Διεθνές Συνέδριο για την Ευρυζωνικότητα

Εκπαιδευτικά θέματα σχετικά με την επιστήμη των υπολογιστών και γενικά θέματα γύρω από την εκπαίδευση.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Specom
Δημοσιεύσεις: 1315
Εγγραφή: 05 Οκτ 2004 14:20
Τοποθεσία: London - Edinburgh - Athens
Επικοινωνία:

Διεθνές Συνέδριο για την Ευρυζωνικότητα

Δημοσίευση από Specom » 15 Μάιος 2006 21:18

Η Δυναμική της Ευρυζωνικότητας στη Μεσόγειο:
Μοχλός για Διεθνή Συνεργασία προς Όφελος της Αγοράς και του Πολίτη είναι ο τίτλος του διεθνούς συνεδρίου που οργανώνεται από την ΕΕΤΤ στον Αστέρα της Βουλιαγμενης.

Με την παρουσία 500 περίπου συνέδρων ξεκίνησαν οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στη «Διεθνή Συνεργασία για την Προαγωγή της Ευρυζωνικότητας». Μεταξύ των συμμετεχόντων, ήταν εκπρόσωποι Ρυθμιστικών Αρχών για τον τομέα των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς και επενδυτικών φορέων καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στο Συνέδριο απέστειλε μήνυμα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, κ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος υπογράμμισε ότι «Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στην διάδοση με προσιτούς όρους της ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο, με στόχευση στην περιφέρεια και στους φοιτητές. ».

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι "στόχος είναι να αυξηθεί η γεωγραφική κάλυψη των ευρυζωνικών υποδομών στο 60% έως το 2008 από 13% που είναι σήμερα και η πληθυσμιακή κάλυψη των ευρυζωνικών υποδομών να φτάσει από το 65% σήμερα στο 90% το 2008.".

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Καθηγητής κ. Νικήτας Αλεξανδρίδης, τόνισε ότι «H ευρυζωνικόητα επιτρέπει στην οικονομία μίας χώρας να γίνει εξωστρεφής και να διευκολύνει μικρές χώρες να παράγουν εξαγώγιμα προϊόντα. Το Διαδίκτυο επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα σε μεμονωμένα άτομα ή σε μικρές ομάδες ατόμων να συνεργάζονται και να ανταγωνίζονται και αυτά σε παγκόσμια κλίμακα.».

Ο εκτελών χρέη Διευθυντή της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος, απηύθυνε μήνυμα της αρμόδιας Επιτρόπου για την Κοινωνία της Πληροφορίας & τα ΜΜΕ, κα Viviane Reding σύμφωνα με το οποίο «Παρόλο που πέρυσι η Ελλάδα σημείωσε καλή πρόοδο αφού προστέθηκαν πάνω από 100.000 γραμμές, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω· η χρήση φθάνει σήμερα το 1,5%. Η απουσία του ανταγωνισμού στην ευρυζωνική ελληνική αγορά υπήρξε μια βασική αιτία αυτής της υστέρησης. Τώρα η ΕΕΤΤ πρέπει να δράσει και να διασφαλίσει την ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθούν οι τιμές, να ενθαρρυνθεί είσοδος νέων φορέων, να ενθαρρυνθούν οι φορείς να καινοτομήσουν και να ωφεληθούν οι καταναλωτές.

Κατά την σημερινή ημέρα του Συνεδρίου με θέμα «Αγορά & Τεχνολογία της Ευρυζωνικότητας», θα προβληθούν οι θέσεις κυρίως της αγοράς σχετικά με τη σημασία των ευρυζωνικών υποδομών και των τεχνολογιών για τη διάδοση των ευρυζωνικών υπηρεσιών καθώς και οι επενδυτικές προκλήσεις που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη της σχετικής αγοράς.

Αύριο, τρίτη ημέρα των εργασιών, θα μιλήσουν εκπρόσωποι οργανώσεων και φορέων και θα καταγραφούν τα συμπεράσματα του συνεδρίου.

Στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ δημοσιεύονται τα κείμενα των ομιλιών και οι παρουσιάσεις των ομιλητών (www.eett.gr, Ενότητα Δημοσιότητα / Ημερίδες - Εκδηλώσεις).


του Ν.Βασιλάκου | vasilakos@dolnet.gr

Περισσότερα:
www.eett.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ημερίδες, Σεμινάρια & Θέματα Εκπαίδευσης”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης