Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου μέσα σε ένα swf

Λύσεις προβλημάτων για το δημοφιλές πρόγραμμα κατασκευής παρουσιάσεων στο διαδίκτυο.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου μέσα σε ένα swf

Δημοσίευση από Knorcedger » 11 Δεκ 2006 11:20

Σε αυτό το tutorial θα μάθουμε πως να φορτώνουμε ένα εξωτερικό αρχείο (swf , jpg..) μέσα σε ένα αρχείο swf. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ώστε να μην έχουμε όλα τα αρχεία ενωμένα σε ένα, και να μην περιμένει ο χρηστης πολύ ώρα. Θα φορτώθει το αρχικό, και αυτό θα φορτώσει τα υπόλοιπα.

Υπάρχουν 2 εντολές για να φορτώσετε κάποιο εξωτερικό αρχείο σε ένα αρχείο swf. Η loadMovieNum και η loadMovie.

Η πρώτη φορτώνει το εξωτερικό αρχείο σε κάποιο level, ενώ η δευτερη φορτώνει το εξωτερικό αρχείο σε κάποιο άλλο movieClip.

Οι παράμετροι για την loadMovieNum είναι το αρχειο που θα φορτωθεί, και το level στο οποίο θα φορτωθει.

Κώδικας: Επιλογή όλων

loadMovieNum("http://www.helpexamples.com/flash/images/image1.jpg", 2);
Αν στο level στο οποίο φορτώσετε το εξωτερικο αρχείο, υπάρχει κάποιο άλλο symbol, αυτο θα φύγει από την Stage.

Για την loadMovie, οι παράμετροι είναι το αρχείο που θα φορτωθεί, και το αρχείο, στο οποίο θα φορτωθει (δηλαδη αυτο που αντικατασταθει).

Το παρακάτω παράδειγμα, δημιουργεί ένα MovieClip δυναμικα, το τοποθετει στο σημειο που θελουμε να φορτώσουμε το εξωτερικό αρχείο, και φορτώνει το εξωτερικό αρχείο

Κώδικας: Επιλογή όλων

this.createEmptyMovieClip("yeah", this.getNextHighestDepth());
yeah._x = 100;
yeah._y = 100;
yeah.loadMovie("http://www.helpexamples.com/flash/images/image1.jpg");
Να εξηγήσουμε ότι η εντολή getNextHighestDepth, βρίσκει το επομένο υψηλότερο level, και τοποθετεί εκεί το MovieClip που δημιουργείται.
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
petdim
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 22 Μαρ 2005 16:48
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου μέσα σε ένα swf

Δημοσίευση από petdim » 12 Δεκ 2006 09:36

Πώς μπορούμε να κάνουμε preload ένα jpg που εισάγουμε?
Petros Dimitriadis
Web Designer
www.petrosdimitriadis.com

Άβαταρ μέλους
Knorcedger
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1226
Εγγραφή: 18 Μάιος 2004 04:29
Επικοινωνία:

Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου μέσα σε ένα swf

Δημοσίευση από Knorcedger » 13 Δεκ 2006 04:08

όπως ακριβώς φτιάχνεις έναν preloader για ένα οποιοδήποτε άλλο αρχείο π.χ. ολόκληρο το σαιτ (υπάρχουν ήδη στα βοηθήματα tutorials) το ίδιο κάνεις και με αυτό, απλά αντί για _root ή this που χρησιμοποιούσες πριν, τώρα θα βάλεις το όνομα του MovieClip π.χ. yeah
Εικόνα
myUbuntu.gr[Ελληνικός οδηγός για Ubuntu]

Άβαταρ μέλους
chchrist
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 28 Ιουν 2003 20:25
Επικοινωνία:

Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου μέσα σε ένα swf

Δημοσίευση από chchrist » 13 Δεκ 2006 19:57

Για να φορτώσεις εξωτερικό .swf μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τo MovieClipLoader() object που υποστηρίζει και την getBytesLoaded() κτλ.

ΥΓ: Knorcedger μπράβο για τα tutorials!

alien34
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 16 Δεκ 2006 22:00
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου μέσα σε ένα swf

Δημοσίευση από alien34 » 15 Απρ 2007 16:39

Πώς μπορούμε να ορίσουμε(x,y) που θα εμφανιστεί το εξωτερικό *.swf με την εντολή loadMovieNum("*.swf", 2); ???
Όταν γράφω: _x = -330; μου μετακινεί όλο γραφικό περιβάλλον...
'Οσο ζω ελπίζω... να συνεχίσω να ελπίζω...

Άβαταρ μέλους
joia
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 15 Σεπ 2005 23:22
Επικοινωνία:

Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου μέσα σε ένα swf

Δημοσίευση από joia » 16 Ιουν 2007 20:08

ανέβασα ένα guest book το οποίο φορτώνει με τον κώδικα για δυναμικό movie clip που αναφέρει ο Knorcedger εδώ http://users.pel.sch.gr/zoi (δεξιά κάτω έβαλα το λινκ για Βιβλίο επισκεπτών)
ωστόσο δεν κατάφερα να το κεντράρω το δυναμικό αφού τα x y ότι και αν δίνω δεν αλλάζουν κάτι στο που θα εμφανίζεται το νέο clip
Αν μπορεί κανείς να βοηθήσει pls
thanks in advance

Άβαταρ μέλους
joia
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 15 Σεπ 2005 23:22
Επικοινωνία:

Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου μέσα σε ένα swf

Δημοσίευση από joia » 17 Ιουν 2007 12:20

ακυρο το πιο πάνω post=αφού το παίδεψα αρκετά βρήκα το λάθος μου στα χ και y
Μένουν δυο προβλήματα που πρέπει να λύσω

1.Τη σύνταξη για unload movieNum μετά από απομάκρυνση από τη σελίδα καθώς βλέπω ότι το κρατά στη μνήμη και δεν παίρνει τις αλλαγές απο τη βάση -μήπως τελικά χρειάζεται και κάποια άλλη παράμετρο όπως get (δεν ξέρω κάτι δεν πάει καλά)
To αρχικό swf παίζει κανονικά τις ελληνικές γραμματοσειρές όταν το καλώ όμως ως external τρελαινεται δεν βρισκω τι φταίει

2. θέλω να αυξήσω το μέγεθος του εξωτερικού swf . Από ότι είδα το κάνει αυτόματα scale στις προδιαγραφές του clip στο οποίο το καλεί. Υπάρχει κανείς τρόπος να ορίσω διαστάσεις στο movie clip που δημιουργεί αυτόματα ;

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27668
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου μέσα σε ένα swf

Δημοσίευση από cordis » 19 Ιουν 2007 01:05

για το 2, δε νομίζω ότι μπορεί να σε αφήσει να φορτώσεις ένα εξωτερικό swf που να είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το αρχικό... αλλά νομίζω ότι θα μπορείς να παίξεις με τα yeah._height και yeah._width για να κάνεις το scaling που θέλεις...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
joia
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 15 Σεπ 2005 23:22
Επικοινωνία:

Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου μέσα σε ένα swf

Δημοσίευση από joia » 19 Ιουν 2007 01:12

μεγαλύτερο δεν θέλω και δεν θα είχε νόημα να το φορτώνω στον κεντρικό σχεδιασμό αν είναι να τον υπερκαλύπτει. Δοκίμασα τα heigh και width και δεν φορτώνει καθόλου το κλιπ
το τι παθαίνει με τα ελληνικά το είδες ? αν το τρέξεις κανονικά http://users.pel.sch.gr/zoi/adelio/gues ... stbook.swf δεν έχει κανενα πρόβλημα

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27668
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου μέσα σε ένα swf

Δημοσίευση από cordis » 19 Ιουν 2007 02:04

έγραψα ένα... την πρώτη φορά μου το έδειξε σωστά, αλλά όταν το φόρτωσε ήταν λάθος... (πήγα στην πρώτη σελίδα και μετά πάλι πίσω...)

ακόμα το "κάνε κλικ εδώ για σχόλια" το δείχνει σωστά... μήπως δε γράφονται σωστά στο αρχείο;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27668
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου μέσα σε ένα swf

Δημοσίευση από cordis » 19 Ιουν 2007 02:07

αλλά στο "μεγάλο" τα έχει σωστά... οποτε και στο αρχείο είναι σωστά... :)
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
joia
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 15 Σεπ 2005 23:22
Επικοινωνία:

Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου μέσα σε ένα swf

Δημοσίευση από joia » 19 Ιουν 2007 02:09

Η βάση είναι sql - μπαίνω στο php my admin και βλέπω ότι γράφονται σωστά (by default το πεδίο ήταν blob το άλλαχα σε txt (δεν παρατήρησα διαφορά με αυτή την κίνηση) επίσης όπως σου είπα αν δεν το τρέχω ως external δεν έχει κανένα πρόβλημα - η δουλειά χαλάει όταν το φορτώνει απ έξω.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27668
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου μέσα σε ένα swf

Δημοσίευση από cordis » 19 Ιουν 2007 02:12

δοκίμασε να μεγαλώσεις λίγο τους χαρακτήρες, ίσως δε μπορεί να τους δήξει τόσο μικρούς... ή βάλε την ίδια γραμματοσειρά με το "κάνε κλικ εδώ για σχόλια" κτλ..
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
joia
Δημοσιεύσεις: 108
Εγγραφή: 15 Σεπ 2005 23:22
Επικοινωνία:

Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου μέσα σε ένα swf

Δημοσίευση από joia » 19 Ιουν 2007 02:17

θα το πιάσω όλο από την αρχή κάνοντας μια μια τις αλλαγές γιατί νομίζω (αυτό είναι σχετικό γιατί πριν αποθηκευτούν τα δείχνει μια χαρά) όταν το πρωτοανέβασα έβγαζε σωστά ελληνικά - μετά άρχισα αλλαγές στις γραμματοσειρές και έγινε το b...o

theodark
Δημοσιεύσεις: 84
Εγγραφή: 15 Οκτ 2006 02:21
Τοποθεσία: Αθήνα

Φόρτωση ενός εξωτερικού αρχείου μέσα σε ένα swf

Δημοσίευση από theodark » 19 Ιουν 2007 05:32

joia έγραψε:θα το πιάσω όλο από την αρχή κάνοντας μια μια τις αλλαγές γιατί νομίζω (αυτό είναι σχετικό γιατί πριν αποθηκευτούν τα δείχνει μια χαρά) όταν το πρωτοανέβασα έβγαζε σωστά ελληνικά - μετά άρχισα αλλαγές στις γραμματοσειρές και έγινε το b...o
Na protino kati?

Eida oti to guestbook kai to flash sou exoun comic sans.

Ean einai kai sta dio embeded ta character sets, dokimase
na petakseis ekso ta embedings apo to guestbook (button:
Don't Embed sto "Embed" dialog box)

Afto mou paizei emena (diladi na min ginei embed mia
grammatoseira defteri fora!).

Tora orko oti tha doulepsei den perno alla dokimazeis....

Απάντηση

Επιστροφή στο “Flash γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες