Σταδιακή αναβάθμιση των ιστοσελίδων ελληνικών τηλε. σταθμών!

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση

Με βάση το το τρίπτυχο, περιεχόμενο+design+χρηστικότητα ποιο από τα web site ελλ.τηλεοπτικού σταθμού σας αρέσει περισσότερο αυτή τη στιγμή ;

Το δημοψήφισμα λήγει την 01 Ιούλ 2007 07:35

alphatv.gr
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
alter.gr
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
antenna.gr
1
14%
ert.gr
3
43%
megatv.com
1
14%
skai.gr
1
14%
star.gr
1
14%
άλλο
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
δεν ξέρω / δεν άπαντώ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
 
Σύνολο ψήφων: 7

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

Σταδιακή αναβάθμιση των ιστοσελίδων ελληνικών τηλε. σταθμών!

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 01 Ιουν 2007 07:35

Το διαδίκτυο παγκοσμίως κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι μπορούν να λαμβάνουν τις πληροφορίες .
Η ενημέρωση μπορεί πλέον να γίνει ακόμα και κατ επιλογή, για πρώτη ίσως φορά όχι απόλυτα κατ επιλογή άλλων αλλά εν μέρη και του ίδιου του χρήστη, απλό παράδειγμα σύγκρισης ένα ενημερωτικό web site και η κλασσική τηλεόραση που έχουμε στα σπίτια μας . Ταχύτερη ενημέρωση, πολυδιάστατη, μαζικότερη και περισσότερο αμφίδρομη με τα θετικά και τα αρνητικά που πάντα υπάρχουν, το διαδίκτυο και οι εξελίξεις ανάγκασαν τις γνωστές πηγές πληροφόρησης που ξέραμε ως σήμερα π.χ εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση, να προσανατολιστούν λοιπόν, ανάλογα .

ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Φυσικά στο εξωτερικό αυτό δεν είναι κάτι πλέον καινούργιο όπως όλοι γνωρίζουμε . Υπάρχουν σχεδόν τα πάντα, τα ΜΜΕ έχουν αναπτύξει ενημερωτικά web sites ή portals και παίζουν πλέον και στα δύο επίπεδα, παραδείγματα πολλά π.χ BBC, CNN, nyTIMES και τόσοι άλλοι .


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην χώρα μας, αυτή η στροφή που βέβαια όπως όλοι κατανοούμε για τους γνωστούς λόγους -ιντερνετικό χάσμα κτλ- καθυστέρησε, όχι όμως σημαντικά . Μάλιστα τον τελευταίο καιρό, έχουν αναπτυχθεί αξιόλογα web sites και portals ελληνικών ΜΜΕ (εφημερίδες, τv, radio) .

Την ποιοτική αρχή, τόσο από πλευράς σχεδιασμού αλλά και περιεχομένου μπορούμε να πούμε κοιτάζοντας λίγο στο παρελθόν έκαναν οι εφημερίδες με τα δικά τους web site . Βέβαια αυτή η αρχή έγινε αρχικά με την ανάπτυξη ιστοσελίδων και portals συγκροτημάτων όπως αυτό του in.gr , όμως δεν είναι εξολοκλήρου ενημερωτικό . Τα web sites πολλών ελληνικών εφημερίδων -κατά την άποψη μου-, "στέκονται" αρκετά καλά, τόσο από περιεχόμενο τόσο και σχεδιαστικά για τα επίπεδα του ίντερνετ στην Ελλάδα σήμερα, παράδειγμα ενδεικτικά και μόνο π.χ Ναυτεμπορική , Ελευθεροτυπία, 'Εθνος, Καθημερινή κ.α

Μετά τις εφημερίδες, έρχονται τα web sites των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, που βέβαια αν και αρχικά έπασχαν περισσότερο σχεδιαστικά και προγραμματιστικά και λιγότερο από άποψη περιεχομένου, βλέπουμε πως με την πάροδο του χρόνου τελικά μερικές αξιόλογες προσπάθειες έχουν γίνει .
Εικόνα

'Οσο αφορά την ιντερνετική παρουσία ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών, είναι γεγονός πως σχεδόν όλοι οι "μεγάλοι" τηλεοπτικοί σταθμοί διατηρούν μια κάποια παρουσία , όμως υπάρχουν και αυτοί που σήμερα ξεχωρίζουν .

# ΕΡΤ #

Η πρώτη σοβαρή προσπάθεια να οργανωθεί το υπάρχον υλικό και να αξιοποιηθεί το περιεχόμενο σχεδιαστικά και προγραμματιστικά πιστεύω πως έγινε από την ΕΡΤ με τη δημιουργία του διαδικτυακού ειδησεογραφικού τόπου ert.gr . Για αρκετούς η σελίδα αυτή όταν πρωτοπαρουσιάστηκε ήταν πραγματικά κάτι το καινούργιο, κάτι το διαφορετικό για τα ελληνικά δεδομένα . Το web site που ενημερώνεται συνεχώς έχει πλέον σήμερα προσθέσει διάφορες θεματικές κατηγορίες ενω αναπτύσσει διάφορους παράλληλους ιστοχωρους για "σημαντικά" γεγονότα όπως π.χ το πρόσφατο Champions League , Festival Θεσ/κης κ.α ενώ πολλές από τις εκπομπές του καναλιού διαθέτουν παρουσία και μία εξ αυτών που ξεχωρίζει μπορούμε να πούμε πως είναι αυτή της εκπομπής EXANDAS, τόσο σχεδιαστικά όσο και από πλευράς περιεχομένου . Η ΕΡΤ σε συνεργασία με ελληνικό πανεπιστήμιο, διαθέτει το πρόγραμμα της ERT Sat ελεύθερα μέσο του ίντερνετ στον κάθε ένα , δίχως έτσι να χρειάζεται κάποιος τηλεοπτικό δέκτη, όπου και αν βρίσκεται .


# ΑΝΤΕΝΝΑ #

Η δεύτερη αξιόλογη προσπάθεια ήταν αυτή του (ANT1) antenna.gr που όμως περιορίζεται στο κείμενο και τις εικόνες (+ κάποια video ) αλλά δεν αναμεταδίδει το πρόγραμμα του μέσα απ' το web site του .# ΣΚΑ'Ι' #

Η τρίτη και πολύ "δυναμική" κατά την άποψη μου προσπάθεια είναι αυτή του (ΣΚΑΙ) skai.gr που εκτός των κειμένων και των εικόνων προσφέρει αναμετάδοση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού προγράμματος του δωρεάν και ζωντανά μέσα από την ίδιες του τις σελίδες επίσημα (κάτι που γίνεται για 1η φορά) καθώς και τελευταία προσφέρει εικόνα(video) και ήχο "on demand" , αυτό δλδ, που έχουν υλοποιήσει στο εξωτερικό πολλά παρόμοια web sites και κάτι που για τους χρήστες -σήμερα πλεόν στην "εποχή" του Web 2.0 και του social networking- είναι βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σοβαρού ειδησεογραφικού ιστο-χώρου . Video on demand βέβαια, προσφέρει και η ert.gr αλλά για μερικές εκπομπές όπως π.χ ο EXANDAS αλλά ο skai.gr βλέπουμε πλέον να το υλοποιεί πιο μαζικά.. κάτι που εμπλουτίζει δυναμικά το περιεχόμενο του και αναβαθμίζει το χαρακτήρα ενός ενημερωτικού web site σήμερα .


Επίσης web sites διατηρούν και οι υπόλοιποι "μεγάλοι" τηλεοπτικοί σταθμοί όπως το MEGA , το STAR , ο ALTER kai o APLHA αλλά με μια πρώτη ματιά εύκολα κάποιος μπορεί να καταλάβει πως τόσο σχεδιαστικά όσο και από άποψη περιεχομένου πάσχουν και θα έπρεπε να βελτιωθούν μιας και ούτε το πρόγραμμα τους αναμεταδίδουν ούτε και προσφέρουν sound/video "on demand".

Αρκετοί είναι και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που αναμεταδίδουν τα προγράμματα τους μέσα από τις ιστοσελίδες τους με πολλές και αξιόλογες σχεδιαστικά και προ/ικα παρουσίες .


SYNOPSIS

Σ
υνοψίζοντας, διακρίνεται επιτέλους μια ποιοτική αναβάθμιση (της παρουσίας) , σταδιακά, των "κλασσικών" ελληνικών ΜΜΕ και στο διαδίκτυο με την "πρωτιά" να παίρνουν για την ώρα οι εφημερίδες και μετά να ακολουθούν η tv & το radio . 'Ισως οι εφημερίδες να οργανώθηκαν καλύτερα μιας και βασίζονται στο κείμενο , γεγονός είναι απ την άλλη για τους τηλ.σταθμούς η έλλειψη βίντεο και ήχου..κάτι που φαίνεται να "προχωράει" επιτέλους τελευταία ! Τα περισσότερα web sites είναι δυναμικά , γραμμένα σε XHTML και αναπτύσσονται, ενημερώνονται με τον καιρό ..ας ελπίσουμε λοιπόν ο,τι το ποιοτικά καλύτερο για όλους και για την ελληνική διαδικτυακή ενημέρωση ;)


* Πολύ καλές παρουσίες -και αρκετά γνωστές πλέον- διατηρούν και τα ελληνικά ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το APN.gr , MPA.gr .

* Το άρθρο αναφέρεται στα "κλασσικά ΜΜΕ" που υπάρχουν στον ιστό και όχι στα καθαρά διαδικτυακά ενημερωτικά ΜΜΕ ή τα τόσα άλλα υπό τις διάφορες μορφές τους που "κατακλύζουν" το διαδίκτυο και του προσδίδουν αυτήν τη χαρα/ική διαδικτυακά αντικειμενική ομορφιά του .
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
KGP
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5857
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 01:50
Τοποθεσία: Mr Wonderful

Σταδιακή αναβάθμιση των ιστοσελίδων ελληνικών τηλε. σταθμών!

Δημοσίευση από KGP » 01 Ιουν 2007 07:54

nomizo oti ksechases kai to www.e-tipos.com pou einai para poli kala stimenei, me "nipiaka provlimata" alla mera me tin mera vlepo na veltionete...elpizo mono na sinechisei etsi.... giati dimiourgise ena "eidos domino" stous antagonistes tis pou etreksan na tin proftasoun.


an kai mechri stigmis vlepo oti o skai se ena chrono apo tora tha einai reference kai kati antisticho tou " guardian " kai tou bbc an krino apo to epipedo enimerosis, ta news alerts alla kai to oti vazoun iliko sinechia (akoma kai istoriko)
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

Σταδιακή αναβάθμιση των ιστοσελίδων ελληνικών τηλε. σταθμών!

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 01 Ιουν 2007 08:11

καλημέρες..
αναφέρετε ότι παραλείπω ή ο,τι σας αρέσει πραγματικά , ήθελα να επικεντρώσω λίγο περισσότερο το θέμα -έστω και έτσι σύντομα- στους τηλε. σταθμούς εν Ελλάδι, διότι το επίπεδο τους ήταν μέτριο κτλ.. αλλά τώρα, κάτι φαίνεται πως γίνεται σιγά σιγά , ειδικά αυτό που έκανε ο ΣΚΑΙ με video on demand (μιλάμε για ένα καθημερινό δωρεάν άμεσο αρχείο εικόνας-ήχου στα ελληνικά έτσι )+lfree live tv - radio είναι πολύ όμορφο ;) .. μαζί με την EΡΤ είναι τα δύο δυναμικότερα για μένα -δια την ώραν- web sites στο είδος τους (tv) .
Από εφημερίδες, αρκετές νομίζω πως έχουν πιο ολοκληρωμένες παρουσίες ήδη από καιρό .
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
KGP
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5857
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 01:50
Τοποθεσία: Mr Wonderful

Σταδιακή αναβάθμιση των ιστοσελίδων ελληνικών τηλε. σταθμών!

Δημοσίευση από KGP » 01 Ιουν 2007 10:00

parousies apo kairo mporei na echoun alla itan...


goustara gia to etipos.com ochi giati diavazo tin efimerida -spania diavazo efimerides pleon- alla giati efere to domino sta alla entipa ta antagonistika...

oso gia to skai.gr pisteuo oti auti ti stigmi einai to kalitero meso mechri stigmis -ipokeimenika kritiria- kai auto pou mou aresei einai oti mpenoun kathimerina kai gegonota pou aforoun tin ekastote imera apo tin istoriki tis meria.
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13373
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

Σταδιακή αναβάθμιση των ιστοσελίδων ελληνικών τηλε. σταθμών!

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 01 Ιουν 2007 12:53

Για μενα ο ποιο σοβαρος και αξιολογος σταθμος ειναι ο ΣΚΑΙ.
Εχει μακραν το καλητερο τηλεοπτικο προγραμμα και ενα πολυ καλο site.
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης