Διαγωνισμός Επετειακού Λογότυπου EU

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

Διαγωνισμός Επετειακού Λογότυπου EU

Δημοσίευση από ArchangelX » 20 Ιούλ 2006 14:47

«Χρόνια πολλά ΕΕ». Αυτό είναι το σύνθημα για το διαγωνισμό λογοτύπου του οποίου την έναρξη κηρύσσουν σήμερα από κοινού η Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και η Επιτροπή των Περιφερειών.

Σπουδαστές καλών τεχνών και σχεδίου κα επαγγελματίες σχεδιαστές που αποφοίτησαν το 2006 καλούνται να σχεδιάσουν τον επετειακό λογότυπο που θα είναι το επίσημο σύμβολο της 50ης επετείου που συμπληρώνεται του χρόνου από την υπογραφή της συνθήκης της Ρώμης.

Η Επιτροπή και όλα τα άλλα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα χρησιμοποιήσουν το λογότυπο που θα επιλέγει για όλες τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν το έτος 2007 και θα αφορούν την 50ή επέτειο. Θα ζητηθεί από τα κράτη μέλη και περιφερειακές και τοπικές αρχές να χρησιμοποιούν το λογότυπο στις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν.

Η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού είναι η 30ή Σεπτεμβρίου 2006. Η επιλογή του λογότυπου θα γίνει από επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των πέντε θεσμικών οργάνων υπό τη συμπροεδρία της αντιπροέδρου της Επιτροπής Margot Wallström και του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Alejo Vidal-Quadras.

Το έπαθλο για τον καλύτερο λογότυπο είναι 6.000 ευρώ. Θα απονεμηθούν επίσης βραβεία για το δεύτερο και τον τρίτο καλύτερο λογότυπο αξίας 4.000 και 2.000 ευρώ αντιστοίχως. Οι τρεις βραβευθέντες σχεδιαστές θα προσκληθούν σε τελετή απονομής που θα διοργανωθεί το φθινόπωρο στις Βρυξέλλες.


Σχολιάζοντας την έναρξη του διαγωνισμού, η αντιπρόεδρος κα Margot Wallström δήλωσε: «50 χρόνια ειρηνικής συνεργασίας και αυξανόμενης ευημερίας και ασφάλειας στην Ευρώπη είναι κάτι που αξίζει να εορτάσουμε. Επίσης αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να συζητήσουμε σχετικά μελλοντικές προσδοκίες που έχουμε από την ΕΕ, για τα παιδιά μας και τις μελλοντικές γενιές. Η ΕΕ σημαίνει διαφορετικά πράγματα για κάθε κράτος μέλος, κοινότητα, πολίτη και ηλικιακή ομάδα. Γι’ αυτό οι εορτασμοί πρέπει να επικεντρωθούν σε δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν όσον το δυνατόν περισσότερα άτομα».Στο διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι σπουδαστές καλών τεχνών, γραφικού σχεδίου, σχεδίου επικοινωνίας, οπτικής επικοινωνίας, σχεδίου μέσων επικοινωνίας και άλλων σχετικών ειδικοτήτων από τα 25 κράτη μέλη καθώς και τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Μπορούν επίσης να συμμετάσχουν οι επαγγελματίες σχεδιαστές που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή Ανώτερη Σχολή το 2006.

Καλούνται να σχεδιάσουν ένα λογότυπο και επίσης, αν το επιθυμούν, ένα σύνθημα σχετικά με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ο λογότυπος πρέπει να αναφέρεται στην 50η επέτειο από την υπογραφή της συνθήκης της Ρώμης και να αντικατοπτρίζει τα επιτεύγματα της ΕΕ – όπως η ειρήνη και η ευημερία – και το μέλλον της, δηλ. το είδος της ΕΕΕ που θέλουμε για τις μελλοντικές γενιές.

Η επιλογή των λογοτύπων που θα βραβευθούν θα γίνει σε δύο στάδια.

Πρώτον, μια ομάδα αποτελούμενη από διεθνούς φήμης σχεδιαστές θα εξετάσει όλες τις συμμετοχές και θα επιλέξει τις δέκα πιο επιτυχημένες προτάσεις.

Στη συνέχεια, οι τρεις καλύτεροι λογότυποι θα επιλεγούν από δεύτερη επιτροπή, αποτελούμενη από αντιπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου της ΕΕ, της Επιτροπής των Περιφερειών και της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, υπό την προεδρία των αντιπροέδρων Margot Wallström και Alejo Vidal-Quadras. Οι αποφάσεις της επιτροπής θα ανακοινωθούν σε τελετή απονομής που θα διοργανωθεί τον Οκτώβριο στις Βρυξέλλες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό:

www.logo-competition.eu

Mikolaj Dowgielewicz 02 29 50 051

Mona Lund 02 29 99 020
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες