Μία στις τρεις Ελληνίδες χρησιμοποιεί PC

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
KGP
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5857
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 01:50
Τοποθεσία: Mr Wonderful

Μία στις τρεις Ελληνίδες χρησιμοποιεί PC

Δημοσίευση από KGP » 15 Μαρ 2007 04:28

Μία στις τρεις Ελληνίδες χρησιμοποιεί PC

Αύξηση στα ποσοστά χρήσης των νέων τεχνολογιών από τις Ελληνίδες εντοπίζει το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, επισημαίνοντας όμως ότι ακόμα υστερούμε σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα στοιχεία για τις Ελληνίδες δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και προέρχονται από τη μεγάλη έρευνα για λογαριασμό του Παρατηρητηρίου που πραγματοποιήθηκε το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου με 8026 συνεντεύξεις. Από την ανάλυση των στοιχείων της έρευνας που πραγματοποίησε το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, το προφίλ των Ελληνίδων σε ό,τι αφορά τη χρήση ΤΠΕ διαμορφώνεται ως εξής:
• Το 30,5% των γυναικών στην Ελλάδα χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ποσοστό που έχει σημειώσει σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2005 που ανερχόταν στο 21%.
• Όσον αφορά τη χρήση κινητών τηλεφώνων, η διείσδυση στις Ελληνίδες στη διάρκεια του 2006 παρέμεινε σταθερά υψηλή.
• Σε επίπεδο χρήσης του Διαδικτύου η διείσδυση μεταξύ των Ελληνίδων για το 2006 ανέρχεται στο 21%, παρουσιάζοντας άνοδο από το 18% του 2005. Όμως, σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ποσοστό αυτό είναι εξαιρετικά χαμηλό
• Εξετάζοντας τη χρήση του Internet από το γυναικείο πληθυσμό σε επίπεδο ελληνικών περιφερειών, διαπιστώνεται ότι στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας το ποσοστό διαμορφώνεται στο 21%, ενώ οι περιφέρειες που ξεχωρίζουν για το υψηλό επίπεδο χρήσης σε σχέση με άλλες περιοχές είναι οι εξής:
o Η Αττική όπου το σχετικό ποσοστό διαμορφώνεται στο 28,1%
o Τα Ιόνια Νησιά με 23,7%
o Η Ήπειρος όπου το 22,2% των γυναικών χρησιμοποιεί το Internet
• Σε ό,τι αφορά τη συχνότητα χρήσης του Διαδικτύου από γυναίκες τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα του Παρατηρητηρίου έχουν ως εξής:
o 52,5% των γυναικών χρησιμοποιούν καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά το Internet
o 29.9% το χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα
o 13,3% το χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία φορά το μήνα (αλλά όχι κάθε εβδομάδα)
o Μόλις το 4,2% των γυναικών χρησιμοποιούν το Internet λιγότερο από μία φορά το μήνα
• Το σπίτι και η εργασία συνεχίζουν να είναι οι πιο δημοφιλείς τόποι πρόσβασης στο Διαδίκτυο, όπου τα ποσοστά μεταξύ των γυναικών ανέρχονται στο 68,3% και 40,4% αντίστοιχα. Ελαφρά μειωμένη παρουσιάζεται η πρόσβαση στο Διαδίκτυο από χώρους όπως τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ωστόσο οι πανεπιστημιακοί χώροι αποτελούν ταυτόχρονα προνομιακό χώρο πρόσβασης για τις γυναίκες σε σχέση με τους άντρες, τάση που παρατηρήθηκε στη σχετική έρευνα τόσο το 2005 όσο και το 2006.
• Η αναζήτηση πληροφοριών για προϊόντα και υπηρεσίες (80%) και η χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (67%) σαφώς αποτελούν τους πλέον δημοφιλείς λόγους χρήσης του Διαδικτύου από γυναίκες. Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο για την αναζήτηση θέσεων εργασίας και την αποστολή βιογραφικού για κάποια δουλειά, σε σχέση με τους άντρες. Παράλληλα, οι γυναίκες που κατοικούν στην Αθήνα και σε αγροτικές περιοχές φαίνεται να χρησιμοποιούν περισσότερο σε σχέση με τους άντρες υπηρεσίες που αφορούν ταξίδια και διαμονή.
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Μία στις τρεις Ελληνίδες χρησιμοποιεί PC

Δημοσίευση από cdhyper » 15 Μαρ 2007 11:27

χαχαχα καλό. Με έκανες και γέλασα πρωινιάτικα. Μία στεις τρεις γυναίκες χρησιμοποιεί pc και μάλιστα στην Ήπειρο το 22.2% των γυναικών χρησιμοποιούν το internet. :lol:

Αυτά τα στατιστικά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το ποιος χρησιμοποιεί το internet δεν φαίνεται από προσωπικές συνεντεύξεις και επίσης δεν ανακοινώνεται την ημέρα της γυναίκας :lol:

Αυτές είναι έρευνες του κώλου. Στην προσωπική συνέντευξη οι περισσότεροι (και δει οι περισσότερες) απαντούν αυτό που θέλει ο άλλος να ακούσει και όχι την αλήθεια. Τα πραγματικά ποσοστά τα εκτιμώ έτσι περίπου:

1/10 γυναίκες χρησιμοποιούν η/υ (και οι περισσότερες εν ώρα εργασίας αφού αναγκάζονται ως γραμματείς, πωλήτριες κλπ)

1/15 γυναίκες μπαίνουν στο διαδίκτυο και ασχολούνται με αυτό.

Αν βάλεις στη σειρά 1.000 γυναίκες από όλες τις κοινωνικές τάξεις και από όλες τις ηλικίες δεν θα είναι πάνω από 100 εκείνες που θα ξέρουν που είναι το κουμπί εκκίνησης του υπολογιστή. Επίσης δεν θα είναι πάνω 65 εκείνες που θα μπορούν να ανοίξουν τον browser και να πληκτρολογήσουν μια διεύθυνση.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης