Ελληνική Ομάδα Ανάπτυξης e-Learning πλατφόρμας Open Source

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
tsirman
Δημοσιεύσεις: 145
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2002 22:57
Επικοινωνία:

Ελληνική Ομάδα Ανάπτυξης e-Learning πλατφόρμας Open Source

Δημοσίευση από tsirman » 29 Οκτ 2007 17:38

Πριν λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε η έκδοση 3.0.1 (http://www.efrontlearning.net/download.php) του eFront (http://www.efrontlearning.net), μιας νέας πλατφόρμας ηλεκτρονικής μάθησης από Έλληνες προγραμματιστές η οποία έχει γίνει ανοιχτή σε όλους σε μια προσπάθεια να γίνει γνωστή και αποδεκτή από ενδιαφερόμενους χρήστες. Η προσπάθεια αυτή έχει φέρει την πλατφόρμα σε μια πολύ καλή μορφή και με τη βοήθεια διάφορων μέσων όπως το wiki (http://docs.efrontlearning.net/) και το forum (http://forum.efrontlearning.net/) που έχουν δημιουργηθεί είναι πλέον πιο κοντά σε κάθε χρήστη ή προγραμματιστή.
Η πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης eFront υποστηρίζει την αποδοτική επικοινωνία μεταξύ μαθητή/καθηγητή. Προσφέρει μια πλούσια συλλογή από εύχρηστα εργαλεία, τα οποία χρειάζονται ελάχιστη εξοικείωση από τον μαθητή και τον καθηγητή και δημιουργούν επιτυχημένες ηλεκτρονικές κοινότητες μάθησης. Το eFront περιλαμβάνει οπτικά εργαλεία για την δημιουργία τόσο της δομής όσο και του περιεχομένου μαθημάτων, δυνατότητα κατασκευής ηλεκτρονικών διαγωνισμάτων, εργαλεία επικοινωνίας (φορουμ, προσωπικά μηνύματα και άμεσο chat), χρονοπρογραμματισμό του υλικού, ανακοινώσεις, κανόνες πλοήγησης και πολλούς διαφορετικούς τρόπους οργάνωσης της ροής του μαθήματος, επεξεργασία στατιστικών στοιχείων χρήσης και πολλά άλλα.
Η ομάδα του eFront αποτελείται από έμπειρους μηχανικούς και με την ανοιχτή αυτή έκδοση είναι σε θέση να βοηθήσουν κάθε ενδιαφερόμενο θέλει να συμμετέχει στην επέκταση, διάδοση και χρήση μιας τέτοιας μεγάλης πλατφόρμας που για πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα και διανέμεται δωρεάν.

Άβαταρ μέλους
Hermeia
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 02 Αύγ 2004 00:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Ελληνική Ομάδα Ανάπτυξης e-Learning πλατφόρμας Open Source

Δημοσίευση από Hermeia » 31 Οκτ 2007 02:31

Ενδιαφέρουσα (?) η επιλογή τους να το κάνουν (μόνο?) στα αγγλικα

[http://docs.efrontlearning.net/index.php/Main_Page & κεντρική σελίδα]

δεν είδα πουθενά κανένα σημαιάκι-γλώσσας ούτε άλλη αναφορά σε καμιά άλλη γλώσσα περιεχομένου.
Hermeia the InfoSharer
Η Γνώση είναι Δύναμη
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
tsirman
Δημοσιεύσεις: 145
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2002 22:57
Επικοινωνία:

Ελληνική Ομάδα Ανάπτυξης e-Learning πλατφόρμας Open Source

Δημοσίευση από tsirman » 31 Οκτ 2007 09:40

Γεια,

Η ομάδα ανάπτυξης είναι Ελληνική και το έχει και στην ελληνική γλώσσα (η τρέχουσα έκδοση είναι σε Ελληνικά και Αγγλικά) απευθύνεται και σε Έλληνες χρήστες και προγραμματιστές. Το site θα γίνει σε λίγο καιρό και στα Ελληνικά απλά αρχικά μια αγγλική αρχική έκδοση ήταν απαραίτητη ώστε να μπορεί να έχει κάποια θέση σε παγκόσμιου κύρους σελίδες όπως το sourceforge. Τέλος υπάρχει και Ελληνικό εγχειρίδιο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης