Αχ αυτά τα popus!

Κώδικας, πληροφορίες, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικές με την JavaScript.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8575
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

Αχ αυτά τα popus!

Δημοσίευση από Basilakis » 18 Μαρ 2008 14:13

Η JavaScript είναι και αυτή μία από τις δυναμικές γλώσσες κατασκευής ιστοσελίδων. Η JavaScript χρησιμοποιείτε ποίο συχνά από τους Developers και τους Designers για να προσθέσουν όμορφα χαρακτηριστικά στην σελίδα τους, όπως quiz, έλενχο εάν έχουν συμπληρωθεί όλα τα στοιχεία σε μία φόρμα και πολλά ακόμη. Έτσι σήμερα θα δούμε μερικά τέτοια trick.

Ας δούμε πρώτα ένα κομμάτι κώδικα το οποίο δημιουργεί pop – up παράθυρα με περιορισμένα χαρακτηριστικά.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<SCRIPT LANGUAGE = "JavaScript"><!--function open_new_window&#40;&#41; &#123; 
 	dlg = window.open &#40;"nameoffile.html", "WindowName", "width=400,height=400,toolbar=no,location=no,directories=no,status=no,menubar=no,scrollbars=no,resizable=no"&#41; dlg.document.write &#40;"<BODY bgColor='#FFFFFF'>"&#41; dlg.document.write &#40;"<CENTER>This is text that has been added on the fly using Javascript.</CENTER>"&#41; dlg.document.write &#40;"</BODY>"&#41; &#125;--></SCRIPT><BODY><A onClick='open_new_window&#40;&#41;' >Πατήστε εδώ.</a>
</BODY>
Σε αυτό λοιπόν το κομμάτι κώδικα μας δημιουργούμε μία function στην JavaScript με την οποία ορίζουμε τι κάνει το open_new_window. Όπως παρατηρείτε έχουμε ορίσει κάποια πραγματάκια για το πώς θα είναι το νέο μας παράθυρο που θα ανοίγει.

Κώδικας: Επιλογή όλων

&#40;"nameoffile.html", "WindowName", "width=400,height=400,toolbar=no,location=no,
directories=no,status=no,menubar=no,scrollbars=no,resizable=no"&#41;
Στο πρώτο κομμάτι ορίζουμε το όνομα της σελίδα που θα καλεί. Μετά ορίζουμε το όνομα που θέλει να έχει το παράθυρο μας. Αμέσως μετά στον κώδικα βλέπουμε ότι υπάρχει το κομμάτι που αφορά τις διαστάσεις τις οποίες θα έχει η σελίδα μας, και μετά υπάρχουν στοιχεία τα οποία επιλέγουμε εάν θέλουμε να φαίνονται στο έγγραφο μας ορίζοντας τα με yes ή no, όπως είναι το status που δείχνει σε ποία στάδιο είναι το φόρτωμα της σελίδας μας, το location ή αλλιώς η γραμμή διευθύνσεων, το menubar που ορίζουμε ένα θέλουμε να φαίνετε το μπροστά πίσω ιστορικό αγαπημένα κ.τ.λ. Μετά είναι το resizable που ορίζουμε εάν θα μπορεί ο χρήστης να μεγαλώσει το παράθυρό μας.

Απάντηση

Επιστροφή στο “JavaScript και Frameworks”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης