Firewire

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας κάποια από τις συσκευές που απαρτίζουν τους Η/Υ μας.

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
_Invisible_
Δημοσιεύσεις: 418
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2006 16:47
Τοποθεσία: Greece

Firewire

Δημοσίευση από _Invisible_ » 25 Ιούλ 2007 21:55

Γεια σας.

Θέλω να συνδέσω την κάμερά μου (Sony HDV Handycam HDR-FX1E) με τον υπολογιστή μου μέσω του καλώδιου i.Link έτσι ώστε να επεξεργαστώ τα video που υπάρχουν στην κασέτα της κάμερας με την χρήση του προγράμματος Ulead Video Studio (έχω το 7, 8 και το 11).

Έκανα εγκατάσταση την κάρτα firewire που αγόρασα (Firewire IEEE 1394A 3+1 PCI CARD) στην μητρική πλακέτα του υπολογιστή μου και μόλις τον άνοιξα έγραψε "Update DMI Pool Data....Success" ή κάτι τέτοιο, πάντως ο υπολογιστής δέχθηκε την κάρτα και δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Επειδή την επεξεργασία του video την κάνω από τα Windows, μπαίνω στα Windows και περιμένω να μου πει ότι βρέθηκε νέο υλικό και ότι εγκαταστάθηκε επιτυχώς... Τίποτα όμως! Η κάρτα αυτή είναι plug & play που σημαίνει ότι μόλις την βάλεις δεν χρειάζεται να κάνεις εγκατάσταση drivers (ή μήπως κάνω λάθος? το κουτί της κάρτας που αγόρασα δεν είχε κάποιο CD με drivers). Μετά επισκέφθηκα την ιστοσελίδα της equip για να δω περισσότερες πληροφορίες για την κάρτα και κατέβασα το manual. Στο manual έλεγε να κάνω δεξί κλικ στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου" -> Ιδιότητες και από εκεί να πάω στην Διαχείρηση Συσκευών και οτι θα έβλεπα εκεί την κάρτα μου.

Δυστυχώς για μένα δεν υπήρχε τίποτα παρόμοιο με την κάρτα μου, εκτός από ένα ερωτηματικό για RAID. Αφού είχα κάνει εγκατάσταση όλα τα drivers που χρειαζόταν ο υπολογιστής μου μετά το format, λογικά δεν θα είναι κάποια συσκευή που δεν έχω εγκαταστήσει, σωστά;

Το ζήτημα είναι ότι η κάρτα FireWire δεν είναι καν στην λίστα ούτε σαν άγνωστη συσκευή ούτε ως εγκατεστημένη. Εκτός αν είναι εκεί και δεν την βλέπω :roll:

Μετά ανοίγω το Ulead, πατάω Capture, και μου έβγαλε το αναμενόμενο μήνυμα που μ' ενημέρωσε ότι δεν εντοπίστηκε κάποια συσκευή εγγραφής. Η κάρτα firewire "πατάει" στην motherboard μια χαρά και δε νομίζω να μην είναι εγκατεστημένη σωστά. Κάποιο led δεν υπάρχει που να μου δείχνει αν λειτουργεί η όχι.

Έπρεπε να συνδέσω το καλώδιο i.Link από την κάμερα στην κάρτα FireWire και όλα ήταν εντάξει. Έκανα τις απαραίτητες ρυθμίσεις στην κάμερα για να την "αναγνωρίσει" ο υπολογιστής. Ορίστε τι λέει το εγχειρίδιο της κάμερας:
Για να χρησιμοποιήσετε τη βιντεοκάμερά σας συνδέοντας την με έναν υπολογιστή χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο i.Linkμ ο υπολογιστής θα πρέπει να διαθέτει υποδοχή i.Link και να είναι εγκατεστημένο σε αυτόν λογισμικό ανάγνωσης σημάτων βίντεο. Δηλαδή? Drivers για την Firewire?

Σχετικά με τις απαιτήσεις συστήματος του υπολογιστή, ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης που παρέχονται με το λογισμικό που χρησιμοποιείτε.

Σύνδεση του υπολογιστή:
Πριν συνδέσετε την βιντεοκάμερά σας στον υπολογιστή μέσω ενός καλωδίου i.LINK, φροντίστε να εισάγετε το βύσμα στον ακροδέκτη με τον σωστό προσανατολισμό. (ΟΚ το έκανα αυτό).
Εάν εισάγετε βίαια το βύσμα με λανθασμένο προσανατολισμό, ο ακροδέκτης μπορεί να πάθει ζημιά, ή μπορεί να προκληθεί βλάβη στην βιντεοκάμερα.
Συνδέστε πρώτα το καλώδιο i.LINK στον υπολογιστή και στη συνέχεια στη βιντεοκάμερά σας. Η σύνδεση με την αντίθετη σειρά μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση στατικού ηλεκτρισμού, με αποτέλεσμα την πρόκληση βλάβης στη βιντεοκάμερά σας.
Φροντίστε να ρυθμίσετε το [ΒΙΝΤΕΟ HDV/DV] και το [ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ i.LINK] στο μενού (ΕΙΣΟΔΟΣ/ΕΞΟΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ) πριν συνδέσετε το καλώδιο i.LINK. Εάν συνδέσετε πρώτα το καλώδιο, ο υπολογιστής μπορεί να κολλήσει, ή μπορεί να μην αναγνωρίζει το σήμα από τη βιντεοκάμερα.

Σημείωση
Συνδέστε έναν υπολογιστή ο οποίος να μπορεί να διαχειριστεί το σήμα του μορφοτύπου που υποδεικνύεται από τις λυχνίες i.LINK. Εάν συνδέσετε έναν υπολογιστή ο οποίος δεν μπορεί να διαχειριστεί αυτό το σήμα, ο υπολογιστής μπορεί να κολλήσει ή να μην αναγνωρίζει το σήμα από την βιντεοκάμερα.
Αποσυνδέστε το καλώδιο i.LINK πριν επαναφέρετε το [ΜΟΡΦΟΤΥΠΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ] όταν ο διακόπτης POWER είναι στην θέση CAMERA. Διαφορετικά ο υπολογιστής μπορεί να κολλήσει.

Συμβουλή
Η λυχνία i.LINK, HDV ή DV στην υποδοχή του ακροδέκτη HDV/DV θα φωτιστεί και θα δείχνει το μορφότυπο του σήματος εισόδου όταν χρησιμοποιείτε ένα καλώδιο i.LINK.
Αυτά έλεγε το εγχειρίδιο της κάμερας και τα έκανα όλα όπως λέει.

Ευχαριστώ.

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Firewire

Δημοσίευση από id12586 » 25 Ιούλ 2007 22:32

Μια ερώτηση.

Σύνδεσες την κάμερα μεσω firewire?
Αν ναι, πρέπει τότε να σου πεί οτι βρέθηκε AV Camera και να βάλει drivers μονο του.

(Θεωρητικά) απο την στιγμή που έχεις κάρτα firewire εγκατεστημένη στα XP, θα πρέπει στις συνδέσεις δικτύου να το δείχνει σαν 1394 High Speed Network.

Για να δείς αν πράγματι έχεις εγκαταστήσει σωστά την κάρτα, όταν ξεκινάει ο ΗΥ μετά το Boot Screen πρέπει να βλέπει οτι δίνει το BIOS, IRQ στην Firewire καρτα..

Αυτά για την ώρα.. :)
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
_Invisible_
Δημοσιεύσεις: 418
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2006 16:47
Τοποθεσία: Greece

Firewire

Δημοσίευση από _Invisible_ » 26 Ιούλ 2007 01:06

Ναι, η κάρτα είναι συνδεμένη στην motherboard. Όταν είναι ανοιχτός ο υπολογιστής συνδέω την κάμερα μέσω i.LINK με τον υπολογιστή, αλλά δεν δίχνει τίποτα - σαν να μην το σύνδεσα.

Πάντως όπως είπα, είχα κάνει με επιτυχία την αλλαγή στο σύστημα όταν εγκατέστησα σαν hardware. Έβγαλε: "Updating DMI Poll Data....................Success". Αυτό το βγάζει μόνο όταν κάνω αλλαγές στο hardware για να μου πει ότι οι αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα επιτυχώς.

Μετά το ζήτημα γίνεται του Λειτουργικού Συστήματος. Κάποιο πρόβλημα υπάρχει εκεί.

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Firewire

Δημοσίευση από id12586 » 26 Ιούλ 2007 02:19

Στέλνω ένα screenshot απο τον δικό μου ΗΥ που έχω εγκατεστημένο Firewire. Δεν είναι onboard ή έξτρα pci slot, αλλά μέρος της Audigy που έχω :wink:

Δες τα βελάκια. Have in mind, οτι υπάρχει και η (ελάχιστη) πιθανότητα να μην έχει η κάρτα σου δυνατότητα δικτύωσης μέσω firewire δηλάδη να μην υπάρχει το μικρό βέλος. Αλλά πρέπει όπωσδήποτε να υπάρχει το bus!
Συνημμένα
firewire_Device_Manager.png
English Windows XP SP2
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
_Invisible_
Δημοσιεύσεις: 418
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2006 16:47
Τοποθεσία: Greece

Firewire

Δημοσίευση από _Invisible_ » 26 Ιούλ 2007 17:14

Έλα βρε id, το έκανα να δουλέψει.

Το πρόβλημα ήταν με τις κάρτες: Είχα ένα slot κενό για να βάλω την firewire, αλλά έβγαλα όλες τις άλλες κάρτες επειδή δεν τις χρησιμοποιούσα, και άφησα μόνο την firewire. Δεν ήξερα όμως ότι χρειαζόταν και την κάρτα του modem και ψαχνόμουν για να το κάνω να δουλέψει.

Έβαλα την κάρτα του modem και εγκατέστησα τα drivers του modem και όλα δουλεύουν ρολόι τώρα! Ήδη άρχισα να επεξεργάζομαι video.

Thanks!

Απάντηση

Επιστροφή στο “PC Hardware”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες