Η ασύρματη τεχνολογία μπορεί να βλάπτει την υγεία

Πληροφορίες σχετικές με τα τοπικά δίκτυα, WiFi, τον εξοπλισμό, τις εφαρμογές τους και σχετικό λογισμικό.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Η ασύρματη τεχνολογία μπορεί να βλάπτει την υγεία

Δημοσίευση από fiskilis » 08 Νοέμ 2007 14:11

Η ασύρματη τεχνολογία μπορεί να βλάπτει την υγεία

Εκτός από την κινητή, ανησυχίες δημιουργούνται τώρα και για τα ασύρματα δίκτυα πάσης φύσεως

Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που παράγονται από την ασύρματη τεχνολογία η οποία εξαπλώνεται παντού μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία των ανθρώπων. Πολλοί περιβαλλοντολόγοι ήδη ζητούν περιορισμούς, ενώ κρατικές υπηρεσίες σε ορισμένες χώρες εκδίδουν προειδοποιήσεις για περιορισμένη χρήση και αναζητούν μελέτες για τις επιπτώσεις από παρατεταμένη έκθεση σε ασύρματα δίκτυα, όπως και κινητά τηλέφωνα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος παρακολουθεί τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργεί η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) επί δείγματος 7000 ασθενών με όγκο στον εγκέφαλο. Η έρευνα διεξάγεται σε 13 χώρες, μεταξύ των οποίων Ιαπωνία, Καναδάς, Γερμανία και Γαλλία. Από τα μέχρι τώρα ευρήματα διαπιστώνεται ότι ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στον εγκέφαλο αυξάνεται μετά από χρήση κινητού τηλεφώνου για περισσότερο από 10 χρόνια Ο ΠΟΥ κρίνει, ωστόσο, ότι τα ευρήματα χρήζουν περαιτέρω επεξεργασίας. Όσον αφορά τη χρήση ασύρματων δικτύων, είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Οι επιστήμονες πιθανολογούν, πάντως, ότι οι επιπτώσεις δεν θα είναι εξίσου σοβαρές με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, μίας και το τελευταίο έρχεται απευθείας σε επαφή με το κεφάλι. Παρόλα αυτά σύλλογοι καθηγητών σε Βρετανία και Γερμανία ζητούν περισσότερες αναλύσεις πριν τα ασύρματα δίκτυα μπουν στα σχολεία, αν και τα αποτελέσματα των ερευνών για μακροχρόνια χρήση δεν μπορούν να είναι επί του παρόντος επαρκή, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ακόμη μακροχρόνιοι χρήστες.

Πηγή: www.iht.com

Απάντηση

Επιστροφή στο “Δίκτυα, WiFi και εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες