Είναι η ενασχόληση των παιδιών με τα sites κοινωνικών . . .

Γενικές ερωτήσεις και απαντήσεις που έχουν σχέση με το Internet και την καθημερινή του χρήση.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14098
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Είναι η ενασχόληση των παιδιών με τα sites κοινωνικών . . .

Δημοσίευση από fiskilis » 28 Μάιος 2008 23:33

Είναι η ενασχόληση των παιδιών με τα sites κοινωνικών συναναστροφών χάσιμο χρόνου;

Αποτελέσματα σχετικών ερευνών

Πολλές έρευνες έχουν γίνει για το κατά πόσο η ενασχόληση των εργαζομένων με τα sites κοινωνικών συναναστροφών οδηγεί σε απώλεια παραγωγικότητας.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, καθώς μόνο η βρετανική βιομηχανία χάνει 65 εκατ. £ ετησίως, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Global Secure Systems, ενώ οι φανατικοί των συγκεκριμένων sites δαπανούν περισσότερες από 12 ώρες εβδομαδιαίως, σε βάρος φυσικά της εργασίας τους. Ανάλογη όμως είναι η κατάσταση και στις μικρότερες ηλικίες.

Βάσει νέας έρευνας που διεξήγαγε και πάλι η Global Secure Systems στη Βρετανία σε 500 παιδιά ηλικίας 13–17, το 51% αναφέρει ότι ελέγχει το προφίλ του ακόμη και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, ενώ σχεδόν το 1/4 παραδέχεται ότι αφιερώνει σ’ αυτά, κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, περισσότερα από 30’ ημερησίως.

Όπως επισημαίνεται τα παιδιά έχουν αποδώσει μια ιδιαίτερη σημασία στα συγκεκριμένα sites, δεδομένου ότι η διατήρηση ενός καλού και ενημερωμένου προφίλ συνεπάγεται τη δημιουργία νέων φίλων και ενός «ονόματος», αλλά και διάκριση μεταξύ των συνομηλίκων τους.

Πέρα όμως από τα όποια προβλήματα που προκύπτουν σε θέματα σχολικών επιδόσεων, υπάρχουν και πλεονεκτήματα όπως η ενίσχυση της δημιουργικότητας των παιδιών, καθώς και η εξοικείωσή τους με τις δυνατότητες του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών γενικότερα.

Πηγή: www.technology.timesonline.co.uk / www.iom.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “Internet Help”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες