sheena
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3654
Εγγραφή: 07 Σεπ 2005 00:00

Καριέρα μακριά από την πατρίδα των 700 ευρώ

Δημοσίευση από Sheena » 30 Δεκ 2008 14:16

Από συγγενείς μου που εργάζονται στο εξωτερικό, τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Απολύσεις σωρηδόν και ο μισθός με τα έξοδα είναι μία ή άλλη. Γι' αυτό έχουν πέραση χώρες της Ανατολής ή καλύτερα χώρες όπως το Ντουμπάϊ, Κουβέϊτ, κ.α. Ως πότε όμως;

Από την άλλη, Aflex, το ότι θα σπουδάσεις στο εξωτερικό αυτό δεν σου εξασφαλίζει καλύτερο μισθολόγιο, τουλάχιστον όσον αφορά την εργασία στην Ελλάδα.
Εικόνα

id12856 Οι άγγελοι πάνε κοντά με τους αγγέλους...

Άβαταρ μέλους
Aflex
Δημοσιεύσεις: 1769
Εγγραφή: 16 Δεκ 2007 16:40

Καριέρα μακριά από την πατρίδα των 700 ευρώ

Δημοσίευση από Aflex » 30 Δεκ 2008 15:15

Sheena έγραψε:
Από την άλλη, Aflex, το ότι θα σπουδάσεις στο εξωτερικό αυτό δεν σου εξασφαλίζει καλύτερο μισθολόγιο, τουλάχιστον όσον αφορά την εργασία στην Ελλάδα.
Δε πρόκειται μόνο για το μισθολόγιο (που κακά τα ψέματα, αν και δεν είμαι φιλοχρήματος, είναι κάτι που με απασχολεί). Είναι για τις δυνατότητες που ανοίγονται. Σίγουρα έχεις περισσότερες στο εξωτερικό. Μπορείς επίσης να κάνεις έρευνα ή να εργάζεσαι για κάποια εταιρία/ίδρυμα του εξωτερικού στην Ελλάδα.
Συμφωνώ, δε μου εξασφαλίζει τίποτα το ότι θα σπουδάσω στο εξωτερικό. Μπορεί και να αποτύχω. Αλλά τουλάχιστον θα είναι αυτό που θέλω και μ' αρέσει / πιστεύω :P

ALR
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1712
Εγγραφή: 09 Απρ 2005 17:30

Καριέρα μακριά από την πατρίδα των 700 ευρώ

Δημοσίευση από ALR » 30 Δεκ 2008 16:01

@Aflex κυνήγα αυτό που θέλεις πραγματικά και θα σε βγάλει μόνος του ο δρόμος :)
Γίνονται πραγματάκια

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες