LASERnet CMS

Μια περιοχή όπου τα μέλη μας μπορούν να βάζουν τα PHP scripts που έχουν φτιάξει και θέλουν να τα μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

LASERnet CMS

Δημοσίευση από Banavas » 25 Απρ 2006 09:59

Αγαπητοί φίλοι,

To LASERnet CMS είναι ένα νέο σύστημα διαχείρισης σελίδων. Είναι γραμμένο από την αρχή χωρίς να βασίζεται πάνω σε κανένα παρόμοιο πρόγραμμα.
Είναι γραμμένο στα Ελληνικά και απευθύνεται σε χρήστες χωρίς εμπειρία που θέλουν να δημιουργήσουν σελίδες με δυναμική ενημέρωση.

Η διανομή του είναι δωρεάν αλλά πριν το διαθέσω για κατέβασμα θα ήθελα τη γνώμη σας ώστε να γίνουν κάποιες αλλαγές ή διορθώσεις πριν την τελική μορφή κατεβάσματος.
Έχω δημιουργήσει ένα demo στη διεύθυνση http://www.lasernet.gr/laserCMS

Επλίζω να σας αρέσει και να βοηθήσετε στην περαιτέρω εξέλιξή του.
Σε επόμενες εκδόσεις σκοπεύω να το εμπλουτίσω με περισσότερες δυνατότητες σε μορφή modules (εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον).

Μπανάβας Μάρκος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Banavas την 28 Δεκ 2007 10:05, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

LASERnet CMS

Δημοσίευση από cdhyper » 25 Απρ 2006 15:36

Πάω στο μενού επιλογών, δημιουργώ μια κατηγορία. Μετά πάω στις σελίδες και δημιουργώ νέα σελίδα. Πώς συνδέω τη σελίδα με την κατηγορία της; Δεν βλέπω κάπου κάτι τέτοιο.

Γενικά παρατηρώ ένα πρόβλημα στην ορολογία, πράγμα που θα μπερδέψει τον χρήστη. Αντί για "μενού επιλογών", "σελίδες" θα έπρεπε να βρεις κάτι σε στυλ "κατηγορίες θεμάτων" και "θέματα".

Επίσης πράγμα που θα είναι απαραίτητο είναι η δυνατότητα υπο-κατηγοριών στις θεματικές ενότητες αλλά και σελιδοποίησης στα κείμενα.

Σκέψου πάλι ότι η φόρμα login δεν είναι απαραίτητο να φαίνεται. Μην έχεις στο μυαλό σου το nuke. Εγώ σαν επισκέπτης γιατί να βλέπω τη φόρμα login; Οι διαχειριστές και συνδιαχειριστές θα ξέρουν που να μπούν, δεν χρειάζεται να το βλέπει όλος ο κόσμος.

Επίσης: το template θέλει δουλειά. Το fixed 1024 δεν είναι και η καλύτερη λύση. Μπορούν κάλλιστα να χωρέσουν όλα αυτά σε μικρότερη ανάλυση και να είναι και ρευστά.

Αν το τελειοποιήσεις είμαι στη διάθεσή σου για να σε βοηθήσω στην προώθησή του.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

LASERnet CMS

Δημοσίευση από Banavas » 25 Απρ 2006 16:11

cdhyper έγραψε:Πάω στο μενού επιλογών, δημιουργώ μια κατηγορία. Μετά πάω στις σελίδες και δημιουργώ νέα σελίδα. Πώς συνδέω τη σελίδα με την κατηγορία της; Δεν βλέπω κάπου κάτι τέτοιο.
Είναι πολύ απλό, δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις κατηγορία ούτε σύνδεσμο στο μενού. Πάς στην δημιουργία νέας σελίδας, συμπληρώνεις τη φόρμα και δημιουργείς τη σελίδα στον FCKeditor, ο σύνδεσμος στο μενού θα δημιουργθεί αυτόματα (από τα στοιχεία που έδωσες στη φόρμα).
Η σελίδα δημιουργίας / διόρθωσης συνδέσμων υπάρχει για δημιουργία εξωτερικών συνδέσμων ή διόρθωση των συνδέσμων που υπάρχουν.
cdhyper έγραψε:Γενικά παρατηρώ ένα πρόβλημα στην ορολογία, πράγμα που θα μπερδέψει τον χρήστη. Αντί για "μενού επιλογών", "σελίδες" θα έπρεπε να βρεις κάτι σε στυλ "κατηγορίες θεμάτων" και "θέματα".
Η προσπάθεια είναι να κρατηθεί σε Ελληνική γλώσσα και δυστυχώς δεν υπάρχει στάνταρ ορολογία αντίστοιχη της Αγγλικής.
cdhyper έγραψε:Επίσης πράγμα που θα είναι απαραίτητο είναι η δυνατότητα υπο-κατηγοριών στις θεματικές ενότητες αλλά και σελιδοποίησης στα κείμενα.
Συμφωνώ αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει σ'αυτή την έκδοση πιθανότατα στην επόμενη αφού μαζευτούν κάποιες επιθυμίες
cdhyper έγραψε:Σκέψου πάλι ότι η φόρμα login δεν είναι απαραίτητο να φαίνεται. Μην έχεις στο μυαλό σου το nuke. Εγώ σαν επισκέπτης γιατί να βλέπω τη φόρμα login; Οι διαχειριστές και συνδιαχειριστές θα ξέρουν που να μπούν, δεν χρειάζεται να το βλέπει όλος ο κόσμος.
Δεν το έψαξες καλά, στη σελίδα διαχείρισης υπάρχει η δυνατότητα απόκρυψης της φόρμας καθώς και σχεδόν όλων των στοιχείων που υπάρχουν στην αρχική σελίδα. Όπως έχω αναφέρει δεν βασίσεται σε κανένα συγκεκριμένο script, τι νόημα θα είχε άλλωστε ένας κλώνος;
Έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με δικά μου κριτήρια που συνοψίζονται στο τι θα ήθελα σαν χρήστης.

cdhyper έγραψε: Επίσης: το template θέλει δουλειά. Το fixed 1024 δεν είναι και η καλύτερη λύση. Μπορούν κάλλιστα να χωρέσουν όλα αυτά σε μικρότερη ανάλυση και να είναι και ρευστά.
Είναι η πρώτη φορά που δημιουργώ κάτι σ'αυτή την ανάλυση διότι πλέον τη θεωρώ entry level και ότι δεν θα προβληματίσει κανέναν. Η ρευστότητα της σελίδας δυσκολεύει πολύ τους αρχάριους χρήστες οι οποίοι θα θελήσουν να αλλάξουν το θεματικό banner το οποίο σημειωτέον σκοπεύω να το κάνω να μπορεί ο χρήστης να "πετάει" μια εικόνα στις συγκεκριμένες διαστάσεις σε ένα directory και να μπορεί να το επιλέγει από την σελίδα διαχείρισης ή να επιλέγει ένα από αυτά που θα προσθέσω εγώ.
cdhyper έγραψε: Αν το τελειοποιήσεις είμαι στη διάθεσή σου για να σε βοηθήσω στην προώθησή του.
Σημειώνω επίσης οτι υπάρχει αρκετή βοήθεια (χρειάζεται συμπλήρψση ) στο μενού της σελίδας διαχείρισης.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και το χρόνο σου.
Όσο υπάρχει ενδιαφέρον από τους χρήστες θα το βελτιώνω συνεχώς.
Όμως σκαλί - σκαλί. Όλα μαζί δεν γίνονται και στο τέλος να ανακύψω οτι το έκανα για μένα δε λέει...

Μάρκος

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

LASERnet CMS

Δημοσίευση από cdhyper » 25 Απρ 2006 16:35

αα μάλιστα. Εγώ νόμιζα ότι μια κατηγορία θα μπορεί να έχει πολλά άρθρα, γι αυτό έψαχνα σε ποια κατηγορία να βάλω τη μια σελίδα. Δεν νομίζεις ότι περιορίζεται πολύ μια σελίδα έτσι; Με το να έχει βάθος μόνο μέχρι 2 σελίδες δηλ. Δεν γίνεται έτσι να το χρησιμοποιήσει ένα site με σεβαστό περιεχόμενο.

Για την ορολογία στα ελληνικά σου λέω να τη διατηρήσεις, αλλά και να τη βελτιώσεις. Αλλά αφού δεν πρόκειται για κατηγορίες -όπως διαπιστώθηκε-, τότε σωστά βάζεις τη λέξη "σελίδες".

Σχετικά με την ανάλυση, στην Ελλάδα ειδικότερα πάνω από το 30% των χρηστών εξακολουθούν να έχουν 800χ600. Επομένως ένας στους τρεις ή ένας στους τέσσερις που θα δουν τη σελίδα σου θα αντικρύσουν την δύσχρηστη οριζόντια μπάρα. Ένα ρευστό site δεν θα μπερδέψει καθόλου τον χρήστη αν είναι καλοσχεδιασμένο. Από την άλλη, κάντο fixed 800x600 αν σε προβληματίζει αυτό.

Γνωρίζω την αξία της προσπάθειάς σου και μάλιστα ασχολούμαι επειδή πιστεύω σε τέτοιες προσπάθειες. Διαφορετικά πίστεψέ με δεν θα σου απαντούσα καν. Στη χώρα μας ξέρεις και ο ίδιος πόσο σπανίζουν τέτοιες προσπάθειες.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

LASERnet CMS

Δημοσίευση από ThyClub » 25 Απρ 2006 17:18

Μου άρεσε πολύ!!!

Μπορείς να κάνεις στα άρθρα ότι έκανες και στο μενού. Αν κατάλαβα καλά το μενού σου έχει ids & sub ids... το ίδιο κάνε και στις σελίδες σου.

Χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος "βαρεμένος" εδώ μέσα :P

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

LASERnet CMS

Δημοσίευση από Banavas » 25 Απρ 2006 19:47

cdhyper έγραψε:αα μάλιστα. Εγώ νόμιζα ότι μια κατηγορία θα μπορεί να έχει πολλά άρθρα, γι αυτό έψαχνα σε ποια κατηγορία να βάλω τη μια σελίδα. Δεν νομίζεις ότι περιορίζεται πολύ μια σελίδα έτσι; Με το να έχει βάθος μόνο μέχρι 2 σελίδες δηλ. Δεν γίνεται έτσι να το χρησιμοποιήσει ένα site με σεβαστό περιεχόμενο.
Πίστευα οτι η λειτουργία του CMS θα ήταν πολύ προφανής αλλά διαπιστώνω οτι είστε μπερδεμένοι.
Για να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράγματα:

1. το CMS απευθύνεται σε νέους, άπειρους, χωρίς γνώση σχεδίασης προγραμματισμού χρήστες με σαφή προσανατολισμό την εύκολη χρήση και σαφές πλεονέκτημα την δυναμική ενημέρωση. Για το λόγο αυτό η προσπάθεια είναι ο χρήστης να συμπληρώνει μόνο φόρμες ή να κάνει επιλογές σε παραμέτρους πάλι μέσω φορμών είτε για να κατασκευάσει σελίδες του site είτε για να ρυθμίσει την εμφάνιση του site.

2. Προς την ίδια κατεύθυνση το μενού κρατήθηκε "απλό" χωρίς υπομενού γιατί η χρήση τους εισάγει πολυπλοκότητα για τον άπειρο χρήστη.
Πιστεύω οτι το CMS και χωρίς υπομενού παραμένει αρκετά ισχυρό. Να μην ξεχνάμε οτι ένας μεγάλος όγκος ιστοσελίδων αποτελείται από τις κλασσικές 5 σελίδες Home - about - products - services - conduct us.
Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των σελίδων παρά μόνο θέμα καλαισθησίας που δημιουργείται από το μακροσκελές μενού (το οποίο βέβαια έχει δυνατότητα να σπάσει σε δύο μενού αριστερά και δεξιά)

3. Ισχυρό σύστημα νέων με φωτογραφία που φορτώνεται από την ιδια φόρμα εισαγωγής νέων, αυτόματη δημιουργία συνδέσμων προς τα νέα στη δεξιά στήλη, εμφάνιση των 'n' πιο πρόσφατων νέων στην αρχική σελίδα και πολλές ακόμη ρυθμίσεις.

4. Μέχρι να δημοσιευτεί θα προσθέσω και μια φόρμα επικοινωνίας καθώς και την εισαγωγή στοιχείων επικοινωνίας με φόρμα.

Με βάση τα παραπάνω νομίζω οτι είναι ένα ισχυρό σύστημα στα χέρια των απλών χρηστών που προανέφερα και καλό θα ήταν ως τέτοιο να το κρίνετε.
Πάντα θα υπάρχουν προσωπικές επιθυμίες από χρήστες που θα ήθελαν να βρούν αυτό που θέλουν χωρίς κόστος.

Οι χρήστες με site που έχουν σεβαστό περιεχόμενο μπορούν να κατευθυνθούν σε κάτι κατασκευασμένο στα μέτρα τους. Τόσοι συνάδελφοι γραφίστες προγραμματιστές θα πεινάσουν;

Άλλωστε για τις επόμενες εκδόσεις προγραμματίζω να προσθέσω αλμπουμ φωτογραφιών, κατάλογο προϊόντων κ.α.
Σχετικά με την ανάλυση, στην Ελλάδα ειδικότερα πάνω από το 30% των χρηστών εξακολουθούν να έχουν 800χ600. Επομένως ένας στους τρεις ή ένας στους τέσσερις που θα δουν τη σελίδα σου θα αντικρύσουν την δύσχρηστη οριζόντια μπάρα. Ένα ρευστό site δεν θα μπερδέψει καθόλου τον χρήστη αν είναι καλοσχεδιασμένο. Από την άλλη, κάντο fixed 800x600 αν σε προβληματίζει αυτό.
Σχετικά με την ανάλυση θα αναθεωρήσω την φιξαρισμένη 1024 έκδοση και ενδεχομένως να περιλάβω διπλή επιλογή.
Γνωρίζω την αξία της προσπάθειάς σου και μάλιστα ασχολούμαι επειδή πιστεύω σε τέτοιες προσπάθειες. Διαφορετικά πίστεψέ με δεν θα σου απαντούσα καν. Στη χώρα μας ξέρεις και ο ίδιος πόσο σπανίζουν τέτοιες προσπάθειες.
Σε ευχαριστώ και πάλι.

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

LASERnet CMS

Δημοσίευση από Banavas » 25 Απρ 2006 20:06

ThyClub έγραψε:Μου άρεσε πολύ!!!
Δεν φαντάζεσαι πόσο ενθαρρυντικό είναι να αρέσει η δουλειά σου στους άλλους.
Μπορείς να κάνεις στα άρθρα ότι έκανες και στο μενού. Αν κατάλαβα καλά το μενού σου έχει ids & sub ids... το ίδιο κάνε και στις σελίδες σου.
Αυτό δεν το κατάλαβα αλλά πιστεύω οτι ήμουν αρκετά επεξηγηματικός στο προηγούμενο μήνυμα.
Χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος "βαρεμένος" εδώ μέσα :P
Να πω οτι χαίρομαι που με λες βαρεμένο; :-? Με την καλή έννοια υποθέτω....


Μάρκος

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

LASERnet CMS

Δημοσίευση από ThyClub » 25 Απρ 2006 21:17

Να πω οτι χαίρομαι που με λες βαρεμένο; Με την καλή έννοια υποθέτω....


Το οτι να φτιάξεις ενα δικό σου σύστημα απαιτεί πολλές ώρες δουλειάς και σκέψης κάνει πολλούς να σε λένε έτσι (με την καλή εννοια πάντα)... Μου το έχουν πεί κι εμένα και πίστεψε με ξέρω οτι είναι πολύ δύσκολο να προσπαθείς να φτιάξεις κάτι διαφορετικό όταν υπάρχουν χιλιάδες άλλα..

Οι προτάσεις του cdhyper και οι δικιές μου είναι πάντα με το σκεπτικό της τελειοποίησης του CMS.

wipegr
Δημοσιεύσεις: 33
Εγγραφή: 07 Απρ 2006 20:03

LASERnet CMS

Δημοσίευση από wipegr » 26 Απρ 2006 15:03

to classiko problima me ta perissotera cms opws kai me auto einai to problem me to copy paste apo ms office word mesa sto cms sou pou exeis ton fkeditor.

mallon den to exeis psaksei kala to 8ema me tin epilogi tou editor...

alla bravo kali prospa8ia...

Άβαταρ μέλους
Sfinaki
Δημοσιεύσεις: 541
Εγγραφή: 08 Ιουν 2003 22:41
Τοποθεσία: Ηράκλειο Κρήτη
Επικοινωνία:

LASERnet CMS

Δημοσίευση από Sfinaki » 26 Απρ 2006 15:15

Πάρα πολύ καλό και απλό στη διαχείρισή του!
Πάνω απ' όλα ελληνικό!
Πότε θα μπορούμε να το κατεβάσουμε?

hadderakk
Δημοσιεύσεις: 11
Εγγραφή: 10 Αύγ 2003 20:56

LASERnet CMS

Δημοσίευση από hadderakk » 26 Απρ 2006 15:27

Μπραβο, πολυ καλη δουλεια !

Αν -επιπλεον- υπαρχει και η διαθεση για συνεχη βελτιωση του με τον καιρο, π.χ. υποτυπωδες templating system, επιλογη μεταξυ διαφορετικων editors, δυνατοτητα πολυγλωσσικου περιεχομενου, κ.α., το μελλον διαγραφεται θετικοτατο και πολλοι μπορουμε να βοηθησουμε.

και παλι μπραβο!

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

LASERnet CMS

Δημοσίευση από Banavas » 26 Απρ 2006 16:06

wipegr έγραψε:to classiko problima me ta perissotera cms opws kai me auto einai to problem me to copy paste apo ms office word mesa sto cms sou pou exeis ton fkeditor.

mallon den to exeis psaksei kala to 8ema me tin epilogi tou editor...

alla bravo kali prospa8ia...
Η συγκεκριμένη version του FCKeditor διαθέτει πλήκτρο εισαγωγής κειμένου από το word.

Τον editor τον επέλεξα αφού εξέτασα μεγάλο αριθμό από free editors και πρόσεξα να περιλαμβάνει τη συγκρκριμένη λειτουργία. Επιπλέον έχει καλή εμφάνιση πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης κειμένου, πίνακες και uploder για τις φωτογραφίες.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Μάρκος

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

LASERnet CMS

Δημοσίευση από cordis » 26 Απρ 2006 16:19

βάλε κι ένα download... :P
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
Banavas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 1367
Εγγραφή: 21 Νοέμ 2004 20:25
Επικοινωνία:

LASERnet CMS

Δημοσίευση από Banavas » 26 Απρ 2006 17:06

Sfinaki έγραψε:Πότε θα μπορούμε να το κατεβάσουμε?
Πολύ σύντομα.
Θέλω να βελτιώσω κάποια σημεία και θα το διαθέσω για κατέβασμα.

Μάρκος

Άβαταρ μέλους
Basilakis
PHP Moderator
Δημοσιεύσεις: 8575
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 13:03
Τοποθεσία: Womans' Brain
Επικοινωνία:

LASERnet CMS

Δημοσίευση από Basilakis » 26 Απρ 2006 23:45

Εξερετικό, και πολύ καλη η προσπάθεια σου! Μπράβο για την δουλεάι σου!
Προτάσεις:
1) Template system βασισμένο εάν γίνετε σε Smarty γιατί είναι το ποίο εύκολο.
2) Ξεκάθαρο το πώς πρέπει να εγραφείς μέλος στο cms.


Τλωρα δεν ξέρω εάν το δίνει αλλά
Username admin
Password admin

Συγνώμη δεν μπόρεσε να κρατηθώ! ;)

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP τα δικά μας scripts”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες