Εκφυλισμός του Creative-Γραφίστα!

Γενικά θέματα και ερωτήσεις σχετικά με τα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας, video και ήχου.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
crearetom
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 09 Μάιος 2007 20:06

Εκφυλισμός του Creative-Γραφίστα!

Δημοσίευση από crearetom » 09 Μάιος 2007 21:12

Οι διάφορες εταιρείες που έχουν την ιδέα πως είναι δημιουργικές, άσχετα άν είναι στο χώρο ή όχι, (δηλ. εταιρείες γραφικών τεχνών ή όποια μπορείτε να φανταστείτε άλλη)ζητάνε όλο και περισσότερο κάποιον γραφίστα για τις εφαρμογές τους, όποιες κι αν είναι αυτές χωρίς να πληρώνουν ποτέ το κατάλληλο αντίτιμο στον καλλιτέχνη αυτόν. Γιατί ο γραφίστας είναι καλλιτέχνης με άποψη και λόγο που επηρεάζει με την τέχνη του μεγάλο ποσοστό κόσμου. Το ζητούμενο είναι πόσο δημιουργικός και παραγωγικός μπορείς να είσαι όταν σε ένα 8ωρο +, σου ζητείται να βγούν της παναγιάς τα μάτια, κάνοντάς σε να δουλεύεις σαν σε εργοστάσιο κονσερβών? Και όλα αυτά με πενιχρές αμοιβές και γνωστούς μ*****ς ετερόφωτους πάνω από το κεφάλι σου? Που όταν εσύ μεσουρανούσες στα mac, αυτοί το μόνο κουμπί που χαν πατήσει ήταν του casio ρολογιού τους? Και επειδή στα π.Χ. είχαν κολλήσει 2-3 φίλμ στο χέρι και είχανε πατήσει 2 contact γίνονται καλύτεροί σου και προιστάμενοι? Τρίχες. Σου χώνουν τη μία δουλειά μετά την άλλη δίχως να γνωρίζουν τον πραγματικό χρόνο διεκπαιρέωσής της, μόνο και μόνο για να πατήσουν στο ημερομίσθιό σου με υπεραξία και κέρδος για αυτούς, και χωρίς εσένα δεν μπορούν στην πραγματικότητα να πατήσουν ούτε κουμπί. Δεν αναφέρομαι σε όλους. Υπάρχουν και γνώστες ψημένοι στο χώρο και τους βγάζω το καπέλο. Αλλά όλοι έχουμε συναντήσει τα φαινόμενα που αναφέρω. Επίσης οι τυπογράφοι οι παλαιοί οι κλασικοί, οι κυτοποιοί, οι αλουμινάδες, οι ταμπελάδες, οι όποιοι, πουλάνε υπηρεσία γραφίστα? Από που κι ως που? Αυτό δεν το χω καταλάβει ποτέ έτσι? Παραδίδουν μια δουλειά π.χ. σε κάποιον πελάτη, κι αυτός λέει: αααα, θα θελα και κάρτες π.χ. ή ένα έντυπο για το μαγαζί, ξέρεις που θα βγάλω? Και λέει εγώ ο κύριος. Πώς? Είσαι creative? Διαφημιστική? Τί? Πώς? Θα εκφυλίσει ο εκάστοτε άσχετος με την γραφιστική επαγγελματίας (δήθεν) τον γραφίστα για πάρτυ του. Έλεος. Μπερδεμένα τα είπα αλλά σίγουρα κάτι έμεινε. Συμφωνεί κανείς? Διαφωνεί?

Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

Εκφυλισμός του Creative-Γραφίστα!

Δημοσίευση από hik-hok » 09 Μάιος 2007 21:55

πως να ορίσεις το ποιος δικαιούται να είναι καλλιτέχνης ?

κατακρίνεις τους τυπογράφους ή αυτούς που "επειδή στα π.Χ. είχαν κολλήσει 2-3 φίλμ στο χέρι και είχανε πατήσει 2 contact γίνονται καλύτεροί σου και προιστάμενοι"

Δηλαδή ποια είναι τα "συστατικά" του καλλιτέχνη ?

το πτυχίο απο την ΑΚΤΟ ? τα 10 χρόνια (εργασίας) αγγαρείας σε κάποιο μεγάλο studio ?

Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν αρκετοί που έκαναν όνομα με μή αξιοκρατικό τρόπο πόσο μαλλον σε κάτι δημιουργικό όπου το αποτέλεσμα δέν μετριέται με "ευρά"

ά!! πάτα και κανένα return
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Εκφυλισμός του Creative-Γραφίστα!

Δημοσίευση από dimsis » 09 Μάιος 2007 22:27

Κοίτα σε όλες τις δουλειές τα ίδια ισχύουν. Και κώδικα να γράφεις, τον γράφεις με άλλη όρεξη όταν το κάνεις από χόμπι και άλλη όταν πρέπει να το κάνεις επειδή το απαιτεί η εργασία σου. Το ίδιο ισχύει και σε πολλές άλλες δουλειές...
τώρα αυτά περί μπατζανάκηδων που είχαν τα 2 contacts παραπάνω σαφώς και ισχύουν και ήταν ανέκαθεν έτσι. Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις μπορεί να γίνει με τα λεφτά του μπαμπά, στο δημόσιο με γλύψιμο και γνωστούς και κάποιες φορές με την αξία και το σπαθί του καθενός.
Ιδιαίτερα στον χώρο μας πλεόν, με τα προγράμματα που υπάρχουν και με το διαδίκτυο για βοήθεια και resources, ο καθένας μπορεί να "πουλήσει" και design και development και εργασίες με video, και για λογότυπα και κάρτες και οτιδήποτε σχετικό...
Άλλες φορές απλώς βρίσκει τα κορόιδα και πουλάει κλεμένη ή χάλια ή μέτρια δουλειά και άλλες τυχαίνει ένας αστεράκι πιτστιρικάς που πάει ακόμα στο γυμνάσιο ή λύκειο και σου φτιάχνει παπάδες και τρίβεις τα μάτια σου...
Όλα λοιπόν είναι σχετικά και στη ζωή και στη δουλειά... και τα δυο σήμερα υπάρχουν, αύριο δεν υπάρχουν.

crearetom
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 09 Μάιος 2007 20:06

Εκφυλισμός του Creative-Γραφίστα!

Δημοσίευση από crearetom » 10 Μάιος 2007 07:38

Το θέμα δεν είναι να κατακρίνω ή όχι τους παλαιούς που με κόπο και ότι τρόπο έφτασαν όπου έφτασαν, αλλά να μην ξεχνάνε ποιοι ήτανε και τι περάσανε για να φτάσουν. Εν ολίγοις μην κάνεις στους άλλους όσα δεν θες να σου κάνουν, σκεπτόμενος τι έχεις περάσει. Και όχι να βγάλεις κομπλεξικά τα αποθημένα σου για να ισοφαρίσεις. Σε όλα αυτά τα χρόνια ως τώρα που χω εργαστεί στο χώρο, έχω δεί ερκετά σε όλα τα επίπεδα των γραφικών τεχνών και σε οποιαδήποτε εφαρμογή.Υπήρξα πικραμμένος, αλλά όχι πια, είμαι οκ και εργάζομαι από αγάπη. Αναθεώρησα αρκετά και είμαι αρκετά ήρεμος με ότι βλέπω. Απλά η γνώσή είναι για να μοιράζεται στο χώρο, όχι κάποιοι "φτασμένοι" να δημιουργούν, χλευαστικά. Όχι επειδή έχεις πελάτες και μόνο, και μηδενική γνώση στην τεχνολογία, να το παίζεις και θεός. Κράτα τους πελάτες και τα brief σου και άσε τους σχετικούς να κάνουν τη δουλειά. Και παίξε και ομαδικά. Μην "το παίζεις κάποιος". Το γαμώτο είναι η ιστορία. Όσο για τον ορισμό του καλλιτέχνη, ίσως το παραείπα ναι. Όλοι είμαστε καλλιτέχνες λίγο πολύ. Από ένα μικρό παιδάκι που θα κάνει μια μουτζούρα ως τον φτασμένο ζωγράφο. Η τέχνη είναι διαφορετική και εκφράζεται με πολλούς τρόπους. Α και για το return δεν καθόμαστε και τσολιάδες στο mac. Έχουμε και δουλειές. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις - γνώμες όλους!

Άβαταρ μέλους
cherouvim
Script Master
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2005 22:56
Τοποθεσία: Athens, Greece
Επικοινωνία:

Εκφυλισμός του Creative-Γραφίστα!

Δημοσίευση από cherouvim » 10 Μάιος 2007 08:30

Καλή σταδιοδρομία.
crearetom έγραψε:Τρίχες. Σου χώνουν τη μία δουλειά μετά την άλλη δίχως να γνωρίζουν τον πραγματικό χρόνο διεκπαιρέωσής της, μόνο και μόνο για να πατήσουν στο ημερομίσθιό σου με υπεραξία και κέρδος για αυτούς, και χωρίς εσένα δεν μπορούν στην πραγματικότητα να πατήσουν ούτε κουμπί.
Αν όντως είσαι τόσο απαραίτητος, πρέπει να μάθεις να πουλάς τον εαυτό σου καλύτερα.
Εναλλακτικά, αν δε σου αρέσει το "χαμαλίκι", μπορείς να γίνεις freelancer.

Ρίξε και μία ματιά εδώ: http://manager-tools.com/complete-index

crearetom
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 09 Μάιος 2007 20:06

Εκφυλισμός του Creative-Γραφίστα!

Δημοσίευση από crearetom » 10 Μάιος 2007 08:37

Δεν κατάλαβες! Δεν είμαι χαμάλης κανενός φίλε! Free είμαι και έχω την εργασία στα μέτρα μου, με τους πελάτες και τις εταιρείες που με εμπιστεύονται. Η γραφιστική σαν playstation είναι για μένα. Την αγαπώ τόσο που ναι σαν παιχνίδι. Τόσο πολύ με χαροποιεί. Υπήρξα χρόνια όμως χαμάλης και απλά αναφέρω τα κακώς κείμενα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “επεξεργασία εικόνας, video & ήχου - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες