ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 8 Φωτογραφικών ομάδων

Ένας χώρος για την θεωρία της φωτογραφίας και για τις φωτογραφικές μηχανές

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
katsakos
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 02 Ιουν 2006 20:29
Τοποθεσία: Λάρισα
Επικοινωνία:

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 8 Φωτογραφικών ομάδων

Δημοσίευση από katsakos » 01 Αύγ 2006 02:57

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 8 Φωτογραφικών ομάδων
στη 5η γιορτή «Αγαπώ τη θάλασσα»

Παράλια Νομού Λάρισας στη θέση πλατάνια της ακτής Βελίκα.
Διάρκεια έκθεσης από 04 έως 06 Αυγούστου 2006.


Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας θα συμμετέχει με διάφορες εκδηλώσεις στην 5η γιορτή «Αγαπώ τη θάλασσα», που θα πραγματοποιηθεί στα παράλια του Νομού Λάρισας στη θέση πλατάνια της ακτής Βελίκα, από 4 έως 6 Αυγούστου 2006.
Όταν το καλοκαίρι του 2002 η Θεσσαλική περιβαλλοντική μη κυβερνητική οργάνωση Ι.Π.Π.Ο.Σ ( Ινστιτούτο Πολιτισμού Περιβάλλοντος & Οικολογικής Συνείδησης ) διοργάνωσε για πρώτη χρονιά την γιορτή «Αγαπώ τη Θάλασσα» στα παράλια του Νομού Λάρισας στον Δ. Μελιβοίας ( Βελίκα ), λίγοι πίστευαν ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια θα καθιερώνονταν ως ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά και πολιτιστικά γεγονότα του καλοκαιριού για όλη την Θεσσαλία.
Η γιορτή «Αγαπώ τη θάλασσα» πέτυχε γιατί δεν εξαντλείτε στην απλή διοργάνωση μιας σειράς συναυλιών. Πέτυχε γιατί από την πρώτη στιγμή στόχευσε στην λειτουργία μιας «οικολογικής πόλης» με την αγορά της, το χώρο του πολιτισμού, του θεάματος και του φαγητού, όπου ο πολίτης βιώνει μια διαφορετική λογική, σε αρμονία με το περιβάλλον, συμμετέχοντας σε μια μεγάλη γιορτή, που περιλαμβάνει συναυλίες, παιδότοπο, θέατρα δρόμου και παραστάσεις Καραγκιόζη, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, εικαστικές παρεμβάσεις, σεμινάρια και συζητήσεις, παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών, παρουσίαση της δράσης περιβαλλοντικών οργανώσεων, περιβαλλοντικά παιχνίδια, ορεινές αθλητικές δραστηριότητες, προβολές οικολογικών ντοκιμαντέρ κ.α.
Στα πλαίσια αυτά κάθε χρόνο λειτουργούν ενημερωτικά περίπτερα σχετικά με τον εθελοντισμό, το περιβάλλον, τον πολιτισμό. Στην γιορτή συμμετέχει το WWF Ελλάς, η Ελληνική Εταιρία για την Προστασία του Περιβάλλοντος & της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Θεραπευτική Κοινότητα ΕΞΟΔΟΣ, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας, ο Σύνδεσμος Βιοκαλλιεργητών Θεσσαλίας, ο μεγαλύτερος ελληνικός οργανισμός πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ , το παιδικό τμήμα του Ι.Π.Π.Ο.Σ. – Pony Club και πλήθος τοπικών συλλόγων και κοινωνικών οργανώσεων.
Η 5η γιορτή « Αγαπώ τη Θάλασσα » θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και με την συνεργασία της Νομαρχιακή Αυτοδιοίκησης της Λάρισας, του Δήμου Μελιβοίας καθώς και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Λαρισαίων.
Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις της 5ης γιορτής «Αγαπώ τη θάλασσα» με μία ομαδική έκθεση φωτογραφίας, η οποία αποτελείται από φωτογραφικές δουλειές 8 συνολικά φωτογραφικών ομάδων, από την Θεσσαλία την Θεσσαλονίκη και τη Στερεά Ελλάδα.

Πριν μισό περίπου χρόνο στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς που έγιναν στο χώρο της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας, έγινε και η πρώτη συνάντηση των φωτογραφικών ομάδων της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Στην πρώτη λοιπόν συνάντηση αποφασίστηκε από κοινού να πραγματοποιηθούν, κάποιες εκθέσεις φωτογραφίας στις οποίες θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες μαζί, έτσι ώστε να δοθεί και η ευκαιρία στα μέλη των ομάδων να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και στη συνέχεια όλες οι ομάδες μαζί να προγραμματίσουν κοινά σχέδια δράσης για το προσεχές μέλλον.
Ένας άλλος στόχος επίσης είναι να μεγαλώσει αυτό το δίκτυο και να έρθουν κοντά όλο και περισσότερες φωτογραφικές ομάδες, έτσι ώστε όλοι μαζί να μοιραστούν γνώσεις, σκέψεις, απόψεις και ιδέες πάνω στην φωτογραφία και να εκτιμήσουν τις δυνατότητες σύμπραξης και συνύπαρξης μεταξύ τους.

Στην έκθεση φωτογραφίας συμμετέχουν με φωτογραφίες τα μέλη των παρακάτω 8 φωτογραφικών ομάδων:

Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας
Λέσχη Φωτογραφίας κ΄ Κινηματογράφου Καρδίτσας
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
Κέντρο Φωτογραφίας Κατερίνης
Φωτογραφική Λέσχη Βόλου
Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας
Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων
Φωτογραφική Ομάδα "Φωτοπόροι"Η έκθεση εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 10 χρόνια παρουσίας της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας στο χώρο της φωτογραφίας και είναι η εικοστή τρίτη κατά χρονολογική σειρά, από τον Σεπτέμβριο του 2005.

Οργάνωση της Έκθεσης Φωτογραφίας:
Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας
http://www.fll.gr E-mail: fllinfo@gmail.com
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνία :
Νατσιούλης Φώτης 6977802175
Ζαφειρίου Βασίλης 2410615608
Κατσάκος Ανδρέας 6944241177 - E-mail: katsakos@gmail.com
Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας
http://www.lefkk.gr E-mail: lefkkgr@gmail.com
Κέντρο Φωτογραφίας Κατερίνης
http://www.geocities.com/bentasnick_foto E-mail: bentasnick_foto@yahoo.gr
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς
Φωτογραφική Λέσχη Βόλου
Φωτογραφική Ομάδα Λαμίας
Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων
Φωτογραφική Ομάδα "Φωτοπόροι"

Με την υποστήριξη:
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ-ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ FLASH
ΔΟΚΟΣ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΟ ΦΑΣΜΑ NET
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΑΝΤΡΕΣ
ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ - ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΕΜ. ΛΑΒΔΑΚΗΣ

Χορηγοί Επικοινωνίας της Έκθεσης φωτογραφίας:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ
FOTO ART MAGAZINE http://www.fotoartmagazine.gr/ E-mail: info@fotoartmagazine.gr
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ http://www.antilipseis.gr/ Ε-mail: mailto:info@antilipseis.gr
ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ - ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΝΕΩΝ http://www.tirnavos.gr E-mail: info@tirnavos.gr
COCKTAIL-RADIO
http://www.cocktail-radio.gr/

Εικόνα

Πως θα φτάσετε;

Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Φωτογραφία και Φωτογραφικές μηχανές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης