H τηλεοραση μπορει να προκαλεσει Αυτισμο στα Νεογνα

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

H τηλεοραση μπορει να προκαλεσει Αυτισμο στα Νεογνα

Δημοσίευση από fiskilis » 18 Οκτ 2006 19:09

ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο μου ειρθε σημερα που σχετιζει τον αυτισμο με την παρακολουθηση τηλεορασης σε παιδια πολυ μικρης ηλικιας
το αρθρο ειναι στα αγγλικα και για οσους δεν ξερουν βαζω εδω μια προχειρη μεταφραση απο το systran αν καπιος κανει καλυτερη μεταφραση ας το πει να την αντικαταστησουμε

ακολουθει το αρθρο στα αγγλικα μετα την μεταφραση
Η TV πραγματικά να προκαλέσει τον αυτισμό Μια πλάκα αποκλειστική: συμπεράσματα από μια νέα μελέτη του Cornell. Μέχρι Gregg ταχυδρομημένη την Easterbrook Δευτέρα, 16 του Οκτωβρίου ..2006, στις 6:52 AM ET Ακούστε τη MP3 ακουστική έκδοση αυτής της ιστορίας εδώ, ή το σημάδι επάνω για ελεύθερο καθημερινό της πλάκας podcast σε iTunes.

Τον περασμένο μήνα, σκέφτηκα στην πλάκα ότι η τοποθετώντας επίπτωση του αυτισμού παιδικής ηλικίας μπορεί να αφορά την αυξανόμενη τηλεοπτική εξέταση μεταξύ πολύ του νέου. Η άνοδος αυτισμού άρχισε περίπου το 1980, η σχεδόν ίδια χρονική καλωδιακή τηλεόραση και VCRs έγιναν κοινές, επιτρέποντας στα παιδιά για να προσέξουν την τηλεόραση που στόχευσε σε τους οποτεδήποτε. Δεδομένου ότι ο εγκέφαλος οργανώνει κατά τη διάρκεια των πρώτων ετών ζωής και από τα ανθρώπινα οντα που εξελίσσονται απάντηση στα τρισδιάστατα ερεθίσματα, αναρωτήθηκα εάν εκθέτοντας τα μικρά παιδιά στα μέρη της ζωηρόχρωμης δισδιάστατης υποκίνησης θα μπορούσα να είμαι επιβλαβής στην ανάπτυξη εγκεφάλου.

Αυτό ήταν καθαρή κερδοσκοπία, δεδομένου ότι ήξερα για κανέναν ερευνητή που ακολουθεί την ερώτηση. Σήμερα, οι πανεπιστημιακοί ερευνητές του Cornell εκθέτουν τι εμφανίζεται να είναι μια στατιστικά σημαντική σχέση μεταξύ των ποσοστών αυτισμού και της τηλεοπτικής προσοχής από τα παιδιά κάτω από την ηλικία 3. Οι ερευνητές μελέτησαν την επίπτωση αυτισμού σε Καλιφόρνια, το Όρεγκον, την Πενσυλβανία, και το κράτος της Ουάσιγκτον. Διαπίστωσαν ότι ως καλωδιακή τηλεόραση έγινε κοινός στην αρχή Καλιφόρνιας και της Πενσυλβανίας περίπου 1980, ο αυτισμός παιδικής ηλικίας αυξήθηκε περισσότερο στους νομούς που είχαν το καλώδιο απ'ό,τι στους νομούς που όχι.

Περαιτέρω διαπίστωσαν ότι σε όλα τα δυτικά κράτη, τα περισσότερα χρονικά μικρά παιδιά που ξοδεύτηκαν μπροστά από την τηλεόραση, ο πιθανότερος επρόκειτο να παρουσιάσουν τα συμπτώματα των αναταραχών αυτισμού. Η μελέτη του Cornell αντιπροσωπεύει μια πιθανή βόμβα στη συζήτηση αυτισμού. "Δεν λέμε ότι έχουμε βρεί την αιτία του αυτισμού, λέμε έχουμε βρεί ένα κρίσιμο κομμάτι των στοιχείων," ο ερευνητής michael Waldman του Cornell με είπε. Επειδή τα ποσοστά αυτισμού αυξάνονται ευρέως σε ολόκληρη τη χώρα και πέρα από το εισόδημα και τις εθνικές ομάδες, φαίνεται λογικό ότι η ώθηση είναι κάτι στο οποίο τα παιδιά εκτίθενται ευρέως.

Τα εμβόλια ήταν κορυφαίος ύποπτος, αλλά οι πολυάριθμες μελέτες έχουν αποτύχει να παρουσιάσουν οποιαδήποτε οριστική σύνδεση μεταξύ του αυτισμού και των εμβολίων, ενώ η άνοδος αυτισμού έχει συνεχιστεί δεδομένου ότι οι ανήσυχες ενώσεις στα εμβόλια απαγορεύθηκαν. Τι εάν malefactor δεν είναι μια χημική ουσία; Οι μελέτες προτείνουν ότι τα αμερικανικά παιδιά προσέχουν τώρα περίπου τέσσερις ώρες της τηλεόρασης καθημερινά. Πριν από κατσίκι-προσανατολισμένου πρώτα 1980­the το κανάλι, Nickelodeon, ημερομηνίες στο σχήμα 1979­the θεωρείται πολύ χαμηλότερο. Η μελέτη του Cornell είναι από Waldman, ένας καθηγητής στο διαβαθμισμένο σχολείο σχολικού Johnson της διαχείρισης, Σων Nicholson, ένας συνδυαζόμενος καθηγητής στο σχολικό τμήμα πολιτικής ανάλυσης, και τον ερευνητικό βοηθό Nodir Adilov.

"Αρκετά έτη πριν άρχισα εάν ήταν μια σύμπτωση ότι η άνοδος στα ποσοστά αυτισμού και η έκρηξη της τηλεοπτικής εξέτασης άρχισαν το σχεδόν ίδιο χρόνο," Waldman εν λόγω. "Ζήτησα γύρω και διαπίστωσα ότι οι ιατρικοί ερευνητές δεν εργάζονταν σε αυτό, έτσι δέχτηκαν ότι πρέπει να τον ερευνήσω ο ίδιος." Η μελέτη του Cornell εξετάζει την αύξηση νομός-από-νομών των ποσοστών πρόσβασης και αυτισμού καλωδιακών τηλεοράσεων σε Καλιφόρνια και την Πενσυλβανία από το 1972 ως το 1989. Οι ερευνητές βρίσκουν μια γενική άνοδο και στην πρόσβαση και στον αυτισμό καλωδιακής τηλεόρασης, αλλά οι διαγνώσεις αυτισμού αυξήθηκαν γρηγορότερα στους νομούς όπου ένα υψηλό ποσοστό των οικογενειών έλαβε το καλώδιο απ'ό,τι στους νομούς με ένα χαμηλό ποσοστό των σπιτιών καλωδιακής τηλεόρασης.

Το Waldman και Nicholson χρησιμοποιούν τους στατιστικούς ελέγχους στον παράγοντα έξω η δυνατότητα ότι τα δύο σχέδια ήταν απλά ανεξάρτητα γεγονότα που συμβαίνουν ταυτόχρονα. (Παραδείγματος χάριν, η χρήση πετρελαίου αυξήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της περιόδου αλλά είναι ανεξάρτητη από τον αυτισμό.) Το Waldman και Nicholson καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι "κατά προσέγγιση 17 τοις εκατό της αύξησης του αυτισμού σε Καλιφόρνια και την Πενσυλβανία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70 και της δεκαετίας του '80 οφείλονταν στην αύξηση της καλωδιακής τηλεόρασης." Αλλά το γεγονός ότι η αυξανόμενη οικιακή πρόσβαση στην καλωδιακή τηλεόραση φαίνεται να συνδέει με τον αυξανόμενο αυτισμό δεν αποκαλύπτει τίποτα για το πώς οι βλέποντας ώρες να συνδέσουν με την αναταραχή.

Η ομάδα του Cornell που αναζητάται για κάποιο ανεξάρτητο μέτρο της αυξανόμενης τηλεοπτικής εξέτασης. Τα τελευταία χρόνια, οι κύριοι συμπεριφοριστικοί οικονομολόγοι όπως η Caroline Hoxby και ο Steven Levitt * έχουν χρησιμοποιήσει τον καιρό ή τη γεωγραφία για να εξετάσουν τις υποθέσεις για τη συμπεριφορά. Το γραφείο των μελετών στατιστικών εργασίας έχει διαπιστώσει ότι όταν βρέχει ή χιόνια, τηλεοπτική εξέταση από τις ανόδους μικρών παιδιών. Έτσι Waldman μελέτησε τα αρχεία πτώσης για Καλιφόρνια, το Όρεγκον, και το κράτος της Ουάσιγκτον, τα οποία, λόγω του κλίματος και της γεωγραφίας, δοκιμάζουν τη μεγάλη ταλάντευση στο έτος-από-έτος και στον νομός-από-νομό επιπέδων πτώσης και. Βρήκε τι εμφανίζεται να είναι μια δραματική σχέση μεταξύ της τηλεοπτικής εξέτασης και της αρχής αυτισμού.

Στους νομούς ή τα έτη όταν η βροχή και το χιόνι ήταν κατ'ασυνήθιστο τρόπο υψηλές, και ως εκ τούτου είναι υποτιθέμενη ξοδευμένη παιδιά τηλεόραση πολύ χρόνο προσοχής, ποσοστά αυτισμού που αυξάνονται στις θέσεις ή τα έτη χαμηλής πτώσης, τα ποσοστά αυτισμού ήταν χαμηλά. Το Waldman και Nicholson καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι "ακριβώς κάτω από 40 τοις εκατό του αυτισμού οι διαγνώσεις στα τρία κράτη που μελετώνται είναι το αποτέλεσμα της τηλεοπτικής προσοχής." Κατά συνέπεια η μελέτη έχει δύο χωριστά συμπεράσματα: αυτός που έχει την καλωδιακή τηλεόραση στο σπίτι αύξησε τα ποσοστά αυτισμού σε Καλιφόρνια και την Πενσυλβανία κάπως, και ότι περισσότερες ώρες της τηλεόρασης πραγματικά προσοχής αύξησαν τον αυτισμό σε Καλιφόρνια, το Όρεγκον, και την Ουάσιγκτον από πολλή.

Η έρευνα έχει δείξει ότι τα αυτιστικά παιδιά εκθέτουν την ανώμαλη δραστηριότητα στις περιοχές οπτικός-επεξεργασίας των εγκεφάλων τους, και αυτές οι περιοχές αναπτύσσονται ενεργά στα πρώτα τρία έτη ζωής. Εάν η υπερβολική εξέταση των λαμπρά χρωματισμένων δισδιάστατων εικόνων οθόνης μπορεί να προκαλέσει την οπτικός-επεξεργασία των ανωμαλιών είναι άγνωστος. Η μελέτη του Cornell δεν κάνει καμία προσπάθεια να προταθεί πώς η τηλεόραση να προκαλέσει τον αυτισμό επιδιώκει μόνο να καταδείξει μια σχέση. Αλλά Waldman σημειώνει ότι τα μεγάλα χρηματικά ποσά ξοδεύονται στην αναζήτηση μιας αιτίας του αυτισμού που είναι γενετική ή τοξίνη-βασισμένη στον και θεωρεί ότι οι ερευνητές πρέπει τώρα να γυρίσουν στη διερεύνηση μιας τηλεοπτικής σύνδεσης. Υπάρχουν πολλές πιθανές αντιρρήσεις στη μελέτη του Cornell.

Κάποιος είναι ότι ο χρόνος στο εσωτερικό, όχι τηλεόραση, μπορεί να είναι η ώθηση αυτισμού. Γενικά, η εσωτερική ατμοσφαιρική ποιότητα είναι πολύ χαμηλότερη από την υπαίθρια ατμοσφαιρική ποιότητα: Πρόσφατα η αντιπροσωπεία προστασίας του περιβάλλοντος που προειδοποιείται, "κίνδυνοι για την υγεία μπορεί να οφείλεται μεγαλύτερος στην έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση στο εσωτερικό από υπαίθρια." Ίσως εάν η βροχή και το χιόνι αναγκάζουν τα μικρά παιδιά για να ξοδεψουν περισσότερο χρόνο στο εσωτερικό, προστιθέμενης η έκθεση στην εσωτερική ατμοσφαιρική ρύπανση τους βλάπτει.

Μπορεί να είναι ότι οι οικογένειες με τα παιδιά σε κίνδυνο για τις αναταραχές αυτισμού είναι για κάποιους λόγους πιθανότερο να κινηθούν προς τις περιοχές που φτάνουν τα μέρη της βροχής και του χιονιού ή στην κίνηση στις περιοχές με την υψηλή καλώδιο-τηλεοπτική χρήση. Κάποιος άλλος παράγοντας μπορεί να εξηγήσει τι εμφανίζεται μόνο να είναι μια σχέση τηλεόραση-αυτισμού. Ο καθένας παραπονιέται για την τηλεόραση με έναν γενικό τρόπο. Αλλά εάν βγάζει η τηλεόραση έχει τη συγκεκριμένη επιβλαβή ιατρική προσθήκη effects­in σε αυτά τα νέα συμπεράσματα για τον αυτισμό, μερικές μελέτες έχουν συνδέσει την τηλεοπτική εξέταση από τα παιδιά νεώτερα από 3 στην αρχή της υπερδραστηριότητας προσοχή-ελλείμματος disorder­parents μπορούν επειγόντως να πρέπει να ξέρουν για να κρατιούνται τα μικρά παιδιά μακρυά από την TV.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα και οι κατασκευαστές των τηλεοράσεων μπορεί να πρέπει να επαναξιολογήσουν πώς τα προϊόντα τους πωλούνται στις νεολαίες. Η νομική ευθύνη μπορεί να μπεί στο παιχνίδι. Και ζούμε σε μια κοινωνία στην οποία οι φωτεινές εικόνες στις οθόνες γίνονται πάντα πανταχού πιό παρούσες: τηλεόραση, τηλεοπτικά παιχνίδια, DVD video, υπολογιστές, τηλέφωνα κυττάρων. Εάν οι εικόνες οθόνης προκαλούν τη ζημιά στην ανάπτυξη εγκεφάλου στις νεολαίες, ο πολλαπλασιασμός αυτές TV-O'PWS τις συσκευές μπορεί να προμηνύσει άρρωστο για το μέλλον. Το επιθετικό μάρκετινγκ Teletubbies, των βίντεο Einstein μωρών, και των παρόμοιων προϊόντων που προορίζονται για να ενθαρρύνουν την τηλεοπτική προσοχή από τα μικρά παιδιά μπορεί να βγάλει να είναι ένα εφιαλτικό λάθος.

Εάν η τηλεοπτική εξέταση από τα μικρά παιδιά είναι ένας παράγοντας στον αυτισμό, οι γονείς των στενοχωρημένων παιδιών δεν πρέπει να κατακριθούν, δεδομένου ότι δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση αυτού του κινδύνου. Τώρα υπάρχει: Η αμερικανική ακαδημία της παιδιατρικής συστήνει αυτήν την περίοδο ότι ενάντια σε οποιαδήποτε TV για τα παιδιά κάτω από την ηλικία 2. Waldman σκέφτεται ότι έως ότου είναι γνωστός περισσότερος για αυτό που προκαλεί τον αυτισμό, οικογένειες με τα παιδιά κάτω από την ηλικία 3 πρέπει να τους πάρει μακρυά από την τηλεόραση και να τους κρατήσει μακριά. Οι ερευνητές επίσης να στρέψουν τη νέα προσοχή στη μελέτη του Amish. Ο αυτισμός είναι σπάνιος στην κοινωνία Amish, και η μόνιμη υπόθεση είναι ότι αυτό είναι επειδή το περισσότερο Amish αρνείται να εμβολιάσει τα παιδιά. Το Amish επίσης δεν προσέχει την τηλεόραση. Διόρθωση, 17 του Οκτωβρίου: Το όνομα του Steven Levitt's γράφηκε λανθασμένα στην αρχική έκδοση αυτού του άρθρου (επιστροφή στη διορθωμένη πρόταση.) Πηγή: http://www.johnson.cornell.edu/faculty/ ... paper.html επιστήμη: Η κατάσταση του κόσμου http://www.slate.com/id/2151538/nav/tap1/
TV Really Might Cause Autism


A Slate exclusive: findings from a new Cornell study.
By Gregg Easterbrook
Posted Monday, Oct. 16, 2006, at 6:52 AM ET

Listen to the MP3 audio version of this story here, or sign up for Slate's free daily podcast on iTunes.

Last month, I speculated in Slate that the mounting incidence of childhood autism may be related to increased television viewing among the very young. The autism rise began around 1980, about the same time cable television and VCRs became common, allowing children to watch television aimed at them any time. Since the brain is organizing during the first years of life and since human beings evolved responding to three-dimensional stimuli, I wondered if exposing toddlers to lots of colorful two-dimensional stimulation could be harmful to brain development. This was sheer speculation, since I knew of no researchers pursuing the question.

Today, Cornell University researchers are reporting what appears to be a statistically significant relationship between autism rates and television watching by children under the age of 3. The researchers studied autism incidence in California, Oregon, Pennsylvania, and Washington state. They found that as cable television became common in California and Pennsylvania beginning around 1980, childhood autism rose more in the counties that had cable than in the counties that did not. They further found that in all the Western states, the more time toddlers spent in front of the television, the more likely they were to exhibit symptoms of autism disorders.

The Cornell study represents a potential bombshell in the autism debate. "We are not saying we have found the cause of autism, we're saying we have found a critical piece of evidence," Cornell researcher Michael Waldman told me. Because autism rates are increasing broadly across the country and across income and ethnic groups, it seems logical that the trigger is something to which children are broadly exposed. Vaccines were a leading suspect, but numerous studies have failed to show any definitive link between autism and vaccines, while the autism rise has continued since worrisome compounds in vaccines were banned. What if the malefactor is not a chemical? Studies suggest that American children now watch about four hours of television daily. Before 1980­the first kids-oriented channel, Nickelodeon, dates to 1979­the figure is believed to have been much lower.

--------------------------------------------------------------------------------
The Cornell study is by Waldman, a professor in the school's Johnson Graduate School of Management, Sean Nicholson, an associate professor in the school's department of policy analysis, and research assistant Nodir Adilov. "Several years ago I began wondering if it was a coincidence that the rise in autism rates and the explosion of television viewing began about the same time," Waldman said. "I asked around and found that medical researchers were not working on this, so accepted that I should research it myself." The Cornell study looks at county-by-county growth in cable television access and autism rates in California and Pennsylvania from 1972 to 1989. The researchers find an overall rise in both cable-TV access and autism, but autism diagnoses rose more rapidly in counties where a high percentage of households received cable than in counties with a low percentage of cable-TV homes. Waldman and Nicholson employ statistical controls to factor out the possibility that the two patterns were simply unrelated events happening simultaneously. (For instance, petroleum use also rose during the period but is unrelated to autism.) Waldman and Nicholson conclude that "roughly 17 percent of the growth in autism in California and Pennsylvania during the 1970s and 1980s was due to the growth in cable television."

But the fact that rising household access to cable television seems to associate with rising autism does not reveal anything about how viewing hours might link to the disorder. The Cornell team searched for some independent measure of increased television viewing. In recent years, leading behavioral economists such as Caroline Hoxby and Steven Levitt * have used weather or geography to test assumptions about behavior. Bureau of Labor Statistics studies have found that when it rains or snows, television viewing by young children rises. So Waldman studied precipitation records for California, Oregon, and Washington state, which, because of climate and geography, experience big swings in precipitation levels both year-by-year and county-by-county. He found what appears to be a dramatic relationship between television viewing and autism onset. In counties or years when rain and snow were unusually high, and hence it is assumed children spent a lot of time watching television, autism rates shot up; in places or years of low precipitation, autism rates were low. Waldman and Nicholson conclude that "just under 40 percent of autism diagnoses in the three states studied is the result of television watching." Thus the study has two separate findings: that having cable television in the home increased autism rates in California and Pennsylvania somewhat, and that more hours of actually watching television increased autism in California, Oregon, and Washington by a lot.

Research has shown that autistic children exhibit abnormal activity in the visual-processing areas of their brains, and these areas are actively developing in the first three years of life. Whether excessive viewing of brightly colored two-dimensional screen images can cause visual-processing abnormalities is unknown. The Cornell study makes no attempt to propose how television might trigger autism; it only seeks to demonstrate a relationship. But Waldman notes that large amounts of money are being spent to search for a cause of autism that is genetic or toxin-based and believes researchers should now turn to scrutinizing a television link.

There are many possible objections to the Cornell study. One is that time indoors, not television, may be the autism trigger. Generally, indoor air quality is much lower than outdoor air quality: Recently the Environmental Protection Agency warned, "Risks to health may be greater due to exposure to air pollution indoors than outdoors." Perhaps if rain and snow cause young children to spend more time indoors, added exposure to indoor air pollution harms them. It may be that families with children at risk for autism disorders are for some reason more likely to move to areas that get lots of rain and snow or to move to areas with high cable-television usage. Some other factor may explain what only appears to be a television-autism relationship.

Everyone complains about television in a general way. But if it turns out television has specific harmful medical effects­in addition to these new findings about autism, some studies have linked television viewing by children younger than 3 to the onset of attention-deficit hyperactivity disorder­parents may urgently need to know to keep toddlers away from the TV. Television networks and manufacturers of televisions may need to reassess how their products are marketed to the young. Legal liability may come into play. And we live in a society in which bright images on screens are becoming ever more ubiquitous: television, video games, DVD video players, computers, cell phones. If screen images cause harm to brain development in the young, the proliferation of these TV-like devices may bode ill for the future. The aggressive marketing of Teletubbies, Baby Einstein videos, and similar products intended to encourage television watching by toddlers may turn out to have been a nightmarish mistake.

If television viewing by toddlers is a factor in autism, the parents of afflicted children should not reproach themselves, as there was no warning of this risk. Now there is: The American Academy of Pediatrics currently recommends against any TV for children under the age of 2. Waldman thinks that until more is known about what triggers autism, families with children under the age of 3 should get them away from the television and keep them away.

Researchers might also turn new attention to study of the Amish. Autism is rare in Amish society, and the standing assumption has been that this is because most Amish refuse to vaccinate children. The Amish also do not watch television.

Correction, Oct. 17: Steven Levitt's name was misspelled in the original version of this article. ( Return to the corrected sentence.)Source:
http://www.johnson.cornell.edu/faculty/ ... paper.html


science: The state of the universe.
http://www.slate.com/id/2151538/nav/tap1/

Άβαταρ μέλους
e-times
Graphics Moderator
Δημοσιεύσεις: 1555
Εγγραφή: 13 Φεβ 2003 01:41
Τοποθεσία: Πειραιάς

H τηλεοραση μπορει να προκαλεσει Αυτισμο στα Νεογνα

Δημοσίευση από e-times » 19 Οκτ 2006 16:06

Πολυ ενδιαφερον το αρθρο.
Thank you :)
Εικόνα

Good News For The Smokers, Non-Smokers Die Too

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες