ΟΤΕ: Προσωρινή διακοπή στη Lannet

Απόψεις, σχόλια και συζητήσεις για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τις συσκευές.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14098
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

ΟΤΕ: Προσωρινή διακοπή στη Lannet

Δημοσίευση από fiskilis » 24 Ιαν 2007 22:17

ΟΤΕ: Προσωρινή διακοπή στη Lannet

Σε προσωρινή διακοπή του 85% των κυκλωμάτων διασύνδεσης με την εταιρεία Lannet, καθολικό διάδοχο της εταιρείας Telepassport, προχωρά ο ΟΤΕ, καθώς όπως γνωστοποίησε, υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας Lannet προς τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο ΟΤΕ, η διακοπή πραγματοποιείται σε εφαρμογή της υπ’ αριθμόν 147/2006 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που κοινοποιήθηκε στη Lannet στις 3/1/2007, σε συνέχεια της 407/008/16-10-2006 απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και λόγω μη προσκόμισης εγγυητικής επιστολής ύψους 3 εκατ. ευρώ για την εξασφάλιση της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς τον ΟΤΕ.
Ο ΟΤΕ προχωρεί σ’ αυτή την κίνηση, αφού εξέπνευσε προ πολλού η προθεσμία που έτασσε το Δικαστήριο για την προσκόμιση της εγγυητικής επιστολής, χωρίς η εταιρεία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Πηγη *
Lannet: Παράνομη η διακοπή από ΟΤΕ

Για παράνομη διακοπή των κυκλωμάτων της, στην οποία καταχρηστικά προέβη ο ΟΤΕ, κάνει λόγο η Lannet. «Η ενέργεια αυτή, καταδεικνύει για άλλη μία φορά την κακόπιστη, καταχρηστική και επιλεκτική συμπεριφορά του ΟΤΕ... γίνεται χάριν εντυπωσιασμού και μόνον» τονίζει.

Επιπλέον σημειώνει πως για μια ακόμη φορά ο ΟΤΕ θέτει εαυτόν υπεράνω του νόμου, αγνοώντας αποφάσεις της πολιτείας και των δικαστηρίων.
«Η εταιρεία μας τελεί αυτή τη στιγμή υπό διττή προστασία, 1. αφ' ενός μεν, δυνάμει της από 21.02.2006 προσωρινής διαταγής της ΕΕΤΤ που είχε εκδοθεί υπέρ της Lannet, 2. αφ'ετέρου δε, δυνάμει των από 24.10.2006 και 13.11.2006 προσωρινών διαταγών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που είχαν εκδοθεί υπέρ της εταιρείας Telepassport Hellas και οι οποίες καταλαμβάνουν πλέον, μετά την ολοκλήρωση της μεταξύ μας συγχώνευσης, την εταιρεία μας» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η εταιρεία.
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της Lannet, ο ΟΤΕ με την πράξη του αυτή επιδιώκει την παρακώλυση της δραστηριότητάς της, τη δημιουργία στρεβλών εντυπώσεων, πάντοτε σε βάρος της ομαλής λειτουργίας της Lannet και της εξυπηρέτησης των συνδρομητών της αλλά και της αγοράς.
Σημειώνει δε πως ο χρόνος και η επιλογή της συγκεκριμένης ενέργειας γεννούν εύλογα ερωτηματικά, δεδομένου ότι συμπίπτουν με τη στιγμή που η Lannet ολοκλήρωσε επιτυχώς τη συγχώνευσή της με την TelePassport και βρίσκεται στη διαδικασία ενοποίησης των δύο εταιρειών.
«Εκ της διακοπής των κυκλωμάτων της εταιρείας μας από τον ΟΤΕ, οι πελάτες της εταιρείας αντιμετωπίζουν πρόβλημα για το οποίο η εταιρεία θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την αποκατάσταση του. Η Lannet ζητά την κατανόηση των πελατών της, οι οποίοι για μια ακόμα φορά πλήττονται από τις αθέμιτες πρακτικές του ΟΤΕ. Πιστεύουμε ότι οι αρμόδιες Ρυθμιστικές και δικαστικές αρχές θα ενεργοποιηθούν άμεσα και δραστικά, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα» συμπληρώνει η Lannet και κατηγορεί τον ΟΤΕ για υπεροπτική, μονοπωλιακή στάση.
Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται πως η Lannet επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός της και πως ήδη θα προβεί άμεσα στην υποβολή μήνυσης κατά το άρθρο 232Α του ποινικού κώδικα για παραβίαση της ανωτέρω προσωρινής διαταγής του μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών.

Πηγη *
Μήνυση της Lannet στον ΟΤΕ

Μήνυση, εναντίον του ΟΤΕ κατέθεσε η Lannet, μετά τη διακοπή λειτουργίας του 85% των κυκλωμάτων διασύνδεσης της, ενώ αναμένεται η κίνηση αυτόφωρης διαδικασίας, εναντίον του νομίμου εκπροσώπου του ΟΤΕ κου Παναγιώτη Βουρλούμη καθώς και κατά όλων των μελών του ΔΣ του ΟΤΕ.

Το Αυτόφωρο σύμφωνα με την Lannet, αφορά την παραβίαση των από 24.10.2006 και 13.11.2006 προσωρινών διαταγών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σχετικά με το θέμα.
Η εταιρεία επισημαίνει πως για οποιαδήποτε ζημία την οποία υπέστη η εταιρεία, οι μέτοχοί της και οι πελάτες της, από την παράνομη αυτή ενέργεια του ΟΤΕ, θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την αποκατάσταση κάθε θετικής και αποθετικής ζημίας και θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό και τους πελάτες της για κάθε εξέλιξη.

Πηγη *

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7422
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

ΟΤΕ: Προσωρινή διακοπή στη Lannet

Δημοσίευση από EkLekTos » 25 Ιαν 2007 01:50

Ότι και να κάνουν το δημόσιο είναι ένα... :hammer:
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

Άβαταρ μέλους
KGP
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5857
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 01:50
Τοποθεσία: Mr Wonderful

ΟΤΕ: Προσωρινή διακοπή στη Lannet

Δημοσίευση από KGP » 25 Ιαν 2007 11:58

den einai dimosio...


kai ama thelei kapios na ta konomaei apo tis ipiresies pou poulaei...na mathei prota na pleronei
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κινητή & Σταθερή Τηλεφωνία”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης