ΔΩΡΕΑΝ ECDL+8 μηνες ΙΝΤΕΡΝΕΤ+65% για PC.

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

ΔΩΡΕΑΝ ECDL+8 μηνες ΙΝΤΕΡΝΕΤ+65% για PC.

Δημοσίευση από fiskilis » 16 Οκτ 2008 22:22

ΔΩΡΕΑΝ ECDL+8 μηνες ΙΝΤΕΡΝΕΤ+65% για PC.

Το υπουργέιο παιδείας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Cambridge, με κοινωτικα κονδύλια έχουν προβεί στην ενέργεια
e-parents.gr. Η ενέργεια δίνει το προνόμιο σε ένα (η και τους δύο) γονείς παιδιών του Γυμνασίαου, να διδαχθουν και να δώσουν δωρεάν εξετασεις για πιστοποίηση πληροφορικής.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!


ΟΦΕΛΗ:

1)Παρέχεται στον γονέα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ η δυνατότητα απόκτησης πιστοποίησης γνώσεων Η/Υ αναγνωρισμένο από το Δημόσιο, και μάλιστα από το πανεπιστήμιο του Cambridge.
2)Δίνεται δυνατότητα απόκτησης ΔΩΡΕΑΝ ADSL γραμμής από την HOL για 8 μήνες
3)Ολη η δραση γίνετια από το σπίτι του γονέα, μεσω πλατφόρμας e-learning.


EXTRA ΟΦΕΛΗ:

Για όσους καταφέρουν να αποκτήσουν την πιστοποίηση
δίνονται επιπλέον προαιρετικα ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 65% για αγορα υπολογιστή:
Gold OFFER
Acer Aspire 5315 Gemstone Laptop απο 650 μονο 238 €
SILVER OFFER
Asus Eeee 701 Ultra MObile απο 345 μονο 120
BRONZE OFFER
Desktop PC με 120€
LOAN OFFER
Δανεισμός Η/Υ με CRT με δυνατότητα απόκτησης του μετα το πρόγραμμα


Γενικά


Η Ελληνική Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013 και με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης υλοποιεί το έργο γονείς.gr το οποίο αφορά στην εκπαίδευση γονέων μαθητών υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), και στην Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου. Απευθύνεται σε όλους τους γονείς μαθητών που θα εγγραφούν στην υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2008-2009.

Πρόκειται για μια νέα δράση η οποία υλοποιείται με τη συνεργασία των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, και από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ ΑΕ), φορέα εποπτευόμενο από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι δικαιούχοι γονείς έχουν το δικαίωμα δωρεάν κατ’ οίκον εκπαίδευσης από ειδικούς εκπαιδευτές, και πρόσβασης σε εκπαιδευτικά πακέτα αυτόνομης μάθησης μέσω Διαδικτύου (e-learning). Επιπλέον, το έργο επιδοτεί την απόκτηση νέας, ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο διάρκειας δύο (2) μηνών, για τους ωφελούμενους γονείς που δεν την διαθέτουν. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο Δικαιούχος να έχει στο σπίτι Η/Υ (σταθερό ή φορητό) με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης μέσω Διαδικτύου, οι γονείς θα δικαιούνται να συμμετάσχουν δωρεάν σε εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση πιστοποιητικού γνώσεων Πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ σε τουλάχιστον τρεις (3) από τις ενότητες βασικών γνώσεων.

Η υλοποίηση της δράσης ξεκινά την 1/9/2008. Η συμμετοχή γονέων σε εκπαιδευτικά προγράμματα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 30/11/2008.


Περιγραφή

Η εκπαίδευση των γονέων αποβλέπει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σε ΤΠΕ, με έμφαση στην εξοικείωσή τους με την χρήση του Διαδικτύου και την αναζήτηση πληροφορίας στον Παγκόσμιο Ιστό. Ειδική έμφαση θα δοθεί στην ενημέρωση των γονέων για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους ανήλικους, και τις δυνατότητες προφύλαξής των παιδιών από ακατάλληλο περιεχόμενο. Επιπλέον, θα δοθεί έμφαση σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες και περιεχόμενο που μπορεί να βρεθεί στον Παγκόσμιο Ιστό για μαθητές Γυμνασίου, και ειδικότερα τις υπηρεσίες και το περιεχόμενο της Δικτυακής Πύλης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ) http://students.sch.gr.

Εκτός των προαναφερθέντων γνωστικών αντικειμένων, οι γονείς θα λάβουν, μέσω εκπαιδευτικών πακέτων αυτόνομης μάθησης, τις απαιτούμενες γνώσεις για την δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης βασικών γνώσεων Πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ.

Η διαδικασία εκπαίδευσης των δικαιούχων γονέων αποτελείται από δύο υπό-διαδικασίες εκπαίδευσης:

* Την κατ’ οίκον εκπαίδευση κατά την οποία ο Φορέας Εκπαίδευσης θα επισκεφθεί τον δικαιούχο γονέα στην οικία του για μαθήματα συνολικής διάρκειας πέντε (5) ωρών
* Την εκπαίδευση μέσω εκπαιδευτικών πακέτων αυτόνομης μάθησης από απόσταση (e-learning) συνολικής διάρκειας σαράντα (40) ωρών


TΟ ΕΡΓΟ

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην εκπαίδευση των γονέων μαθητών που θα εγγραφούν στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση(Γυμνάσιο) για το σχολικό έτος 2008/2009. Έχει σκοπό την εξοικείωση των γονέων με τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), με έμφαση στο Διαδίκτυο, την Ασφαλή Χρήση του, και τις Εκπαιδευτικές Εφαρμογές του.

Οι δικαιούχοι γονείς έχουν το δικαίωμα δωρεάν κατ’οίκων εκπαίδευση από ειδικούς εκπαιδευτές, καθώς και πρόσβαση σε εκπαιδευτικά πακέτα αυτόνομης μάθησης μέσω Διαδικτύου (e-learning). Η διάρκεια της κατ’οίκων εκπαίδευσης προβλέπεται να είναι τουλάχιστον πέντε ώρες, και μπορεί να λάβει χώρα σε περισσότερες από μια επισκέψεις. Το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών (από απόσταση ) πακέτων προβλέπεται να αντιστοιχεί σε τουλάχιστον σαράντα διδακτικές ώρες. Επιπλέον, οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν επιδοτούμενη νέα ευρυζωνική σύνδεση στο Διαδίκτυο, για τουλάχιστον δύο μήνες.

Η κατ’οίκων εκπαίδευση των δικαιούχων γονέων προβλέπεται να είναι τουλάχιστον πέντε ώρες, και θα πρέπει να καλύπτει:

* Βασικές έννοιες χρήσης Διαδικτύου, επικοινωνίας και εύρεσης πληροφορίας
* Ασφαλής χρήση Διαδικτύου και προστασία παιδιών από κινδύνους και ακατάλληλο περιεχόμενο.
* Εκπαιδευτικές χρήσεις Διαδικτύου και υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ)

Επιπλέον, τα εκπαιδευτικά πακέτα αυτόνομης (εξ’ αποστάσεως ) πρόσβασης μέσω Διαδικτύου τα οποία θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι δικαιούχοι γονείς,
θα πρέπει:

* Να αντιστοιχούν σε τουλάχιστον σαράντα διδακτικές ώρες.
* Να παρέχουν όλες τις απαιτούμενες γνώσεις για την δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης βασικών γνώσεων Πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ

Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευση μέσω Διαδικτύου, οι γονείς θα δικαιούνται να συμμετάσχουν δωρεάν σε εξετάσεις πιστοποίησης για την απόκτηση πιστοποιητικού γνώσεων Πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ σε τουλάχιστον τρείς από τις ενότητες βασικών γνώσεων.ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ G1


Πακέτα Λογισμικού Γονικού Ελέγχου
Ο γονέας θα μάθει τη χρήση εφαρμογής IProtectYou 3.06 η οποία του δίνει την δυνατότητα να περιορίσει την πρόσβαση του παιδιού σε σελίδες του internet με ακατάλληλο υλικό .

Εκπαιδευτικές ενότητες κατ'οίκον εκπαίδευσης
1. Βασικές έννοιες χρήσης διαδικτύου, επικοινωνίας και εύρεσης πληροφορίας.
2. Ασφαλής χρήση διαδικτύου και προστασία παιδιών από κινδύνους και ακατάλληλο περιεχόμενο.3. Εκπαιδευτικές χρήσεις διαδικτύου και υπηρεσίες ΠΣΔ.

Εκπαιδευτικές ενότητες πακέτου e-learning


1. Υγιεινή & Ασφάλεια - Αναζήτηση Εργασίας
2. Χρήση Υπολογιστή
3. Επεξεργασία Κειμένου
4. Υπολογιστικά Φύλλα
5. Διαδίκτυο & Επικοινωνίες
6. Παρουσιάσεις
7. Βάσεις Δεδομένων
Το Πακέτο e-learning Sigmasoft για ασύγχρονη τηλε-κατάρτιση έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι συμβατό με το πρότυπο SCORM 1.2 (SCORM conformant). Προσφέρει πλήρη σειρά μαθημάτων για κάθε ενότητα και καταγράφει όλα τα στοιχεία της εκπαίδευσης, όπως διάρκεια χρήσης του από το εκπαιδευόμενο.

Πιστοποιητικό (και αριθμός ενοτήτων)
Cambridge Int. Diploma in IT Skills Standard 3 ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΣΕΠ:

1. Επεξεργασία κειμένου
2. Υπολογιστικά φύλλα
3. Διαδίκτυο & Επικοινωνίες

================================================

Δικαιούχοι

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην εκπαίδευση των γονέων μαθητών που θα εγγραφούν στην υποχρεωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Γυμνάσιο) για το σχολικό έτος 2008/2009. Έχει σκοπό την εξοικείωση των γονέων με τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), με έμφαση στο Διαδίκτυο, την Ασφαλή Χρήση του, και τις Εκπαιδευτικές Εφαρμογές του.

Δικαιούχοι είναι οι γονείς μαθητών που φοιτούν σε μια από τις τρεις τάξεις κάθε τύπου Γυμνασίου (ημερήσια, εσπερινά, πειραματικά, μουσικά, εκκλησιαστικά), ανεξάρτητα από το αν είναι δημόσια ή ιδιωτικά. Επίσης, δικαιούχοι είναι οι γονείς μαθητών που φοιτούν σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για παιδιά με ειδικές δεξιότητες/ικανότητες, όπως Ειδικά Γυμνάσια, Τ.Ε.Ε./ΕΠΑ.Λ. Ειδικής Αγωγής ή Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.).Εκτενέστερες πληροφορίες:
http://www.goneis.gr/Browse/Default.aspx
ΥΓ.
Η προσθεσμία λήγει στο τέλος Νοεμβρίου(30-10) και οι θέσεις ή μαλλον τα κοονδύλια καλύπτουν μόλις 30.000-40.000 δικαιουχους από τους εκατονταδες που έχουν δικαίωμα...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες