Η επιμόρφωση στην Κύπρο

Εκπαιδευτικά θέματα σχετικά με την επιστήμη των υπολογιστών και γενικά θέματα γύρω από την εκπαίδευση.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Flucker
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 13 Ιαν 2008 17:47
Τοποθεσία: Attiki

Η επιμόρφωση στην Κύπρο

Δημοσίευση από Flucker » 12 Ιούλ 2008 12:32

Ανακοινώσεις του Πανεπιστημιόυ Κύπρου αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι...

1) Το Κέντρο Επιστημονικής Επιμόρφωσης Αξιολόγησης και Ανάπτυξης (Κ.ΕΠ.Ε.Α.Α.) του Πανεπιστημίου Κύπρου, στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς για το έτος 2008, διοργάνωσε, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συνδέσμου Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λευκωσίας, Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για γονείς. Εισηγητής του προγράμματος ήταν ο Στέλιος Γεωργίου, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε γονείς με παιδιά προσχολικής και πρώιμης σχολικής ηλικίας και είχε διάρκεια 10 εβδομαδιαίες συναντήσεις. Στόχος του προγράμματος ήταν να βοηθήσει τους γονείς να κατανοήσουν βασικά θέματα που σχετίζονται με την ψυχολογία του παιδιού τους, αλλά κυρίως να τους δώσει την ευκαιρία να λύσουν απορίες που πιθανόν να είχαν, να εκθέσουν τις δικές τους εμπειρίες και να ανταλλάξουν με άλλους γονείς τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους.

Εκτός από διαλέξεις σε βασικά θέματα παιδικής ψυχολογίας, το Πρόγραμμα περιλάμβανε ανοικτές συζητήσεις, ομαδικές και βιωματικές εργασίες. Δόθηκε επίσης έντυπο υλικό για μελέτη και προέκταση των συζητήσεων που έγιναν στην τάξη.

2) Σημειώνουμε επίσης τη λήξη του Επιμορφωτικού Προγράμματος της Κύπρου "Στρατηγική και Διοίκηση" και του Προγράμματος εκμάθησης και βελτίωσης του επιπέδου "Ξένων Γλωσσών" που διοργάνωσε το Κέντρο Επιστημονικής Επιμόρφωσης Αξιολόγησης και Ανάπτυξης (Κ.ΕΠ.Ε.Α.Α.) και το Κέντρο Γλωσσών αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα "Στρατηγική και Διοίκηση" απευθυνόταν σε στελέχη του Υπουργείου Άμυνας, στους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς. Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 144 ώρες διδασκαλίας και περιελάμβανε θέματα από όλο το φάσμα της Διοίκησης Επιχειρήσεως και Οικονομικών. Περιελάμβανε επίσης θέματα που αφορούν τον τουρκικό πολιτισμό, το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας, το Ισλάμ στο σύγχρονο κόσμο και γενικά τις εξελίξεις στην περιοχή της Κύπρου και τη σχέση τους με τα τουρκικά συμφέροντα. Καλύφθηκαν επίσης θέματα νομικής και κοινωνικών και πολιτικών επιστημών.

Το Κέντρο Γλωσσών του Πανεπιστημίου Κύπρου πρόσφερε μαθήματα εκμάθησης της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας (επίπεδο First Certificate in English και IGCSE/ DELF A1).

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ημερίδες, Σεμινάρια & Θέματα Εκπαίδευσης”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες