"Κινητές" ικανότητες

Απόψεις, σχόλια και συζητήσεις για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τις συσκευές.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
FUBAR
Δημοσιεύσεις: 255
Εγγραφή: 12 Οκτ 2007 15:03
Τοποθεσία: 41°7' 16°51' (Earth)

"Κινητές" ικανότητες

Δημοσίευση από FUBAR » 18 Ιαν 2008 19:59

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να κάνετε σε κατάσταση ανάγκης. Το κινητό σας μπορεί πραγματικά να σας σώσει τη ζωή σε κατάσταση ανάγκης: Σημειώστε μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μ' αυτό:
 • 1. Ο αριθμός ανάγκης 112. Αν βρεθείτε σε περιοχή χωρίς σήμα του δικτύου σας και είναι ανάγκη να τηλεφωνήσετε, καλέστε 112 και το κινητό σας, θα ψάξει να βρει οποιοδήποτε δίκτυο που υπάρχει για να αποκτήσετε επικοινωνία. Μπορεί να κληθεί και με το πληκτρολόγιο κλειδωμένο! Δοκιμάστε το!
 • 2. Κλειδώσατε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας μέσα σ' αυτό και το αυτοκίνητό σας κλειδώνει και ξεκλειδώνει με τηλεκοντρόλ; Μπορεί να σας συμβεί κάποια μέρα!
  Έχετε εφεδρικά κλειδιά στο σπίτι ή κάπου αλλού;
  Καλέστε με το κινητό σας κάποιον που είναι εκεί στο κινητό του. Κρατήστε το κινητό σας περίπου 30 εκατοστά από το σημείο λήψεως του αυτοκινήτου σας και πείτε το άτομο που είναι στο σπίτι σας να πατήσει το τηλεκοντρόλ κοντά στο κινητό του. Το αυτοκίνητό σας θ' ανοίξει. Σας απαλλάσσει από το να ζητήσετε από κάποιον να διανύσει πολλά χιλιόμετρα για να σας τα φέρει, ιδιαίτερα αν βρίσκεσθε πολύ μακριά από το σπίτι σας.
 • 3. Έστω ότι η μπαταρία σας είναι πολύ χαμηλή και περιμένετε ή θέλετε να κάνετε κάποιο επείγον ή σημαντικό τηλεφώνημα και δεν έχετε φορτιστή ή μπρίζα κοντά σας. Τα κινητά ΝΟΚΙΑ έχουν εφεδρική μπαταρία! Για να την ενεργοποιήσετε πιέστε *3370# Το κινητό σας θα λειτουργήσει με την εφεδρική ισχύ και θα δείξει αύξηση στην ισχύ του 50 %. Η εφεδρική αυτή ισχύς θα φορτισθεί όταν φορτίσετε το κινητό σας την επόμενη φορά.
 • 4. Πώς να αχρηστέψετε το κινητό που τυχόν σας κλέψανε;
  Ανακαλύψτε τον αύξοντα αριθμό του κινητού σας, πατώντας τα πλήκτρα: * # 0 6 # Ένας κώδικας 15 ψηφίων θα εμφανισθεί στην οθόνη. Ο αριθμός αυτός είναι μοναδικός για το κινητό σας. Γράψτε τον κάπου σε ασφαλές μέρος. Αν ό μη γένοιτο, σας κλέψουν το κινητό σας, καλέστε στην εταιρία σας και δώστε τους τον κώδικα αυτόν. Αυτοί μπορούν να αχρηστέψουν το κλεμμένο κινητό σας. Ακόμα κι αν οι κλέφτες αλλάξουν την κάρτα SIM , το κινητό σας θα τους είναι εντελώς άχρηστο. Είναι μάλλον βέβαιο ότι δεν θα πάρετε το κινητό σας πίσω, αλλά τουλάχιστον θα ξέρετε ότι όποιος και να σας το έκλεψε, δεν μπορεί ούτε να το χρησιμοποιήσει, ούτε να το πουλήσει. Αν αυτό το κάνουμε Όλοι, τότε δεν θα υπάρχει λόγος για κανέναν να κλέβει κινητά τηλέφωνα!
 • 5. Έλεγχος του φούρνου μικροκυμάτων σας
  Βάλτε ένα κινητό τηλέφωνο μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και κλείστε την πόρτα του. Τώρα καλέστε το κινητό που είναι μέσα στο φούρνο. Αν το κινητό χτυπήσει, πετάξτε το φούρνο μικροκυμάτων! Μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων τα κινητά πρέπει να χάνουν εντελώς τη λήψη τους, και αυτό σημαίνει ότι ο φούρνος σας δεν είναι καλά μονωμένος για τα μικροκύματα.
(Οι πληροφορίες προέρχονται από e-mail.)

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

"Κινητές" ικανότητες

Δημοσίευση από ArchangelX » 19 Ιαν 2008 00:57

1.
Σωστός

2.
Urban Myth. Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα δεν μεταφέρονται μέσω κυψελών.

3.
Αυτό είναι το EFR ή αλλιώς Enhanced Full Rate codec (http://en.wikipedia.org/wiki/Enhanced_Full_Rate). Δεν υπάρχει επιπλέον μπαταρία στα νόκια, μην λέμε ότι θέλουμε. Αυτο που κάνει το EFR και στην προκειμένη περίπτωση το κλείσιμο του είναι να αυξάνει τα παράσιτα και τον πίσω θόρυβο αυξάνοντας την διαθεσιμότητα των πόρων που δίνει το κινητό. Οπως και να έχει, οι codecs στις μέρες μας καθορίζονται απο τον εκάστοτε πάροχο οποτε είτε βάλετε τον κωδικό είτε όχι, δεν έχει σημασία γιατι πολύ απλα δεν πιάνει.

4.
Σε αυτό αντί να καθόμαστε να παίζουμε με χαρτάκια, στα απλά κινητά αλλάζουμε τον κωδικό ασφαλείας σε έναν 6ψήφιο δικό μας, και ορίζουμε να τον ζητάει όποτε αλλάζει η sim. Στα smartphone υπάρχουν διάφορα προγράμματα τα οποία έχουν φτιαχτεί για τον σκοπό της κλοπής. Πολλά και διάφορα με πολλές και πολύ όμορφες ιδιότητες ;)

5. Λογικά αυτό είναι σωστό αλλα δεν παίρνω όρκο.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Sheena
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3654
Εγγραφή: 07 Σεπ 2005 00:00

"Κινητές" ικανότητες

Δημοσίευση από Sheena » 05 Φεβ 2008 16:17

:respect: @ ArchangelX Εύγε για τις παρατηρήσεις σου. Είναι πολύ εύστοχες και αληθινές. :clap:
Εικόνα

id12856 Οι άγγελοι πάνε κοντά με τους αγγέλους...

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

"Κινητές" ικανότητες

Δημοσίευση από ArchangelX » 05 Φεβ 2008 21:12

Παλιότερα ήμουν μανιακός με τα κινητά και το τί μπορούν να κάνουν. Στο παλιό μου 8850 είχα προσθέσει το μενού του netmonitor και είχα ξεκλειδώσει και άλλα 2 κρυφά του μενού.

Μετά κάπου τα παρατησα. Πάλι καλα που υπάρχει και το myphone (ξερόβηχας :D ) και ενημερωνόμαστε ;)
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κινητή & Σταθερή Τηλεφωνία”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης