Manpower-Αποτελέσματα Παγκόσμιας Eρευνας για την Απασχόληση

Εκφράστε την επιχειρηματική σας πλευρά. Μοιραστείτε την εμπειρία σας ή/και τα σχόλιά σας σχετικά με την οργάνωση μιας on-line επιχείρησης. Παρακαλώ όχι διαφημίσεις εδώ!

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27647
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Manpower-Αποτελέσματα Παγκόσμιας Eρευνας για την Απασχόληση

Δημοσίευση από cordis » 20 Ιουν 2006 14:24

Θετικές προβλέψεις σε 23 από τις 25 χώρες που ερευνήθηκαν για το 3ο τρίμηνο του 2006

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Έρευνας για την Απασχόληση της Manpower (Manpower Employment Outlook Survey – MEOS), οι εργοδότες σε 23 από τις 25 χώρες που ερευνήθηκαν αναφέρουν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε προσλήψεις κατά το 3ο τρίμηνο του 2006. Πιο συγκεκριμένα, οι πλέον αισιόδοξες προβλέψεις καταγράφηκαν στην Ινδία, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, την Ιρλανδία και το Βέλγιο. Στον αντίποδα βρίσκεται η Γερμανία, όπου οι εργοδότες ανέφεραν ότι το επόμενο τρίμηνο θα χαρακτηριστεί από μείωση των θέσεων εργασίας και η Κίνα, με τους κινέζους εργοδότες να κάνουν τις πλέον συγκρατημένες προβλέψεις τους από την έναρξη της Έρευνας. Ισχυρές εμφανίζονται οι προοπτικές της αγοράς εργασίας στην Κόστα Ρίκα, που για πρώτη φορά συμμετέχει στην τριμηνιαία Έρευνα MEOS, η οποία πλέον συγκεντρώνει στοιχεία από περισσότερους από 49,000 εργοδότες σε όλο τον κόσμο. «Συνολικά, η εικόνα της παγκόσμιας αγοράς εργασίας για το τρίτο τρίμηνο του έτους εμφανίζεται θετική», σχολίασε ο Jeffrey A. Joerres, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Manpower Inc. «Με εξαίρεση τη Γερμανία, η Ευρώπη σημειώνει συνεχή βελτίωση από το περασμένο έτος. Παράλληλα, η πλειοψηφία των εργοδοτών στις υπόλοιπες χώρες που ερευνήθηκαν δήλωσαν ότι σκοπεύουν να προχωρήσουν σε προσλήψεις μέσα στο επόμενο τρίμηνο».

ΕΥΡΩΠΗ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας MEOS, οι εργοδότες στις 10 από τις 12 ευρωπαϊκές χώρες που έλαβαν μέρος πρόκειται να αυξήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους κατά τους

επόμενους τρεις μήνες. Οι προβλέψεις των μισών από αυτούς εμφανίζονται βελτιωμένες σε σχέση με το περυσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερα δυναμικές εμφανίζονται οι προοπτικές της αγοράς εργασίας στην Ιρλανδία, τη Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία, την Ισπανία και το Βέλγιο, με τους Βέλγους και τους Ιρλανδούς να εμφανίζονται περισσότερο αισιόδοξοι από ποτέ. Μοναδική εξαίρεση στο θετικό κλίμα είναι η Γερμανία, όπου οι εργοδότες ανέφεραν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε απολύσεις.

«Δυστυχώς, η εμπιστοσύνη των εργοδοτών στην γερμανική αγορά εργασίας φθίνει από τρίμηνο σε τρίμηνο, αν και η μακροπρόθεσμη τάση δείχνει πως η αγορά βελτιώνεται σε σχέση με τα προηγούμενα τρία χρόνια», δήλωσε ο Joerres. «Οι κλάδοι που συμβάλλουν αποφασιστικά στην καλή εικόνα της ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας είναι αυτοί των Εταιρειών Κοινής Ωφελείας / Μεταφορών / Επικοινωνιών και Αποθήκευσης».

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟΣ

Σταθερότητα χαρακτηρίζει την αμερικανική αγορά εργασίας, σε σχέση με πέρυσι και με το προηγούμενο τρίμηνο του 2006, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Έρευνας MEOS. Περισσότερο αισιόδοξοι εμφανίζονται οι εργοδότες της Κόστα Ρίκα, οι οποίοι συμμετείχαν για πρώτη φορά στην Έρευνα.

«Οι μεγαλύτερες αγορές της Βόρειας Αμερικής δείχνουν να συμφωνούν ως προς την πορεία της απασχόλησης. Ο τομέας της Παροχής Υπηρεσιών στις Η.Π.Α., τον Καναδά και το Μεξικό εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική, σε αντίθεση με τον Κατασκευαστικό κλάδο των Η.Π.Α. ο οποίος παρουσιάζει μία επιβράδυνση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και περυσι», προσθέτει ο J. Joerres.

ΑΣΙΑ - ΩΚΕΑΝΙΑ

Μεταξύ των 8 χωρών που έλαβαν μέρος στην Έρευνα, οι αγορές στην Ινδία, το Χονγκ Κονγκ και την Ιαπωνία εμφανίζονται πιο δραστήριες από ποτέ. Παραμένοντας σε θετικά πρόσημα, οι εργοδότες στην Κίνα και τη Σιγκαπούρη αναφέρουν σχετικά χαμηλά ποσοστά προσλήψεων. Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, το ποσοστό των εργοδοτών που αναμένουν προσλήψεις εμφανίζεται μειωμένο σε 5 από τις 8 χώρες. Σε σύγκριση όμως με το προηγούμενο έτος, οι εργοδότες στις 4 από τις 8 χώρες σκοπεύουν να προσλάβουν περισσότερους υπαλλήλους από ότι πέρυσι.

«Ο πόλεμος των ταλέντων στην αγορά Outsourcing της Ινδίας είναι συνεχής. Σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση ανθρώπινου δυναμικού που σημειώνεται στον τομέα των Μεταλλευμάτων και των Κατασκευών, διαμορφώνει τις υψηλές προσδοκίες των Ινδών εργοδοτών», σημείωσε ο J. Joerres. «Στην Ιαπωνία, οι εργοδότες διατηρούν τα αισιόδοξα σχέδιά τους για περισσότερες προσλήψεις, κατά κύριο λόγο στους τομείς της Χονδρικής και Λιανικής Πώλησης. Αξιοσημείωτη είναι η αναμενόμενη κάμψη των προσλήψεων σε όλους τους τομείς της κινεζικής βιομηχανίας σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, και κυρίως στους κλάδους των Χρηματοοικονομικών/ Ασφαλειών και τον Κτηματομεσιτικό . Από την πλευρά μας παρατηρούμε ότι η συγκεκριμένη αγορά πάσχει από έλλειψη εκπαιδευμένων, ταλαντούχων εργαζομένων, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση των προσλήψεων».
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Επιχείρηση”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες