Trojan Downloader με πλαστό αποστολέα τη Cosmote

Συζητήσεις και νέα σχετικά με την ασφάλεια των υπολογιστών και των virus που τους προσβάλουν...

Συντονιστές: Super-Moderators, Software & Hardware Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Nkapa
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 872
Εγγραφή: 22 Απρ 2002 16:38
Τοποθεσία: Μυτιλήνη
Επικοινωνία:

Trojan Downloader με πλαστό αποστολέα τη Cosmote

Δημοσίευση από Nkapa » 27 Μαρ 2006 10:19

Τις τελευταίες ώρες αποστέλλονται μηνύματα spam, -δήθεν από την Cosmote- τα οποία προτρέπουν το κατέβασμα του λογισμικoύ SMS Sender (smsender.exe 5640 bytes) το οποίο όμως περιέχει κακοβουλο πρόγραμμα τυπου trojan που δεν φαίνεται να αναγνωρίζεται μέχρι στιγμής από μερικούς κατασκευαστές λογισμικού antivirus. Το κείμενο του μηνύματος εχει ως εξής:

Υπηρεσία Γραπτών Μηνυμάτων της COSMOTE

Η υπηρεσία SMS Sender της COSMOTE σας δίνει τη δυνατότητα να στέλνετε εύκολα και γρήγορα γραπτά μηνύματα στους συνάδελφούς σας

Η εν λόγω υπηρεσία σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύετε πληροφορίες σχετικά με όλες τις επαφές σας, παρέχοντάς σας επίσης έναν κατάλογο διευθύνσεων. Μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε γραπτά μηνύματα από και προς οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο ή ένα σύνολο κινητών τηλεφώνων απευθείας από τον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας τη λίστα των επαφών σας. Η υπηρεσία αυτή σας επιτρέπει να στέλνετε και να λαμβάνετε γραπτά μηνύματα. Το πρόγραμμα για να πραγματοποιήσει κάτι τέτοιο κάνει χρήση του μόντεμ σας ή τη γραμμή ISDN (Ψηφιακό Δίκτυο Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών) που διαθέτετε προκειμένου να συνδεθεί στο ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΠΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ COSMOTE μιας εταιρείας τηλεπικοινωνιών και να στείλει εκεί το μήνυμά σας. Το ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΠΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ COSMOTE αναλαμβάνει να σταλεί το μήνυμα στον παραλήπτη. Μία τέτοια ενέργεια μπορεί να περιλαμβάνει την επικοινωνία και με άλλες εταιρείες. Θα λάβετε μία σχετική ειδοποίηση μετά την επιτυχημένη αποστολή του μηνύματος. Εάν η αποστολή αποτύχει, για παράδειγμα σε περίπτωση όπου η συσκευή τηλεφώνου του παραλήπτη δεν είναι ενεργοποιημένη, η υπηρεσία SMS Sender της COSMOTE θα σας στείλει και πάλι σχετική αναφορά. Η υπηρεσία SMS Sender της COSMOTE σας επιτρέπει να έχετε έναν απλό τηλεφωνικό κατάλογο. Κάνοντας ένα κλικ με το ποντίκι μπορείτε να επιλέξετε έναν παραλήπτη, στον οποίο επιθυμείτε να στείλετε κάποιο μήνυμα.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα περιλαμβάνουν τα παρακάτω στοιχεία:

. Εύκολη διευθέτηση όσον αφορά την εγκατάσταση . Εύκολη και γρήγορη αναζήτηση . Πλήρης υποστήριξη για τον ζωντανό έλεγχο της παράδοσης των μηνυμάτων . Υποστήριξη των ομάδων επαφών . Εισαγωγή ήδη υπάρχουσων επαφών . Εισαγωγή προσωρινών επαφών . Χαρακτήρες αρίθμησης .
Εξατομίκευση κάθε μηνύματος . Περιεκτικό ημερολόγιο παράδοσης . Αποστολή ατομικών ή μαζικών μηνυμάτων . Μετατρέψιμα πρότυπα

DOWNLOAD του COSMOTE SMS Sender v1.0.0.2

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Για να εγκαταστήσετε το SMS Sender της COSMOTE πρέπει να τρέξετε το πρόγραμμα sms.exe, να δείτε την επισύναψη του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να το φορτώσετε κάνοντας κλικ τον παραπάνω σύνδεσμο.

ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ
Το SMS Sender της COSMOTE είναι ένα δωρεάν λογισμικό. Μπορείτε να το αντιγράψετε και να το διανείμετε δεδομένου ότι δεν αποσκοπείτε στην εξασφάλιση χρημάτων και ότι θα το διανείμετε στο σύνολό του.

ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ....
Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση με το πρόγραμμα αυτό. Εάν έχετε οποιοδήποτε ερώτημα, πρόταση ή παρουσιαστεί κάποιο σφάλμα προγραμματισμού ή λογικής παρακαλείστε να το αναφέρετε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: service@cosmote.gr. Ελέγξτε τον σύνδεσμο http://www.cosmote.gr νέες εκδόσεις κι άλλα συναρπαστικά προϊόντα.

arrow
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 30 Μαρ 2006 17:43
Τοποθεσία: Thessaloniki
Επικοινωνία:

Trojan Downloader με πλαστό αποστολέα τη Cosmote

Δημοσίευση από arrow » 30 Μαρ 2006 23:33

popo ti mpinedes pou einai kapoioi...!!!!!!!!!
xex

Απάντηση

Επιστροφή στο “Security, antiVirus & antiSpyWare”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες