Οι γονείς αγνοούν προειδοποιήσεις για ασφαλή πλοήγηση . . .

Γενικές ερωτήσεις και απαντήσεις που έχουν σχέση με το Internet και την καθημερινή του χρήση.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Οι γονείς αγνοούν προειδοποιήσεις για ασφαλή πλοήγηση . . .

Δημοσίευση από fiskilis » 28 Μάιος 2008 23:29

Οι γονείς αγνοούν τις προειδοποιήσεις για ασφαλή πλοήγηση των παιδιών τους στο διαδίκτυο
Ανησυχούν αλλά δεν ασχολούνται και δεν εφαρμόζουν μέτρα Αποτελέσματα έρευνας στη Βρετανία

Πολλοί είναι οι γονείς που εξακολουθούν να αφήνουν τα παιδιά τους να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο χωρίς καμία προστασία ή επίβλεψη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε το site Mumsnet μεταξύ 1.500 οικογενειών στη Βρετανία. Συγκεκριμένα, το 70% των εφήβων έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς καμία επίβλεψη, το 37% έχει δικό του υπολογιστή στο δωμάτιο του με σύνδεση, το 35% έχει συνομιλήσει με αγνώστους σε chatrooms, ενώ το 18% των ερωτηθέντων δε γνωρίζει αν το παιδί τους έχει υποστεί παρενόχληση από κάποιον ξένο στο διαδίκτυο.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τους κινδύνους που ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν τα παιδιά στο internet, ωστόσο σχεδόν τα 2/3 των οικογενειών δε χρησιμοποιούν κάποιο φίλτρο προστασίας. Το εντυπωσιακό είναι ότι τουλάχιστον το 1/5 των γονιών δηλώνουν ότι ανησυχούν σε τι είδους online περιεχόμενο θα εκτεθούν τα παιδιά τους, με επαχθέστερο όλων τις πορνογραφικές εικόνες. Στην λογική αυτή επιχειρηματολόγησε πρόσφατα και το Facebook, το οποίο έχει επικριθεί πολλές φορές σχετικά με θέματα προστασία των ανηλίκων από το διαδίκτυο.

Τα στελέχη της ιστοσελίδας αναγνωρίζουν μεν το ρόλο που έχουν και τα καθήκοντα που απορρέουν από αυτόν σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών, αλλά τονίζουν παράλληλα την ευθύνη που πρέπει να αναλάβουν και οι γονείς απέναντι στο ζήτημα. Συγκεκριμένα πρέπει να μαθαίνουν στα παιδιά πώς να χρησιμοποιούν το internet με ασφάλεια και να έχουν ενεργό ρόλο σε ό,τι αφορά τη διαδικτυακή συμπεριφορά αυτών.

Πηγή: www.timesonline.co.uk / www.iom.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “Internet Help”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες