Ε.Ε.: 1 εκατ. θέσεις εργασίας στο Διαδίκτυο

Εκφράστε την επιχειρηματική σας πλευρά. Μοιραστείτε την εμπειρία σας ή/και τα σχόλιά σας σχετικά με την οργάνωση μιας on-line επιχείρησης. Παρακαλώ όχι διαφημίσεις εδώ!

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
KGP
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5857
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 01:50
Τοποθεσία: Mr Wonderful

Ε.Ε.: 1 εκατ. θέσεις εργασίας στο Διαδίκτυο

Δημοσίευση από KGP » 27 Φεβ 2006 02:02

Ε.Ε.: 1 εκατ. θέσεις εργασίας στο Διαδίκτυο
http://www.knowhow.gr/ecpage.asp?id=29284&nt=105

Ημ: 20/2/2006

Περίπου 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας σε όλη την Ε.Ε. θα δημοσιευτούν σήμερα στο νέο δικτυακό τόπο αναζήτησης εργασίας, που αρχίζει να λειτουργεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έναρξη του Ευρωπαϊκού Έτους Κινητικότητας των Εργαζομένων.

Την έναρξη της λειτουργίας του δικτυακού τόπου και των εργασιών του Έτους θα κηρύξουν από κοινού ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso, ο επίτροπος Vladimir Spidla και ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών και Εργασίας Martin Bartenstein στη διάσκεψη με τίτλο "Κινητικότητα των εργαζομένων: δικαίωμα, επιλογή ή ευκαιρία;" που διεξάγεται στις Βρυξέλλες. Στόχος του Έτους είναι η ευαισθητοποίηση και η βελτίωση της κατανόησης των ωφελημάτων που προκύπτουν από την εργασία σε άλλη χώρα ή/και από την αλλαγή επαγγέλματος, καθώς και η προβολή του τρόπου με τον οποίο η ΕΕ μπορεί να βοηθήσει τους εργαζομένους στη μετακίνησή τους.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μόνον το 2% περίπου των Ευρωπαίων ζουν σε άλλη χώρα της ΕΕ από τη χώρα καταγωγής τους, ποσοστό που παραμένει σχεδόν αμετάβλητο τα τελευταία 30 χρόνια. Εκτός αυτού, οι Ευρωπαίοι παραμένουν σε μεγάλο βαθμό και στην ίδια θέση εργασίας. Η μέση διάρκεια παραμονής σε θέση εργασίας είναι 10,6 έτη στην ΕΕ - στις ΗΠΑ είναι 6,5 έτη.

"Η ελεύθερη κυκλοφορία είναι θεμελιώδες δικαίωμα στην ΕΕ. Πρέπει να το ασκούμε όσο πληρέστερα γίνεται", δήλωσε ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών κ. Vladimir Spidla. "Μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες για μάθηση, εργασία και επανακατάρτιση. Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από νέες δεξιότητες και η Ευρώπη έχει ανάγκη από εργαζομένους με ικανότητα προσαρμογής. Επομένως, η Ευρώπη χρειάζεται να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.".

Κατά τη σημερινή διάσκεψη θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου δικτυακού τόπου του EURES για κενές θέσεις εργασίας, μέσω του οποίου θα δημοσιευτούν περίπου 1 εκατομμύριο προσφερόμενες θέσεις στην ΕΕ σε 28 χώρες ολόκληρης της Ευρώπης. Σε αυτό τον δικτυακό τόπο θα εμφανίζονται όλες οι θέσεις εργασίας που δημοσιεύονται από τις δημόσιες υπηρεσίες απασχόλησης σε όλη την ΕΕ αλλά και πέραν αυτής, ενώ θα υπάρχει και ένα δίκτυο 700 συμβούλων που θα παρέχει βοήθεια στους διακινούμενους εργαζομένους.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης, την οποία θα παρακολουθήσουν περίπου 450 αντιπρόσωποι, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, εκπρόσωποι εργοδοτών και εργαζομένων, πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, θα αναλυθεί επίσης ο ρόλος της κινητικότητας στην επίτευξη περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας αλλά και στην ενίσχυση της ανάπτυξης, ενώ θα αναζητηθούν και τρόποι για να καλλιεργηθεί μια νοοτροπία κινητικότητας.

Ο προϋπολογισμός ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για το Έτος θα διατεθεί σε έργα ευαισθητοποίησης στην κινητικότητα και σε μεγάλες εκδηλώσεις, όπως η διάσκεψη για την κινητικότητα τον Ιούνιο στη Βιέννη και το "Ευρωπαϊκό Σαλόνι Απασχόλησης" τον Σεπτέμβριο - στο πλαίσιο του οποίου θα διοργανωθούν σαλόνια απασχόλησης σε περισσότερες από 50 ευρωπαϊκές πόλεις. Τα έργα περιλαμβάνουν "βραδιές κινητικότητας" σε ευρωπαϊκό τηλεοπτικό σταθμό και στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2006, διαφημιστική εκστρατεία στις εφημερίδες Metro σε όλα τα ευρωπαϊκά μετρό, νέες ταινίες που προβάλλουν την αξία της κινητικότητας και ένα ιστολόγιο στον δικτυακό τόπο του Ευρωπαϊκού Έτους Κινητικότητας των Εργαζομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες:
2006 European Year for Workers' Mobility
http://europa.eu.int/comm/employment_so ... dex_en.htm

EURES - The European Job Mobility Portal
http://europa.eu.int/eures/home.jsp?lang=en
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Επιχείρηση”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης