Περισσότερο Spam αλλά λιγότερα παράπονα !?

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση

Με βάση την έρευνα εσείς πιστεύετε ότι .."Παραδινόμαστε", συνηθίζουμε ή επαναπαυόμαστε λοιπόν στο φαινόμενο που λέγεται spam ;

Το δημοψήφισμα λήγει την 28 Ιουν 2007 01:45

"Παραδινόμαστε"
2
9%
Μας έγινε συνήθεια
13
57%
Επαναπαυόμαστε
1
4%
Είναι σαν να μην υπάρχει, δε με νοιάζει
2
9%
'Αλλο
4
17%
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
1
4%
 
Σύνολο ψήφων: 23

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

Περισσότερο Spam αλλά λιγότερα παράπονα !?

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 26 Μάιος 2007 01:45

Περισσότερο Spam - λιγότερα παράπονα, τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει μια τελευταία έρευνα σχετικά με την έκταση του spam σήμερα και σχετικά με το πως επηρεάζει τους χρήστες και κατά πόσο . Μοιάζει σαν κάποιος "κρυφός νόμος της φύσης"- ίσως θα μπορούσε κάποιος να πεί με μια πρώτη ματιά στην έρευνα - όμως αυτό θα ξεπερνούσε τα όρια μιας ρεαλιστικής εξήγησης των αποτελεσμάτων αυτής της έρευνας , γενονός είναι πως έχουμε λιγότερα παράνονα από τη μεριά των χρηστών (στις ΗΠΑ).

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα του " Pew Internet and American Life Project, MarketingCharts reports" οι χρήστες φέρεται να δηλώνουν πως ενώ καθημερινά ο όγκος των spam-emails που δέχονται αυξάνει , δεν τους "πολυνοιάζει" τόσο πλέον , είναι σαν έχει γίνει πλέον κάτι το δεδομένο κατά κάποιον τρόπο ! Προσπαθώντας, να δώσουν μια εξήγηση στα αποτελέσματα οι ερευνητές κρίνουν πως ίσως η "εξοικείωση" των χρηστών με το "φαινόμενο" του spam να παίζει τον ρόλο της, μιας και σήμερα οι χρήστες φαίνεται πως έχου "αναπτύξει" ένα τρόπο κρίσης-εντοπισμού σχετικά με το τι είναι spam και τι όχι -στο μέτρο του δυνατού βέβαια- που καθιστά έτσι το όλο φαινόμενο κάπως "φυσιολογικό" , ή αλλιώς πιο απλά κάποιος θα μπορούσε να πεί πως η καθημερινότητα του spam έχει "μαλθακώσει" τα νεύρα και τις αντοχές των χρηστών .

Οι αντιδράσεις -το μέγεθος- λοιπόν όπως καταγράφονται έως τώρα , με τους χρήστες στο σύνολο τους να δείχνουν σημαντικά ενοχλημένοι με τις τακτικές του spam, φαίνεται να αλλάζουν . Δεν αλλάζει όμως το πρόβλημα και όπως δείχνει η έρευνα, μάλλον χειροτερεύει μιας και με το πέρασμα του χρόνου η ανοδική πορεία του spamming δεν λέει να αλλάξει πορεία.. περισσότεροι spammers περισσότερο spam στο ηλεκτρονικό μας γραμματοκιβώτιο . Βέβαια όλοι ξέρουμε πως νέες τεχνικές(λογισμικού) και αυτοματοποιημένα συστήματα έχουν αναπτυχθεί και φιλτράρουν τα εισερχόμενα emails μας όμως δεν είναι η λύση σε καμία περίπτωση . Σχετικά με την λύση ή μη όταν μιλάμε για το φαινόμενο του spam συνήθως οι συζητήσεις λαμβάνουν "τη μορφή του spam" μιας και άλλοι υποστηρίζουν πως δεν δύναται να αποτραπεί και άλλοι πως γίνεται με διάφορους τρόπους ..σε κάθε περίπτωση μερικά σημεία-αποτελέσματα της έρευνας είναι και τα ακόλουθα :


*
Περίπου το 37% των χρηστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου λένε πως το spam είχε αυξηθεί (στο προσ. τους email), έναντι με 28% που έλεγε το ίδιο πρίν δύο χρόνο και ένατι 24% που δήλωνε το ίδιο πρι τρία χρόνια .

* 29% εκείνων που διατηρούν email για την εργασία τους λένε πως το spam έχει αυξηθεί , έναντι 21% εκείνων που δήλωναν το ίδιο δύο χρόνια πριν και 18% τρία χρόνια πριν.

* Μόνο το 18%, εντούτοις υποστηρίζει ότι το spam είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, έναντι με 25% τον Ιούνιο του 2003.

* Σχεδόν 3 στους 10, το 28% λένε ότι το spam δεν είναι πρόβλημα .

* 51% λέει ότι spam είναι ενοχλητικό αλλά όχι ένα μεγάλο πρόβλημα, σε σχέση με 57% το 2003.

* Εκείνοι που διαθέτουν email και το χρη/ού για την εργασία τους φέρονται πιο ενοχλημένοι με το spam απ' ότι με εκείνους που το διατηρούν για άλλους λόγους .

* Λιγότερες γυναίκες (46%) απ' ότι άνδρες (58%) λένε ότι έλαβαν spam πορνογραφικού περιεχομένου.

* Σχεδόν το 68% λένε μόνο σπάνια συμβαίνει να έχουν ανοίξει ένα μήνυμα spam επειδή δεν συνειδητοποίησαν αρχικά οτι ήταν spam, 27% λένε ότι κάνου το ίδο μερικές φορές 5% λένε ότι το κάνουν αρκετά συχνά.


"Παραδινόμαστε", συνηθίζουμε ή επαναπαυόμαστε λοιπόν ;

Τα σχόλια δικά σας..


*
Σχετικά με το θέμα άρθρα στον ηλεκ. τύπο : theregister.co.uk | mediabuyerplanner.com|internetnews.com
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Περισσότερο Spam αλλά λιγότερα παράπονα !?

Δημοσίευση από cdhyper » 26 Μάιος 2007 03:06

Οπως υπάρχει το spam στην καθημερινή φυσική ζωή έτσι υπάρχει και στο διαδίκτυο. Η μαθαίνουμε να μην μας ενοχλεί ή πετάμε το pc.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Περισσότερο Spam αλλά λιγότερα παράπονα !?

Δημοσίευση από fiskilis » 26 Μάιος 2007 08:40

εγω αντιδρω αμεσα μονο σε Ελληνικης προελευσης spam στα αλλα ουτε δινω σημασια και τα σουταρω με την μια και μπλοκαρω την διευθυνση ετσι ωστε την επομενη φορα να παει στα σκουπιδια με την μια

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

Περισσότερο Spam αλλά λιγότερα παράπονα !?

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 26 Μάιος 2007 20:15

..το spam χαρακτηρίζει την διαδικτυακή καθημερινότητα πλέον και τούμπαλιν somehow.. έχει "σπάσει" πλέον και εκείνη η αντίληψη πως όπου spam εστί κακό και αυτό φαίνεται απ το ότι ενοχλεί περισσότερο εκείνους που διατηρούν email για εμπορικούς λόγους.. άλλωστε και οι spamers λίγο πολύ, την ίδια δουλειά πρέπει να κάνουνε ..διαφημίζουν και προωθούν έστω και με τον λάθος αυτό τρόπο.. στο φινάλε φινάλε, κάτι που δε ρωτάνε σε όλες αυτές τις έρευνες, συνήθως, είναι και το αν κάποιος προχώρησε τελικά σε μία αγορά προϊόντος ή υπηρεσίας που ανέφερε κάποιο spam email που έτυχε να ανοιχθεί κτλ..

Βέβαια το spam δεν είναι μόνο ενοχλητικά αθώο αλλά και κακόβουλο εκ φύσεως με το να σου "πλασέρνει" κάτι με το ζόρι και εκτός αυτού όση φήμη αποκτά τόσο πιο πολλοί τζαναμπέτηδες εισχωρούν με διάφορε κακόβουλες ορέξεις.. τα γνωρίζουμε λοιπόν λίγο πολύ, ίσως και αυτό να παίζει το ρόλο του στην προσπάθεια εξήγησης των αποτελεσμάτων της έρευνας αυτής.. ίσως οι χρήστες να αναπτύσσουν πλέον αντιστάσεις (+τις αντιστάσεις των filters) και είναι σε θέση να κρίνουν καλύτερα σε σχέση με το παρελθόν..ή ίσως απλά η καθημερινότητα μοιάζει να "νικάει" ακόμα και το spam :lol:
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Περισσότερο Spam αλλά λιγότερα παράπονα !?

Δημοσίευση από cdhyper » 26 Μάιος 2007 22:50

Σε κάθε φανάρι προσπαθούν να μου πουλάνε επιθετικά τα πάντα και να μου καθαρίζουν τα τζάμια. Σε κάθε γωνιά της πόλης πάντα υπάρχει κάποιος που σε πλησιάζει και σου πουλάει από ρολόγια, βιντεοκάμερες μαϊμού μέχρι και πουτάνες. Κάθε μέρα βρίσκω κάτω από την πόρτα μου διαφημιστικά. Όλη η πόλη είναι γεμάτη προκλητικές γιγαντοαφίσες με κώλους και βυζιά που σου αποσπούν την προσοχή από την οδήγηση. Στην κρατική τηλεόραση, όταν βλέπουμε ένα ντοκιμαντέρ τσουπ πετάγονται τα δάνεια. Γίναμε πολύ ευαισθητούληδες τελικά στο διαδίκτυο, όπου στο κάτω κάτω μπορούμε να προστατευτούμε με 1002 τρόπους. Εγώ έχω 3 emails που δεν παίρνω ούτε ένα spam. Σε αυτά που παίρνω spam τα αναφέρω δημόσια και από τη στιγμή που τα αναφέρω δημόσια, γίνονται δημόσια δεδομένα και όχι προσωπικά με όποια συνέπεια κι αν αυτό συνεπάγεται.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

Περισσότερο Spam αλλά λιγότερα παράπονα !?

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 27 Μάιος 2007 00:54

ναι είναι και αυτό μια άποψη ,
..γιαυτό εν μέρη μιλάω ( έκαμα ένα συλλογισμό :P ) για καθημερινότητα άνωθεν , αν μπορούμε να εντάξουμε το spam στην καθημερινότητα μας τότε έχει γίνει μέρος της αυτό σημαίνει πως το spam είναι φαινόμενο που υπόκειται στους όρους της ανθρώπινης καθημερινότητας, άρα παρακινδυνευμένα κάποιος θα μπορούσε να πεί πως είναι κάτι φυσικό, είναι όμως ; ίσως ναι ίσως όχι..

το περιεχόμενο των spam emails έχουν βάση και σκοπό στο σύνολο τους το οικονομικό όφελος άμεσο ή έμμεσο (έμμεσο περισσότερο ειδικά αν προσθέσουμε και τους καθαρά κομπιναδόρους που υπάρχουν) άρα ίσως θα μπορούσαμε να το δούμε και ως μια οριακή μορφή marketing που δεν περιμένει κατά βάση τοσο κάποιο αποτέλεσμα αλλά τη μεταφορά ίσως του εκάστοτε μηνύματος που θέλουν να προωθηθεί .

Ποιό μήνυμα ; ..απλά ας σκεφτούμε αν μας ρωτήσει κάποιος - τι είναι το spam και ποιο το περιεχόμενο του ; Το πρώτο πράγμα που θα μας έρθει στο μυαλό είναι "viagra, δονητές κτλ άρα σέξ / links σε sites, foto περισσότερο σεξ άρα πορνό / δάνεια, πιστώσεις, διαγωνισμοί " ..έτσι δεν είναι ; δεδομένα αλλά άχρηστα πράγματα..απ' την άλλη πόσοι έχουν προχωρήσει σε αγορές μετά από την ανάγνωση κάποιου spam μηνύματος ; ..κάτι μου λέει πως οι πατροπαράδοτες διαφημίσεις τραβάνε ποιο πολύ κόσμο ακόμα και σήμερα για αγορές παρότι το spam ..

οπότε ..το spam είναι τα σκουπίδια του διαδικτύου που δεν υπάρχει τρόπος να εξαφανιστούν επειδή τα θεωρούμε ως κάτι δεδομένο, αν το ίντερνετ και η καθαριότητα είναι στοιχεία του πολιτισμού μας το spam ως σκουπίδι, χτυπάει ακριβώς αυτό και αυτό ίσως να είναι ένας κίνδυνος που απορρέει, όταν το spam γίνεται μερός της καθημερινότητας .
Είναι θέμα ποιότητας και γιατί όχι πολιτισμού, το spam και ώς επέκταση του πολιτισμού μας το ίντερνετ, το εμπεριέχει ..νομίζω πως αν το βλέπαμε έτσι, θα ήμασταν πιο κοντά στην κατανόηση του .

* αυτά τα λίγα επιπλέον :oops:
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Περισσότερο Spam αλλά λιγότερα παράπονα !?

Δημοσίευση από cdhyper » 27 Μάιος 2007 01:16

Ακου να δεις. Όταν ήμουν 16-17 ετών και πήγαινα σχεδόν καθημερινά φροντιστήριο τρίτης δέσμης στον Στόχο στην πλατεία Κάνιγγος με άφηνε το λεωφορείο στη Ζήνωνος (από το Περιστέρι). Από τη Ζήνωνος μέχρι την Κάνιγγος πήγαινα με τα πόδια. Μέχρι να φτάσω στο φροντιστήριο ήμουν δέκτης κατά μέσο όρο 2-3 spam τύπων, ο ένας εκ των οποίων στάνταρ ήθελε να μου πουλήσει πουτάνα έξω από τον κινηματογράφο με τις τσόντες στην Αγίου Κωνσταντίνου. Μπορεί οι τύποι να είχαν επιτυχία 1/1000 αλλά συνέχιζαν και το έκαναν. Μπορεί οι τύποι να ήταν σκουπίδια αλλά σε κάποιους (στον 1/1000) μπορεί να ήταν και χρήσιμοι. Η καλή μορφή marketing δεν θα υπήρχε και δεν θα την ξέραμε αν δεν είχαμε απέναντί της την κακή πλευρά του marketing για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.

Το καλό δεν έχει νόημα ύπαρξης χωρίς το κακό. Έτσι λοιπόν όλοι καταλαβαίνουν ότι σε αυτό τον κόσμο τίποτα δεν είναι άχρηστο. Απλά πρέπει να μάθουμε να φιλτράρουμε τη ζωή μας. Όποιος το πετυχαίνει ζει καλύτερα, όποιος όχι γίνεται γραφικός και διαμαρτύρεται σε άλλους για λάθη δικά του. Για παράδειγμα θα μπορούσα κάλλιστα να αλλάξω δρόμο και να μη συναντήσω τον άθλιο νταβατζή αλλά ήθελα να δω τι τρόπους θα σκαρφιστεί και τι νέες ατάκες θα πετάξει για να με προσελκύσει. Μπορεί τελικά να μην πέτυχε το στόχο του με μένα αλλά εγώ ξέρω πλέον και αυτή τη μορφή "marketing" και στην τελική βγήκα ωφελημένος από τη γνώση αυτή.

Έτσι και με τα emails. Γνωρίζω τον τρόπο που θα μπορούσα να απαλλαχτώ, αλλά δεν με καίει και πολύ. Θέλω να βλέπω τι νέο υπάρχει στην "αγορά" του phising, τι νέο σκαρφίζονται για να σου πουλήσουν viagra, τι τρόπους βρίσκουν για να σε πείσουν να ανοίξεις το email σου. Και στην τελική, τις κάρτες μου σε spammer τις τύπωσα. 1 στις 1000 μπορείς να δεις και κάτι χρήσιμο.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

Περισσότερο Spam αλλά λιγότερα παράπονα !?

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 27 Μάιος 2007 01:26

δεν διαφωνώ απλά ..θα έλεγα πως αφού πλέον βλέπουμε τον "real world" με τον "net world", ώς ένα, θα μπορούσαμε να συμπεράνουμε πως πλέον μιλάμε και για "διαδικτυακό πολιτισμό" με ό,τι αυτό συνεπάγεται και πάλι το θέμα εδώ είναι - όπως νομίζω πως αφήνεις να εννοηθεί και εσύ - , θέμα ποιότητας ..αυτό είναι το spam :oops:

anyway.. απλά σκέψεις εκάμα για να ξεφύγουμε από το απλό επίπεδο spam καλό Vs κακό που συνήθως συζητιέται , αυτά :P .
Εικόνα

21century
Δημοσιεύσεις: 409
Εγγραφή: 11 Ιούλ 2002 15:44

Περισσότερο Spam αλλά λιγότερα παράπονα !?

Δημοσίευση από 21century » 29 Μάιος 2007 11:16

Νομιζω οτι αν δεν ληφθουν αμεσα μετρα το προβλημα θα διογκωθει και πλεον ειναι απο τα σοβαροτερα στον ιντερνετικο κοσμο...

Άβαταρ μέλους
crypto
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 11 Οκτ 2004 04:53

Περισσότερο Spam αλλά λιγότερα παράπονα !?

Δημοσίευση από crypto » 29 Μάιος 2007 16:28

Αντεπιτιθέμαστε! :force:
Όπως αυτοί μας τη σπάνε στέλνοντάς μας spam, έτσι κι εμείς το αναφέρουμε και κλείνουν τα σχετικά sites :wink:
Ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω:
KnujOn
CastleCops

Άβαταρ μέλους
georgemakaronis
Δημοσιεύσεις: 1518
Εγγραφή: 10 Φεβ 2006 04:05
Τοποθεσία: Παλαιό Φάληρο

Περισσότερο Spam αλλά λιγότερα παράπονα !?

Δημοσίευση από georgemakaronis » 29 Μάιος 2007 17:57

cdhyper έγραψε:τι τρόπους βρίσκουν για να σε πείσουν να ανοίξεις το email σου. Και στην τελική, τις κάρτες μου σε spammer τις τύπωσα. 1 στις 1000 μπορείς να δεις και κάτι χρήσιμο.
εφοσον ανοιξεις ενα email για να το διαβασεις και αυτο ειναι σπαμ τοτε αυτοι με καποιο τροπο καταλαβαινουν οτι το email σου ειναι ενεργο και συνεχιζουν να στελνουν;

τι ειναι το σπαμερ οπου τυπωσες τις καρτες σου;
Those who educate children well are more to be honored than they who produce them; for these only gave them life, those the art of living well.
Aristotle

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Περισσότερο Spam αλλά λιγότερα παράπονα !?

Δημοσίευση από cdhyper » 29 Μάιος 2007 22:23

Αυτοί έχουν 2 τρόπους επαλήθευσης: ο ένας είναι ότι παραδόθηκε και ο άλλος είναι ότι το άνοιξες. Για να δουν ότι το άνοιξες χρειάζεται δική σου ενέργεια.

Το σπάμερ είναι ένα άνθρωπο που στέλνει σπαμ.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
skeftomilos
Script Master
Δημοσιεύσεις: 2888
Εγγραφή: 07 Ιαν 2005 07:22
Τοποθεσία: Αθήνα

Περισσότερο Spam αλλά λιγότερα παράπονα !?

Δημοσίευση από skeftomilos » 30 Μάιος 2007 02:27

Το σπάμερ είναι ένα μοναχικό νυχτόβιο ον που παράγει περισσότερο σπαμ απ' όσο καταναλώνει. Η ιδιαιτερότητα του μεταβολισμού του ευνοεί την πληθυσμιακή του αύξηση, συχνά με εκρηκτικούς ρυθμούς. Σε συνθήκες αιχμαλωσίας μαραζώνει και δεν επιζεί πολύ.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple. Ο μη νους δε σκέπτεται μη σκέψεις για το τίποτα.

Άβαταρ μέλους
ALKIVIADES
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1322
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 03:39

Περισσότερο Spam αλλά λιγότερα παράπονα !?

Δημοσίευση από ALKIVIADES » 30 Μάιος 2007 02:38

skeftomilos ++

έγραψε... ποίηση :oops: :lol:
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
georgemakaronis
Δημοσιεύσεις: 1518
Εγγραφή: 10 Φεβ 2006 04:05
Τοποθεσία: Παλαιό Φάληρο

Περισσότερο Spam αλλά λιγότερα παράπονα !?

Δημοσίευση από georgemakaronis » 30 Μάιος 2007 04:06

cdhyper έγραψε:Αυτοί έχουν 2 τρόπους επαλήθευσης: ο ένας είναι ότι παραδόθηκε και ο άλλος είναι ότι το άνοιξες. Για να δουν ότι το άνοιξες χρειάζεται δική σου ενέργεια.

Το σπάμερ είναι ένα άνθρωπο που στέλνει σπαμ.
δηλαδη απο τι στιγμη που εγω ανοιγω το εμειλ καποιου φιλου μου που μου στελνει κατι που καποιοι αλλοι του εχουν στειλει και καταλαβαινω οτι προκειται για σπαμ (πχ στειλε αυτο το εμειλ σε 13 ανθρωπουσ και θα σου φερει τυχη)οι αρχικοι αποστολεις με καποιον τροπο αντιλαμβανονται οτι εγω ανοιξα το εμειλ χωρίς να χρειαστει να ανοιξω το επισυναπτομενο αρχειο.σωστος?
Those who educate children well are more to be honored than they who produce them; for these only gave them life, those the art of living well.
Aristotle

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες