Άσκηση με σήματα

Συζητήσεις για την γλώσσα C και C++

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
GiwrgosNik
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 04 Δεκ 2007 20:22

Άσκηση με σήματα

Δημοσίευση από GiwrgosNik » 04 Δεκ 2007 20:34

Γράψτε ένα πρόγραμμα σε C που με την εκτέλεσή του να δημιουργεί μια διεργασία-παιδί.

Η διεργασία-πατέρας θα τυπώνει το pid της και μετά από αναμονή 3 δευτερολέπτων θα στέλνει σήμα SIGINT στη διεργασία παιδί. Προαιρετικά, ο αριθμός των δευτερολέπτων να είναι παράμετρος που να δίνεται από τον χρήστη κατά την εκτέλεση του προγράμματος σαν όρισμα (command line argument).
Η διεργασία-παιδί θα τυπώνει συνεχώς το μήνυμα "Eimai to paidi" με χρονική απόσταση μεταξύ των μηνυμάτων αυτών το ένα δευτερόλεπτο. Όταν λάβει το σήμα SIGINT από τον πατέρα, τότε -και μόνο τότε- θα θέσει ένα χρονομετρητή 15 δευτερολέπτων (με τη χρήση της SIGALARM) έτσι ώστε μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος η διαδικασία-παιδί να τερματιστεί.
Σημείωση: Κατά τη λειτουργία του χρονομετρητή, η διεργασία-παιδί εξακολουθεί να εμφανίζει το μήνυμα "Eimai to paidi" με τον ίδιο τρόπο που σημειώνεται παραπάνω!

{Το πρόβλημα μου είναι ότι γενικά δεν ξέρω C και εξαιτίας ενός εργαστηρίου έχω παλαβώσει.Στην παραπάνω άσκηση έχω κάνει πολύ λίγα πράγματα αλλα το βασικότερο πρόβλημα μου είναι πως θα γίνει το SIGINT και SIGALRM.Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι να μου απαντήσει κάτι.Σας ευχαριστώ!}

Απάντηση

Επιστροφή στο “C, C++”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης