Αυτόματη πρόσβαση στο web, εισαγωγή αρχείου csv στην Access

Συζητήσεις για την τοπική βάση δεδομένων Access της Microsoft

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
MICHAEL MICHALIS
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 30 Απρ 2008 15:46

Αυτόματη πρόσβαση στο web, εισαγωγή αρχείου csv στην Access

Δημοσίευση από MICHAEL MICHALIS » 01 Μάιος 2008 12:59

Αγαπητέ φιλε,
Αναφορικά με το χθεσινό μου μήνυμα αυτό που εννοούσα είναι μεσω μιας διαδικασίας (μακροεντολής ή module) να εισαγάγει κάποιος ένα αρχείο csv που βρίσκεται σε συγκεκριμένο site στο web στην ACCESS. Για παράδειγμα θέλω να εισαγάγω τις εργάσιμες ημέρες το ακόλουθο αρχείο από την πιο κάτω διεύθυνση σε πίνακα στην ACCESS.
Αγαπητέ φιλε,
Αναφορικά με το χθεσινό μου μήνυμα αυτό που εννοούσα είναι μεσω μιας διαδικασίας (μακροεντολής ή module) να εισαγάγει κάποιος ένα αρχείο csv από το web στην ACCESS. Για παράδειγμα θέλω να εισαγάγω τις εργάσιμες ημέρες το ακόλουθο αρχείο (FTSE MED 100 Index.csv)από την πιο κάτω διεύθυνση :
http://www.ftse.com/Indices/FTSE_Med_10 ... Values.jsp
σε πίνακα στην ACCESS.

Το αρχείο αυτό θα το κάνω download μέσω της ACCESS και ταυτόχρονα να καταχωρήτε δηλαδή σε πίνακα στην Access. Ο πίνακας θα έχει τα ακόλουθα πεδία:date, IndexName, IndexValue, TRI, Pch%. Το ζητούμενο είναι ο χρήστης με το πάτημα ενός κουμπιού να μπορεί μεσω μιας φόρμας στην access, να εκτελεί τις πιο πάνω διαδικασίες χωρίς να χρειάζεται να καταχωρεί χειροκίνητα τα δεδομένα στον πίνακα. Το αρχείο csv ενημερώνεται καθημερινά το απόγευμα στο site αυτό, επομένως ο χρήστης το μόνο που χρειάζεται είναι να λαμβάνει τα δεδομένα σε κάποια ορισμένη χρονική στιγμή μετά την ενημέρωση του site. Αναφορικά με το προηγούμενο μου μήνυμα στο θέμα του web import query-excel, αυτό δίνει τη δυνατότητα αφού αποθηκευθεί , ο χρήστης να κάνει αυτοματα import το αρχείο αυτό στο excel χωρίς να χρειάζεται χειροκίνητα να μεταβεί στο συγκερκριμένο site, και τα αποθηκεύσει το αρχείο. Απλώς ρωτάω εαν υπάρχει η δυνατότητα να καταχωρούνται οι διαδικασίες που πρεπει να γινουν όπως:πρόσβαση στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα, επιβεβαίωση για υπαρξη αρχείου, αποθήκευση αρχείου, και εισαγωγή του σε πίνακα. Τα πιο πάνω εαν μπορούν να εκτελεστούν απο την Access. (mdb) αρχείο, αφού εκτελούνται και άλλες διαδικασίες που επεξεργάζονται αυτά και άλλα δεδομένα στο αρχείο αυτό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σου.
Αναφορικά με το ερώτημα σου εαν θα υπάρχει αμφίδρομη σχέση αυτό δεν ισχύει. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι ο χρήστης να λαμβάνει το αρχείο αυτό από την πιο πάνω ιστοσελίδα και όχι δηλαδή να το τοποθετεί.

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

Αυτόματη πρόσβαση στο web, εισαγωγή αρχείου csv στην Access

Δημοσίευση από kon73 » 01 Μάιος 2008 20:17

Λοιπόν σχετικά με αυτό που ζητάς. Να πω την αλήθεια εκ πρώτης ξέρω ότι η Access δεν τα πάει και τόσο καλά με ότι λέγεται Linking και Web. Χρειάζεται SQL Servers κλπ.
Σκέφτηκα για λύση ODBC, για ActiveX που έχει το Microsoft Web Browser object. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να κάνω κάτι. Ας ρωτήσω όμως το site αυτό είναι κάποιου που μπορεί να μας δώσει πρόσβαση μέσω VPN ? Γιατί μέσω VPN εκεί μπορώ να βοηθήσω καθότι έχουμε ένα WAN. Μέσω FTP πάντως δεν δούλεψε.

Μια πρόχειρη λύση που σκέφτηκα είναι να δουλέψεις το web import query - excel και στο αρχείο xls να γίνεται ένα Link σ'αυτό από την Access.

Λυπάμαι αν δεν μπόρεσα να βοηθήσω περισσότερο. Ειλικρινά όμως αν βρεις κάτι σχετικό στο πρόβλημα σου, ενημέρωσέ με στέλνοντας απάντηση με post στο Forum.

Στο μεταξύ θα ψάχνω μήπως και βρω καμιά λύση γιατί ομολογουμένος το πρόβλημα που έθεσες έχει πολύ ενδιαφέρον και μου άρεσε ως σκέψη.

Φιλικά
Kon 73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
kon73
Script Master
Δημοσιεύσεις: 224
Εγγραφή: 13 Απρ 2008 23:47
Επικοινωνία:

Αυτόματη πρόσβαση στο web, εισαγωγή αρχείου csv στην Access

Δημοσίευση από kon73 » 01 Μάιος 2008 22:13

Για δες Στην Σελίδα μου (www.MsAccess.gr) όπου έβαλα σήμερα το απόγευμα κώδικα στο Howto - VBA - Download File From Internet
Αυτό είναι και το κυριότερο που ζητάς νομίζω.

Πιστεύω να σε βοήθησα, στείλε μου post αν τελικά σου δούλεψε ή αν έχεις κάποιες άλλες δυσκολίες. Θέλει βασικά γνώσεις VBA για να γίνει ολοκληρωμένα αυτό που θέλεις.

Η Ιδέα είναι απλά ότι επειδή δεν γίνεται Link στο Internet αλλά αυτόματα Download στον Η/Υ σου/του και σ'αυτό το αρχείο γίνεται Link μέσω Access.

Φιλικά
kon73
My New Site http://www.MsAccess.gr
Free Access (VBA Code,Tutorials, Mdbs, Eclass, Eshop)
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “MS Access”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες