Επιστροφή στο "Χάουαρντς Εντ"

Σχολιάστε ή προτείνετε ταινίες που παίζονται στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση ή κυκλοφορούν σε video και DVD. Ή κάποιο έργο που είδατε στο θέατρο.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Flucker
Δημοσιεύσεις: 51
Εγγραφή: 13 Ιαν 2008 17:47
Τοποθεσία: Attiki

Επιστροφή στο "Χάουαρντς Εντ"

Δημοσίευση από Flucker » 21 Ιαν 2008 16:30

Επιστροφή στο «Χάουαρντς Εντ»

«Οι φτωχοί είναι φτωχοί. Τους λυπούμαστε. Αλλά έτσι είναι ο κόσμος». Αυτή η φράση δίδει όλη τη νοοτροπία των πλούσιων Βρετανών του τέλους του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού αιώνα, όπως αποτυπώνεται στην ταινία του Τζέιμς Άιβορι «Επιστροφή στο Χάουαρντς Έντ», με τους Βανέσα Ρεντγρέηβ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Έμα Τόμσον, Άντονι Χόπκινς και Τζέιμς Γουίλμπι στους κύριους ρόλους. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ε.Μ.Φόρστερ και κυκλοφόρησε και ως ένθετο της "Καθημερινής".

Ένας εκατομμυριούχος πέταξε μια κουβέντα στην παρέα του:. Ότι η ασφαλιστική εταιρεία «Παφύλιον» κινδυνεύει να χρεοκοπήσει γιατί δεν είναι επαρκώς αντασφαλισμένη. Δυο κοπέλλες της παρέας, που γνωρίζουν ένα φτωχό υπάλληλο της πιο πάνω εταιρείας, σπεύδουν να του το πουν για να τακτοποιήσει τη θέση του πριν είναι αργά. Ο υπάλληλος βρίσκει άλλη δουλειά σε μια τράπεζα με μικρότερο μισθό και παραιτείται από την ασφαλιστική εταιρεία.

Πέρασαν λίγες μέρες και στην ίδια παρέα ο ίδιος εκατομμυριούχος πέταξε μια αντίθετη κουβέντα: Ότι η εταιρεία "Παφύλιον» είναι μια πολύ εύρωστη εταιρεία και πολλά υποσχόμενη για το μέλλον. Έκπληκτες οι δυο κοπέλες παρετήρησαν: «Μα εσύ δεν μας έλεγες πριν λίγες μέρες ότι βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας;». Κι εμείς το είπαμε σε γνωστό μας υπάλληλο της εταιρείας για να τον προστατέψουμε. . Αυτός παραιτήθηκε από την εταιρεία και βρήκε άλλη δουλειά σε μια τράπεζα με μικρότερο μισθό. Έγινε δηλαδή φτωχότερος εξ αιτίας μας.

Ο εκατομμυριούχος απάντησε ότι έτσι ήταν η κατάσταση πριν λίγες μέρες αλλά τώρα η εταιρεία ξεπέρασε τις δυσκολίες της και έγινε πολύ εύρωστη.

Στο μεταξύ η τράπεζα που εργοδότησε τον υπάλληλο αποφάσισε να κάνει ελάττωση προσωπικού και ο νεοδιορισθείς υπάλληλος απολύθηκε πρώτος.

Ενοχλημένες οι δυο κοπέλες που άθελά τους παρέσυραν τον υπάλληλο στη δυστυχία πάνε και παρακαλούν τον εκατομμυριούχο να τον εργοδοτήσει στις δουλειές του. Ο εκατομμυριούχος ούτε που αισθάνεται κάποιαν ενοχή για την πορεία που πήρανε τα πράγματα κι ούτε που αντιλαμβάνεται τη δύσκολη θέση που βρίσκονται τώρα οι δυο κοπέλες. Στα πολλά παρακάλια των δυο κοπέλων υπόσχεται να εξετάσει το θέμα. Και σε λίγες μέρες τις πληροφορεί τις ότι εξέτασε το θέμα αλλά δεν μπορεί να γίνει τίποτε δυστυχώς.

Απελπισμένος ό άνεργος νέος πηγαίνει στο «Χάουαρντς Εντ», την εξοχική κατοικία του εκατομμυριούχου κι εκεί σκοτώνεται ως ενοχλητικός επισκέπτης από τους υπαλλήλους του εκατομμυριούχου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κινηματογράφος - Θέατρο”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες