Γιατί το SEO (Search Engine Optimization) είναι σημαντικό;

Search Engine Optimization, Search Engine Positioning, Τρόποι προώθησης των σελίδων μας

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Webnauts
Δημοσιεύσεις: 85
Εγγραφή: 23 Σεπ 2003 00:38
Τοποθεσία: Germany
Επικοινωνία:

Γιατί το SEO (Search Engine Optimization) είναι σημαντικό;

Δημοσίευση από Webnauts » 26 Αύγ 2006 00:35

Το SEO είναι το ακρονύμιο για το Search Engine Optimization.

Αυτό είναι η διαδικασία διόρθωσης μιας ιστοσελίδας έτσι ώστε να βρίσκεται, να διαβάζεται και να καταχωρείται από τις μηχανές αναζήτησης με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό τρόπο, κάνοντας έτσι την ιστοσελίδα σας και το περιεχόμενό της ελκυστικό, σχετικό και ορατό στις μηχανές αναζήτησης και τους web searchers.

Γιατί είναι σημαντικό; Αναλογιστείτε πως θα ήταν αν κανένας δεν μπορούσε να βρει την διεύθυνση της επιχείρησής σας ή ακόμα και το τηλέφωνο. Πολλές εταιρείες δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν έτσι.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την ιστοσελίδα σας αν οι άνθρωποι δεν μπορούν να την εντοπίσουν εύκολα. Οι πολλές καταχωρήσεις, αν τελικά υπάρχουν, καθηστερούν. Έτσι οι πιθανοί πελάτες ούτε καν θα ξέρουν ότι βρίσκεστε εκεί.

‘Περίμενε’, θα μου πεις. ‘Έχω δημιουργήσει μια ιστοσελίδα και η διεύθυνσή της βρίσκεται σε όλες μας τις διαφημήσεις. Γιατί να μην μπορούν να την βρουν;’

Φυσικά, οι ήδη υπάρχοντες πελάτες ή αυτοί που ειναι εξοικιωμένοι με την εταιρεία σας, δεν θα έχουν καμία δυσκολία να βρουν την ιστοσελίδα σας. Αλλά αυτή μπορεί να μην είναι η πέριπτωση.

Μπορείς να εγγηυθείς ότι όλοι οι πιθανοί πελάτες έχουν δει κάποια διαφήμησή σας; Τι γίνεται με αυτούς που δεν διαβάζουν τα περιοδικά και τις εφημερίδες που έχετε επιλέξει να βάλετε τις διαφημήσεις σας;

Άκουσαν το σωστό ραδιοφωνικό σταθμό; Είδαν το σωστό τηλεοπτικό πρόγραμμα; Έλαβαν ένα απο τα χιλιάδες διαφημηστικά που στείλατε;

Λοιπόν, τι γίνεται με τις μηχανές αναζήτησης; Αυτοί οι άνθρωποι μπορουν απλά να εισάγουν μερικές λέξεις στη γραμμή αναζήτησης, να πατήσουν το κουμπί, και voila!! Υπάρχει ένας σύνδεσμος για την ιστοσελίδα σας. Δεν είναι υπέροχες οι μηχανές αναζήτησης;

Ναι, οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να ειναι υπέροχες και το πιο πάνω σενάριο μπορεί να συμβεί, αλλά όχι χωρίς δουλειά. Εδώ έρχεται το SEO.

Η περίπτωση κατ' ουσίαν.

Ας αναλογιστούμε αρχικά μία ιστοσελίδα που ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί. Αυτή η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι ενός ωραίου εστιατορείου στην περιοχή όπου μένω. Δεν γνώριζα την διεύθυνση της ιστοσελίδας τους οπότε πήγα στο Google.com, εισήγαγα το όνομα του εστιατορείου και πάτησα το κουμπί αναζήτησης.

Βρέθηκαν πολλοί σύνδεσμοι, αλλά κανένας δεν φαινόταν να έχει κάποια σχέση με εστιατόρειο. Στις επιλογές αναζήτησης πρόσθεσα το όνομα της πόλης όπου βρίσκεται το εστιατόρειο. Εδώ υπήρχαν σύνδεσμοι που σχετίζονταν με το εστιατόρειο, αλλά όλοι φαίνονταν να είναι άρθρα εφημερίδων ή κριτικές και όχι της ίδιας της ιστοσελίδας του εστιατορείου. Τι ήταν λάθος; Άραγε όντως δεν έχουν ιστοσελιδα;

Ευτυχώς, ένα από τα άρθρα εφημερίδας ανέφερε την διεύθυνση της ιστοσελίδας. Είναι μια πολύ όμορφη ιστοσελίδα, ευχάριστη για τα μάτια και τ’αυτιά. Έχει δημιουργηθεί σαν Macromedia Flash παρουσίαση που βρίσκεται σε μία μόνο δικτιακή σελίδα. Γιατί είχα τόσο μεγάλο πρόβλημα να τη βρω; Πιστέβω ότι μπορεί να έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι δημιουργοί της ιστοσελίδας δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν το SEO.

Πως μία ιστοσελίδα μπαίνει στις λίστες των μηχανών αναζήτησης; Οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν υπολογιστικά προγράμματα (σηνήθως αναφέρονται ως robots ή crawlers) για να ακολουθούν συνδέσμους από μία σελίδα σε μία άλλη και να ανευρίσκουν τα περιεχόμενα κάθε σελίδας. Τα περιεχόμενα καταχωρούνται και προστίθενται στη βάση δεδομένων των μηχανών αναζήτησης.

Πως δουλέβουν οι μηχανές αναζήτησης;

Πως καταχωρούνται οι σελίδες; Πως πραγματικά δουλεύουν τα search routines(διαδικασίες αναζήτησης); Μόνο οι χειριστές των μηχανών αναζήτησης ξέρουν σίγουρα και γενικά αυτή είναι μία πολύ καλά κρατημένη απόρρητη πληροφορία. Η διαδικασία συνεχώς βελτιώνεται, όπως σε όλα τα χρήσιμα προγράμματα υπολογιστών.

Χρησιμοποιώντας τι πληροφορίες ο χρήστης της μηχανής αναζήτησης θα ανασύρει, συγκρίνωντας με τα αποτελέσματα έρευνας στο γιατί συγκεκριμένες σελίδες είναι στην κορυφή της λίστας των αποτελεσμάτων συγκεκριμένων ερευνών, μπορούμε να κάνουμε ένα λογικό προσδιορισμό, στο τι τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν την ορατότητα και την αποτελεσματικότιτα της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης.

Μέσα από μία ανάλυση της ήδη υπάρχουσας ή της προτεινόμενης ιστοσελίδας σας, μπορούμε να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε αλλαγές που μπορούν να βελτιώσουν δραστικά τις πιθανότητες να βρεθεί η ιστοσελίδα σας. Μερικές απο αυτές τις αλλαγές μπορεί να αλλάξουν το περιεχόμενο που εμφανίζεται στην σελίδα. Παρολαυτά, πολλές αλλαγές δεν εχουν καμία επίπτωση στο τι βλέπει ο χρήστης που επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας.

Οπότε το SEO πραγματικά μπορεί να σας βοηθήσει. Γιατί να μην το πάτε λίγο παραπέρα και να κάνετε την ιστοσελίδα σας να βρίσκεται στη λίστα όλων των αναζητήσεων. Αυτό θα έφερνε την κίνηση μέσα, σωστά; Μπορεί ναι, αλλά πιθανών όχι για πολύ.

Όταν χρησιμοποιήτε διάφορες μηχανές αναζήτησης, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι μερικά αποτελέσματα έχουν ελάχιστα, εαν όχι καθόλου, να κάνουν με αυτό που ψάχνατε. Μερικές από αυτές τις σελίδες μπορεί ακόμα και να σας παραπέμπουν όλες μαζί σε μία αλλη ιστοσελίδα. Οι ιδιοκτήτες αυτών των ιστοσελίδων έχουν ένα σκοπό: να σας φέρουν στην πόρτα (ώστε να σας μιλήσουν), ανεξάρτητα απο το τι ψέματα ή εξαπατήσεις έχουν χρισιμοποιήσει για να το κάνουν.

Τι δεν πρέπει να κάνετε.

Οι ακόλουθες SEO τεχνικές συχνά αποκαλούνται spamming και θα πρέπει να αποφέυγονται με κάθε κόστος:
 • * Αυτόματη δημιουργία διόδων σελίδων
  * Καλυμένες και λανθασμένες παραπομπές
  * Stuffing λέξεων κλειδιών
  * Κρυμένα κείμενα ή κρυμένοι σύνδεσμοι
  * Φόρτωμα σελίδων με άσχετες λέξεις
  * Διπλασιασμένο περιεχόμενο σε πολλές σελίδες
  * Αναρθογράφηση γνωστών ιστοσελίδων
  * Ασυνδετότητα και συγγεντροτισμό συνδέσμων
  * Άλλες μεθόδους που προσπαθούν να εξαπατήσουν τις μηχανές αναζήτησης
Αυτές και άλλες τεχνικές, ενώ μερικές φορές επιτυχημένα αυξάνουν την κίνηση στην ιστοσελίδα σας, σύντομα αποτυγχάνουν.

Φανταστέιτε να βάλετε ένα παρακαμτήριο σήμα στο δρόμο μπροστά από την εταιρεία σας, στέλνοντας την κίνηση στο χώρο στάθμευσής σας. Ναι, Ο χώρος σας είναι γεμάτος αλλά πόσοι από αυτούς τους ανθρώπους πραγματικά ήθελαν να είναι εκεί; Πόσοι από αυτούς θα θέλουν να ψωνίσουν εκεί μετά την μαρτυρία μιας τέτοιας εξαπάτησης; Πόσο καιρό θα χρειαστεί η τοπική αστυνομία να μετακινήσει το σήμα;

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν τέτοιες ειδεχθείς τεχνικές. Οι άνθρωποι βρίσκονται σε μια σελίδα που δεν έχουν κανένα σκοπό να πάνε. Πιστεύεις ότι θα μείνουν να ψωνίσουν; Οταν οι χειριστές της μηχανής αναζήτησης το ανακαλύψουν, θα διαγράψουν την σελίδα απο την καταχώρηση τους τελείως.

Πως κατατάσεστε;

Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε μία μηχανή αναζήτησης, ψάξτε για την δική σας ιστοσελίδα. Τι λέξεις πρέπει να ψάχει κάποιος που θα πρέπει να τον φέρουν στην δικιά σας ιστοσελίδα; Είναι η ιστοσελίδα σας στη λίστα αυτών των αποτελεσμάτων;

Το SEO ειναι το εργαλείο που μπορεί να διασφαλίσει ότι η ιστοσελίδα σας θα βρίσκεται οσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφή των αποτελεσμάτων σχετικής αναζήτησης.

Χωρίς το SEO θα είναι σαν αυτοί οι πελάτες να περνάνε έξω από το μαγαζί σας χωρις να ξέρουν ότι βρίσκεστε εκεί. Είναι το Search Engine Optimization σημαντικό για εσάς; Μπορείτε να βασιστείτε σε αυτό.-

---
Ειδοποίηση: Αυτό το άρθρο έχει γραφτεί από τον Dan Johnson, Technical & Marketing Consultant στο Webnauts Net - Web Accessibility, SEO, & Usability Testing & Consulting και μπορεί να αναπαραχθεί σε ιστοσελίδα, CD-ROM, e- magazine, βιβλίο, περιοδικό κ.τ.λ εφόσον αναφέρεται το όνομα ολόκληρο και περιλαμβάνεται σύνδεσμος για αυτήν την σελίδα.
Optimizing for Search Engines, with Humans in Mind.
SEO Workers Professional Consulting Company | SEO Analysis Tool | SEO Articles & Tutorials

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7422
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

Γιατί το SEO (Search Engine Optimization) είναι σημαντικό;

Δημοσίευση από EkLekTos » 09 Νοέμ 2006 02:52

Καλό βοήθημα για το SEO!!!
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter


Άβαταρ μέλους
Webnauts
Δημοσιεύσεις: 85
Εγγραφή: 23 Σεπ 2003 00:38
Τοποθεσία: Germany
Επικοινωνία:

Γιατί το SEO (Search Engine Optimization) είναι σημαντικό;

Δημοσίευση από Webnauts » 15 Σεπ 2007 16:47

siderisng έγραψε:Μπράβο!!!!!! :respect: :respect: :clap: :clap: :clap:
Thanks. I well tell my employee Dan Johnson that you like it. :)
Optimizing for Search Engines, with Humans in Mind.
SEO Workers Professional Consulting Company | SEO Analysis Tool | SEO Articles & Tutorials

Άβαταρ μέλους
Lemark
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: 06 Οκτ 2007 15:01

Γιατί το SEO (Search Engine Optimization) είναι σημαντικό;

Δημοσίευση από Lemark » 07 Οκτ 2007 14:19

Πολύ πρακτικό βοήθημα
Εικόνα

aimonas2000
Δημοσιεύσεις: 70
Εγγραφή: 08 Οκτ 2007 14:06

Γιατί το SEO (Search Engine Optimization) είναι σημαντικό;

Δημοσίευση από aimonas2000 » 20 Δεκ 2007 13:43

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω για να κάνω γνωστή μια σελίδα χρησιμοποιώντας SEO;

ngrivas
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 06 Φεβ 2007 13:28
Επικοινωνία:

Γιατί το SEO (Search Engine Optimization) είναι σημαντικό;

Δημοσίευση από ngrivas » 12 Ιαν 2008 19:37

Σίγουρα είναι ένα καλό βοήθημα, αλλά κατά την γνώμη μου μόνο η εισαγωγή για ένα βιβλίο SEO για μπορούσε να είναι. Το SEO είναι πολύ πολύπλοκο και η δουλειά των φωτισμένων μυαλών που προσλαμβάνει η google, microsoft κτλ είναι να το κάνουν πολυπλοκότερο.

Άβαταρ μέλους
Serpatinas
Δημοσιεύσεις: 605
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 10:53
Τοποθεσία: ΘΓΚΑ
Επικοινωνία:

Γιατί το SEO (Search Engine Optimization) είναι σημαντικό;

Δημοσίευση από Serpatinas » 13 Μάιος 2008 22:38

Ψάχνοντας για "seo" στο google μπυ έβγαλε αυτό το topic στην 3η θέση και θυμήθηκα και το θέμα για την μεγαλύτερη πίκρα του Έλληνα SEO Expert.

Πάντως ωραίο βοήθημα αν και γράφτηκε πριν από 2 χρόνια :)
Αγ
Ρούχα στο DRESS

Άβαταρ μέλους
scoobby
Δημοσιεύσεις: 1091
Εγγραφή: 27 Νοέμ 2007 13:46
Τοποθεσία: naxos town,greece.
Επικοινωνία:

Γιατί το SEO (Search Engine Optimization) είναι σημαντικό;

Δημοσίευση από scoobby » 17 Μάιος 2008 14:07

Ναι το βγαζει στα πρωτα αποτελεσματα γιατι ειναι ενα περιεκτικο απλα γραμενο και χωρις λαθη βοηθημα για το σεο!

ptstefa
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: 19 Μάιος 2008 11:14
Επικοινωνία:

Γιατί το SEO (Search Engine Optimization) είναι σημαντικό;

Δημοσίευση από ptstefa » 19 Μάιος 2008 11:19

Είναι αρκετά καλό το βοήθημα. Εξάλλου δεν μπορείς να το αναλύσεις με κάθε λεπτομέρεια γιατί θα χρειαστείς ένα forumμόνο για αυτό! :D


fuentedance
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 02 Δεκ 2008 19:24

Γιατί το SEO (Search Engine Optimization) είναι σημαντικό;

Δημοσίευση από fuentedance » 02 Δεκ 2008 19:37

Τι καλό κάνει δηλαδη? Anyway ciao lancerclub

lancerclub
Δημοσιεύσεις: 52
Εγγραφή: 19 Νοέμ 2008 02:51
Επικοινωνία:

Γιατί το SEO (Search Engine Optimization) είναι σημαντικό;

Δημοσίευση από lancerclub » 02 Δεκ 2008 22:59

Βρε,βρε καλως τον Νικο! Πως απο δω?

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27668
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Γιατί το SEO (Search Engine Optimization) είναι σημαντικό;

Δημοσίευση από cordis » 02 Δεκ 2008 23:21

υπάρχουν και τα PMs please.. ;)

εδώ ας πούμε για SEO.

Ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος cordis την 20 Απρ 2011 01:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

harilaos
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 19 Ιαν 2009 17:59
Επικοινωνία:

Γιατί το SEO (Search Engine Optimization) είναι σημαντικό;

Δημοσίευση από harilaos » 20 Ιαν 2009 17:24

Καλή δουλειά, πολύ ενδιαφέρον :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανές αναζήτησης & SEO”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης