1η Ιουνίου μερα Αφιερωμενη στην μνημη της Αμαλίας Καλυβινού

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14098
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

1η Ιουνίου μερα Αφιερωμενη στην μνημη της Αμαλίας Καλυβινού

Δημοσίευση από fiskilis » 30 Μάιος 2007 17:52

Ραντεβού την 1η Ιουνίου στην μνημη της Αμαλίας Καλυβινού

Δεν προσπαθούμε με κανέναν τρόπο να εκμεταλλευτούμε τον άδικο χαμό της Αμαλίας Καλυβινού. Θέλουμε απλά να δώσουμε μια συνέχεια στον αγώνα που εκείνη ξεκίνησε. Να ενημερώσουμε, να διαμαρτυρηθούμε και εν τέλει να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο σύστημα υγείας. Για όλους μας. Χωρίς φακελλάκια, χωρίς ιατρικά λάθη, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες που μπορούν να κοστίσουν ζωές. Χωρίς όλα όσα η Αμαλία είχε τη δύναμη να καταγγείλει μέσα από τα κείμενα του blog της. Έστω και για λίγο, υπήρξαμε συνοδοιπόροι της. Εκείνη ήταν που μας έδειξε το δρόμο, αποδεικνύοντας ότι η φωνή μας μπορεί να ακουστεί. Δίνοντας μας την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Νομίζουμε πως γι'αυτό και μόνο, της οφείλουμε κάτι παραπάνω από ένα δάκρυ.

Έχει ήδη προταθεί η 1η Ιουνίου σαν ημέρα αφιερωμένη στην Αμαλία. Πιστεύω ότι το καλύτερο αντίο που θα μπορούσαμε να της προσφέρουμε είναι να ταράξουμε λίγο τα λιμνάζοντα ύδατα του Εθνικού μας Συστήματος Υγείας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες αλλά και στους πολίτες αυτής της χώρας. Καταθέστε λοιπόν τις προτάσεις σας για να οργανώσουμε όλοι μαζί μια μικρή εκστρατεία για την Αμαλία. Αντί στεφάνου.

Πού και πώς όμως μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε ώστε η πρωτοβουλία αυτή να έχει το μέγιστο δυνατό αντίκτυπο;

Πρώτα απ' όλα, πρέπει να οργανωθούμε μεταξύ μας. Διαδώστε τα νέα σε όλα τα ελληνόφωνα blogs, ώστε να ενημερωθούν όλοι όσοι πιθανόν θελήσουν να συμμετάσχουν σ' αυτή την πρωτοβουλία. Ας κάνουμε έναν ανοιχτό διάλογο αυτή τη φορά, χωρίς να αποκλείουμε κανέναν.

Εικόνα

Το banner είναι μόνο η αρχή. Ένα μπαϊράκι είναι και τίποτα άλλο. Η πρόταση μου είναι η παραπάνω (με link που οδηγεί στο blog της Αμαλίας) και έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες της Ion και του Polsemannen (βλ. προηγούμενο post). Πιστεύω ότι το βλέμμα της Αμαλίας είναι πιο δυνατό από οποιοδήποτε σκιτσάκι. Είμαι ανοιχτός φυσικά σε παρατηρήσεις, καθώς και σε εναλλακτικές προτάσεις. Δυστυχώς, το "malpractice" δε μεταφράζεται με μία λέξη.

Ίσως θα μπορούσε να συνταχτεί ένα κοινό post, αν και μια ιδέα θα ήταν να αφήσουμε τον καθένα να γράψει τη δική του οπτική γωνία για το θέμα. Η Ροδιά πρότεινε όσοι θέλουμε να γράψουμε τη δική μας μαρτυρία, που θα παραπέμπει στο blog της Αμαλίας.
Τα e-mail είναι ένας άλλος τομέας. Bulk, chain, αλλά και στοχευμένα σε αρμόδια γραφεία, υπουργεία, κλπ. Κάποιος να μας ενημερώσει ποιοί ακριβώς είναι οι φορείς ή τα πρόσωπα που πρέπει να απευθυνθούμε. Εκεί μάλλον είναι απαραίτητο ένα κοινά αποδεκτό κείμενο. Όσοι θέλουν να αναλάβουν να το συντάξουν ας το δηλώσουν.

Χρειαζόμαστε συμβούλους για να ξέρουμε τι μας γίνεται και να μην καταντήσουμε γραφικοί. Γιατρούς, νομικούς, ανθρώπους που γνωρίζουν τους θεσμούς και τους μηχανισμούς του συστήματος υγείας. Τι προβλέπει η νομοθεσία για το φακελλάκι; Τι ακριβώς συμβαίνει σε άλλες χώρες; Μιλάμε για συγκεκριμένες θέσεις, όχι σκέτες αοριστολογίες για τον όρκο του Ιπποκράτη.

Εικόνα

Τηλέφωνα. Σε όλους τους φορείς που θα στείλουμε mail. Ενδεχομένως ακόμα και στους γιατρούς που καταγγείλει επώνυμα η Αμαλία. Όχι για να τους καθυβρίσουμε, αλλά για να τους θυμίσουμε την ιστορία της και τον ρόλο που είχανε παίξει.

Μ.Μ.Ε. Κυρίως εφημερίδες, αφού η τηλεόραση θα προσπαθήσει να μετατρέψει το γεγονός σε τσίρκο όπως πάντα. Δίνοντας έμφαση σ' αυτό που διεκδικούσε η Αμαλία, όχι σε μελοδραματικές ιστορίες για την "ευαισθητοποίηση" της κοινής γνώμης.

Εξωτερικό. Ομογένεια αλλά και μη ελληνόφωνοι. Κάποιοι να βοηθήσουν στη μετάφραση των κειμένων. Καλύτερα να γίνουμε ρόμπα διεθνώς, παρά να πεθαίνουν άνθρωποι επειδή δεν είχαν φακελλάκια και βύσματα. Υποτίθεται ότι είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας μαζέψουμε υπογραφές για να γίνει ένα διάβημα.

Αν κάποιος έχει πρόσβαση σε τυπογραφεία, θα μπορούσαμε ακόμα και να τυπώσουμε ενημερωτικά φυλλάδια και να βρεθούν εθελοντές για να τα μοιράσουν στον κόσμο. Έξω από κρατικά νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές κατά προτίμηση.

Επαναλαμβάνω, σκοπός μας δεν είναι ούτε να καπηλευτούμε τη μνήμη της Αμαλίας, ούτε να διαπομπεύσουμε συγκεκριμένα πρόσωπα (ιδίως αν δεν έχουμε αποδεικτικά στοιχεία), ούτε να αναγκάσουμε τον Υπουργό Υγείας σε παραίτηση. Μακάρι αυτή η κινητοποίηση να καταφέρει να κάνει μιαν αρχή ώστε κάποτε να σπάσει ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς, της αδικίας και της νοοτροπίας συνωμοτικών πελατειακών σχέσεων που μας στερούν όχι μόνον την υγεία μας αλλά και την αξιοπρέπειά μας. Στο χέρι μας είναι να μην ξεχαστεί η Αμαλία, καθώς και να μην υπάρξουν ανάλογες περιπτώσεις στο μέλλον.

http://fakellaki.blogspot.com
http://yperoptix.blogspot.com/2007/05/1_28.html
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fiskilis την 01 Ιουν 2007 16:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14098
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

1η Ιουνίου μερα Αφιερωμενη στην μνημη της Αμαλίας Καλυβινού

Δημοσίευση από fiskilis » 01 Ιουν 2007 16:28

1 καταπληκτικο video αφιερωμενο στην Αμαλια

http://www.youtube.com/watch?v=s9J2UUR_KyI

Για την Αμαλία…

Εικόνα

Σήμερα, 1 Ιουνίου είναι η ημέρα που οι Έλληνες bloggers μιλάνε "για την Αμαλία"! Σκοπός της σημερινής ημέρας δεν είναι να κρίνουμε τους σωστούς και τους λάθους γιατρούς, αλλά να διαμαρτυρηθούμε για τις πρακτικές που οδήγησαν την Αμαλία στον τόσο πρόωρο θάνατό της μια εβδομάδα πριν. Στο ειδικό blog που έχει δημιουργηθεί http://giatinamalia-blog.blogspot.com/ για τους σκοπούς της διαμαρτυρίας αυτής μπορείτε να βρείτε διάφορους τρόπους για να συμμετέχετε και εσείς.Ενδεικτικά αναφέρω μερικούς, αλλά μπορείτε να κάνετε ότι άλλο νομίζετε πρέπον:

Υπάρχουν έτοιμα κείμενα για αποστολή προς διάφορους φορείς/υπηρεσίες και πρόσωπα (υπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές) σε πολλές γλώσσες.
Υπάρχουν mailing lists με τα e-mails των φορέων και τον προσώπων προς τα οποία θα γίνει η συμβολική διαμαρτυρία. Μπορείτε να στείλετε το έτοιμο κείμενο ή δικό σας.
Μπορείτε να αντιγράψετε τους κώδικες των banners για ανάρτηση στα blogs μας για την σημερινή και όχι μόνο μέρα.
Μπορείτε να συνεισφέρετε και εσείς, αν θέλετε και αν μπορείτε, για να ενισχύσετε με κάποιο (όχι απαραίτητα μεγάλο) ποσό κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Στο blog "Για την Αμαλία" μπορείτε να βρείτε τους αριθμούς λογαριασμών για τον "Σύλλογο Ελπίδα".
Μπορείτε να τηλεφωνήσετε σε υπηρεσίες όπως π.χ. στο Υπουργείο Υγείας (όχι σε νοσοκομεία, ιατρεία και άλλες υπηρεσίες υγείας!!!) και να εκφράσετε τους προβληματισμούς σας για το Ε.Σ.Υ.
Ο σκοπός της διαμαρτυρίας αυτής είναι να δείξουμε ότι ο αγώνας της Αμαλίας δεν πήγε χαμένος και ότι η φωνή της θα συνεχίσει να ακούγεται και να απαιτεί ένα καλύτερο σύστημα υγείας για όλους!

Αμαλία είσαι στην καρδιά μας…χ

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4842
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

1η Ιουνίου μερα Αφιερωμενη στην μνημη της Αμαλίας Καλυβινού

Δημοσίευση από Stathis » 01 Ιουν 2007 16:41

Ουφ...κρίμα η κοπέλα...Είχα διαβάσει πολλές φορές το μπλογκ της...Κρίμα που έφυγε...στεναχωρεθηκα...
Καλό ταξίδι....

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

1η Ιουνίου μερα Αφιερωμενη στην μνημη της Αμαλίας Καλυβινού

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 01 Ιουν 2007 17:56

'Αρθρο στην ert.gr για "Για την Αμαλία"

'Αρθρο στο skai.gr "Tιμούν την Αμαλία"

'Αρθρο στην αγγλική έκδοση της Καθημερινής "Patient blogs hospital graft"
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ALKIVIADES την 01 Ιουν 2007 18:19, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Εικόνα


Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14098
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

1η Ιουνίου μερα Αφιερωμενη στην μνημη της Αμαλίας Καλυβινού

Δημοσίευση από fiskilis » 01 Ιουν 2007 21:33

μετα απο αποστολη του κειμενου ελαβα αυτο το μηνυμα
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Αναγνωρίζουμε την εξαιρετική σοβαροτητα του ζητήματος και ο προσωπικός κόμβος του Γιώργου Παπανδρέου
έχει καταθέσει την άποψη του και παραθέτει την ίδια την καμπάνια για την Αμαλία Καλυβινού -->
http://www.papandreou.gr/papandreou/con ... 580148&l=2.
Φιλικά, Γιάννης Καρούζος, Υπεύθυνος site www.papandreou.gr


Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14098
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

1η Ιουνίου μερα Αφιερωμενη στην μνημη της Αμαλίας Καλυβινού

Δημοσίευση από fiskilis » 02 Ιουν 2007 16:54

πρώτη μικρή νίκη...για την Αμαλία

Με ενημέρωσαν ότι τελικά έγιναν δεκτά ως αναφορά τα εκτυπωμένα κείμενα του blog της Αμαλίας που κατέθεσα χθες.

Το γεγονός αυτό θεωρώ πως είναι μία πρώτη μικρή νίκη των φίλων της Αμαλίας.
http://evenizelos.blogspot.com/2007/06/ ... st_01.html

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες