Αυτή είναι οργάνωση! ελληνικές επιχειρήσεις

Εκφράστε την επιχειρηματική σας πλευρά. Μοιραστείτε την εμπειρία σας ή/και τα σχόλιά σας σχετικά με την οργάνωση μιας on-line επιχείρησης. Παρακαλώ όχι διαφημίσεις εδώ!

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Αυτή είναι οργάνωση! ελληνικές επιχειρήσεις

Δημοσίευση από cdhyper » 16 Μάιος 2006 14:27

Κάποιες πρόσφατες εμπειρίες μου. Τελικά θα βγάλω κανένα βιβλίο.

1) Εισαγωγική/Εξαγωγική εταιρεία Α.Ε., από τις γνωστές στο χώρο της με υποκαταστήματα θέλει e-shop (δεν λέω ούτε καν το αντικείμενο γιατί θα την φωτογραφήσω). Είχαμε συνεργασία και παλαιότερα και μου λέει με υπερηφάνια ο υπεύθυνος: Κοίτα, προσλάβαμε ειδικό υπάλληλο για web design & development και δεν θα χρειαστεί να κάνεις πολλά πράγματα. Απλά όπου θέλει βοήθεια πέστου. Για φαντάσου λέω, αρχίζουμε και προοδεύουμε σιγά σιγά. Πάω, βλέπω έναν νέο λίγο νεότερο από μένα κατά τα φαινόμενα, αλλοδαπής καταγωγής, και έχει ανοιγμένο το frontpage. Όπως μου λέει "είναι στο τελικό στάδιο" ανάπτυξης. Έχει βάλει ένα τεράστιο ενιαίο κινούμενο gif background 400kb που το έχει φτιάξει από trial version ενός gif animator και προσπαθεί με το frontpage να περάσει layers για να βάλει κείμενο. Και φυσικά δεν σταματάει εδώ. Μου λέει: "επειδή θα βάλουμε e-shop, έχω κατεβάσει το oscommerce και ήδη το έχω προσαρμόσει". Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, είχε ανοίξει τα php αρχεία με το frontpage, τα είχε σώσει σε html και είχε προσπαθήσει να "σχεδιάσει" έτσι όλα τα αρχεία του Oscommerce.

Μετά από αυτό, με ευγενικό τρόπο, του είπα να μου δώσει ό,τι έχει φτιάξει σε επίπεδο γραφικών και θα το προσαρμόσω εγώ. Έτσι και έγινε. Αυτή τη στιγμή το παιδί ασχολείται με multimedia advertising με κλεμμένες εικόνες από google, στην ίδια εταιρεία βέβαια.

2) Α.Ε. με πολλά κέρδη σε τομέα ψυχαγωγικό, μου στέλνει κατά καιρούς τιμοκαταλόγους να τους περάσω χειροκίνητα ως downloads xls και doc. Είχα προτείνει από την πρώτη στιγμή δυναμική ιστοσελίδα αλλά δεν ήθελε ο υπεύθυνος. Πριν από 2,5 χρόνια την είχα ολοκληρώσει τη σελίδα και στο τιμολόγιο περιελάμβανα φιλοξενία 2 ετών. Πληρώθηκα, μετά βέβαια από επιταγές επτιαγών και ταλαιπωρία. Έτσι λοιπόν, συμφωνήσαμε αφού θα έβαζα εγώ χειροκίνητα τους τιμοκαταλόγους κάθε 2-3 μήνες να πληρώνει ένα συμβολικό ποσό το έτος που φτάνει στο τεράστιο νούμερο των 50 ευρώ (ανά έτος πάντα!). Αφού λοιπόν τελείωσαν τα 2 έτη φιλοξενίας και αφού τον είχα ξεχάσει για 6 μήνες, επικοινωνώ για την ανανέωση της φιλοξενίας και πάλι στην υπερβολική τιμή των 7,5 ευρώ/μήνα. Οπότε έκπληκτος μου λέει: "Μα δεν είχαμε πει 50 ευρώ;" μετά από εξηγήσεις εξηγήσεων για το τι είναι φιλοξενία και τι ήταν τα 50 ευρώ μου λέει "Είναι μεγάλο το ποσό, δεν ξέρω αν θα συνεχίσουμε". Και όντως μετά από 5-6 τηλέφωνα μου λέει ότι δεν θέλει να συνεχίσει. Στα @@ μου σκέφτομαι και τον άφησα στη μοίρα του. Μετά από μια εβδομάδα κατέβασα το site και ακόμα είναι κατεβασμένο ενώ από όσο ήξερα είχε και email πάνω.

3) Άνθρωπος που λέει ότι ασχολείται με μηχανογράφηση/μηχανοργάνωση θέλει μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Στην πρώτη επαφή μας μου λέει "Μιας και που σε βρήκα για πέσμου, πώς γίνεται backup το Outlook;" Του λέω, μου κινεί λίγο την περιέργεια (τι σόι μηχανογράφηση κάνει) αλλά συνεχίζουμε. Συμφωνούμε, φτιάχνω προσχέδιο και δείχνω το γραφιστικό κομμάτι. Πολύ ωραίο μου λέει αλλά εγώ ξέρω ακριβώς τι θέλω. Με λίγα λόγια αλλάζαμε το site επί 2 μήνες συνέχεια λέγοντάς μου άλλα πράγματα τη μια φορά και άλλα την άλλη και καταλήξαμε να φτιάξουμε (να φτιάξει στην ουσία γιατί από την πρώτη εβδομάδα παρέδωσα τα όπλα) ένα site ηλεκτρονικού καταστήματος με φανταχτερά πορτοκαλιά menus προϊόντων, popups καλωσορίσματος, marquee να περνάνε πέρα δώθεμε προσφορές, 8-9 javascripts με οτιδήποτε "χρήσιμο", όπως το "προσθήκη στα αγαπημένα" και πάει λέγοντας. Αποτέλεσμα; 3 μήνες μετά την παράδοση της ιστοσελίδας και μετά από πολύ μα πάρα πολύ πρήξιμο, δεν έχει εγγραφεί ούτε ένας πελάτης στο e-shop και προφανώς έχει απογοητευτεί γιατί ούτε καν τηλέφωνο δεν έχει πάρει. Πρωτύτερα βέβαια επιπλέον είχε απορρίψει κάποιες προτάσεις μου προώθησης θεωρώντας τες περιττές.

εντυπώσεις προς το παρόν;
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Αυτή είναι οργάνωση! ελληνικές επιχειρήσεις

Δημοσίευση από dimsis » 16 Μάιος 2006 16:16

Όπως τα περιγράφεις έχουν τα πράγματα δυστυχώς... και αυτό γιατί οι Έλληνες (κυρίως), δυσκολεύονται υπερβολικά να πληρώσουν για διαδικτυακές υπηρεσίες, ιδιαίτερα όταν έχουν τον γιό, ανηψιό, ξαδερφάκι στην Αυστραλία, γειτονόπουλο κλπ που μπορεί να τους φτιάξει μια "σελίδα" (βλ: site :) ) στο τζάμπα και να την ανεβάσει σε κάνα free hosting server να μη πληρώνουν και φιλοξενία ;)
Την ίδια στιγμή μπορεί να πάει στα μπουζούκια να πετάξει 500 € λουλούδια για τη μόστρα...

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Αυτή είναι οργάνωση! ελληνικές επιχειρήσεις

Δημοσίευση από cdhyper » 16 Μάιος 2006 16:45

Όταν όμως οι περισσότεροι από εμάς ξεκινήσαμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά είχαμε μέσα μας και ένα στοιχείο αγάπης για το διαδίκτυο. Αρκετοί μάλιστα βγάζαμε από την τσέπη μας ή από το χαρτζιλίκι μας και δίναμε κάποια χρήματα για να αγοράσουμε κάποιες υπηρεσίες διαδικτύου πριν ακόμα αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε επαγγελματικά. Έτσι, επειδή απλά θεωρούσαμε ότι η γνώση είναι ελεύθερη και ότι η επικοινωνία δεν μπορεί να έχει όρια. Και ακόμα οι περισσότεροι πρώτα το χρησιμοποιούμε το internet για την πάρτη μας και τα ενδιαφέροντά μας και μετά για το επάγγελμά μας.

Όταν λοιπόν βλέπουμε ότι οι περισσότεροι Έλληνες επιχειρηματίες περιφρονούν επιδεικτικά το διαδίκτυο θεωρώντας το άχρηστο και περιττό μόνο οργή μπορούν να μου προκαλέσουν γιατί εξαιτίας τους το ελληνικό επιχειρηματικό κομμάτι του internet έχει τα κακά του τα χάλια. Όλοι προτιμούν τον ποδαρόδρομο, τα fax, τα τηλέφωνα, το χαρτοπόλεμο, τα σποτάκια. Όλοι θέλουν να χάνουν το χρόνο τους θεωρώντας αυτόν τον τρόπο τον ιδανικότερο για να ενημερώσουν το καταναλωτικό κοινό. Ευτυχώς η κατάσταση δεν ήταν στο χάλι που είχε πριν από 5-6 χρόνια, αλλά περπατάμε με βήμα χελώνας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Η μεγαλύτερη έκπληξή μου τις προάλλες:

Επικοινωνώ με μια από τις εισαγωγικές εταιρείες hardware για συνεργασία (που είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού). Τους λέω ότι θα ήθελα έναν τρόπο για να δω τα προϊόντα τους. Στέλνω δικαιολογητικά, φωτοτυπίες, ενάρξεις, ταυτότητες κλπ και περιμένω κάποιες μέρες. Μετά μου λένε: θα σας στέλνουμε email με τιμοκαταλόγους. Οκ λέω να δούμε. Μετά από 20 ημέρες είχα λάβει τιμοκαταλόγους με κάτι ups και κάρτες γραφικών. Παίρνω πάλι τηλέφωνο (γιατί στα email κλασικά δεν απαντάνε) και τους λέω:

- Εγώ θέλω να παραγγείλω ένα ολόκληρο pc. Δεν υπάρχει τρόπος να ενημερωθώ;
- Και φυσικά υπάρχει, πείτε μου τι θέλετε.
- Τι εννοείτε να σας πω τι θέλω. Πρέπει να δω τις τιμές όλων των επεξεργαστών και motherboards κλπ που έχετε για να αποφασίσω τι συμφέρει περισσότερο.
- Ξέρετε, πρέπει πρώτα να παραγγείλετε και μετά να σας δώσω πρόσβαση στον διαδικτυακό μας τιμοκατάλογο (!)
- (κάποια παράνοια παίζει σκέφτομαι. Πώς να παραγγείλω στα τυφλά;) Εντάξει, ας παραγγείλω κάτι ώστε μετά να έχω τη δυνατότητα να παραγγέλνω online.
- Τι εννοείτε online;
- Να παραγγέλνω τα προϊόντα σας μέσω internet.
- Αα ξέρετε δεν έχουμε αναπτύξει ακόμα αυτή την υποδομή. Απλά θα βλέπετε και θα μας παίρνετε τηλέφωνο.
- Α μάλιστα. Ευχαριστώ.

Φυσικά δεν θα καθόμουν να κάνω αυτή τη διαδικασία από τη στιγμή που τα περισσότερα pc parts έχουν κέρδος μέχρι 4-5%. Μόνο οι τηλεφωνικές μονάδες φτάνουν για να μη βγάζω τίποτα και να μπαίνω και μέσα με τις διαδικασίες.

Ειλικρικά σκέφτομαι ότι ίσως θα ήταν καλύτερα τα πράγματα να μην είχα πάει καν σε ελληνικό πανεπιστήμιο, να μην είχα κάνει έναρξη επιχείρησης στην Ελλάδα και να πήγαινα εξαρχής παρκαδόρος ή λαντζέρης στο Τέξας από τα 18 μου. Όσο περνάνε τα χρόνια τόσο η απογοήτευσή μου από αυτή τη χώρα μεγαλώνει. Και αυτό δεν έχει να κάνει με χρήματα, αλλά με αμόρφωτους, απαίδευτους, κουτοπόνηρους, τεμπέληδες νεοέλληνες.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Αυτή είναι οργάνωση! ελληνικές επιχειρήσεις

Δημοσίευση από dimsis » 16 Μάιος 2006 17:31

Διαφωνώ με τους χαρακτηρισμούς της τελευταίας σου παραγράφου. Συμφωνώ με το Τέξας :) και γενικότερα για το εξωτερικό για όσους είναι ακόμα νέοι και έχουν το μεράκι για τη δουλειά αυτή και παράλληλα θέλουν να βγάζουν και χρήματα χωρίς να νοιώθουν ότι ζητιανεύουν ή ότι αυτό που κάνουν ΔΕΝ είναι πραγματική εργασία...

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Αυτή είναι οργάνωση! ελληνικές επιχειρήσεις

Δημοσίευση από cdhyper » 16 Μάιος 2006 17:37

Αφού διαφωνείς με τους χαρακτηρισμούς πεσμου εσύ πώς θα χαρακτήριζες τους επιχειρηματίες με συμπεριφορές όπως τις παραπάνω. Φυσικά είναι όπως το λες. Εδώ νομίζουν ότι ο web designer, o system administrator ή ακόμα και ο προγραμματιστής δεν κάνουν πραγματική δουλειά. Έπρεπε να πάρουν το μυστρί και να πάνε στην οικοδομή οι γκέι. :lol:
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
Figaro
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2706
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 19:48

Αυτή είναι οργάνωση! ελληνικές επιχειρήσεις

Δημοσίευση από Figaro » 16 Μάιος 2006 18:00

An kai de vriskomai Ellada, nomizw h katastash einai panw katw h idia se oti afora tis megales etairies.

Yparxoun poles megales etairies pou gia diaforous logous den endiaferonte kan gia online parousia.
Kapioi apo tous logous pou ypopsiazome apo tis diafores epafes mou me teties etairies:
- Tis apofaseis den tis pernoun ta katalila atoma.
Den exoun eidiko department gia marketing pou na exei kai kapies gnwseis sxetika me to internet kai ti xriazonte.
- Exoun idi megalh pelatia kai doulia kai den tous endiaferei kapia proothisi/parousia online mias kai o "paradosiakos" tropos gia aftous doulebei mia hara
- H grafiokratia mesa stin idia tin epixirisi empodizei mia grhgorh apofash kai telika xanete to endiaferon

Kathe vdomada erxome se epafh me toulaxistwn 2-5 etairies pou theloun ena website (diafora budgets).
Aftoi pou plirwnoun kai pernoun tin apofash einai oi mikres kai oi poli mikres (1-2 atomwn) etairies pou sinithws vriskonte sta prwta tous vhmata.

Den gnwrizw kala tin elliniki "e-piatsa" alla apo oso exw akousei kai dei, xeromai pou den ekana to lathos prin 2-3 xronia na arxisw tin etairia mou ekei.

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Αυτή είναι οργάνωση! ελληνικές επιχειρήσεις

Δημοσίευση από dimsis » 16 Μάιος 2006 18:03

"Μη βροντοχτυπάς της χάντρες, η δουλειά κάνει τους άντρες... και όσοι είναι παληκάρια τη ζωή τους την περνάν στις σκαλωσιές..." όλα τα άλλα είναι Αέρας ΑΕ για τους Έλληνες.

Κοίτα δεν μπορώ να μας πω αμόρφωτους και απαίδευτους γιατί ιδιαίτερα σήμερα δεν γνωρίζω και πολλούς νέους που να μην έχουν τελειώσει τουλάχιστον την βασική εκπαίδευση... επίσης αυτοί που πήγαν και βολεύτηκαν στο δημόσιο, όσοι δεν μπήκαν με 100% βίσμα, μπήκαν επειδή είχαν κάποια χαρτιά από εκπαιδευτικά ιδρύματα (ανώτερα, ανώτατα κλπ κλπ)... οπότε αμόρφωτοι δεν είμαστε ως λαός.

Τεμπέληδες επίσης δεν είμαστε, ίσα ίσα που από όσο θυμάμε βάση επισήμων ερευνών βγαίναμε ο πιο εργατικός λαός στην Ευρώπη... (φαντάζομαι με ένα googlάρισμα θα υπάρχει το σχετικό κείμενο)

Μια κουτοπονηριά την έχουμε, δεν μπορώ να το αρνηθώ...

Εμένα μου τη δίνει περισσότερο η απάθεια και η ανέχεια που έχουμε αποκτήσει ως λαός, σε οτιδήποτε γίνετε γύρω. Μας ξεσκίζουν από παντού και εμείς σκύβουμε το κεφάλι και λέμε και ευχαριστώ... αυτοί βέβαια οι χαρακτηρισμοί δεν κολάνε και τόσο στην περίπτωση των επιχειρηματιών ανέφερες, όπου το κουτοπονηριά όντως ισχύει, όπως και καμιά φορά η ασχετοσύνη που δεν θέλουμε όμως να φανεί μη γίνουμε και ρεζίλι... όταν ο άλλος έχει μάθει κάτι στο τζάμπα ή το βλέπει σαν παιχνίδι και όχι όπως πρέπει ως δουλειά, δύσκολα επενδύει και σε αυτό. Αυτός που πρέπει να φροντίσει να του εξηγήσει τα πράγματα είναι τα ΜΜΕ (που είναι φανατικά κατά του net για ευνόητους λόγους) ή το κράτος (που είναι φανατικά κατά των πολιτών και των επιχειρήσεων :p )...

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Αυτή είναι οργάνωση! ελληνικές επιχειρήσεις

Δημοσίευση από billt » 16 Μάιος 2006 18:05

Figaro έγραψε:Den gnwrizw kala tin elliniki "e-piatsa" alla apo oso exw akousei kai dei, xeromai pou den ekana to lathos prin 2-3 xronia na arxisw tin etairia mou ekei.
Na min ipervaloume kiolas .... :) Panta iparchoun kai sovaroi pelates ... nomizw o cdhyper milaei kai genika gia ta kaka ton ellinwn , oxi mono sto web

Άβαταρ μέλους
Figaro
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2706
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 19:48

Αυτή είναι οργάνωση! ελληνικές επιχειρήσεις

Δημοσίευση από Figaro » 16 Μάιος 2006 18:14

Den nomizw na ypervalw.
Kaloi pelates fisika kai uparxoun alla sou ftanoun gia na anaptikseis tin epixirisi sou ?

Άβαταρ μέλους
billt
Δημοσιεύσεις: 1175
Εγγραφή: 20 Φεβ 2004 16:17
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Αυτή είναι οργάνωση! ελληνικές επιχειρήσεις

Δημοσίευση από billt » 16 Μάιος 2006 21:04

Iparxoun eteries pou douleuoun me 10 pelates design+hosting+support kai alles pou exoun 100 pelates ton 200 euro mono design. Kai o enas zei kai o allos ....

Pantos oi "kaloi" pelates einai polloi perissoteroi ap oti mporei na chiristei mia mono epichirisi .... to thema einai na tous vreis, na antapokrinese stis apaitiseis tous kai panw ap ola na prospatheis na kratas oikonomiko apothema gia diskolous kairous.

Nomizw omws oti ta idia isxuoun se kathe chora :)

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Αυτή είναι οργάνωση! ελληνικές επιχειρήσεις

Δημοσίευση από cdhyper » 17 Μάιος 2006 01:15

Εμένα μου τη δίνει περισσότερο η απάθεια και η ανέχεια που έχουμε αποκτήσει ως λαός, σε οτιδήποτε γίνετε γύρω.

Η ανοχή θες να πεις. Ανέχεια σημαίνει φτώχεια. :wink:

Και φυσικά μιλάω για τη νοοτροπία των νεοελλήνων και με αφορμή το χώρο μας διευρύνω. Το χαρτί του πανεπιστημίου δεν σε κάνει μορφωμένο, και πιο ειδικά, δεν σε κάνει παιδευμένο. Κάποιος για παράδειγμα μπορεί να ξέρει πολύ καλά να λύνει αλγεβρικές εξισώσεις αλλά δεν έχει αναπτύξει ικανή ηθική συμπεριφοράς σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο. Μην ξεχνάμε ότι και ο Forest Gump ήξερε πολύ καλό ping pong :lol:

Ο Γκαργκάνας λέει σε κάθε δήλωσή του ότι είμαστε στα χάλια που είμαστε επειδή δεν έχουμε ανάπτυξη, δεν έχουμε παραγωγή. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Άλλο η "δουλειά" και άλλο η εργασία και η παραγωγή. Άλλο η "εκπαίδευση" και άλλο η παιδεία. Τα πρώτα ίσως τα έχουμε, τα δεύτερα όμως τα έχουμε χάσει προ πολλού. Και φυσικά πάντοτε υπάρχουν οι εξαιρέσεις.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Αυτή είναι οργάνωση! ελληνικές επιχειρήσεις

Δημοσίευση από dimsis » 17 Μάιος 2006 10:29

Ναι ανοχή. Ανεχόμαστε πλέον ότι μας περνάνε, χωρίς να διαμαρτυρόμαστε για τίποτε. Τριγύρω μας γίνονται χιλιάδες αδικίες και παρανομίες και εμείς στον κόσμο μας και την πάρτι μας...

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Αυτή είναι οργάνωση! ελληνικές επιχειρήσεις

Δημοσίευση από cdhyper » 17 Μάιος 2006 11:54

Η στάση που λες φανερώνει έλλειψη παιδεύσεως. Κανένα πανεπιστήμιο δεν θα σου το μάθει αυτό.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

orfeo
Δημοσιεύσεις: 98
Εγγραφή: 17 Μάιος 2001 03:00
Τοποθεσία: Αθήνα

Αυτή είναι οργάνωση! ελληνικές επιχειρήσεις

Δημοσίευση από orfeo » 17 Μάιος 2006 17:15

Θέλω απλά να προσθέσω κάτι που και εγώ καμιά φορά ξεχνάω.

Υπάρχουν επιχειρήσεις που δεν τις συμφέρει το internet. Είτε το θέλουμε εμείς είτε όχι. Ισχύει και μερικοί άνθρωποι το ξέρουν.

Μία εταιρία που έχει κάποιες δομές που τις αναπτύσσει τα τελευταία 20 χρόνια και έχει πωλήσεις π.χ 100 δεν την συμφέρει να αναπτύξει νέες δομές, να καταστήσει εργαζόμενους άχρηστους για να φτάσει τις πωλήσεις στο 102. Με δεδομένο ότι η εταιρία πάει καλά φυσικά.

Υπάρχουν θέματα logistics που μερικές φορές αγνοούμε ή θελημένα υποβαθμίσουμε.

Νομίζω ότι πρέπει να αναγνωρίζουμε ποιες μάχες πρέπει να δίνουμε και ποιες όχι. Έχω βαρεθεί να μου λένε "θέλω eshop". Στο 90% των περιπτώσεων θα του δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από ότι θα του λύσει. Είναι μεγάλο το θέμα και δεν θέλω να επεκταθώ στο να τεκμηριώσω την άποψη μου. Όσοι έχουν εργαστεί σε εταιρίες με "παραδοσιακές" δομές νομίζω ότι καταλαβαίνουν που το πάω. Υπάρχει πολύ ζωή offline και δεν πρέπει σαν επαγγελματίας να εθελοτυφλούμε σε αυτό.

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Αυτή είναι οργάνωση! ελληνικές επιχειρήσεις

Δημοσίευση από cdhyper » 17 Μάιος 2006 17:46

Δεν ομιλούμε μόνο περί e-shop. Δεν είναι υποχρεωτικό να πουλάει κάποιος μέσω internet.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Επιχείρηση”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης