Προσωπικά μηνύματα εντός εταιρίας

Εκφράστε την επιχειρηματική σας πλευρά. Μοιραστείτε την εμπειρία σας ή/και τα σχόλιά σας σχετικά με την οργάνωση μιας on-line επιχείρησης. Παρακαλώ όχι διαφημίσεις εδώ!

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

Προσωπικά μηνύματα εντός εταιρίας

Δημοσίευση από iffor » 11 Απρ 2006 12:09

Καλημέρα σας!
Θα ήθελα στο παρόν tread να παρουσιάσω την απάντηση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο θέμα των προσωπικών μηνυμάτων εντός κάποιας εταιρίας.
Thread με το ίδιο θέμα υπάρχει ήδη στο fotum, απλός αποφάσισα να ανοίξω καινούριο thread καθαρά για ενημερωτικό χαρακτήρα και όχι ως τροφή για προσωπικές αντιπαραθέσεις όπως είδα στο παρελθόν!
Η απάντηση της Αρχή Προστασίας είναι η εξής:
Θέμα: Απάντηση σε ερώτημα προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Κυρία **********,

Σε απάντηση του με αρ. πρωτ. 4436 (από 22/09/2005) ερωτήματός σας προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με το οποίο επιθυμείτε να ενημερωθείτε εάν οι «συνομιλίες» σας μέσω msn messenger (δηλ., ουσιαστικά, τα γραπτά μηνύματα, που ανταλλάσσατε μέσω msn messenger) θεωρούνται ως δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και προστατεύονται, συνεπώς, ως τέτοια, παρόλο που βρίσκονταν αποθηκευμένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή της εταιρείας, στην οποία εργαζόσασταν, έχουμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα.

1. Η αποστολή και η λήψη γραπτών (ηλεκτρονικών) μηνυμάτων ( e-mails) μέσω του διαδικτύου (Web) υπάγονται στις διατάξεις των Ν. 2472/1997 για την Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και Ν. 2774/1999 για την Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στον τηλεπικοινωνιακό τομέα. Επισημαίνουμε δε ότι αντικείμενο του Ν. 2472/1997 είναι (κατά το άρθρο 1) «η θέσπιση των προϋποθέσεων για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα προς προστασία των δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών των φυσικών προσώπων και ιδίως της ιδιωτικής ζωής». Ενώ, αντικείμενο του Ν. 2774/1999 είναι (κατά το άρθρο 1) «η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ατόμων και ιδίως της ιδιωτικής ζωής και η θέσπιση των προϋποθέσεων για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στον τηλεπικοινωνιακό τομέα. Ο Ν. 2472/1997 (ΦΕΚ 50 Α/10.4.1997) εφαρμόζεται για κάθε ζήτημα σχετικό με την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που δεν ρυθμίζεται ειδικότερα από τον παρόντα νόμο». Επομένως, ο Ν. 2774/1999 αποβλέπει ειδικότερα στην προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στον ευρύτερο τηλεπικοινωνιακό τομέα και οι διατάξεις του Ν. 2472/1997 είναι, στο συγκεκριμένο πεδίο, επικουρικής εφαρμογής.

2. Σύμφωνα με τις κρίσιμες διατάξεις των προαναφερόμενων νόμων, καταρχήν, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση οποιουδήποτε τρίτου στα γραπτά (ηλεκτρονικά) μηνύματα ( e-mails), αποτελεί το γεγονός ότι ο συνδρομητής ή ο χρήστης του τηλεφώνου έχει δώσει τη συγκατάθεσή του μετά από ενημέρωση. Συνεπώς, η πρόσβαση τρίτου στα γραπτά (ηλεκτρονικά) μηνύματα ( e-mails), που βρίσκονται αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή, εν αγνοία σας ή παρά τη θέλησή σας συνιστά, καταρχήν, παράνομη επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων και, ως τέτοια, απαγορεύεται, πλην των εξαιρέσεων, που ρητά προβλέπει ο νόμος. Σε μία τέτοια περίπτωση, μπορείτε να υποβάλλετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα συγκεκριμένη καταγγελία, που θα εξεταστεί υπό το πρίσμα των διατάξεων των προαναφερόμενων νόμων.

3. Το γεγονός δε ότι τα επίμαχα γραπτά (ηλεκτρονικά) μηνύματα (e-mails ) βρίσκονταν εν προκειμένω αποθηκευμένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή της εταιρείας, στην οποία εργαζόσασταν, δεν αρκεί από μόνο του ώστε να άρει τον, καταρχήν, παράνομο χαρακτήρα της εν λόγω πρόσβασης τρίτου (είτε αυτός είναι ο εργοδότης σας ή εκπρόσωπός του ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο) σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, που σας αφορούν. Και τούτο διότι η Αρχή έχει, με τις πράξεις και αποφάσεις της (και, ιδίως, την Οδηγία αρ. 115/2001 για την Επεξεργασία δεδομένων των εργαζομένων και την απόφαση 61/2004 για την Πρόσβαση εργοδότη στους προσωπικούς υπολογιστές των εργαζομένων) ήδη προδιαγράψει το πλαίσιο νομιμότητας του εργοδοτικού ελέγχου στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες των εργαζομένων στον τόπο εργασίας τους. Έχει δε αποδεχθεί, με την απόφασή της 61/2004, την άποψη ότι, σε κάθε περίπτωση, ο τόπος και η ιδιοκτησία των ηλεκτρονικών μέσων που χρησιμοποιούνται δεν αποκλείει το απόρρητο των επικοινωνιών και της αλληλογραφίας, όπως αυτό ορίζεται σε θεμελιώδεις νομικές αρχές και νομοθετήματα.

4. Σε περίπτωση υποβολής εκ μέρους σας συγκεκριμένης καταγγελίας για παράνομη πρόσβαση του εργοδότη σας η εκπροσώπου του στα εν λόγω γραπτά (ηλεκτρονικά) μηνύματα ( e-mails), η Αρχή έχει, όπως εξηγήθηκε, αρμοδιότητα να εξετάσει τη βασιμότητά της και να επιβάλλει τις προβλεπόμενες από το νόμο διοικητικές κυρώσεις. Ωστόσο, η Αρχή δεν έχει αρμοδιότητα να αποφανθεί για το κύρος της καταγγελίας της εργασιακής σας σχέσης, που έλαβε χώρα συνεπεία της κρίσιμης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, που σας αφορούν. Ο έλεγχος του κύρους της σχετικής καταγγελίας, υπό το φως και των νομοθετικών διατάξεων για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ανήκει στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινήσεις.

Κατ' εντολήν του Προέδρου

Δημήτρης Γ. Ζωγραφόπουλος

Δικηγόρος (ΔΝ) – Νομικός Ελεγκτής
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος iffor την 11 Απρ 2006 12:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
KGP
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5857
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 01:50
Τοποθεσία: Mr Wonderful

Προσωπικά μηνύματα εντός εταιρίας

Δημοσίευση από KGP » 11 Απρ 2006 12:25

2. Σύμφωνα με τις κρίσιμες διατάξεις των προαναφερόμενων νόμων, καταρχήν, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση οποιουδήποτε τρίτου στα γραπτά (ηλεκτρονικά) μηνύματα ( e-mails), αποτελεί το γεγονός ότι ο συνδρομητής ή ο χρήστης του τηλεφώνου έχει δώσει τη συγκατάθεσή του μετά από ενημέρωση. Συνεπώς, η πρόσβαση τρίτου στα γραπτά (ηλεκτρονικά) μηνύματα ( e-mails), που βρίσκονται αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή, εν αγνοία σας ή παρά τη θέλησή σας συνιστά, καταρχήν, παράνομη επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων και, ως τέτοια, απαγορεύεται, πλην των εξαιρέσεων, που ρητά προβλέπει ο νόμος.


auto to keimeno eprepe na kaneis toniseis pou echei schesei episis me to an i eteria (pou to anfivalo entona) eiche analoges politikes in place -auto pou sou eicha ksanatonisei kai sto proigoumeno thread.

kali sou tichi ;-)
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

Προσωπικά μηνύματα εντός εταιρίας

Δημοσίευση από iffor » 11 Απρ 2006 12:34

Όλα πήγαν στο καλύτερο! :wink:
Τύχη το θεωρώ που έφυγα!
Thanx!
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Προσωπικά μηνύματα εντός εταιρίας

Δημοσίευση από cdhyper » 11 Απρ 2006 13:05

Δε γίνεται να μην έχεις αντίλογο. Όλα αυτά που σου γράφει ο Δαφέρμος αποδεικνύονται μπαρούφες γιατί απλούστατα δεν έχεις κανένα δικαίωμα να βλάπτεις τα συμφέροντα της εταιρίας μέσα από τα resources της εταιρίας. Δηλ. αν έστελνες μέσω msn το πελατολόγιο της εταιρίας και μέσω αυτής σου της κίνησης έκλεινε η εταιρία και έχαναν τη δουλειά τους 100 άτομα θα σε προτατεύσει ο Δαφέρμος για τα προσωπικά σου δεδομένα; Μην ακούω λαλακίες μεσημαριάτικα. Αυτά σου λένε γιατί αυτά πληρώνονται να σου πούνε. Στο δικαστήριο με όλα αυτά θα γελάνε οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρίας γιατί έχουν στις πλάτες τους τεράστια κοινωνική ευθύνη και εκατοντάδες (έστω) εργαζομένους που πρέπει να προστατεύσουν. Αυτά είναι πιο σημαντικά από τα προσωπικά σου δεδομένα.

Αν ο πρωθυπουργός μίλαγε στη γυναίκα του και έλεγε "άκου να δεις, σήμερα θα δώσω εντολή στη 17ν να βάλει βόμβα στη βουλή", για τον Δαφέρμο θα ήταν εισβολή στα προσωπικά του δεδομένα αν η Vodafone έβγαζε στην επιφάνεια αυτή τη συνομιλία και θα της έριχνε την ανάλογη καμπάνα. Κανένα δικαστήριο όμως δεν θα δικαίωνε τον Καραμανλή. Η αρχή προστασίας δρα τυφλά και μονόδρομα, οπότε μην την επικαλείσαι ως δικαίωση. Το ίδιο υπονοεί και αυτός που σου έστειλε το παραπάνω κείμενο στην τελευταία παράγραφο.

Άσε που δεν ξέρουμε πώς ακριβώς παρουσίασες την κατάσταση και αν όντως τα πράγματα έγιναν όπως μας τα λες.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

Προσωπικά μηνύματα εντός εταιρίας

Δημοσίευση από iffor » 11 Απρ 2006 13:24

cdhyper έγραψε:Άσε που δεν ξέρουμε πώς ακριβώς παρουσίασες την κατάσταση και αν όντως τα πράγματα έγιναν όπως μας τα λες.
:o :o :o
Θεός και Κύριος cdhyper!!!
Ο άνθρωπος ( ο δικηγόρος ) αναφέρει τις νομικές διατάξεις που αφορούν συγκρεκριμένα θέματα!
Δεν δίνει προσωπική λύση σε πρόβλημα, αλλά αναφέρει τι ισχύει!
Αφθαιρετείς, και άσχημα θα έλεγα φίλε μου! Μιας και δεν είναι δικό σου θέμα το τι έγινε στην εταιρία!
Post-αρα το mail για να δείξω τι λένε, έστω, οι δικηγόροι για θέματα προσωπικών μηνυμάτων! Τελεία και παύλα! Έλεος ποια!
Δείξε κύρος και μην αναφέρεσαι με τέτοιους χαρακτηρισμούς σε κάποιον ο οποίος δεν μπορεί να απαντήσει! Άκου εκεί "μπαρούφες"...!!!
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Προσωπικά μηνύματα εντός εταιρίας

Δημοσίευση από cdhyper » 11 Απρ 2006 13:40

Αφού λοιπόν μας επιμόρφωσες σχετικά με το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο περί προσωπικών μηνυμάτων, μάθε ότι αν κινηθείς δικαστικά εναντίον της εταιρείας όλα αυτά θα ακουστούν μπαρούφες. Δεν χρειάζεται να είναι παρών ο παραπάνω που σου έστειλε το μήνυμα γιατί δεν τον θίγω προσωπικά αφού δεν εκφράζει δική του γνώμη.

Το προσωπικό μήνυμα ως προσωπικό μήνυμα από μόνο του δε σημαίνει τίποτα. Εκεί λοιπόν εστιάζει και η αρχή. Ελα μου ντε που τα δικαστήρια τα εξετάζουν όλα εξονυχιστικά. Εκεί είναι που ξεφτιλίζεται η συγκεκριμένη αρχή γιατί δεν είναι η δουλειά της να κοιτάει την ουσία (επομένως γιατί υπάρχει?!), πράγμα που και οι ίδιοι ομολογούν στο γραπτό τους.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

Προσωπικά μηνύματα εντός εταιρίας

Δημοσίευση από iffor » 11 Απρ 2006 13:57

cdhyper έγραψε:μάθε ότι αν κινηθείς δικαστικά εναντίον της εταιρείας όλα αυτά θα ακουστούν μπαρούφες.
1. Σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου!!! Δεν το είχα σκοπό όμως! Δεν επέστρεφα εκεί για τίποτα!
cdhyper έγραψε:Δηλ. αν έστελνες μέσω msn το πελατολόγιο της εταιρίας και μέσω αυτής σου της κίνησης έκλεινε η εταιρία και έχαναν τη δουλειά τους 100 άτομα θα σε προτατεύσει ο Δαφέρμος για τα προσωπικά σου δεδομένα;
2. Μην το ψάχνεις, δεν "έδωσα" την λίστα πελατών και ούτε είμαι αιτία απολύσεως 100 εργαζομένων! Ά, και ούτε είμαι αυτός που έβαλε τους κοριους στην Vodafon, ή τουλάχιστον έτσι θέλω να νομίζουν!
cdhyper έγραψε:Αφού λοιπόν μας επιμόρφωσες σχετικά με το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο περί προσωπικών μηνυμάτων
3. Να παέι χαμένη τέτοια γνώση! Δεν θα το επέτρεπα στον εαυτό μου!
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Προσωπικά μηνύματα εντός εταιρίας

Δημοσίευση από cordis » 11 Απρ 2006 14:29

μη τα παίρνεις προσωπικά.. ;) κατά της αρχής βάλει και όχι κατά εσένα.. ;)
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
iffor
Δημοσιεύσεις: 778
Εγγραφή: 14 Μάιος 2005 01:19
Τοποθεσία: Παράδεισος
Επικοινωνία:

Προσωπικά μηνύματα εντός εταιρίας

Δημοσίευση από iffor » 11 Απρ 2006 14:34

Τίποτα δεν παίρνω προσωπικά!
Και φυσικά δεν κρατάω κακία σε κανέναν!
Θα μιλάμε σε φιλικό πλαίσιο, όπως μιλάμε πάντα! ( ελπίζω να μην το παρεξήγησε! )
Απλός προσπαθώ να απαντάω και εγώ στο ίδιο ύφος!
Και δεν ήταν όλες μπηχτές προς την Αρχή μόνο! Έπερναν και εμένα μερικές!
Αν θεωρεί ότι τον πρόσβαλα προσωπικά, ζητάω συγνώμη!
μια νέα αρχή ξεκίνησε...
ένας καινούριος δρόμος άνοιξε...
redpanda.gr

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Προσωπικά μηνύματα εντός εταιρίας

Δημοσίευση από cdhyper » 11 Απρ 2006 14:53

Ποιος είπε ότι είναι κακό να προσβάλλεις, ακόμα και αν το έκανες; :o
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
Figaro
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2706
Εγγραφή: 08 Φεβ 2004 19:48

Προσωπικά μηνύματα εντός εταιρίας

Δημοσίευση από Figaro » 11 Απρ 2006 15:02

Ligo off-topic kai xwris na anaferome se sigkekrimena prosopa:
Ena apo ta sites pou exw apefthinete se ginekes (forum/news/ktlp.).. kai kathe prwi apo tis 9-10 mexri tis 2-3 to mesimeri exei peripou 20-30 atoma mesa pou kathonte kai lene oti tous katebei sto forum.
To apogevma afou sxolasoun kai to forum arxizei kai erimwnei (menoun peripou 5-10 atoma) :D
Oles ma oles mpenoun apo th doulia tous !
Malista se ena allo ginekio forum pou exei mia allh etairia iparxei mexri kai "panic button" wste na klineis th selida grhgora se periptwsh pou plisiazei to afentiko tous.

Hlikrina ta lipame ta atoma pou petan ta lefta tous kai dinoun doulia se xabaledes.
An itan dikoi mou ipaliloi de tha parakolouthousa mono ta logs (emails/chats) na dw pou xanoun tin wra tous alla tha tous eixa valei kai kana sub7 na tis taraksw sti plaka prin tis apolisw.

Άβαταρ μέλους
KGP
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5857
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 01:50
Τοποθεσία: Mr Wonderful

Προσωπικά μηνύματα εντός εταιρίας

Δημοσίευση από KGP » 11 Απρ 2006 15:46

sinepithete... kakos valeis enantion tis archis i archi eiparchei gia siggekrimeno logo kai aitia.

an oi "epichiriseis" den theloun to pelatologio tous na perasei mesa apo to msn...na efarmosoun politikes. an diavaseis to komati pou apomonosa auto akrivos leei.

oi politikes mias eterias den simenei "kovo portes" ("kai parathira") simenei oti dineis vasi kai gnosi ston ipalilo sou ti einai sosto kai ti einai lathos kai ti prepei na apofigei.

episis ton enimeroneis oti me liga logia oti "parakoloutheis" kai ti parakoloutheis...alla kai GIATI parakoloutheis.

opote "richneis to mpalaki" ston ipalilo/ergazomeno.

apo ti dikia tou meria o ipalilos/ergazomenos gnorizei automata pos "mporei" na kinithei.

ta parapano einai ena mono komati...

ena sou leo to checklist gia IT and Security gia to komati ton policies pou echo apo eteria pou douleua palaiotera kai pou mou pire -gia na einai sinfono me ta ellinika dedomena- peripou 3 mines apotelite apo perisoteres apo 100 selides. mono to checklist.

den sou vazo mesa ton chrono me dikigorous kai allous emplekomenous.

mou fenete oti eimaste ton akron...we dont really use something we abuse it...
analoga vevea pos mas sinferei katakrinoume i epikrotoume
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.

spacerom
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2005 23:32

Προσωπικά μηνύματα εντός εταιρίας

Δημοσίευση από spacerom » 12 Απρ 2006 15:01

cdhyper έγραψε:γιατί απλούστατα δεν έχεις κανένα δικαίωμα να βλάπτεις τα συμφέροντα της εταιρίας μέσα από τα resources της εταιρίας. Δηλ. αν έστελνες μέσω msn το πελατολόγιο της εταιρίας και μέσω αυτής σου της κίνησης έκλεινε η εταιρία και έχαναν τη δουλειά τους 100 άτομα θα σε προτατεύσει ο Δαφέρμος για τα προσωπικά σου δεδομένα;
1. Το msn δεν είναι resources της εταιρίας.

2. Aν αποφασίσει κάποιος να κάνει βιομηχανική κατασκοπεία δεν χρειάζεται να το κάνει καν μέσα απο "resources" της εταιρίας. Οπότε ούτε αυτό αναιρεί το Νόμο περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (φυσικά και μέσα στο περιβάλλον εργασίας).
Σε έναν κοσμο που τρελάθηκε... Το να προσπαθείς να περιγράψεις κάτι απο την πραγματικότητα ακριβώς και με λεπτομέρεια, δίνει στους άλλους μόνο ένα αίσθημα υπερβολής ή ουτοπίας...

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Προσωπικά μηνύματα εντός εταιρίας

Δημοσίευση από id12586 » 12 Απρ 2006 15:07

spacerom έγραψε:
1. Το msn δεν είναι resources της εταιρίας.
Είναι όμως οι υπολογιστές της και γενικότερα όλο το hardware/software που έχει αγορασμένο.. :wink:
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
KGP
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5857
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 01:50
Τοποθεσία: Mr Wonderful

Προσωπικά μηνύματα εντός εταιρίας

Δημοσίευση από KGP » 12 Απρ 2006 19:34

Spacerom to MSN kai kathe eidous messenger mporei sinfona me ta policies tis eterias na theorithei os ergalio kai meso epikinonias tis eterias.


anyway mpenoume se poli analisi...kai pali den tha vgei tipota
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Επιχείρηση”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες