lyingbuilder.com

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cosco
Δημοσιεύσεις: 321
Εγγραφή: 21 Αύγ 2004 15:09
Επικοινωνία:

lyingbuilder.com

Δημοσίευση από cosco » 27 Αύγ 2008 22:03

http://www.lyingbuilder.com


Ρεζίλι διεθνώς η Κύπρος

Ερωτεύτηκε την Κύπρο, τα πώλησε όλα και είπε να κατοικήσει εδώ. Υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα εξαπάτησης, τον ξυλοφόρτωσαν δύο φορές και ακόμα να βρει το δίκαιό του…

Ένας 39χρονος Άγγλος, ο Cornelius OΆ Dwyer, εκθέτει την Κύπρο τόσο στη χώρα του όσο και διεθνώς. Όχι, όμως, αδίκως. Κατασκήνωσε έξω από την Υπάτη Αρμοστεία της Κύπρου στο Λονδίνο από τις 3 Αυγούστου και, γράφοντας σε ένα μικρό πανό ?Ντροπή στην Κύπρο?, διαμαρτύρεται για όσα υπέστη τα τελευταία τρία χρόνια.
Πριν καταλήξει σΆ αυτή την ενέργεια, υπέστη πολλά και φοβερά. Το σπίτι που αγόρασε και ενώ βρισκόταν στο στάδιο κατασκευής του, ξαναπωλήθηκε από τους επιχειρηματίες γης σε ομοεθνή του, όπως καταγγέλλει. Ως ήταν φυσικό, κινητοποιήθηκε για να βρει το δίκαιό του. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί άγριο ξυλοδαρμό δύο φορές, σύμφωνα με τον ίδιο. Οι δράστες ουδέν υπέστησαν. Παρήλθαν πλέον των δύο ετών από τον πρώτο ξυλοδαρμό που υπέστη, οκτώ μήνες από το δεύτερο και οι δράστες ακόμα να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη και να πληρώσουν για τις πράξεις τους. Απηυδισμένος, κυρίως από τις αργοκίνητες διαδικασίες με τις οποίες προχωρούν οι ποινικές διαδικασίες στην Κύπρο, επέλεξε να διεξάγει τον αγώνα δικαίωσής του και από το έδαφος της χώρας του. Μαζί του, φυσικά, απηύδησαν και οι δικηγόροι του στην Κύπρο.

Αγάπησε την Κύπρο
Ο άνθρωπος ήρθε στην Κύπρο, του άρεσε πολύ κι αποφάσισε να πωλήσει το σπίτι του στην Αγγλία και να μετοικήσει εδώ με την οικογένειά του. Αυτά το 2005. Συμφώνησε με συγκεκριμένη εταιρεία ανάπτυξης γης για αγορά οικίας στην περιοχή των Κοκκινοχωριών. Υπογράφτηκε συμφωνία, έδωσε και 66 χιλ. λίρες και το αγοραπωλητήριο έγγραφο το κατέθεσε στο Κτηματολόγιο. Όταν, λοιπόν, πληροφορήθηκε ότι το σπίτι πωλήθηκε παρανόμως σε άλλο πρόσωπο, πήρε την κάμερά του και πήγε επί τόπου για να βιντεογραφήσει, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει ντοκουμέντα για το δικαστικό αγώνα που θα ακολουθούσε. Εκεί ήταν που υπέστη ξυλοδαρμό για πρώτη φορά, όπως υποστηρίζει. Το Μάρτη του 2006. Έγινε καταγγελία στον αστυνομικό σταθμό Δερύνειας και κατέθεσε μάλιστα και τη κάμερα μαζί με την κασέτα όπου αποτυπώθηκαν οι σκηνές ξυλοδαρμού του.

Αναστολή δίωξης
Μετά από πολλά, καταχωρήθηκε ποινική υπόθεση εναντίον δύο ανθρώπων της εταιρείας ανάπτυξης γης. Η δικηγόρος του δεν ενημερώθηκε για την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του Δικαστηρίου. Την ημέρα έναρξης της ακρόασης, η δικηγόρος πήρε ένα φαξ από τη Γεν. Εισαγγελία, με το οποίο πληροφορείτο ότι την ημέρα εκείνη άρχιζε η δίκη. Πήρε τηλέφωνο για να ζητήσει εξηγήσεις και να μάθει το λόγο που δεν την ενημέρωσαν εγκαίρως. Τελικά, η υπόθεση απεσύρθη και καταχωρήθηκε εκ νέου. Στο μεταξύ, ο Άγγλος άλλαξε δικηγόρο. Και πάλιν, όμως, έγιναν τρελά πράγματα. Τελικά, η Γεν. Εισαγγελία ζήτησε αναστολή της υπόθεσης.

Κρανιοεγκεφαλική κάκωση
Το Γενάρη του 2008, ο 39χρονος Άγγλος πήγε για να βιντεογραφήσει, αυτή τη φορά, το σπίτι που είχε στο μεταξύ ολοκληρωθεί και διέμενε σΆ αυτό η Αγγλίδα που το ?αγόρασε?. Έγινε ειδοποίηση, έφθασαν οι νταήδες και ο ξυλοδαρμός που δέχθηκε ήταν κάτι περισσότερο από άγριος. Έκατσε έξι ημέρες στο Νοσοκομείο. Διαβάζουμε από το ιατρικό πιστοποιητικό, το οποίο εξέδωσε και υπογράφει χειρούργος γιατρός του Γεν. Νοσοκομείου Λάρνακας: ?Κατά την κλινική εξέταση ανεβρέθηκαν: Ευαισθησία δεξιάς κοιλίας, δεξιάς νεφρικής χώρας, εκδορές και εκχυμώσεις προσώπου καθώς και ευαισθησία ΑΜΣΣ και ΟΜΣΣ. Επίσης, εκχυμώσεις έσω επιφάνειας δεξιού μηρού και δεξιάς νεφρικής χώρας. Ετέθη η διάγνωση: Κρανιοεγκεφαλική κάκωση, θλάση ΑΜΣΣ και θλάση δεξιάς νεφρικής χώρας. Εισήχθη στη χειρουργική κλινική προς παρακολούθηση?.

Στον αέρα η δίωξη
Της υπόθεσης επελήφθη η Αστυνομία και η Εισαγγελία, η οποία έδωσε οδηγίες ? για ποινική δίωξη τριών προσώπων για αδικήματα επίθεσης με πρόκληση βαρείας σωματικής βλάβης ως προκύπτει από τα ιατρικά πιστοποιητικά και της κακόβουλης ζημιάς σε περιουσία?. Η κακόβουλη ζημιά αφορά ζημιές στο αυτοκίνητό του θύματος και στην κάμερα που κρατούσε. Η επιστολή της Νομικής Υπηρεσίας προς τους δικηγόρους του Άγγλου, Γεωργιάδη & Μεταξά, με την οποία τους γνωστοποιείτο ότι δόθηκαν οδηγίες για ποινική δίωξη, στάλθηκε στις 21 Απριλίου 2008. Έκτοτε, ο Γιάννος Γεωργιάδης ζητά επιμόνως, με επιστολές του, να πληροφορηθεί αν τελικά συντάχθηκε κατηγορητήριο κι αν επιτέλους καταχωρήθηκε η υπόθεση στο δικαστήριο. Καμιά πληροφόρηση δεν έλαβε. Απλώς η Νομική Υπηρεσία τον παρέπεμψε στην Αστυνομική Εισαγγελία.
Για το ποινικό αδίκημα του άρθρου 303 Α του Κεφ. 154, δηλαδή της πώλησης του ιδίου σπιτιού σε δύο διαφορετικά πρόσωπα (επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι επτά χρόνια), οι διωκτικές Αρχές ακόμα κάνουν έρευνα. Αν είναι ποτέ δυνατό! Όσο για την πρώτη υπόθεση ξυλοδαρμού, για την οποία επίμονα εγείρει θέμα ο δικηγόρος του Άγγλου, η Γεν. Εισαγγελία συνιστά ?να τεθεί μόνο με μαρτυρία από τον παραπονούμενο κατά την ένορκη κατάθεσή του?. Μα πρόκειται για άλλη υπόθεση, για άλλο ξεχωριστό ποινικό αδίκημα. Ποιος δικαστής θα λάβει υπόψη του μια μαρτυρία που αφορά άλλο ποινικό αδίκημα την ώρα που θα εκδικάζει μια άλλη ποινική υπόθεση (τον δεύτερο ξυλοδαρμό);
Τον πνίγει το δίκαιό του
O Cornelius OΆ Dwyer, βλέποντας τις αργοκίνητες διαδικασίες για απονομή της δικαιοσύνης στην Κύπρο, δεν άντεξε. Μέσα από το διαδίκτυο η Κύπρος δυσφημείται, γράφουν αγγλικές εφημερίδες για την υπόθεσή του (έγραψε και η Cyprus Mail) και έχει συσταθεί μέχρι και ομάδα υποστήριξής του στην Αγγλία. Αγανακτισμένος από όσα υπέφερε, γιατί αγάπησε την Κύπρο και αποφάσισε να αφήσει την πατρίδα του και να ζήσει εδώ με τη γυναίκα του και τις δύο κορούλες τους, δεν έχει άλλη διέξοδο. Κάθεται από τις 3 Αυγούστου έξω από την Υπάτη Αρμοστεία και δηλώνει ότι θα μείνει εκεί μέχρι να δικαιωθεί.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Κωδικός άρθρου: 815367

ΠΟΛΙΤΗΣ - 23/08/2008, Σελίδα: 46
Buy, Sell or Rent Properties Around The World! - Real Estate Listings

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης