Η NCSoft αντιμετωπίζει τους παράνομους servers

Video games για PC, On Line παιχνίδια και παιχνίδια για κονσόλες.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Η NCSoft αντιμετωπίζει τους παράνομους servers

Δημοσίευση από id12586 » 17 Απρ 2008 15:13

Αναδημοσιεύω απο το cosmo.gr
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι εξελίξεις στον κόσμο των MMOs, μιας και η NCSoft ανακοίνωσε πως εντείνει τον αγώνα ενάντια στους παράνομους servers. Στο στόχαστρο της εταιρείας μπήκε και ελληνική αλυσίδα Internet Cafe. Η εταιρεία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η NCsoft ανακοινώνει ότι ανεβάζει τους τόνους στη μάχη της ενάντια στην ολοένα αυξανόμενη απειλή που αποτελεί η κλοπή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Αυτή η δραστηριότητα έρχεται σαν άμεση αντίδραση στην αύξηση του αριθμού των παράνομων διακομιστών online παιχνιδιών στην Ανατολική Ευρώπη, ιδιαίτερα στην Ελλάδα και την Ρωσία, όπου το Lineage II, το online παιχνίδι ρόλων που εξελίσσεται σε ένα φανταστικό κόσμο, είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Οι εν λόγω παράνομοι διακομιστές χρησιμοποιούνται από παίκτες που παίζουν στο σπίτι τους ή σε internet cafe και συχνά χρησιμοποιούν ή ζητούν από τους χρήστες να λάβουν στον υπολογιστή τους κάποια αρχεία με δεδομένα που έχουν τροποποιηθεί παράνομα και ενδεχομένως να είναι και επιβλαβή. Με τον τρόπο αυτό μεταβάλλεται η αρχικά σχεδιασμένη ποιότητα και απόλαυση του παιχνιδιού.

Το ευρωπαϊκό τμήμα της NCsoft έχει εντοπίσει ορισμένους από τους σημαντικότερους παράνομους διακομιστές σε όλη την Ευρώπη και έχει ξεκινήσει δικαστικές διαδικασίες εναντίον ιδιωτών και εταιρειών που θεωρείται ότι έχουν παραβιάσει τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από την τήρηση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε αίτηση λήψεως ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε το περασμένο έτος στην Ελλάδα, η NCsoft πέτυχε την έκδοση προσωρινής διαταγής κατά μίας επιχείρησης Internet Cafe, ονόματι eGLOBAL, με αποτέλεσμα σε τέσσερα από τα καταστήματα της εν λόγω εταιρείας να γίνει έφοδος από τα αρμόδια όργανα και να κατασχεθεί παράνομο λογισμικό.

Στη συνέχεια και μετά την έκδοση απόφασης στη διαδικασία των ασφαλιστικών σταμάτησε η λειτουργία των παράνομων διακομιστών στους οποίους είχαν φορτωθεί πειρατικά αντίγραφα του λογισμικού του Lineage II. Οι Γεώργιος Κατοστάρης -Πρόεδρος ΔΣ και Γενικός Διευθυντής, Κωνσταντίνος Ζυγούρας -Αντιπρόεδρος ΔΣ και Γενικός Διευθυντής, Αθανάσιος Ντόμπρος -Αναπλ. Γενικός Διευθυντής και Δημήτριος Κουτσούκος -Διαχειριστής της εταιρείας υπό την επωνυμία INTERNET DYNAMICS LLC έχουν όλοι εναχθεί προσωπικά στις διαδικασίες που συνεχίζονται ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων. Η NCsoft ζητά αποζημίωση για τις ζημίες που υπέστη και σκοπεύει να ζητήσει προστασία σύμφωνα με τις διατάξεις του ποινικού δικαίου".

"Οι παράνομοι διακομιστές, όπως αυτοί που είχαν τεθεί σε λειτουργία από την eGLOBAL, έχουν ένα τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο τόσο στην NCsoft Europe όσο και στους πελάτες της", σχολίασε ο Max Brown, διευθυντής πωλήσεων & λειτουργικών δραστηριοτήτων της NCsoft Europe. "Επηρεάζουν σε πάρα πολύ σημαντικό βαθμό την ποιότητα και την απόλαυση που παρέχουν τα προϊόντα μας και στερούν από την εταιρεία μας ενδεχόμενα έσοδα τα οποία χρησιμοποιούνται για την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας του παιχνιδιού των παικτών στους επίσημους διακομιστές μας. Η απώλεια εσόδων της NCsoft από τις δραστηριότητες της eGLOBAL υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα έξι εκατομμύρια ευρώ (€ 6 εκατ.). Είμαστε αποφασισμένοι να ξεριζώσουμε από παντού την κλοπή των πνευματικών μας δικαιωμάτων και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε τα καταλληλότερα μέτρα για να το επιτύχουμε αυτό", πρόσθεσε.

Η NCsoft έχει ένα πλούσιο παρελθόν στην καταπολέμηση των παράνομων διακομιστών, έχοντας συνεργαστεί με το FBI τον Νοέμβριο του 2006 για το κλείσιμο ενός σημαντικού ανεπίσημου διακομιστή του Lineage II που λειτουργούσε μέσω του ευρισκόμενου στις ΗΠΑ διαδικτυακού τόπου L2Extreme.com. Μετά από πολλαπλές εφόδους σε πολλές πόλεις παντού στις ΗΠΑ, οι παράνομοι διακομιστές της L2Extreme, η οποία ισχυριζόταν ότι υποστήριζε 50.000 ενεργούς χρήστες, τέθηκαν εκτός λειτουργίας, όπως και ο διαδικτυακός τόπος L2Extreme.com".

Λίγες ώρες αργότερα ήρθε και η απάντηση από την ελληνική εταιρεία, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Προσπάθειες εντυπωσιασμού από την NcSoft με γραπτή ανακοίνωση Τύπου, που αποκρύπτει και παραποιεί την αλήθεια σε σχέση με μια απόφαση ασφαλιστικών μέτρων των Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης. Η αλήθεια είναι ότι από τον Ιούνιο του 2007 και αφού δεν ευδοκίμησαν οι συνομιλίες των δύο εταιρειών για συνεργασία, η NcSoft Corporation, η NcSoft Europe Limited κ.λπ., κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της E-Global και των νομίμων εκπροσώπων της. Κατά τη διαδικασία αυτής ουδέποτε κατεσχέθη παράνομο λογισμικό, αλλά και η απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης ουσιαστικά δικαίωσε την e-Global απορρίπτοντας κατ’ ουσία το βασικότερο αίτημά τους για συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της, διότι δεν πιθανολογήθηκε η ευδοκίμησή του.

Η e-Global Α.Ε., μια ελληνική εταιρεία πληροφορικής και διαδικτύου, βρέθηκε σε μια αναπάντεχη και απρόκλητη δικαστική διαμάχη με τον πολυεθνικό κολοσσό NcSoft και θα προβεί σε αγωγές και μηνύσεις προς διασφάλιση των νομίμων δικαιωμάτων της. Η e-Global, στη 10ετή πορεία της με γνώμονα πάντα την επιχειρηματική ηθική, καταξιώθηκε ως η μεγαλύτερη εταιρεία του χώρου στην Ελλάδα. Αταλάντευτα θα συνεχίσει τη δυναμική της ανάπτυξη και καινοτομία, μη πτοούμενη σε καμία περίπτωση από τις όποιες αναίτιες, ανήθικες επιθέσεις».

Παύλος Παπαπαύλου
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4842
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Η NCSoft αντιμετωπίζει τους παράνομους servers

Δημοσίευση από Stathis » 17 Απρ 2008 15:25

Ότι να'ναι...δε παιζει να κλείσουν οι σερβερ , καμιάς ελληνικής οκ.Αλλα δυσκολα θα ριξουν τους γίγαντες.
Απορώ γιατί δεν την πεσανε στο bnb...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Games (PC, On Line, Console)”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες