Δημιουργία πύλης (portal) e-forum

ζητάτε υπηρεσίες σχετικά με την κατασκευή σελίδων; (design, web hosting, graphics, web programming).

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
_fantom__
Δημοσιεύσεις: 138
Εγγραφή: 03 Μαρ 2004 23:30
Τοποθεσία: Γη

Δημιουργία πύλης (portal) e-forum

Δημοσίευση από _fantom__ » 05 Απρ 2006 13:39

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 05 Απριλίου 2006

Σε δημόσια διαβούλευση το τεύχος της διακήρυξης για το Δημόσιο Ανοικτό Διαγωνισμό για το Έργο: «Δημιουργία πύλης (portal) e-forum Καταναλωτή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή»

Δόθηκε σήμερα από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γιάννη Παπαθανασίου και τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή κ. Αθανάσιο Σκορδά για δημόσια διαβούλευση το τεύχος της διακήρυξης για το Δημόσιο Ανοικτό Διαγωνισμό για το Έργο: «Δημιουργία πύλης (portal) e-forum Καταναλωτή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή».

Το έργο υλοποιείται στα πλαίσια της δράσης Ε – Forum Καταναλωτή.

Η δράση έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΝ) - Μέτρο 1.3 και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε.

Στόχος είναι το Ε – Forum να αποτελέσει ένα βήμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης ανάμεσα στην Αγορά, το καταναλωτικό κίνημα και μεμονωμένους καταναλωτές για τα θέματα που τους απασχολούν και να συμβάλλει στη ενεργοποίηση των καταναλωτών

Η δικτυακή πύλη του e - forum θα παρέχει στους καταναλωτές ένα πλήθος υπηρεσιών με δυνατότητες ανταλλαγής και σύγκρισης απόψεων σε διάφορα θέματα, αναζήτησης πληροφοριών κοινωνικού, εμπορικού, πολιτιστικού και λοιπού ενδιαφέροντος και γενικότερα συμμετοχής τους σε δραστηριότητες.. Το portal θα δίνει έμφαση σε υπηρεσίες προς καταναλωτές με χαρακτηριστικά αποκλεισμού. Ειδική πρόβλεψη θα υπάρχει για εξυπηρέτηση μέσα από το portal ατόμων με αναπηρία.

Αντικείμενο του προκηρυσσόμενου έργου είναι η σχεδίαση, ανάπτυξη και λειτουργία εξειδικευμένου πληροφοριακού κόμβου (portal) στο Internet, η επιμέλεια περιεχομένου (συλλογή και ανανέωση πληροφοριών, παραγωγή και επικαιροποίηση περιεχομένου, ενημέρωση του κόμβου) και η παροχή των σχετικών υπηρεσιών (σύνταξη και δημοσίευση περιεχομένου, αμφίδρομη και δυναμική επικοινωνία, έρευνα αγοράς, τεχνική υποστήριξη και υποστήριξη, προσθήκη, κατάργηση και ανανέωση υπηρεσιών). Το διαδικτυακό πληροφοριακό σύστημα του κόμβου θα υποστηρίζει:

• Τη συλλογή, επιμέλεια και διαχείριση των πληροφοριών που σχετίζονται με τους καταναλωτές και προέρχονται από την δράση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και άλλων φορέων, που αναφέρονται σε τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας, για τους οποίους οι καταναλωτές δείχνουν έντονο ενδιαφέρον.

• Τη δυναμική έκδοση των πληροφοριών αυτών στο Διαδίκτυο, την ενημέρωση και συνεχή ανανέωση του περιεχομένου, ώστε να είναι πάντα επίκαιρο. Στόχος είναι να προσφέρεται η δυνατότητα για ευέλικτη χρήση και αξιοποίηση της πληροφορίας και της γνώσης μέσα από εργαλεί α και μεθόδους αποθήκευσης και ανάκτησής της.

• Την επικοινωνία με το κοινό και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς . Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον επικοινωνιακό χαρακτήρα της και στην κατεύθυνση αυτή η πύλη πρέπει να δημιουργήσει και να διατηρήσει δίαυλους επικοινωνίας μέσα από:

- ομάδες συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων,
- μηχανισμούς υποβολής παρουσιάσεων, προτάσεων και θέσεων,
- διαδραστικά προγράμματα εκπαίδευσης και ενημέρωσης των καταναλωτών,
- ηλεκτρονικούς πίνακες ανακοινώσεων,
- σημεία ενημέρωσης από και προς τον τύπο,
- αποστολή e-newsletter σε όσους το ζητούν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ο Προϋπολογισμός του έργου είναι εκατόν εξήντα χιλιάδες ΕΥΡΩ (160.000,00 €), συμπεριλαμβανομένου του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.).

Οι υπηρεσίες του Αναδόχου θα παρέχονται στην ΓΓΚ από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής σύμβασης μεταξύ ΓΓΚ και του Αναδόχου για είκοσι ένα (21) μήνες.

Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή www.efpolis.gr

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τις παρατηρήσεις τους μέχρι τις 13 Απριλίου 2006:

1. είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ( e-mail ) στη διεύθυνση:

leonidis @efpolis.gr

2. είτε με κατάθεση - αποστολή στην διεύθυνση:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
10181 Αθήνα Πλ. Κάνιγγος
κ. Λεωνίδης Αιμίλιος
Τηλ. 210-3805280
I’ m the self-inflicted, mind-detonator :think:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Αναζήτηση Υπηρεσιών διαδικτύου”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης