Ηλεκτρονικό Περιοδικό Πολιτισμού

Εκφράστε την επιχειρηματική σας πλευρά. Μοιραστείτε την εμπειρία σας ή/και τα σχόλιά σας σχετικά με την οργάνωση μιας on-line επιχείρησης. Παρακαλώ όχι διαφημίσεις εδώ!

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Creation
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 27 Ιουν 2007 00:25

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Πολιτισμού

Δημοσίευση από Creation » 29 Ιουν 2007 17:52

Καλησπέρα,

Θέλω να δημιουργήσω ένα ηλεκτρονικό περιοδικό. Δεν είναι επιχείρηση και δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, είναι όμως σοβαρή προσπάθεια και την αντιμετωπίζω επαγγελματικά, γιατί αφορά το επάγγελμα του ....πολιτισμολόγου. :D
Σκοπός είναι η παρουσίαση στο ευρύ κοινό εκλαϊκευμένων θεμάτων πολιτισμού.

Δεν θέλω να αναπαράγω απλά ένα έντυπο σε ηλεκτρονική μορφή. Φαντάζομαι (γιατί δεν ξέρω) θα υπάρχουν εργαλεία ώστε στο ηλεκτρονικό περιοδικό να γίνονται παρουσιάσεις σε power point, video κ.α. Ακόμα και κουίζ και παιχνίδια που έχουν συνήθως τα περιοδικά να είναι διαδραστικά. Υπάρχουν αυτά τα πράγματα ή είναι στη φαντασία μου;

Γνωρίζετε τέτοια ηλεκτρονικά περιοδικά;
Πως σας φαίνεται η ιδέα;
Τι τραβάμε και εμείς οι πολιτισμολόγοι......

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Πολιτισμού

Δημοσίευση από billt » 29 Ιουν 2007 18:10

Βασικά αν μιλάς για επαγγελματική δουλειά όλα ξεκινούν από μια μελέτη σχετικά με το υπό ανάπτυξη έργο. Τι χρειάζεσαι, τι είναι καλό και τι δεν είναι. Αυτά θα στα πει κάποιος που υλοποιεί τέτοια έργα.

Μετά συζητάς το budget σου. Όλα είναι σχετικά με τα χρήματα που διαθέτεις αλλά και το δυναμικό και τις εργατοώρες να ενημερώνεις το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου. Τότε κρίνεις και αποφασίζεις για περιεχόμενο, τρόπο παρουσίασης, παιχνίδια κτλ

Εναλλακτικά βρίσκεις κανέναν πιτσιρικά να σου κάνει κάτι απλό και το ενημερώνεις όποτε τύχει.

Creation
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 27 Ιουν 2007 00:25

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Πολιτισμού

Δημοσίευση από Creation » 29 Ιουν 2007 20:32

Πολύ σωστές παρατηρήσεις και με διευκολύνουν να τακτοποιήσω τις σκέψεις μου.

Ας τα δούμε ένα-ένα:
όλα ξεκινούν από μια μελέτη σχετικά με το υπό ανάπτυξη έργο. Τι χρειάζεσαι, τι είναι καλό και τι δεν είναι.
Δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. :oops:
Μετά συζητάς το budget σου. Όλα είναι σχετικά με τα χρήματα που διαθέτεις
Δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα. Αργότερα ίσως υπάρξουν απο διαφημίσεις και χορηγίες. Πόσα χρήματα ψάχνω για να κάνω αυτό που θέλω;
αλλά και το δυναμικό και τις εργατοώρες να ενημερώνεις το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου.
Θα είναι περιοδικό ηλεκτρονικό μεν αλλά περιοδικό. Θα βγαίνει σε τεύχη σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μάλλον μηνιαίο.

Θα υπάρχει συντακτική επιτροπή απο φοιτητές και αποφοίτους πολιτισμού. Υπάρχει μεγάλη "κάβα". Εχουμε γράψει καμμια 50ριά εργασίες ο καθένας και συνεχώς βγαίνουν νέα θέματα.

Το ζητούμενο είναι να τα παρουσιάζουμε εκλαϊκευμένα γιατί το περιοδικό θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και όχι στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Η μορφή του λοιπόν ειναι σημαντική γιατί δεν θέλω να παρουσιάσω ένα κατεβατό με θέμα την "Προτεσταντική Ηθική και το Πνεύμα του Καπιταλισμού" που θα εκτιμηθεί απο τους "ειδικούς" αλλά ο κόσμος θα βαρεθεί να διαβάσει. Θέλω τα εργαλεία για να το παρουσιάσω με εύληπτο τρόπο, αλλιώς θα δημοσίευα και εγώ και άλλοι συνάδελφοι σε επιστημονικά περιοδικά

Σημασία έχει να γίνουμε κατανοητοί σε όλους και να μην περιορίζονται τα θέματα πολιτισμού σε "κουλτουριάρικους" κύκλους και σε ελιτίστικες νοοτροπίες.

Ξέρετε φίλοι μου πόσο έχει επηρεάσει τον σημερινό πολιτισμό η Προτεσταντική Ηθική; Μίκυ Μάους διαβάζατε; :lol:
Τι τραβάμε και εμείς οι πολιτισμολόγοι......

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Πολιτισμού

Δημοσίευση από cdhyper » 29 Ιουν 2007 22:38

Τι ακριβώς είναι ελιτίστικο; Δεν το καταλαβαίνω αυτό που λες. Η επιστήμη είναι επιστήμη. Δεν υπάρχει ελιτίστικη επιστήμη και λαϊκή επιστήμη. 2 είναι τα τινά: ή θα γράψεις παπάρες, ή θα γράψεις σοβαρά πράγματα.

Για πέσμου ένα επιστημονικό περιοδικό (scientific journal δηλ.) που θα μπορούσες να δημοσιεύσεις ως απόφοιτος του ανοιχτού πανεπιστημίου (αν δεν κάνω λάθος, από το ΕΑΠ είσαι) εσύ και οι άλλοι συνάδελφοι. Γιατί από αυτά που λες καταλαβαίνω ότι έχουμε εδώ μια σωρεία ερευνητών από τον Ελληνικό Πολιτισμό οι οποίοι είναι και περιζήτητοι από επιστημονικά περιοδικά και δεν προτιμούν να πάνε στον "ελιτισμό" των επιστημονικών περιοδικών, αφιερώνοντας τη ζωή τους στην εκλαΐκευση της υψηλής τους επιστήμης.

Επίσης θα ήθελα να μου πεις τι σύστημα βιβλιογραφίας χρησιμοποιείτε στις εργασίες σας. Με ενδιαφέρει γιατί πρόκειται για επιστήμη.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Creation
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 27 Ιουν 2007 00:25

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Πολιτισμού

Δημοσίευση από Creation » 30 Ιουν 2007 06:32

Τι ακριβώς είναι ελιτίστικο; Δεν το καταλαβαίνω αυτό που λες.
Ελιτίστικο είναι να κρατάμε τις πληροφορίες σε ένα περιορισμένο αριθμό ατόμων, σε ένα στενό κύκλο που λέγεται ελίτ. Αυτή η ελιτίστικη νοοτροπία (για νοοτροπία έγραψα όχι για επιστήμη) είναι συνηθισμένη σε θέματα πολιτισμού ή για να το πω καλύτερα σε θέματα κουλτούρας. Πολλές φορές συγχέουμε τις έννοιες πολιτισμός και κουλτούρα, ενώ είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

Επιστημονικά περιοδικά σχετικά με το αντικείμενό μου (ιστορίας και κοινωνιολογίας) υπάρχουν πολλά και ελληνικά και ξένα. Στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό που είμαι εγώ, ακόμη περισσότερα. Αυτό που λείπει όμως κατά την γνώμη μου, είναι να περάσουν στο ευρύ κοινό.

Παρατήρησα λοιπόν ότι "δύσκολες" επιστήμες όπως η Φυσική και η Χημεία, προσπαθούν να γίνουν κατανοητές στο πολύ κόσμο, με εκπομπές στη τηλεόραση, εκλαϊκευμένα άρθρα και βιβλία. Γιατί όχι και με θέματα πολιτισμού; Δεν είναι κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά.... :wink:
ότι έχουμε εδώ μια σωρεία ερευνητών από τον Ελληνικό Πολιτισμό οι οποίοι είναι και περιζήτητοι από επιστημονικά περιοδικά και δεν προτιμούν να πάνε στον "ελιτισμό" των επιστημονικών περιοδικών, αφιερώνοντας τη ζωή τους στην εκλαΐκευση της υψηλής τους επιστήμης.Επίσης θα ήθελα να μου πεις τι σύστημα βιβλιογραφίας χρησιμοποιείτε στις εργασίες σας. Με ενδιαφέρει γιατί πρόκειται για επιστήμη.
αχααα!!! Τελικά πρέπει να κάνω μια προσπάθεια γιατί με το περιοδικό ίσως να λυθούν μερικές παρεξηγήσεις :D
Τι τραβάμε και εμείς οι πολιτισμολόγοι......

lavelle
Δημοσιεύσεις: 125
Εγγραφή: 29 Ιούλ 2005 17:14

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Πολιτισμού

Δημοσίευση από lavelle » 30 Ιουν 2007 09:50

Creation έγραψε:
Στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό που είμαι εγώ, ακόμη περισσότερα. Αυτό που λείπει όμως κατά την γνώμη μου, είναι να περάσουν στο ευρύ κοινό. :D
Noμίζω, ότι αν αντιμετωπίσεις το εγχείρημα με αυτή την λογική, η "επαγγελματική" σου προσπάθεια, αφενός δεν θα έχει να προσφέρει τίποτα, αφετέρου δεν θα έχει ελπίδες να προχωρήσει εμπορικά.

Μην κάνεις το λάθος, να σκέφτεσαι με τηλεοπτική λογική, υπό την έννοια, να υπεραπλουστευθεί το "προϊόν" για να γίνει αντιληπτό από την αδαή - νοικοκυρά user, ή τον πρωτοετή σπουδαστή των ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Τέτοιο προϊόν, όπου κι αν γυρίσω το βλέμμα μου το βλέπω (τηλεόραση), ή όπου κολλήσω το αυτί μου το ακούω (ραδιόφωνο). Σκοπός είναι, να προσεγγίσεις ένα ποιοτικό κοινό, ένα κοινό αν θέλεις που προέρχεται από την ανώτατη εκπαίδευση (δέστο και ως niche με την εύρεια του μορφή)

Και πίστεψε με, όσο και αν το εκλαϊκεύσεις, όσο απλό κι αν το κάνεις, δεν υπάρχει περίπτωση καμιά αδαής νοικοκυρά user και κανένας πρωτοετής σπουδαστής του ΙΕΚ Στραβοράβδη, να κάτσει να διαβάσει για την "Προτεσταντική Ηθική και το Πνεύμα του Καπιταλισμού" ... Εκτός του ότι θα έχεις χάσει την ευκαιρία να δώσεις μια φιλοσοφία στο εγχείρημα σου που σαφώς θα του προσθέτει παρά θα του αφαιρεί εντυπώσεις

Μy 2 cents :-)

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Πολιτισμού

Δημοσίευση από cdhyper » 30 Ιουν 2007 13:57

Το ό,τι δεν καταλαβαίνω το ελιτίστικο ήταν τρόπος του λέγειν, δεν χρειαζόταν να μου το εξηγήσεις. Εννοούσα ότι σαφώς δεν υπάρχει ελιτίστικη και μη ελιτίστικη γνώση. Εγώ πριν κάποιους μήνες για τις ανάγκες ενός φιλοσοφικού άρθρου που έγραφα προς δημοσίευση διάβασα την θεωρία των κβαντομηχανικών Heisenberg και Schroedinger από τα πρωτότυπα επιστημονικά περιοδικά της εποχής, καθώς και την αμφισβήτησή τους από τον Einstein. Σε πληροφορώ ότι στο θεωρητικό μέρος τα κατανόησα σχεδόν στο ακέραιο και μάλιστα έπιασα και κάποια στοιχειώδη πράγματα στο πρακτικό με τις φτωχές γνώσεις μου από το λύκειο. Τι έχει να μου προσφέρει λοιπόν αυτή η "εκλαΐκευση"; Μόνο ανακρίβειες και σύγχυση. Η επιστήμη είναι μία, δεν υπάρχει εκλαϊκευμένη και μη. Οι εκπομπές στην τηλεόραση δεν είναι επιστήμη, είναι ένα είδος γενικής και επιφανειακής πληροφόρησης. Αυτό το είδος της πληροφόρησης ΔΕΝ ΛΕΙΠΕΙ. Υπάρχει παντού. Η γνώση είναι αυτή που βρίσκεται δύσκολα.

Κάποιος μπορεί να είναι ελιτίστικος και να έχει καβαλήσει καλάμι. Η γνώση όμως ποτέ. Και όταν διαβάζουμε κάτι δεν διαβάζουμε τον άνθρωπο, αλλά τη γνώση (γι αυτό άλλωστε μεγάλα πνεύματα της ιστορίας έγραφαν με ψευδώνυμα). Αν δεν είναι κατανοητά αυτά που γράφει, είτε δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα, είτε γράφει αρλούμπες. Ελιτισμός δεν υπάρχει.

Παρόλαυτά θα ήθελα να μου πεις ονομαστικά κάποιος τίτλους από αυτά τα πολλά ελληνικά περιοδικά που λες. Για τα διεθνή δεν θέλω, ξέρω τι γίνεται. Για τα ελληνικά έχω περιέργεια.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Creation
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 27 Ιουν 2007 00:25

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Πολιτισμού

Δημοσίευση από Creation » 30 Ιουν 2007 18:53

Αγαπητέ/τη cdhyper νομίζω ότι θέλεις να συζητήσουμε κάτι διαφορετικό απο αυτό για το οποίο ανοιξα το θέμα και που είναι η δημιουργεία ενός ηλεκτρονικού περιοδικού. Χαίρομαι που συζητώ με ανθρώπους που έχουν επίπεδο αλλά ψάχνω πληροφορίες για κάτι συγκεκριμμένο και για αυτό απευθύνθηκα σε ένα site ειδικών και επαγγελματιών.

Το ότι το εγχείρημα δεν έχει χρήματα πιθανώς να το κάνει αδιάφορο για εσάς και γι'αυτό να ξεφεύγει η συζήτηση σε άσχετα με το θέμα, δεν απελπίζομαι όμως..... :D

Αγαπητέ/τη lavelle, συμφωνώ σε αυτά που είπες και τα έχω σκεφτεί. Δεν τα βλέπω έτσι όπως το περιγράφεις, αλλά πολύ διαφορετικά. Το ζητούμενο όμως παραμένει το ίδιο.

Υπάρχει περίπτωση να με βοηθήσει κανείς με τα τεχνικά; Ο χρόνος είναι περιορισμένος πρέπει μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχω συγκεντρώσει τις πληροφορίες που χρειάζομαι. Σημειώνω ότι είμαι εντελώς άσχετη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :D
Τι τραβάμε και εμείς οι πολιτισμολόγοι......

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Πολιτισμού

Δημοσίευση από billt » 30 Ιουν 2007 19:41

Creation έγραψε: Το ότι το εγχείρημα δεν έχει χρήματα πιθανώς να το κάνει αδιάφορο για εσάς ...

Υπάρχει περίπτωση να με βοηθήσει κανείς με τα τεχνικά; Ο χρόνος είναι περιορισμένος πρέπει μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχω συγκεντρώσει τις πληροφορίες που χρειάζομαι. Σημειώνω ότι είμαι εντελώς άσχετη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :D
Προσπαθώ να αντιληφθώ τι περισσότερα θέλεις να σου πει κανείς από αυτά που γράφω παραπάνω. :o Από εκεί και πέρα μιλάμε (πάντα με την προϋπόθεση επαγγελματικής custom δουλειάς) και αναλογα με τις απαιτήσεις για εργασία 15-45 ημερών και ένα κόστος μερικών χιλιάδων ευρώ

Εναλλακτικά μπορείς να πας στη φιλοσοφική σχολή να βρεις κάποιον που ξέρει να κάνει κάποια πράγματα και μοιράζεται το 'πάθος σου'. Ίσως βρείτε μια λύση διαχείρισης περιεχομένου http://opensourcecms.com/ που να καλύπτει τις ανάγκες σας και έχει μηδενικό ή ελάχιστο κόστος.

Καλή Επιτυχία πάντως :D

Creation
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 27 Ιουν 2007 00:25

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Πολιτισμού

Δημοσίευση από Creation » 30 Ιουν 2007 20:02

billt σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά :D

Όταν λέμε κόστος μερικών χιλιάδων ευρώ...τι εννοείτε; 3.000; 6.000; 9.000; (Εαν είναι παραπάνω μην μου πείτε, είμαι σε ηλικία επικίνδυνη για έφραγμα) :P

και πως προκύπτει αυτό το ποσό. Φιλοξενεία, δημιουργεία, συντήρηση άλλα;

Το open source, δεν το εμπιστεύομαι αλλά το έχω σκεφτεί σαν εναλλακτική λύση, τουλάχιστον στην αρχή
Τι τραβάμε και εμείς οι πολιτισμολόγοι......

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Πολιτισμού

Δημοσίευση από billt » 30 Ιουν 2007 20:29

Creation έγραψε:
Όταν λέμε κόστος μερικών χιλιάδων ευρώ...τι εννοείτε; 3.000; 6.000; 9.000; (Εαν είναι παραπάνω μην μου πείτε, είμαι σε ηλικία επικίνδυνη για έφραγμα)


Αυτό εξαρτάται σπό το τι ακριβώς θέλεις.Αν πχ θέλεις να σου φτιάξει και παιχνίδια κάποιος ανεβαίνεις αρκετά. Νομίζω τα 3500 ίσως να είναι το απόλυτο ελάχιστο για την κατασκευή και μπορεί να πάει όσο ψηλά θέλεις ανάλογα με τις λειτουργίες που θέλεις.Ολο αυτό προκύπτει μετά από συζήτηση και μελέτη του έργου. Το κόστος φιλοξενίας είναι γενικά μικρό σε σχέση με την κατασκευή ενώ σχετικά με τη συντήρηση δεν νομίζω να χρειάζεσαι αν κάνετε μόνοι σας την ενημέρωση και ο πίνακας διαχείρισης περιεχομένου ειναι εύκολος ...idiot proof που λέμε.

Τέλος θα ήθελα να πω κάτι σχετικά με τη συζήτηση γύρω από το αντικείμενο του site. Για οποιοδήποτε site υπάρχει κοινό (μικρό ή μεγάλο) και ειδικά όταν είναι στοχευμένο. Επίσης για οποιοδήποτε στοχευμένο site μπορούν να βρεθούν πηγές εσόδων με πρώτο το google και σε συνέχεια χορηγίες.

Ομως, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κάθε προσπάθεια όπως στην offline ζωή. Δηλαδή, όπως πχ ένα μη κερδοσκοπικό έντυπο έτσι και το site έχει έξοδα και βρέπει να βρεθούν πηγές εσόδων. Τα νέα έντυπα περιοδικά πριν εκδοθούν για πρώτη φορά βρίσκουν χορηγούς,διαφημιζόμενους ή χρήματα από τους μετόχους. Έτσι και εσύ πρέπει να φτιάξεις ένα φάκελο με τα στοιχεία του υπό κατασκευή site και να τρέξεις παντού ώστε να βρεις χορηγούς αλλά και συνεργάτες για την καθημερινή του ενημέρωση και οικονομική συνεισφορά στην κατασκευή του

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Πολιτισμού

Δημοσίευση από cdhyper » 30 Ιουν 2007 21:28

Από τη μια λες ότι δεν σε ενδιαφέρει μια συζήτηση επί της ουσίας της ιστοσελίδας σου, πράγμα που είναι το σημαντικότερο, πετάς και ότι δεν εμπιστεύεσαι το open source. Νομίζω ότι δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Ξεκίνησες στραβά.

Δηλ. αν πληρώσεις κάποιον να σου φτιάξει ένα κλειστό λογισμικό custom και σε 2 μέρες αφού το ανεβάσεις σου κάνουνε ένα ωραιότατο deface (υπάρχουν πιθανότητες και γι αυτό περισσότερο από μια γνωστή open source εφαρμογή που την έχουν κάνει φύλλο και φτερό) μετά θα δούμε αν εμπιστεύεσαι περισσότερο το open source.

Το κλειστό λογισμικό το βλέπεις μόνο εσύ (ενδεχόμενο) και ο προγραμματιστής (σίγουρα). Δεν εμπλέκονται άλλοι, οπότε αν υπάρξει κάποιο σοβαρό σφάλμα δεν θα το μάθεις γρήγορα και ενδέχεται το support του συγκεκριμένου προγραμματιστή να μην είναι άμεσο και να μην μπορεί να βοηθήσει και κάποιος άλλος λόγω του κλειστού κώδικα.

Πολλά επιόλαια πράγματα ακούω και αφορισμούς και γενικότητες και σίγουρα αυτά δεν είναι στα πλαίσια μιας καλής αρχής.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Creation
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 27 Ιουν 2007 00:25

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Πολιτισμού

Δημοσίευση από Creation » 30 Ιουν 2007 22:42

Νομίζω τα 3500 ίσως να είναι το απόλυτο ελάχιστο για την κατασκευή και μπορεί να πάει όσο ψηλά θέλεις ανάλογα με τις λειτουργίες που θέλεις.
Μπορώ να συζητήσω εδώ τις λειτουργίες που θέλω; :oops:
Κατ'αρχήν τι δυνατότητες έχω; Τι προσφέρει η αγορά;

Εντάξει τα παιχνίδια δεν μου φαίνονται δύσκολα. Εχω φτιάξει κουίζ στο moodle για εκπαιδευτικούς λόγους. Μπορεί ο σχεδιαστής να φτιάξει κάποια στάνταρ που θα αλλάζουμε τις ερωτήσεις (μήπως πέταξα κοτσάνα;)

π.χ
Εικόνα
Απο ποιά θεωρία των Φυσικών Επιστημών επηρεάστηκε το παραπάνω έργο;
α) απο την θεωρία της σχετικότητας
β) απο την κβαντική θεωρία
γ) απο την θεωρία πολλών σωμάτων

και όταν δίνει την απάντηση ο αναγνώστης να ξεκινάει ένα μιρκό άρθρο για το πως σχετίζεται η ζωγραφική του Πικάσο με την θεωρία..... :question: :lol:
Σε κάθε τεύχος θα αλλάζει η φωτό, η ερώτηση, οι τρεις απαντήσεις και φυσικά το άρθρο.


Χρειζόμαστε video. Μια συνέντευξη ενος ιστορικού για παράδειγμα, να παρουσιάζεται σε video και όχι ένα βαρετό κατεβατό με ερωταπαντήσεις όπως θα γινόταν σε ένα έντυπο.
ή για να κάνουμε ένα άρθρο πιο ευχάριστο και να κινήσουμε την προσοχή

π.χ.
Τα αίτια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου
http://www.youtube.com/watch?v=V4TKTRV4HM0
Αληθεύει η άποψη του Rowan Atkinson; :kaloe:

παρουσιάσεις με power pointπ.χ Εδώ παρουσιάζεται το ποιήμα του Ν. Καββαδία "Μαρέα"

να ανεβαίνουν mp3 για θέματα που αφορούν μουσική

και άλλα τέτοια που θα είναι σε συγκεκριμμένες θέσεις όπως κάθε περιοδικό έχει τις στήλες του. Ολο αυτό όμως θέλω να παρουσιάζεται όμορφα και να μην δείχνει πρόχειρο και φτηνό.

Τώρα εαν έχω πει πολλές κοτσάνες συγχωρέστε με..... :oops:
Τι τραβάμε και εμείς οι πολιτισμολόγοι......

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Πολιτισμού

Δημοσίευση από billt » 30 Ιουν 2007 23:47

Creation έγραψε:
Νομίζω τα 3500 ίσως να είναι το απόλυτο ελάχιστο για την κατασκευή και μπορεί να πάει όσο ψηλά θέλεις ανάλογα με τις λειτουργίες που θέλεις.
Μπορώ να συζητήσω εδώ τις λειτουργίες που θέλω; :oops:
Κατ'αρχήν τι δυνατότητες έχω; Τι προσφέρει η αγορά;
Η αγορά προσφέρει απ όλα :) Σχετικούς και άσχετους, ακριβούς και φθηνούς ...
Επειδή αναφέρεσαι σε συγκεκριμένες λειτουργίες θα απαντήσω με κάποιους δυνατούς τρόπους υλοποίησης. Ίσως βοηθήσει και άλλους αναγνώστες. Σε παρακαλώ όμως μην βγάλεις συμπεράσματα για τιμές από αυτά που θα πω όταν πας να ζητήσεις προσφορές. Οι σύγκριση τιμών στην αγορά πρέπει να γίνει με προσφορές που αναφέρουν συγκεκριμένες εργασίες.
Εντάξει τα παιχνίδια δεν μου φαίνονται δύσκολα. Εχω φτιάξει κουίζ στο moodle για εκπαιδευτικούς λόγους. Μπορεί ο σχεδιαστής να φτιάξει κάποια στάνταρ που θα αλλάζουμε τις ερωτήσεις (μήπως πέταξα κοτσάνα;)

π.χ
Εικόνα
Απο ποιά θεωρία των Φυσικών Επιστημών επηρεάστηκε το παραπάνω έργο;
α) απο την θεωρία της σχετικότητας
β) απο την κβαντική θεωρία
γ) απο την θεωρία πολλών σωμάτων

και όταν δίνει την απάντηση ο αναγνώστης να ξεκινάει ένα μιρκό άρθρο για το πως σχετίζεται η ζωγραφική του Πικάσο με την θεωρία..... :question: :lol:
Σε κάθε τεύχος θα αλλάζει η φωτό, η ερώτηση, οι τρεις απαντήσεις και φυσικά το άρθρο.
Όταν είπες για παιχνίδια δεν φαντάστηκα ότι αναφέρεσε σε quiz αλλά σε κάποιο flash, text game με πίστες κτλ. Τα quizzes γενικά δεν είναι δύσκολα στην υλοποίηση. Μπορείς να φτιάξεις όσες ερωτήσεις θέλεις, να κάνεις highscores κτλ

Χρειζόμαστε video. Μια συνέντευξη ενος ιστορικού για παράδειγμα, να παρουσιάζεται σε video και όχι ένα βαρετό κατεβατό με ερωταπαντήσεις όπως θα γινόταν σε ένα έντυπο.
ή για να κάνουμε ένα άρθρο πιο ευχάριστο και να κινήσουμε την προσοχή

π.χ.
Τα αίτια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου
http://www.youtube.com/watch?v=V4TKTRV4HM0
Αληθεύει η άποψη του Rowan Atkinson; :kaloe:
Αυτό είναι απλό. Το video θα είναι καλό να είναι σε flv μορφή όπως στο youtube.com. ή με ενσωμάτωση του κώδικα του youtube. Πολλά από τα video παλιότερων ετών μπορούν να ανέβουν και αυτούσια στο site σου καθώς δεν θα υπάρχει θέμα πνευματικών δικαιωμάτων λόγου του ότι θα έχουν περάσει σε public domain.
παρουσιάσεις με power pointπ.χ Εδώ παρουσιάζεται το ποιήμα του Ν. Καββαδία "Μαρέα"
Υπάρχουν διάφορες μορφές υλοποίησης αυτού. Μιλάμε για slideshow με javascript, flash κτλ. Αν τα αρχεία σου είναι σε powepoint τότε αν θυμάμαι καλά μπορεί να χρησιμοποιήσεις μια δυνατότητα εξαγωγής σε ιστοσελίδα.
να ανεβαίνουν mp3 για θέματα που αφορούν μουσική
Αυτό είναι απλό
-----------------------------------

Εν κατακλείδι όταν είσαι έτοιμη από οικονομικής άποψης ψάξε κάποιες εταιρίες από το internet. Δες τις δουλειές τους και στείλε μια πολύ αναλυτική αίτηση προσφοράς. Αν είσαι στην ίδια πόλη καλό είναι να βρεθείτε, αλλα και πάλι δώσε γραπτώς τις προδιαγραφές για να πάρεις συγκρίσιμες προσφορές.

Creation
Δημοσιεύσεις: 9
Εγγραφή: 27 Ιουν 2007 00:25

Ηλεκτρονικό Περιοδικό Πολιτισμού

Δημοσίευση από Creation » 03 Ιούλ 2007 15:22

Ξε-αγχώθηκα :D
Τα videos, τα άρθρα, τα mp3s θα πρέπει να είναι πάνω στο site, γιατί αύριο μεθαύριο εξαφανίζοναι απο το youtube ή απο εκει που εχουν κρεμαστεί, άλλωστε θα έχουμε και εμεις πνευματικά δικαιώματα και αποκλειστικές συνεντεύξεις. Το κάθε τεύχος θα ήθελα να είναι αυτούσιο

Για την χρηματοδότηση:
Υπάρχει χρηματοδότηση απο την ΕΕ και άλλες παρόμοιες λύσεις, όμως θα ήθελα να φτιάξω ένα χορηγικό πρόγραμμα.

Τι πουλιέται σε ένα ηλεκτρονικό περιοδικό; Σε ένα κανονικό ας πούμε το οπιστόφυλο πουλιέται πιο ακριβά απο μια εσωτερική σελίδα. Στο web πως παίζουν αυτά;

Υπάρχουν άλλοι τρόποι διαφήμισης εκτός απο banner; Δεν αναφέρομαι στην γκρίζα διαφήμιση π.χ. να γραφτεί ένα καταπληκτικό αρθρο που να εκθιάζει το νέο βιβλίο του εκδοτικού οίκου τάδε :P ρωτάω για αλλους τρόπους, αν υπάρχουν.
Τι τραβάμε και εμείς οι πολιτισμολόγοι......

Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Επιχείρηση”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες