Τέντωμα εικόνας σε όλον τον browser.

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Τέντωμα εικόνας σε όλον τον browser.

Δημοσίευση από chchrist » 02 Απρ 2007 15:26

Το βοήθημα αυτό υποθέτει οτι ξέρετε τα βασικά του flash. Το έκανα σε flash 8 δεν ξέρω αν εφαρμόζεται σε προηγούμενες εκδόσεις.

Βήμα πρώτο:

Ανοίγουμε το flash, κάνουμε ένα νέο αρχειο, φτιάχνουμε 2 layers. Το ένα το ονομάζουμε actionscript και το κλειδώνουμε. To άλλο picture και δεν το κλειδώνουμε.

Βήμα δεύτερο:

Με επιλεγμένο το layer "picture" κάνουμε import to stage την εικόνα που θέλουμε.

Βήμα τρίτο:

Κλικ στην εικόνα που μόλις βάλαμε, πατάμε f8, της δίνουμε όνομα picture και ΠΡΟΣΟΧΗ!!! βάζουμε το registration point πάνω αριστερά!! Δίνουμε στο instance name του movieclip που μόλις κάναμε το όνομα pic και στο blend κανουμε check το use runtime bitmap caching.

Βήμα τέταρτο:

Επιλέγουμε το actionscript layer, με δεξί κλικ πάμε actions και copy paste τον παρακάτω κώδικα

Κώδικας: Επιλογή όλων

pic._x = 0;
pic._y = 0;

pic._width = Stage.width;
pic._height = Stage.height;

var resizeListener:Object = new Object();

Stage.addListener(resizeListener);

resizeListener.onResize = function() {
   
    pic._width = Stage.width;
    pic._height = Stage.height;
}; 
Βήμα πεμπτο:

Πηγαίνουμε στα publish settings πατάμε το HTML tab και βάζουμε
  • Dimensions: percent 100X100
    Quality:best
    Scale : noscale
    Flash alignment : left,top
Τα άλλα τα αφήνουμε ίδια

Κάνουμε publish το αρχείο μας

Στο html αρχείο που μόλις κάναμε πρέπει να βάλουμε το ακόλουθο css κώδικα.

Κώδικας: Επιλογή όλων


body {
margin:0;
padding:0;
width:100%;
height:100%;
float:left;
}
 
Το βοήθημα το έγραψα λιγάκι βιαστικά. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα βάλω εικόνες,παράδειγμα και θα το βελτιώσω. :wink:

EDIT >>>>>>>>>>>>>>

To έκανα video και το ανέβασα στο youtube



EDIT 2 >>>>>>>>>>

και το αρχείο εδώ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος chchrist την 03 Απρ 2007 21:08, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

Τέντωμα εικόνας σε όλον τον browser.

Δημοσίευση από wwf » 03 Απρ 2007 15:07

απο οτι βλεπω θα περιμενω της εικονες γιατι δεν βλεπω ποτε να το κωνω...


α, και οταν βαλεις της εικονες βαλε και το αρχειο που θα κανεις, να δουμε αν κανουμε καπου αλλου λαθος...

ευχαριστω.




Άβαταρ μέλους
wwf
Δημοσιεύσεις: 593
Εγγραφή: 16 Οκτ 2005 15:13
Τοποθεσία: THESS
Επικοινωνία:

Τέντωμα εικόνας σε όλον τον browser.

Δημοσίευση από wwf » 05 Απρ 2007 11:47

Και εγω...

sotos25
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 16 Ιούλ 2007 09:02

Τέντωμα εικόνας σε όλον τον browser.

Δημοσίευση από sotos25 » 16 Ιούλ 2007 10:31

Καλησπερα!

Πολύ καλό tutorial, το προσπαθησα και δουλεψε! ευχαριστουμε πολυ΄)
Ενα πραγμα μονο να ρωτησω..πως μπορω να κανω το εξης στην εικονα:
Να ειναι μεν fullscreen αλλα να μην κανει "δυσαναλογο-ως-προς-τις-πλευρες" scalling.

για να γινω και πιο κατανοητος, αν γινεται scalling που διατηρει τις αναλογιες, γνωριζω πως καποιο μερος της εικονας θα χανεται απο καπου, απλα δε θελω να υπαρχει "κενο" στον browser μου..

Ευχαριστω!

Άβαταρ μέλους
Kainourios
Ruby Moderator
Δημοσιεύσεις: 504
Εγγραφή: 18 Μάιος 2005 16:20
Τοποθεσία: Κορυδαλλός
Επικοινωνία:

Τέντωμα εικόνας σε όλον τον browser.

Δημοσίευση από Kainourios » 16 Ιούλ 2007 17:06

Πολύ ωραίο tutorial, συγχαρητήρια. Να ρωτήσω όμως, αυτό δε μπορεί να γίνει και με css; Τι πλεονεκτήματα έχει με το flash;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες