Υποχρεωτική εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας στα Γυμνάσια

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση

Ειναι Αληθεια Αυτο ??

ΝΑΙ
4
22%
ΟΧΙ
4
22%
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ / ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ
10
56%
 
Σύνολο ψήφων: 18

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14098
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Υποχρεωτική εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας στα Γυμνάσια

Δημοσίευση από fiskilis » 07 Αύγ 2006 22:26

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια η φάρσα αλλά βρήκα αυτό εδώ

απο εδω κατεβαστε το φυλλο αυτο σε μορφη pdf
http://www.laos.gr/FEK867.pdf

Εικόνα

«Βόμβα» μεγατόνων αποτελεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εντάξει τα τουρκικά στο πρόγραμμα διδασκαλίας των ελληνικών γυμνασίων.

Μετά τα «ζεϊμπέκικα» και τις υπόλοιπες -μάλλον αποτυχημένες- προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε να επιτευχθεί ελληνοτουρκική προσέγγιση, η κυβέρνηση φαίνεται ότι βρήκε τη «λύση» με το να μάθει στα ελληνόπουλα τα τούρκικα, «προκειμένου» - όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας -«να έρθουν σε επαφή με την επίσημη γλώσσα μιας γειτονικής χώρας, της Τουρκίας»!!!!!!!

Πιο κοντά επιθυμεί να φέρει το υπουργείο τις δύο χώρες με μέσο τη γλώσσα. Θεμιτό αυτό, αλλά ανεπίκαιρο από τη στιγμή που το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.
Τη στιγμή που τα τουρκικά εισάγονται στο πρόγραμμα διδασκαλίας του γυμνασίου οι Έλληνες, μαθητές και πολίτες, δεν έχουν και τις πλέον αξιοζήλευτες επιδόσεις, οι μεν στο μάθημα των ελληνικών και οι δε στην καθημερινή τους επικοινωνία. Αυτό εξάλλου φαίνεται από τις μέτριες βαθμολογίες των μαθητών σε γλωσσικά μαθήματα, όπως τα νέα και τα αρχαία ελληνικά, αλλά και από τα «μαργαριτάρια» που ακούμε καθημερινά στον δρόμο, στους εργασιακούς χώρους, ακόμα και μέσα στα σπίτια μας.
Αντί να γίνει προσπάθεια, ώστε οι Έλληνες μαθητές να βελτιώσουν τα ελληνικά τους μέσα στα σχολεία, προκειμένου να παταχθεί και το «τέρας» της παραπαιδείας που μέρα με τη μέρα γιγαντώνεται, η κυβέρνηση προχωρά στην εισαγωγή των τουρκικών στα ελληνικά σχολεία, καλώντας τους μαθητές να αφιερώσουν 60 διδακτικές ώρες κάθε χρόνο για να μάθουν τη γλώσσα της γείτονος. Κανείς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το μέτρο ως θετικό, αν οι μαθητές ήταν σε θέση να μάθουν μέσα στα σχολεία μια ξένη γλώσσα, κάτι που δε συμβαίνει ούτε και με τις λεγόμενες δημοφιλείς ξένες γλώσσες, όπως τα αγγλικά και τα γαλλικά, για την εκμάθηση των οποίων οι μαθητές απευθύνονται στα φροντιστήρια, από τη στιγμή που η διδασκαλία στα σχολεία δεν είναι αρκετή.

Είναι όλα έτοιμα

Το πρόγραμμα για την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας και στις τρεις τάξεις του γυμνασίου έχει ολοκληρωθεί, ενώ ήδη έχουν καθοριστεί και οι θεματικές ενότητες που θα διδάσκονται οι μαθητές. Αυτή τη στιγμή στο τυπογραφείο βρίσκονται και τα εγχειρίδια που θα χρησιμοποιήσουν καθηγητές και μαθητές, με τους ιθύνοντες να δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να είναι έτοιμα στην ώρα τους.

Για αρχάριους και προχωρημένους

Όχι μόνο σε τουρκόφωνους μαθητές, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα, αλλά και στους μαθητές που έχουν ως μητρική τους γλώσσα τα ελληνικά απευθύνεται η διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 10 Ιουλίου, σε ό,τι αφορά το επίπεδο των προχωρημένων και των φυσικών ομιλητών των τουρκικών, σκοπός του προγράμματος είναι «να εμπλουτίσουν οι μαθητές τις γνώσεις τους στην τουρκική γλώσσα και λογοτεχνία!!!!! και να καλλιεργήσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο».

Μέσα από τις 60 ώρες που ετησίως θα αφιερώνουν οι μαθητές στην εκμάθηση των τουρκικών καλούνται:
--Να κατανοούν και να παράγουν σύνθετες μορφές γραπτού και προφορικού λόγου.
--Να αναπτύξουν τη γλωσσολογική και κοινωνιογλωσσική ικανότητα.
--Να γνωρίζουν και να αναγνωρίζουν τα διαφορετικά επίπεδα και είδη λόγου.
--Να αναπτύσσουν πραγματολογική ικανότητα κυρίως στον γραπτό λόγο.
--Να έρθουν σε επαφή με κλασικά κείμενα της τουρκικής λογοτεχνίας.
--Να μελετήσουν μεταφρασμένα κείμενα αντίστοιχων Ελλήνων συγγραφέων για να αναπτύξουν δεξιότητες στον τομέα της συγκριτικής λογοτεχνίας.
--Να γνωρίσουν τις ιστορικές και κοινωνιολογικές διαστάσεις του τοπικού
πολιτισμού μέσα άπο Επιστημονικές αναλύσεις των μύθων, ηθών και εθίμων της περιοχής, ούτως ώστε να ευαισθητοποιηθούν ως προς την πολυπόλιτισμικότητα που βιώνουν!!!!

Την ίδια στιγμή, ακόμα και όσοι μαθητές δεν γνωρίζουν ούτε μια λέξη από τα τουρκικά θα μπορούν να έλθουν σε επαφή με αυτά, μέσα από το πρόγραμμα σπουδών μέσω του οποίου οι αρχάριοι μαθητές επιδιώκεται:

--Να κατανοούν και να παράγουν προφορικό και γραπτό λόγο.
--Να αναπτύσσουν γλωσσολογική και κοινωνιογλωσσική ικανότητα. Η εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας θα συμβάλλει στην ενεργό συμμετοχή σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία και την κατανόηση της διαφορετικότητας!!!!!
--Να εξοικειώνονται με διαφορετικά επίπεδα και είδη λόγου.
--Να αναπτύσσουν πραγματολογική ικανότητα, δηλαδή να αναπτύσσουν λειτουργικές δεξιότητες λόγου.
--Να χρησιμοποιούν την τουρκική γλώσσα ως μέσο απόκτησης γνώσεων και πολιτισμικών εμπειριών!!!!

Για τη διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα ελληνικά γυμνάσια, το υπουργείο Παιδείας επιστρατεύει, εκτός από τα κλασικά σχολικά εγχειρίδια, τις νέες τεχνολογίες, αλλά και συνθετικές εργασίες και ερευνητικές δραστηριότητες. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές, όπως αναφέρεται στην απόφαση του υπουργείου, διερευνούν την επίδραση της Τουρκίας στην καθημερινή τους πραγματικότητα», ενώ θα μπορούν να εντοπίζουν ομοιότητες, παραλλαγές και κοινά στοιχεία μεταξύ των δυο γλωσσών, καλούμενοι να αναζητούν και να καταγράφουν επίθετα που προέρχονται από την τουρκική και να ανατρέχουν σε σχετική με τα τουρκικά βιβλιογραφία.

Οι μαθητές θα μπορούν όχι μόνο να μάθουν να γράφουν, αλλά και να μιλούν τα τουρκικά, με την αρωγή των νέων τεχνολογιών, για να εξοικειωθεί ο μαθητής με τη διαφορετική προφορά από τόπο σε τόπο και από άτομο σε άτομο, ώστε να αναπτύξει τις προσληπτικές και παραγωγικές δεξιότητες του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Με τις νέες τεχνολογίες, ο Έλληνας μαθητής καλείται να προσλάβει εικόνες από την καθημερινή ζωή, τα ήθη, τα έθιμα και τα ενδιαφέροντα των Τούρκων και να διαπιστώσει τις διαφορές και τα κοινά στοιχεία!!!!!!!!!!!!!!

Διδακτικό υλικό

Το διδακτικό υλικό που θα χρησιμοποιείται σε λιγότερο από ένα μήνα στα γυμνάσια για την εκμάθηση των τουρκικών αναμένεται να είναι ποικίλο, καθώς το υπουργείο εκτός από τα κείμενα, που προτιμά να είναι αυθεντικά τουρκικά, προτρέπει τους καθηγητές να χρησιμοποιήσουν ακόμα και εικόνες που να σχετίζονται με την Τουρκία, μαγνητοφωνημένες συνομιλίες στα τουρκικά, ακόμα και τραγούδια.

"Ελεύθερος" 05/08/06

http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=12699

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Υποχρεωτική εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας στα Γυμνάσια

Δημοσίευση από patriot » 08 Αύγ 2006 09:24

Δεν είμαστε καλά!! Εδώ δεν ξέρουμε τα ελληνικά και θα πάμε να μάθουμε άλλη γλώσσα κυρίως δε τα τούρκικα;; Προσωπικά το βρίσκω μία από τις μεγαλύτερες προσβολές που θα μπορούσαν να μου κάνουν. Αλλά το ξέρουμε ότι η κυβέρνηση είναι πουλημένη, δεν το ξέρουμε;; Τι ρωτάω τώρα.... Και σιγά μη στείλω το παιδί μου στο στο σχολείο. Καλύτερα να μείνει αγράμματο. Άμα θέλουν ας μάθουν αυτοί ελληνικά πρώτα και μετά ΙΣΩΣ να συζητήσουμε την ιδέα ότι υπάρχει ΚΑΙ αυτή η γλώσσα στο κόσμο. Δεν είμαστε καλά... :evil: :evil: :evil:
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14098
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Υποχρεωτική εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας στα Γυμνάσια

Δημοσίευση από fiskilis » 08 Αύγ 2006 09:37

τελικα παρολο που δεν το διευκρινιζουν αυτο στην εφημεριδα της κυβερνησης τωρα λενε οτι αυτο θα γινει μονο στα σχολεια της θρακης και μονο κατοπιν επιλογης του μαθητη

μαλλον δεν αντεξαν το κραξιμο απο τον κοσμο :evil: :o :evil: :o :evil:

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Υποχρεωτική εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας στα Γυμνάσια

Δημοσίευση από patriot » 08 Αύγ 2006 10:23

Τι στοίχημα πας ότι το "μονο στα σχολεια της θρακης" θα γίνει αύριο "μονο στα σχολεια της Ελλάδος" αφού έχει περάσει από την μισή Ελλάδα πρώτα και το "μονο κατοπιν επιλογης του μαθητη" θα γίνει "αν θες καλούς βαθμούς.....";;;;;
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
janas
Δημοσιεύσεις: 452
Εγγραφή: 19 Οκτ 2004 11:29
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Επικοινωνία:

Υποχρεωτική εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας στα Γυμνάσια

Δημοσίευση από janas » 08 Αύγ 2006 11:28

Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην γίνονται μαθήματα τουρκικής γλώσσας. Δηλαδή αυτό που πειράζει είναι οτι θα μαθαίνουν τα παιδιά την γλώσσα της "εχθρικής¨χώρας? Συνήθως σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης στα σχολεία διδάσκεται προερετικά οι γλώσσες των γειτονικών χωρών.

Και θεωρώ μεγάλη υποκρισία οτι τώρα θυμηθήκαμε τα χάλια της ελληνικής παιδείας για να κάνουμε κριτική σε αυτό το θέμα. Το ίδιο δεν είχε γίνει και παλαιότερα με την εισήγηση της Διαμαντοπούλου για την αγγλική γλώσσα? Λες και δεν είναι η δεύτερη γλώσσα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα!!!

Άβαταρ μέλους
NAT
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1414
Εγγραφή: 25 Μάιος 2005 18:41
Τοποθεσία: ..:: Not in Portland ::..

Υποχρεωτική εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας στα Γυμνάσια

Δημοσίευση από NAT » 08 Αύγ 2006 11:48

Εγώ ένα έχω να πω, κρίμα που δεν πάω Γυμνάσιο... Διότι, κατ' εμέ, η Τουρκική γλώσσα είναι ωραία αλλά κ ίσως κάποτε να μας χρειαστεί. Κακό δε θα κάνει στα παιδιά αν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε 3 γώσσες ή σε 2 (Γερμανικά - Γαλλικά νομίζω) ποια προτιμούν. :)
.

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14098
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Υποχρεωτική εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας στα Γυμνάσια

Δημοσίευση από fiskilis » 08 Αύγ 2006 14:48

οταν η παγκοσμια αναπτυσωμενη οικονομια ειναι η κινεζικη τοτε ειναι περιεργο να μαθενουν τα παιδια την γλωσσα του κουμπαρου

μηπως για να ξερουμε την γλωσσα των επομενων αφεντικων της ευρωπαικης ενωσης ??

και απο την στιγμη που οι κυριοι καθηγητες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ μεταδοσης της γνωσης γενικα παρα μονο αν τα αρπαζουν απο τα ιδιετερα τοτε αστα να πανε

απλα θα κανουμε παλι καποια φροντιστηρια πλουσια

Άβαταρ μέλους
Cozzamara
Δημοσιεύσεις: 408
Εγγραφή: 25 Μαρ 2005 23:43
Τοποθεσία: Γλαροπιτάδικο

Υποχρεωτική εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας στα Γυμνάσια

Δημοσίευση από Cozzamara » 08 Αύγ 2006 20:39

janas έγραψε:Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην γίνονται μαθήματα τουρκικής γλώσσας. Δηλαδή αυτό που πειράζει είναι οτι θα μαθαίνουν τα παιδιά την γλώσσα της "εχθρικής¨χώρας? Συνήθως σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης στα σχολεία διδάσκεται προερετικά οι γλώσσες των γειτονικών χωρών
Τότε να μαθαίνουν Ιταλικά.Και στα διαλείμματα να τραγουδούν Sapore di sale, sapore di mare.

janas έγραψε:Και θεωρώ μεγάλη υποκρισία οτι τώρα θυμηθήκαμε τα χάλια της ελληνικής παιδείας για να κάνουμε κριτική σε αυτό το θέμα. Το ίδιο δεν είχε γίνει και παλαιότερα με την εισήγηση της Διαμαντοπούλου για την αγγλική γλώσσα? Λες και δεν είναι η δεύτερη γλώσσα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα!!!
2η γλώσσα τα Αγγλικά.
Και 1η τα Αμερικανοτσολιάδικα.
Τα νιάτα μου δε χόρτασα
κούκλα μου γλυκιά
Με φαγαν τα ξενύχτια
και τα σιροπιαστά

aguila21
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3513
Εγγραφή: 30 Απρ 2003 21:44
Επικοινωνία:

Υποχρεωτική εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας στα Γυμνάσια

Δημοσίευση από aguila21 » 08 Αύγ 2006 23:45

Πάντως σχεδόν ότι συσκευή αγοράσεις,στις οδηγίες χρήσεως έχει Τούρκικα και Φινλανδικά και όχι Ελληνικά.Λογικό είναι.Αφού εμείς οι Έλληνες προτιμούμε να μη μιλάμε Ελληνικά,γιατί να μάς υπολογήσουν;Βλέπεις είμαστε "μοντέρνοι"

Άβαταρ μέλους
Hermeia
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 987
Εγγραφή: 02 Αύγ 2004 00:14
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Υποχρεωτική εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας στα Γυμνάσια

Δημοσίευση από Hermeia » 09 Αύγ 2006 00:40

Εχει κανενας κεφι να καταλαβαινει.. την αυτονόητη αλήθεια ?

Μερικά τεκμηριωμένα γεγονότα ..

- η Τουρκική διδάσκεται στα μειονοτικά σχολεια της Θρακης εδω κι αρκετές δεκαετίες

- σχεδόν κάθε χρόνο (τουλάχιστο κάθε "νεα" κυβέρνηση του υπ. παιδείας) - βγάζει τα δικά της φιρμάνια (υπουργικες αποφάσεις κλπ..) και "επαναπροσδιορίζει" τη διδακτέα ύλη.. σε κομμάτια ανα βαθμίδα εκπαιδευσης και θεματική ενότητα .
(βλέπε ενα τετοιο κομμάτι στο τμημα ΦΕΚ στο πρωτο μήνυμα εδώ.. που αφορά τα γυμνάσια στα οποια διδασκόταν, διδάσκεται και θα συνεχίσει να διδάσκεται ΚΑΙ η τουρκική, ως ξένη γλώσσα - το πιθανότερο μάλιστα ως ξενη γλώσσα επιλογής - καμια αλλαγή)

- το παραπάνω κομματι ειναι κομμενο.. ώστε να μην φαίνεται καμια σημαντική πληροφορία - πχ. οτι αναφέρεται φυσικα.. όπου ήδη διδάσκεται η τουρκικη ως ξενη γλώσσα, κι απλα επαναπροσδιορίζει τη διδακτέα ύλη

- το απόσπασμα του ΦΕΚ δεν αναφέρει πουθενα ότι πρόκειται για καμια εισαγωγή "νεου" μαθήματος, ούτε ότι αφορά όλα τα γυμνάσια όλης της επικράτειας, ουτε φυσικά ότι πρόκειται για υποχρεωτικό μάθημα ..
- αυτό το προσθέτει ο "ερμηνευτής" του, ο ίδιος φυσικά που έκοψε τα κομμάτια του ΦΕΚ όπου θα διευκρινιζόταν το προφανές αντίθετο.


- Το πρώτο μήνυμα επίσης δεν αναφέρει πουθενα καμια σοβαρή/επώνυμη/αρμόδια πηγή τεκμηρίωσης από όπου θα μπορούσαμε να επιβεβαιώναμε τους ισχυρισμούς του
(οκ, αναφέρεται σε κάποιο άλλο φόρουμ που δεν ξερουμε ποιος το ελέγχει ούτε ποιοι συχνάζουν.. γίνεται επίσης η ίδια εχθρική προπαγάνδα.. - καμιά υπογραφή και καμια τεκμηρίωση επίσης - αν θέλετε παρόμοια σκεπτικά παραπληροφόρησης.. αφθονουν και στο ελληνικό διαδικτυο, όπως και σε συγκεκριμένα έντυπα)

- .. αργότερα.. ό ίδιος κύριος που μας μετέφερε την αρχική παραπληροφόρηση.. ερχεται να συμπληρώσει "τώρα λένε ότι είναι μόνο για τη Θράκη.."


Πάντα ήταν μονο για τα μειονοτικά σχολεια κυριε Φισκίλη, δεν αλλαξε τίποτα "τώρσ",
- εκτός ίσως απο κάποια σχολικά βιβλία ενός ήδη-υπάρχοντος επιλεκτικου μαθήματος ξενης γλώσσας που κάποιοι τα ξανα-έγραψαν για να ξανα-πληρωθουν τα συγγραφικά.. .
(και όποια άλλη λεπτομερεια αναφέρει ρητά ότι αλλάζει το εν λόγω ΦΕΚ, το οποίο και σας συμβουλεύω να διαβάσετε ολόκληρο προσεκτικά)ευχαριστώ για το χρόνο σας


Ερμεία
(αλλη μια φορά φρικαρισμένη, & που καταφερα να .. απαντήσω αρκετα ορθολογιστικά ελπίζω - τουλάχιστο σε σχέση με το πώς νοιώθω)
Hermeia the InfoSharer
Η Γνώση είναι Δύναμη
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Pixelatorios
Δημοσιεύσεις: 457
Εγγραφή: 05 Δεκ 2004 16:01
Τοποθεσία: Berlin - Thes/niki
Επικοινωνία:

Υποχρεωτική εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας στα Γυμνάσια

Δημοσίευση από Pixelatorios » 09 Αύγ 2006 01:07

Είναι έξυπνο και σωστότατο να καταλαβαίνει και να κυριαρχεί κανεις την γειτονική του γλώσσα.
Μην ξεχνάμε (από τα αρχαία χρονια μας) όσες πιο πολλές γλώσσες γνωρίζεις, άλλο τόσο πλουτίζεις τον χαρακτήρα σου..
motion. web. print. designer

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Υποχρεωτική εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας στα Γυμνάσια

Δημοσίευση από patriot » 09 Αύγ 2006 08:49

janas
Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην γίνονται μαθήματα τουρκικής γλώσσας.
Μήπως... λέω γω τώρα.... μαζί με την γλώσσα πάνε τα ήθη και τα έθιμα της αντίστοιχης γλώσσας; Εγώ θέλω να είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ όχι τούρκος. Και κυρίως επειδή ΕΤΣΙ το αποφάσισε κάποιος ΑΛΛΟΣ! Άμα ήθελα να μάθω τούρκικα θα μάθαινα. Δεν θα μου τα έβαζαν στο σχολείο θέλοντας και μη (και όχι τις δύο μπούρδες του "άμα θέλει ο μαθητής" και το "μόνο στην Θράκη" δεν την πιστεύω)
Δηλαδή αυτό που πειράζει είναι οτι θα μαθαίνουν τα παιδιά την γλώσσα της "εχθρικής¨χώρας?
Δεν είναι η "εχθρική" χώρα. Είναι η ΕΧΘΡΙΚΗ χώρα. Και δεν μιλάω για τον λαό που είναι απλοί άνθρωποι και που δεν έχω τίποτα μαζί ΤΟΥς -ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΩ- έστω και αν οι πρόγονοι τους είχαν μαζί μου ΧΩΡΙΣ να τους κάνω τίποτα και που όμως ήρθαν στην δικιά μου χώρα και έφεραν την καταστροφή για την οποία ΕΣΥ θα έπρεπε να ένιωθες θυμό γι'αυτήν την κατάσταση σαν ελληνόπουλο.

Και παρόλο που θα έπρεπε να μιλάω για τα πιστεύω τους που είναι διαφορετικά από τα δικά μου σαν τρόπο ζωής και που δεν θα έχω καμία όρεξη να την αλλάξω για χατήρι τους, αυτή την στιγμή τα αφήνω απέξω προσωρινά τονίζοντας ότι η αντίδραση μου πάει προς τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ σκοπούς αυτής της απόφασης και όχι τους ιστορικο-θρησκευτικό-πολιτισμικό που όμως εξακολουθούν να ισχύουν. Μιλάω καθαρά για το παιχνίδι που παίζεται πίσω από τις πλάτες μας προς όφελος μερικών από το σύνολο που "τυχαίνει"να είναι υπουργοί, προθυπουργοί και λοιπά.

Εσύ δηλαδή δεν μπορείς να σκεφτείς τις θετικές ή αρνητικές συνέπειες που θα έχει μια τέτοια απόφαση; Ή έχουμε όλοι κοιμηθεί από την αμερικανοποιημένη τουρική "φιλία" που προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχει; Γιατί η δικιά τους η "φιλία" για μένα ΔΕΝ ισχύει. Για μένα φιλία σημαίνει να έρχεται ο άλλος όταν έχω την ανάγκη του όπως όταν ήρθε πράγματι το 1999 ολόκληρο σώμα ΤΟΥΡΚΩΝ πυροσβεστών στην ΕΛΛΑΔΑ και ΒΟΗΘΗΣΕ όσους είχαν ανάγκη από τον μεγάλο σεισμό που έριξε σαν χάρτινο πύργο το εργοστάσιο της Ρικομέξ αν θυμάσαι. Θα μου πεις ότι μάλλον το έκανε για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου αφού η Ελλάδα είχε πάει να βοηθήσει αντίστοιχα στον δικό της σεισμό ένα μήνα ποιο πριν. ΚΑΝΕΙΣ όμως δεν είπε σε εκείνο το Τουρκόπουλο μόλις 19 χρονών παλληκάρι να ΧΑΣΕΙ την ζωή στην προσπάθεια να σώσει έναν ΕΛΛΗΝΑ! Και αυτό σημαίνει φιλία. Γιατί αυτό σημαίνει σεβασμός στην ζωή. ΕΓΩ εκείνο το παλληκάρι δεν θα το ξεχάσω γιατί το σέβομαι. Αλλά το να έρθει ο -διάλεξε όποιο μεγάλο κεφαλι θες- και να μου πει "φιλία" τότε ΟΧΙ. Θέλουν να είμαστε φίλοι τους; Ας ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ και μάλιστα όχι απλά βγαίνοντας στην τηλεόραση και κάνοντας μια ανακοίνωση αλλά να το βάλουν στα σχολεία όπως θέλουν να κάνουν εκείνοι σε μας ότι ΕΚΕΙΝΕΣ οι πλάκες που γράφουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ επάνως είναι ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ελληνικά και όχι αρχαία τούρκικα όπως διαδίδουν στους τουρίστες που όταν ρωτάνε τι σημαίνουν τα γράμματα να λένε "αχ, σόρρυ πέρασε ο καιρός και δεν καταλαβαίνουμε αρχαία ΤΟΥΡΚΙΚΑ ποια..." και που αργότερα ο ξεναγός σκύβει στο αφτί μιας γνωστής μου που ήταν στο γκρουπ των τουριστών ψυθιρίζοντας "κυρία μου ΤΟ ΞΕΡΩ ότι είναι αρχαία εληνικά αλλά ΑΜΑ ΤΟ ΠΩ ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ". Άμα θέλουν να με έχουν φίλο θα πρέπει να με σέβονται. Τότε θα τους σεβαστώ και εγώ.
Συνήθως σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης στα σχολεία διδάσκεται προερετικά οι γλώσσες των γειτονικών χωρών.
Δεν ήξερα ότι η Αγγλία είναι γειτόνική χώρα με την Ελλάδα. Και φαίνεται ότι ειμαι τελείος αγεωγράφητο άτομο αφού δεν ξέρω που βρίσκεται η Αμερική αφού νόμιζα ότι μας χωρίζει ολόκληρος Ατλαντικός ωκεανός.... Τς, τς, τς... είδες τι μαθαίνει κανείς γράφοντας στο Freestuff; Γεωγραφία!!!
Και θεωρώ μεγάλη υποκρισία οτι τώρα θυμηθήκαμε τα χάλια της ελληνικής παιδείας για να κάνουμε κριτική σε αυτό το θέμα.
Για να δικά σου χάλια μπορείς να μιλάς αν θες (χωρίς προσβολή αλλά η πικρή (υποθέτω δηλ) αλήθεια) γιατί εγώ πάντα ήμουν και είμαι λάτρης της ελληνικής γραμματικής γλώσσας και συντακτικού και ορθογραφίας ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑ!! (Ρώτα όποιον θες από δω μεσα να στο επιβεβαιώσει). Μην με προσβάλλεις λέγοντας "το θυμηθήκαμε" γιατί εγώ δεν το ξέχασα ΠΟΤΕ. Αν το ξέχασες εσύ να μιλάς για τον εαυτό σου.
Το ίδιο δεν είχε γίνει και παλαιότερα με την εισήγηση της Διαμαντοπούλου για την αγγλική γλώσσα? Λες και δεν είναι η δεύτερη γλώσσα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα!!!
Για μένα η αγγλική γλώσσα δεν είναι τίποτα. Ούτε σαν γλώσσα (γραμματική και συντακτικό γιατί την ορθογραφία της την ξέρω άψογα) αλλά ούτε και αντιπροσωπεία της νέας γενιάς (για να μην το ρίξω τώρα στο θρησκευτικό λέγοντας "Νέας Εποχής") αφού τη θεωρώ το κατώτερο ειδος συνεννόησης που μπορεί να έχει ο άνθρωπος. Και φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να την μάθω ποτε στα παιδί μου για να ξέρουν χιμπατζήδικα μεταμορφωμένα σε καλούδια της οικονομικής απληστίας.

Janas εσύ υποτίθεται ότι είσαι ελληνόπουλο και πρέπει να ξέρεις τα ελληνικά πράγματα. Αν δεν θες δικαίωμα σου αλλά μην λες στους άλλου "τι πειράζει" και τι "δεν πειράζει" αφού δεν ξέρεις την νοοτροπία τους. Και αν θέλω να σκεφτείς κάτι σοβαρά από όλο το ποστ μου δεν είναι το όποιο επιθετικό ύφος έχω αλλά το ΓΙΑΤΙ το έχω. Η αλήθεια πάντα πονά ξέρεις (συν ότι έχω θυμώσει που βλέπω την νέα γενιά, την ελπίδα της ράτσα μας, να κοιμάται τον ύπνο του Χαλεπά πνευματικά) και γι΄αυτό ακούγομαι επιθετικός. Δεν θέλω να λάβεις προσωπικά μια άρνηση προς τις ιδέες σου (αφού προφανώς δεν έχεις πατριωτική περηφάνια ή για να το πω αλλιώς είσαι ποιο πού αμερικάνος παρά έλληνας και δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι΄αυτό) αλλά να συνειδητοποιήσεις και την αντίθετη πλευρά. Μόνο αν την συνειδητοποιήσεις θα μπορείς να πάρεις μια δίκαιη απόφαση για το αν θες να είσαι έλληνας ή αμερικάνος τελικά. Ξέρεις πως είναι να μην είσαι αμερικάνος; Όταν το μάθεις έλα να μου πεις. Και έτσι και δεν είσαι ευχαριστημένος θα είσαι η εξαίρεση του κανόνα. Αλλά δεν νομίζω....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος patriot την 09 Αύγ 2006 13:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Υποχρεωτική εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας στα Γυμνάσια

Δημοσίευση από patriot » 09 Αύγ 2006 08:59

NaT έγραψε:κατ' εμέ, η Τουρκική γλώσσα είναι ωραία
;;; :o
1) Που την είδες ότι είναι ωραία ώστε να την εκτιμήσεις;
2) Που την είδες ότι είναι ωραία αφού κάθε φορά που την ακούω μου δίνει την εντύπωση μιας "βρώμικης" γλώσσας; Δηλ πολύ μπερδεμένη γλώσσα ρε παιδί μου.... Έχεις σκεφτεί το συντακτικό μέρος της;
αλλά κ ίσως κάποτε να μας χρειαστεί.
Και επειδή μπορεί και ο γαϊδαρος κάποτε να πετάξει ας πάρουμε από τώρα το αλεξίπτωτο.... Μπορεί να χρειαστεί βρε αδερφε....
Κακό δε θα κάνει στα παιδιά αν έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε 3 γώσσες ή σε 2
Γιατί όχι σε 13;; Πολλές είναι; (Γενικότερο σχόλιο όχι λόγο της τουρκικής γλώσσας)
ποια προτιμούν. :)
Άμα φτάσαμε στο σημείο τα παιδία μας να προτιμούν τα τούρκικα (και αυτό το λέω για ιστορικό-θρησκετικούς λόγους όχι πολιτικούς) τότε θα ξυπνήσει ο Αθανάσιος Διάκος και θα μας κυνηγάει με το ντουφέκι και θα τρίζουν τα κόκκαλα του Γέρου του Μωριά. (Ή μήπως φτάσαμε στο σημείο να μην ξέρουμε ποιος είναι ο Γέρος του Μωριά και ο Αθανάσιος Διάκος; )
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Υποχρεωτική εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας στα Γυμνάσια

Δημοσίευση από patriot » 09 Αύγ 2006 09:12

Hermeia
Εχει κανενας κεφι να καταλαβαινει.. την αυτονόητη αλήθεια?
Αν η αυτονόητη αλήθεια είναι ότι προσπαθούν να μας φάνε τότε ΝΑΙ! Είναι αυτό αυτονόητο για σένα; Και τι γνώμη έχεις; ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ;
- αυτό το προσθέτει ο "ερμηνευτής" του, ο ίδιος φυσικά που έκοψε τα κομμάτια του ΦΕΚ όπου θα διευκρινιζόταν το προφανές αντίθετο.
Αυτό που λες είναι κατηγορία που πρέπει να αποδείξεις. Το έχεις αυτό το ΦΕΚ στα χέρια σου να το δούμε;
Το πρώτο μήνυμα επίσης δεν αναφέρει πουθενα καμια σοβαρή/επώνυμη/αρμόδια πηγή τεκμηρίωσης από όπου θα μπορούσαμε να επιβεβαιώναμε τους ισχυρισμούς του
Μα γι'αυτό ΡΩΤΗΣΕ ο άνθρωπος κάνοντας ολόκληρο poll. Δεν είπε "πάρτε και υιοθετήστε το τι πιστεύω εγώ". Για να μην πω ότι έβαλε και link προς το pdf (το οποίο δεν το διάβασα γιατί δεν έχω κάνει install το acrobat και ΔΕΝ θέλω να το κάνω.)
(οκ, αναφέρεται σε κάποιο άλλο φόρουμ που δεν ξερουμε ποιος το ελέγχει ούτε ποιοι συχνάζουν..
Γιατί ξέρουμε δώ; Ο καθένας είναι διαφορετικός και κανείς δεν ξέρει τον άλλον καλά. Εξάλλου ΤΙ σημασία έχει το ποιοι συχνάζουν; Άνθρωποι δεν είναι και αυτοί με ιδέες;
γίνεται επίσης η ίδια εχθρική προπαγάνδα..
1) Δεν εχει γίνει εχθρική (ακόμα τουλάχιστον) μόνο και μόνο επειδή κάποιος δεν συμφωνεί με το ΦΕΚ.
2) ΑΝ ΗΤΑΝ εχθρική ΠΟΥ είναι το πρόβλημα; Πρέπει δηλ να συμφωνούμε όλοι με αυτό; (Το ΦΕΚ)

- καμιά υπογραφή και καμια τεκμηρίωση επίσης
Εγώ όμως μπορώ να συμβάλλω προς την τεκμηρίωση της αποδείξεως αφού το άκουσα και αλλού μόλις σήμερα και εντελώς κατά τύχη!!
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Υποχρεωτική εκμάθηση της Τουρκικής Γλώσσας στα Γυμνάσια

Δημοσίευση από patriot » 09 Αύγ 2006 09:16

Pixelatorie
Είναι έξυπνο και σωστότατο να καταλαβαίνει και να κυριαρχεί κανεις την γειτονική του γλώσσα.
Τότε γιατί δεν κάνουν τον κόπο να μάθουν αυτοί ελληνικά; Γιατί υποτίθεται ότι "εγώ ο έλληνας με το μίσος" πρέπει να συμορφωθώ ενώ αυτοί "οι ανώτεροι και πολιτισμένοι" δεν παραδέχονται ότι τα μισά εδάφη τους (πνευματικά, ιστορικά, πολιτιστικά) είναι κλεμμένα από τον δικό μας πολιτισμό; Γιατί πρέπει ΕΓΩ να αλλάξω προς το "καλύτερο" και όχι ΑΥΤΟΙ;
Μην ξεχνάμε (από τα αρχαία χρονια μας) όσες πιο πολλές γλώσσες γνωρίζεις, άλλο τόσο πλουτίζεις τον χαρακτήρα σου.
Σκοπός δεν είναι να πλουτίσεις τον χαρακτήρα σου αλλά να αναπτύξεις τον ήδη υπάρχον στον κοινωνικό περιβάλλον με τους συνανθρώπους σου κάτι που επιτυχγάνεται μόνο με καλή θέληση, καλοσύνη και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Πιστεύεις στα αλήθεια ότι άμα εγώ ήθελα να συνενοηθώ με κάποιον για ένα κάποιο θέμα θα με ενδιέφερε ότι δεν καταλαβαίνω την γλώσσα του; Νομίζεις ότι δεν θα μπορούσα να συνενοηθώ με ένα π.χ κινέζο; Αυτό που δένει τους ανθρώπους δεν είναι η προφορική γλώσσα, αλλά η γλώσσα της καρδιάς.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης