Εφαρμογή Access για πολλούς χρήστες

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
aura
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 15 Οκτ 2008 10:52
Τοποθεσία: θεσσαλονικη

Εφαρμογή Access για πολλούς χρήστες

Δημοσίευση από aura » 19 Οκτ 2008 20:28

Εχω φτιάξει μια μικρή εφαρμογή για να την διαχειρίζονται 3 χρήστες. Διάιρεσα την βάση, έδωσα δικαιώματα στους χρήστες και κράτησα για μένα τον διαχειριστή. Δουλεύει μια χαρά αλλά ανακάλυψα ότι οποιαδήποτε άλλο αρχείο Access ανοίγουν, τους ζητάει όνομα χρήστη. Τι πρέπει να κάνω για να κρατήσω τα δικαιώματα χρηστών μόνο για την τρέχουσα εφαρμογή;;;;
Διάβασα κάπου για το αρχείο system.mdw που κρατάει τις πληροφορίες για τους χρήστες αλλά δεν έβγαλα άκρη.

Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει.

Άβαταρ μέλους
GeoStuff
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 7496
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2005 03:12
Τοποθεσία: Στα αλατορυχεία της Ζουαζιλάνδης...

Εφαρμογή Access για πολλούς χρήστες

Δημοσίευση από GeoStuff » 19 Οκτ 2008 20:38

Καλώς ήρθες...

Στο μεταφέρω εδώ...
Κούκλα Μου Φρεγάτα Σκίζεις Τον Ωκεανό... Μοιάζεις Στον Τιτανικό!!!

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

Εφαρμογή Access για πολλούς χρήστες

Δημοσίευση από kon73 » 20 Οκτ 2008 12:39

Καλημέρα,

Το πρόβλημα όπως φαίνεται είναι ότι εργάζεσαι στο default αρχείο workgroup mdw που είναι το system.mdw To Default αρχείο αυτό είναι καθολικό για όλες τις βάσεις αρχεία της Access και οποιαδήποτε δικαιώματα ορίσεις σ’αυτό το αρχείο έχουν εφαρμογή σε όλες τις εφαρμογές Access του Η/Υ σου.

Αν και δεν το συνηθίζω να προτείνω οδηγούς και wizards εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Wizard / Οδηγό από το Εργαλεία – Ασφάλεια – Οδηγός ασφάλειας σε επίπεδο χρήστη.
Πολλές από τις λειτουργίες του συγκεκριμένου οδηγού γίνονται επιμέρους από τις υπόλοιπες επιλογές του Εργαλεία – Ασφάλεια αλλά εδώ κατανοείς καλύτερα αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία σ’αυτά τι γίνεται.

Με την δημιουργία του αρχείου mdw (Και προσοχή έχουμε και WID) επιλέγουμε το Θέλω να δημιουργήσω μια συντόμευση για το άνοιγμα της ασφαλούς βάσης Δεδομένων. Έτσι ορίζεται αρχείο μοναδικό με mdw αντί της καθολικής εφαρμογής. Η άλλη επιλογή σε αυτό το στάδιο είναι ουσιαστικά σαν να επιλέγαμε Εργαλεία – Ασφάλεια – Διαχείριση Ομάδας εργασίας και κάναμε Συμμετοχή. Η διαφορά τους όμως είναι ότι δεν συνδέουμε την Access με άλλο αρχείο mdw ως προεπιλεγμένο αντί του system.mdw αλλά επιλέγουμε ένα αρχείο mdw στο οποίο θα συνδέεται μόνο το αρχείο αυτό και όχι καθολικά όλα τα αρχεία.

Πως γίνεται η σύνδεση απλά στην συντόμευση εκτέλεσης της εφαρμογής mdb με την παράμετρο /WRKGRP και το αρχείο mdw να ακολουθεί. Αυτό ο οδηγός το κάνει αυτόματα για εμάς.

Αν δεν τρέξουμε την συντόμευση απλά σκέτη η εφαρμογή / αρχείο mdb δεν ανοίγει.

Κάποιες συμβουλές : Στους χρήστες και στο αρχείο mdw βάζουμε πάντα WID, PID (Προσωπικό Αναγνωριστικό) ώστε να μην μπορεί ένας άλλος χρήστης να δημιουργήσει ένα mdw με το ίδιο όνομα και να επικαλύψει το δικό μας αρχείο με αποτέλεσμα να λειτουργήσει το δικό του κοθότι με αυτό τον τρόπο θα έχει διαγράψει όλα τα δικαιώματα και τους κωδικούς που έχουμε ορίσει.

Πιστεύω να βοήθησα

Φιλικά
Kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

aura
Δημοσιεύσεις: 10
Εγγραφή: 15 Οκτ 2008 10:52
Τοποθεσία: θεσσαλονικη

Εφαρμογή Access για πολλούς χρήστες

Δημοσίευση από aura » 21 Οκτ 2008 11:24

Εχω ακολουθήσει τα βήματα όπως σωστά γράφεις μέσα από την Ασφάλεια-Διαχείριση Ομάδας Εργασίας και δημιουργεί αυτόματα ένα νέο system.mdw. Πρέπει να δημιουργήσω κάποια συντόμευση γι αυτό το αρχείο .mdw;;; Σ αυτό το κομματι κολλάω... τι κάνω λάθος και δεν ανοίγει η εφαρμογή μέσα από το συγκεκριμένο .mdw ?

Ευχαριστώ για τη βοήθεια Kon73

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

Εφαρμογή Access για πολλούς χρήστες

Δημοσίευση από kon73 » 21 Οκτ 2008 12:47

Η δημιουργία ενός νέου system.mdw με διαφορετικό όνομα βέβαια πχ systemMine.mdw ήταν σωστή αλλά θα πρέπει να κάνεις και μία συντόμευση του αρχείου σου mdb με το mdw. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα : Όνομα αρχείου mdb MyDatabase.mdb που βρίσκεται στο c:\ επομένως δίνεις c:\MyDatabase.mdb /WRKGRP c:\systemMine.mdw με την προϋπόθεση βέβαια ότι και το mdw βρίσκεται στο c:\

Δοκίμασε τον Οδηγό από το Εργαλεία – Ασφάλεια – Οδηγός ασφάλειας σε επίπεδο χρήστη.

Αυτό είναι και που προτείνω. Πχ. Στο πρώτο βήμα σου γράφει Δημιουργία νέου αρχείου... στο επόμενο έχεις ως επιλογή αν δημιουργήσεις καινούργιο αρχείο mdw και αν θέλεις αφήνεις το προτεινόμενο WID. Πάτα συνεχόμενα το πλήκτρο επόμενο και μετά Τέλος.
Κάπου στην διάρκεια του οδηγού θα σου δημιουργήσει εκτός από το αρχείο mdw και ένα αρχέιο Snapshot το οποίο θα περιέχει το όνομα του διαχειρίστη με το οποίο θα μπεις στην βάση και θα έχεις την δυνατότητα από εκεί να επεξεργαστείς τους χρήστες και τις ομάδες.

Ο οδηγός σου δημιουργεί και την συντόμευση που προανέφερα.

Φιλικά

kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες