Τι είναι ο PowerBuilder....

Γενικά θέματα για τις γλώσσες προγραμματισμού που δεν καλύπτονται από τις άλλες περιοχές της κατηγορίας.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27647
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Τι είναι ο PowerBuilder....

Δημοσίευση από cordis » 13 Δεκ 2002 08:48

Είναι Το περιβάλλον προγραμματισμού...

Ο νεωτερισμός στον οποίο βασίζεται όλη η ισχύς του, είναι τα datawindows, ένα αντικείμενο που μας δίνει την δυνατότητα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να συνδέουμε sql εντολές με ένα γραφικό περιβάλλον, χωρίς να γράψουμε κώδικα. Ανάλογα με την έκδοση του power builder που χρησιμοποιούμε μπορούμε να συνδεόμαστε σε διάφορες βάσεις (π.χ. από μια απλή access έως και κάποιον SQL Server), με διαφορετικούς τρόπους (από odbc connection μέχρι και native στις ακριβές εκδόσεις).

Ακόμα ένα δυνατό σημείο είναι ότι μέσα στα scripts (κώδικα) μας μπορούμε να δίνουμε απευθείας sql κώδικα και να τον συνδυάζουμε με τον κώδικα του powerbuilder. Οι εντολές (εκτός από την sql που είναι standard) που είναι διαθέσιμες στον προγραμματιστή μοιάζουν αρκετά με εντολές της basic, με αρκετές διαφορές στην σύνταξη… Προσφέρει συνάμα και κάποιες από τις δυνατότητες της C++, ιδίως όσων αφορά τα αντικείμενα, και της δυνατότητες τους.

Για τους πιο έμπειρους χρήστες, στην enterprise έκδοση του power builder υπάρχουν βιβλιοθήκες που διευρύνουν τις δυνατότητες του προγραμματιστικού εργαλείου δίνοντας στον προγραμματιστή την δυνατότητα να δημιουργήσει ολοκληρωμένες εφαρμογές μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό την προσωπική του εργασία, ενώ το αποτέλεσμα της δουλειάς του είναι σαφώς καλύτερο σε εμφάνιση και σχεδιασμό, καθώς και πιο σταθερό. Πρόκειται για τα PFC (PowerBuilder Foundation Class), τα οποία είναι στην ουσία τα αρχικά αντικείμενα της γλώσσας εμπλουτισμένα και βελτιστοποιημένα από προγραμματιστές.

Τα προγράμματα που μπορούμε να δημιουργήσουμε μπορεί να είναι απλές εφαρμογές, εφαρμογές client/server, αλλά και εφαρμογές για το internet. Για το internet (μόνο στην enterprise έκδοση του εργαλείου) παρέχονται και όλα τα απαραίτητα εργαλεία – βοηθήματα ώστε να είναι εφικτό να δούμε ότι η εφαρμογή τρέχει κανονικά, και να κάνουμε τις απαραίτητες δοκιμές.

Μπορεί το εργαλείο στην χώρα μας να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό, μιας και δεν διδάσκεται σε καμία σχολή – εκπαιδευτικό ίδρυμα απ’ όσο γνωρίζω. Γίνονται όμως σεμινάρια από την εταιρία που το αντιπροσωπεύει και υποστηρίζει στην Ελλάδα (Relational Technology S.A.), ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι δύσκολο για κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο παρόμοιο εργαλείο (π.χ. Visual Basic) να εξοικειωθεί με το περιβάλλον και μάθει ακόμα κι από μόνος του να χρησιμοποιεί τον PowerBuilder.


Links:
http://www.way.gr/pb/links.php
http://www.sybase.com/products/internet ... erbuilder/
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “γλώσσες προγραμματισμού - γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες