Βοήθεια σε άσκηση σε γλώσσα προγραμματισμού C |Part -1-|

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
tommai
Δημοσιεύσεις: 73
Εγγραφή: 18 Ιαν 2008 03:46

Βοήθεια σε άσκηση σε γλώσσα προγραμματισμού C |Part -1-|

Δημοσίευση από tommai » 09 Μάιος 2008 19:06

Θέλω μια βοήθεια και πάλι..
Σε όσους θέλουν να εξασκήσουν τις δυνατότητες τους και να βοηθήσουν εμάς που δεν κατέχουμε πολλά από προγραμματισμό. Στην εικόνα image 1 είναι η εκφώνηση τις άσκησης. Ευχαριστώ!
Συνημμένα
Image1.jpg

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε άσκηση σε γλώσσα προγραμματισμού C |Part -1-|

Δημοσίευση από dva_dev » 09 Μάιος 2008 22:35

Οι πίνακες Α, Β, C τι περιέχουν;

Επίσης θα μας διευκόλυνες αν έκανες τον κόπο να γράψεις την εκφώνηση από το να την παραθέτεις σε φωτογραφία.

tommai
Δημοσιεύσεις: 73
Εγγραφή: 18 Ιαν 2008 03:46

Βοήθεια σε άσκηση σε γλώσσα προγραμματισμού C |Part -1-|

Δημοσίευση από tommai » 09 Μάιος 2008 23:35

Να γραφεί ένα παράλληλο πρόγραμμα το οποίο θα δημιουργεί 10 νήματα και δεδομένων 2 πινάκων Α και Β 10000 στοιχείων θα υπολογίζει τον πίνακα C=A-B

Ο υπολογισμός τον στοιχείων του C θα ανατίθεται ισόποσα στα 10 νήματα δηλαδή κάθε νήμα θα εκτελεί ίδιο αριθμό επαναλήψεων σε σχέση με τα υπόλοιπα..
Ως εξής..
Το νήμα 0 θα αναλάβει να υπολογίσει τα στοιχεία 0,10,20 ….του C
Το νήμα 1 θα αναλάβει να υπολογίσει τα στοιχια1,11,21….κ.ο.κ
Ο συγκεκριμένος τρόπος διαχωρισμού ενός προγράμματος σε εργασίες και ανάθεση τους σε συγκεκριμένα νήματα ονομάζετε διαχωρισμός βρόχου (loop splitting)

tommai
Δημοσιεύσεις: 73
Εγγραφή: 18 Ιαν 2008 03:46

Βοήθεια σε άσκηση σε γλώσσα προγραμματισμού C |Part -1-|

Δημοσίευση από tommai » 09 Μάιος 2008 23:40

Ευχαριστώ παρά πολύ φίλε dva_dev για την προσπάθεια σου και που ασχολήθηκες με το θέμα μου η βοήθεια σου ήταν ανεκτίμητοι.
Αν μπορείς να δόσεις τα φώτα σου και στα τρία part των εργασιών θα ήσουν πρώτος. Στα ερωτήματα που έκανες πραγματικά δεν έχω ιδέα. έτσι μου ήρθε και σε εμένα το φυλλάδιο.


Υ.Γ:Οποίος άλλος μπορεί να βοηθήσει ευχαρίστως να το κανεί…!!!!

Άβαταρ μέλους
dva_dev
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3790
Εγγραφή: 16 Σεπ 2005 01:32
Επικοινωνία:

Βοήθεια σε άσκηση σε γλώσσα προγραμματισμού C |Part -1-|

Δημοσίευση από dva_dev » 10 Μάιος 2008 09:47

Φίλε tommai,
Ευχαριστώ που έκανες τον κόπο να γράψεις το θέμα γιατί η εικόνα δεν διαβάζεται εύκολα.
Το ερώτημα της άσκησης μάλλον είναι παγίδα, γιατί αφού δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα περιεχόμενα των πινάκων, δεν μπορεί να δωθεί και ο μαθηματικός ορισμός της αφαίρεσης των πινάκων. Συνεπώς το ερώτημα μου μοιάζει περισσότερο ρητορικό που η απάντηση δεν υπάρχει, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να οριστούν πράξεις με πράγματα που δεν γνωρίζεις τι είναι.
Συνεπώς δεν μπορεί να υλοποιηθεί τέτοιο παράλληλο πρόγραμμα, όχι τουλάχιστον με την C, C++ που απαιτούν να είναι γνωστοί οι τύποι δεδομένων στα οποία θα κάνουν πράξεις.

ΥΓ:
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, το ξέρω ότι είμαι και ο πρώτος, είμαι ο καλύτερος, ο πιο έξυπνος. Δεν το λέω επειδή έχω μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου, το λέω επειδή είναι γεγονός. Και μην ακούς τους άλλους που επειδή έχουν τελειώσει 1 ή 2 σχολές, ή έχουν κάνει κάποιο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, ή έχουν χρόνια σαν επαγγελματίες στο αντικείμενο και κουράστηκαν για να μάθουν ότι γνωρίζουν, νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα.
Δεν μπορείς να διανοηθείς πόσο με εκνευρίζουν εμένα που είμαι ο πρώτος και τα ξέρω όλα να βγαίνουν αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα και να ζητάνε περισσότερες διευκρινήσεις ή πιο ευγενικό τρόπο για να ζητάς βοήθεια. Ποιοί νομίζουν ότι είναι;

Αλλά κι εσύ κάνεις ένα λάθος. Δεν λές μέχρι πότε θέλεις λυμένες τις ασκήσεις... Οπότε νομίζουν κι αυτοί ότι έχεις όλο το χρόνο διαθέσιμο μπροστά σου. Ε δεν είναι έτσι. Πρέπει να τους ορίσεις ένα deadline ώστε να σηκωθούν από τους καναπέδες τους και να σκιστούν να δώσουν λύσεις. Και μην ακούσεις κανέναν να λέει ότι δεν προσπαθείς. Και προσπαθείς και χάρη τους κάνεις. Και κουράστηκες να αντιγράψεις την εκφώνηση από τη φωτογραφία σε κείμενο, αλλά και τους έκανες τη χάρη να γραφτείς στο φόρουμ τους και να δώσεις νόημα στη βαρετή ζωή τους, ενώ θα μπορούσες να πας σε οποιοδήποτε άλλο φόρουμ και να απαιτήσεις από εκείνους να σου δώσουν λύσεις.

Αν δεν απαιτήσεις με αυστηρό τόνο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τι θέλεις να σου κάνουν πως θα καταλάβουν ποιός είναι το αφεντικό και ποιοί είναι οι υπηρέτες. Μόνο έτσι θα τσακιστούν να κάνουν αυτά που ζητάς. Θέλουν μαστίγιο και όχι χάδια. Δες και τους άλλους που ζητούσαν ευγενικά βοήθεια σε κώδικα είτε c/pascal είτε php, τι κατάφεραν. Κανένας δεν τους έδωσε λύση, το μόνο που έδωσαν είναι οδηγίες και τη λύση ως επί το πλείστον την έδωσαν μόνοι τους ακολουθώντας απλώς τις οδηγίες. Εσύ αυτό θέλεις; Ε όχι, κύριοι, λύσεις θέλουμε και όχι θεωρητικούρες και παραπομπές αλλού.

Φιλικά πάντα, και sorry για το μακροσκελές και βαρετό κείμενο.
dva_dev

tommai
Δημοσιεύσεις: 73
Εγγραφή: 18 Ιαν 2008 03:46

Βοήθεια σε άσκηση σε γλώσσα προγραμματισμού C |Part -1-|

Δημοσίευση από tommai » 11 Μάιος 2008 16:04

Φιλε dva_dev αν θες ρίξε και μια μάτια και στις άλλες εργασίες και αν θες στείλε και κανένα κομματάκι κώδικα για να αρχίσω βρε παιδί..

Άβαταρ μέλους
soteres2002
S. & H. Moderator
Δημοσιεύσεις: 1524
Εγγραφή: 05 Μαρ 2004 22:17
Τοποθεσία: Ιωάννινα

Βοήθεια σε άσκηση σε γλώσσα προγραμματισμού C |Part -1-|

Δημοσίευση από soteres2002 » 07 Οκτ 2008 12:52

Τommai, η λύση στο προηγούμενο πρόβλημά είναι αρκετά τετριμμένη ούτε καν βασική, δεν μπόρεσα να βρω το thread σου! Δεν είναι ότι δεν ξέρεις προγραμματισμό, δεν ξέρεις πραγματικά τι κάνει η κάθε συνάρτηση, αν το μάθαινες αυτό δεν θα ρώταγες. Το αποτέλεσμα που δίνει το πρόγραμμα στην εικόνα ειναι 20, γιατί δεν περιμένεις να τερματίσουν τα νήματα οπότε κάθε μεταβολή από αυτά χάνεται, ειναι 2 βασικά βήματα σε κάθε υλοποίηση νημάτων. Πρέπει αυθόρμητα να κάτσεις και να τρέξεις το πρόγραμμα να δεις τι παίζει... αυτό προφανώς εσύ δεν έκανες τον κόπο έστω από περιέργεια να το δοκιμάσεις. Επίσης, και οι επόμενες ερωτήσεις που υπάρχουν στην εικόνα είναι από προφανείς έως τετριμμένες. Αν ανοίξεις ένα ξενόγλωσσο βιβλίο για unix programming σε μία ενότητα με νήματα, ένα απλό παράδειγμα είναι πραγματικά ότι χρειάζεσαι για να δώσεις τις απαντήσεις σου, αρκεί να καταλάβεις τι κάνει η κάθε συνάρτηση, ούτε καν να μάθεις ζητήματα πολυνημ. προγραμματισμού. Μάθε τί κάνει η κάθε συνάρτηση αρχικά, εδώ δεν σου ζητάει ούτε καν τα βασικά από πολυνηματικό προγραμματισμό. Επίσης, ακόμα και αυτά που γράφεις τώρα είναι πιο προχωρημένα και υπάρχουν και σε βιβλία. Δεν χρειάζεται να ξέρεις καλά από νήματα να δώσεις απαντήσεις. Λυπάμαι αλλά όλες αυτές οι συζητήσεις καταλήγουν πάντα να είναι βαρετές! Ρε παίδες, δεν κάνετε πυρηνική φυσική, λίγο το δάχτυλό σας κουνίστε, δεν ειναι τόσο δύσκολα και ούτε μιλάω εκ του ασφαλούς. πραγματικά το εννοώ!! Αλλά φυσικά όταν πρόκειται για τη γνωστή νοοτροπία που υπάρχει ντάξει κι εγώ φοιτητής είμαι και το ξέρω... :wink:

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες