Εξαιρούνται Yποχρέωσης Aδειοδότησης οι Ειδικές Kεραίες Wi-Fi

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

Εξαιρούνται Yποχρέωσης Aδειοδότησης οι Ειδικές Kεραίες Wi-Fi

Δημοσίευση από hik-hok » 18 Μάιος 2006 18:48

Την εξαίρεση από την υποχρέωση αδειοδότησης των ειδικών κεραιών εξωτερικού χώρου που χρησιμοποιούνται για να παρέχουν υπηρεσίες Wi-Fi αποφάσισε πρόσφατα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Πρόκειται για τις μικρές κεραίες που εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο ασύρματα τοπικά δίκτυα υπολογιστών -γνωστά ως WLAN- που κάνουν χρήση του ελεύθερου φάσματος στις ζώνες συχνοτήτων 2,4 και 5,4 Ghz, κυρίως για παροχή υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet.

Δίκτυα Wi-Fi είναι ήδη εγκατεστημένα σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία, ακαδημαϊκά ιδρύματα κ.ά. Μέσω των συγκεκριμένων δικτύων, οι μετακινούμενοι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται ασύρματα στο Internet σε υψηλές ταχύτητες. Για τη σύνδεση είναι απαραίτητη η χρήση ειδικής κάρτας που τοποθετείται στον υπολογιστή και η ύπαρξη δικτύου Wi-Fi κοντά στο σημείο που βρίσκεται ο χρήστης.

Η Απόφαση αναμένεται να διευκολύνει φορείς και επιχειρήσεις στην παροχή γρήγορων ασύρματων συνδέσεων Internet, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες. Επίσης, θα ενισχύσει περαιτέρω την εξάπλωση των συγκεκριμένων δικτύων υπολογιστών, συμβάλλοντας στην προώθηση της ευρυζωνικής πρόσβασης στο Internet, δεδομένου ότι τα δίκτυα αυτά προσφέρουν υψηλές ταχύτητες μετάδοσης.

Σημειώνεται ότι η εκπεμπόμενη ισχύς από τις κεραίες των δικτύων Wi-Fi είναι μικρότερη από 1 Watt και συνεπώς πολύ κατώτερη των ορίων έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Η Απόφαση θα τεθεί σε ισχύ με τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Πηγή: Δελτίο τύπου της ΕΕΤΤ
Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες