"Όχι" από την Google στις ΗΠΑ

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Pixelatorios
Δημοσιεύσεις: 457
Εγγραφή: 05 Δεκ 2004 16:01
Τοποθεσία: Berlin - Thes/niki
Επικοινωνία:

"Όχι" από την Google στις ΗΠΑ

Δημοσίευση από Pixelatorios » 21 Φεβ 2006 23:43

Ένα ηχηρό "Όχι" ήταν η απάντηση, που εισέπραξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης από τη μηχανή αναζήτησης Google, στο αίτημα να του παραδοθεί η λίστα με τις αναζητήσεις, που έκαναν οι χρήστες της Google, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Το αίτημα του Υπουργείου, το οποίο ζήτησε τα ίδια στοιχεία και από τις εταιρείες Microsoft, Yahoo και AOL, στοχεύει, όπως λέει, να δείξει ότι οι ισχύοντες κανονισμοί δεν προστατεύουν ικανοποιητικά τα παιδιά από το πορνογραφικό υλικό, που διατίθεται στον παγκόσμιο ιστό.
Όμως, η Google απέρριψε το αίτημα υποστηρίζοντας ότι αφενός μια τέτοια λίστα θα ήταν εντελώς άχρηστη στο να κατανοήσει κάποιος τις συνήθειες των χρηστών και αφετέρου θα παραβίαζε το απόρρητο των επισκέψεων των χρηστών.

Επίσης, ισχυρίζεται ότι η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών θα αποκάλυπτε εμπορικά μυστικά στους ανταγωνιστές της Google.

Όπως τονίζεται στα απαντητικά έγγραφα της μηχανής αναζήτησης, το αίτημα του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι ατελές καθώς η Google αλλάζει διαρκώς τους αλγόριθμους βάσει των οποίων λειτουργεί η μηχανή. Αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης μπορεί να μην είναι το ίδιο από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι όταν ένας χρήστης γράφει μέσα στο πεδίο αναζήτησης μία λέξη, γνωρίζει ότι η Google θα κρατήσει απόρρητες τις πληροφορίες, που ανταλλάσσουν οι χρήστες, εάν δε συντρέχει σοβαρός λόγος.

Τη Google υποστήριξε και η Αμερικανική Ένωση Ατομικών Ελευθεριών, που είπε ότι η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να απαιτεί από ιδιώτες να της δίνουν πληροφορίες, που αφορούν τους πελάτες τους, με το πρόσχημα ότι τις χρειάζεται.

Η υπόθεση έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί στις 13 Μαρτίου.


Πηγή: http://news.ert.gr/2/208820.asp
motion. web. print. designer

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης