Εύρεση υλικού για άλλη μια εργασία, αυτή τη φορά σε Τ.Ε.Ι.

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Tasos-21

Εύρεση υλικού για άλλη μια εργασία, αυτή τη φορά σε Τ.Ε.Ι.

Δημοσίευση από Tasos-21 » 28 Απρ 2008 19:58

Εδώ και κάτι μέρεςς ψάχνω πληροφορίες για τη "Σύνοδο του Λουξεμβούργου", στις 21 Νοεμβρίου του 1997, με θέμα την Απασχόληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δε μπορώ να βρω τίποτα απολύτως. Ο καθηγητής είχε προτείνει και αυτό το βιβλίο: http://www.papasotiriou.gr/product.gboo ... 075&deid=0. Μήπως το έχει κανείς, να μου πει εάν έχει πληροφορίες μέσα;

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Εύρεση υλικού για άλλη μια εργασία, αυτή τη φορά σε Τ.Ε.Ι.

Δημοσίευση από fiskilis » 28 Απρ 2008 22:12

για δες εδω μηπως κατι ταιριαζει

http://www.tee.gr/online/epikaira/1997/15-12-97/m10.htm

http://www.inegsee.gr/enimerwsi-60-doc4.htm

http://www.europarl.europa.eu/pv2/pv2?P ... &LANGUE=EL

http://66.102.9.104/search?q=cache:GjVd ... en|lang_el

και ενα αλλο βιβλιο που εχει αυτο ακριβως το θεμα
http://www.perizitito.gr/product.php?productid=120169

«Ρεαλιστικά» μέτρα αλλά και διαφορές για την απασχόληση
ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΣΤ. ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ
ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, Σάββατο.

Η προτεραιότητα ενός οργανωμένου διαλόγου στα πλαίσια της ΕΕ, η συγκέντρωση της προσοχής στους νέους ανέργους και στους μακροχρόνιους ανέργους και η ενίσχυση των επενδύσεων οι οποίες δημιουργούν θέσεις εργασίας εγγυημένης μακροβιότητας αποτελούν τα κυριότερα και περισσότερο «ρεαλιστικά» μέτρα που αποφάσισαν οι ηγέτες των κρατών - μελών της ΕΕ στην έκτακτη συνάντηση του Λουξεμβούργου, την Παρασκευή. Τα μέτρα υποστηρίχθηκαν από την Ελλάδα και ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης στην ομιλία του τόνισε ότι αυτά «συγκροτούν μια σαφή πολιτική με αξιόπιστες προοπτικές απασχόλησης».

Μολονότι ήταν αρκετά ευδιάκριτη η διαφορά αντιλήψεων στην αντιμετώπιση της ανεργίας μεταξύ των συντηρητικών και των σοσιαλιστών ηγετών, το τελικό κείμενο - διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δίνει μια σαφή κατεύθυνση στην προσπάθεια των Δεκαπέντε να αντιμετωπισθεί ουσιαστικά το πρόβλημα της ανεργίας ­ «ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος της ΕΕ ως συνόλου και του κάθε κράτους - μέλους της», όπως παρατήρησε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου κ. Γιούγκερ ανοίγοντας τη συζήτηση το πρωί της Παρασκευής.

Δεν τρέφονται με αυταπάτες οι εταίροι για τις δυνατότητες που έχουν στις χώρες τους ο καθένας να προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν. Η πολιτική υποστήριξη ορισμένων από αυτά τα μέτρα θα είναι μάλλον περιορισμένη. Γι' αυτό άλλωστε εγκαταλείφθηκαν αρκετές φιλόδοξες προτάσεις (ο προκαθορισμός σταθερών στόχων περιορισμού της ανεργίας κλπ.). Γι' αυτό επίσης η διακήρυξη είναι μάλλον γενικού περιεχομένου, αποφεύγοντας πάντως τους ενθουσιασμούς.

Το τελικό κείμενο του Λουξεμβούργου από τις πρώτες παραγράφους του τονίζει ότι το πρόβλημα της ανεργίας αντιμετωπίζεται από «νέα σκοπιά» και τούτο γιατί είναι «θετικό το οικονομικό περιβάλλον». Ως εκ τούτου διατυπώνεται σήμερα μια «συντονισμένη στρατηγική για εθνικές πολιτικές απασχόλησης» που καθορίζει την πολιτική της υποστήριξης της απασχόλησης και προσδιορίζει τις «νέες πρωτοβουλίες» που θα συμβάλουν στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας. Μεταξύ αυτών, μεταφορά 125 εκατ. ECU σε ειδικό ταμείο ενίσχυσης της πολιτικής των νέων θέσεων, μακροχρόνια δάνεια για την υγεία και την επιμόρφωση εργαζομένων κλπ.

Τέλος, το κείμενο στο δεύτερο μέρος του προσδιορίζει τις κατευθυντήριες γραμμές για το 1998 ως προς τη βελτίωση της αγοράς εργασίας για νέους και μακροχρόνια ανέργους, την ανάπτυξη της εργοδοσίας, την ενθάρρυνση της προσαρμοστικότητας στην επιχείρηση και στους εργαζομένους της και στην πολιτική των ίσων ευκαιριών για όλους.

Οι αποφάσεις του Λουξεμβούργου για την αντιμετώπιση της ανεργίας ελήφθησαν «υπό το βάρος» ενός όχι ιδιαίτερα πειστικού παρελθόντος. Επίσημες υποσχέσεις και διακηρύξεις των εταίρων για την «πλήρη απασχόληση» δεν ακολουθήθηκαν από πράξεις. Προτού ακόμη τερματισθεί η συνάντηση της Παρασκευής, «Κασσάνδρες» και «άπιστοι Θωμάδες» από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού άρχισαν να χαρακτηρίζουν την απόφαση και τα μέτρα «παλιό κρασί σε νέο μπουκάλι» και στη Βρετανία συντηρητικοί πολιτικοί αμφισβητούν ότι «το ευρώ θα δώσει θέσεις εργασίας» και αν «η διατύπωση ενός κοινού πλαισίου πολιτικής απασχόλησης στην ΕΕ» είναι εφαρμόσιμη στις σημερινές ευρωπαϊκές συνθήκες.

Θετική εντύπωση πάντως προκάλεσε η (διαφαινόμενη) απόφαση των Δεκαπέντε στο Λουξεμβούργο να υποστηριχθεί η τάση να γίνουν «περισσότερο εύκαμπτες» οι επιχειρήσεις της ΕΕ ώστε να αντέξουν στον ανταγωνισμό ­ έστω και αν αυτό συνεπάγεται περιορισμό των θέσεων εργασίας τους ­ καθώς και η διαπίστωση - ομολογία των εταίρων ότι η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με ένα μέτρο, ότι δεν υπάρχει μέτρο πανάκεια. Το ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν θα εφαρμοσθούν ανάλογα με τις συνθήκες της κάθε χώρας - μέλους της ΕΕ θεωρείται από όλους τους εταίρους «το κλειδί της επιτυχίας» στη νέα προσπάθεια της ΕΕ για την απασχόληση.

http://tovima.dolnet.gr/print_article.p ... m=E01&aa=4
Δειλά τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΑΣ

ΕΝΑ ΝΕΟ, αν και δειλό, ξεκίνημα για μια περισσότερο κοινωνική Ευρώπη έγινε στη Σύνοδο Κορυφής του Λουξεμβούργου. Ωστόσο τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από τους «15» για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ευρώπη, λίγο ξεφεύγουν από το ευχολόγιο του παρελθόντος.

«Από το μηδέν τώρα υπάρχει κάτι», υποστήριξε πάντως ο Πρωθυπουργός κ. Σημίτης για να δώσει τις πραγματικές διαστάσεις του συμβιβασμού που επετεύχθη. Τώρα, είπε, υπάρχουν πόροι, έχει μπει η διαδικασία για την προώθηση λύσεων.

Η αλήθεια είναι ότι οι «15» υιοθέτησαν μια δέσμη κατευθυντήριων γραμμών που θα ενσωματωθούν στα εθνικά προγράμματα δράσης που θα πρέπει να συντάξουν και να υποβάλουν οι κυβερνήσεις μέσα στο 1998.

Η κεντρική ιδέα είναι ότι όπως στην ΟΝΕ υπάρχει ένα σχέδιο και θα πρέπει να εφαρμόζεται, έτσι και για την ανεργία θα υπάρχει και θα εφαρμόζεται ένα σχέδιο ελέγχου.

Το σχέδιο αντιμετωπίζει μέσα από νέο πρίσμα τους μακροχρόνια ανέργους. Προβλέπει χρηματοδότηση για την επαγγελματική κατάρτιση και θεωρεί ότι θα πρέπει να εστιασθεί η προτεραιότητα στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων των 25 ετών που παραμένουν πάνω από 6 μήνες εκτός εργασίας.

http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=19971122&nid=3990755

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες