Η ανακοίνωση της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές.

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Η ανακοίνωση της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές.

Δημοσίευση από cordis » 10 Φεβ 2006 13:16

"Σήμερα την 9 Φεβρουαρίου 2006 και ώρα 11.00 στην έδρα της ΑΔΑΕ διενεργήθηκε ακρόαση της εταιρείας VODAFONE-PANAFON Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών σε σχέση με το συμβάν των υποκλοπών κινητών τηλεφώνων του Πρωθυπουργού, Υπουργών και άλλων προσώπων.

Η ΑΔΑΕ, αφού λάβει υπόψη τις εξηγήσεις της εταιρείας και το έγγραφο υπόμνημα που θα υποβάλει, θα αποφασίσει για την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων.
Περαιτέρω η Αρχή, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τους ελέγχους που διενεργεί σε εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιακών παρόχων, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Ήδη από τον Ιανουάριο του έτους 2005, οπότε προσλήφθηκε το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό της, η ΑΔΑΕ είναι σε θέση να διενεργεί εκτάκτους ελέγχους σε υποσυστήματα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Αυτό έπραξε κατά τη διάρκεια του έτους 2005, όταν και όπου υπήρχε σχετική καταγγελία. Αυτό πράττει και σήμερα, μετά το πρόσφατο συμβάν.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου, θα εκδοθεί πόρισμα το οποίο θα αξιολογηθεί από την Ολομέλεια της Αρχής για τυχόν επιβολή των νόμιμων κυρώσεων.

Επισημαίνεται ότι ο πλήρης έλεγχος των συστημάτων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων θα αρχίσει να διενεργείται σύντομα, δεδομένου ότι ολοκληρώνονται από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους οι Πολιτικές Ασφάλειας, οι οποίες επιβάλλονται από τους Κανονισμούς που έχει εκδώσει η Αρχή.
"
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης