Αύξηση στη ζήτηση συνδέσεων adsl

Ανταλλαγή εμπειριών και νέα για τις τιμές των συνδέσεων ADSL, VDSL στο internet.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Specom
Δημοσιεύσεις: 1315
Εγγραφή: 05 Οκτ 2004 14:20
Τοποθεσία: London - Edinburgh - Athens
Επικοινωνία:

Αύξηση στη ζήτηση συνδέσεων adsl

Δημοσίευση από Specom » 02 Φεβ 2006 23:05

Μια αισιόδοξη νότα για το μέλλον των Ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα, δίνει το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, το οποίο από τη μια πλευρά διαπιστώνει ότι η χώρα μας παραμένει μακράν ουραγός μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα αυτό, αλλά από την άλλη εντοπίζει σημαντική βελτίωση στη ζήτηση ευρυζωνικών συνδέσεων από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις κατά το εξάμηνο Ιουλίου - Δεκεμβρίου 2005.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου, μέσα στο 2005 παρατηρήθηκε αύξηση της ζήτησης για ευρυζωνικές υπηρεσίες κατά 225%, αφού μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2005 λειτουργούσαν 151.437 συνδέσεις ADSL έναντι 46.547 συνδέσεων που λειτουργούσαν την 1η Ιανουαρίου 2005.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά το ποσοστό διείσδυσης των ευρυζωνικών δικτύων τριπλασιάστηκε στο 12μηνο που πέρασε, αφού από 0,5% που ήταν την 1η Ιανουαρίου 2005 ξεπέρασε στο τέλος του περασμένου έτους το 1,5%. Μάλιστα το τελευταίο τρίμηνο οι αιτήσεις για νέες συνδέσεις σταθεροποιήθηκαν σε αριθμό άνω των 15.000 μηνιαίως, διπλάσιες δηλαδή σε σχέση με το ρυθμό του προηγούμενου έτους.

Και ενώ οι αιτήσεις για νέες συνδέσεις αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, το κόστος για την απόκτηση και τη χρήση ευρυζωνικών υπηρεσιών διαγράφει καθοδική πορεία, καθώς ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Πολλές εταιρίες σταθερής τηλεφωνίας και internet έχουν σχεδιάσει και διαθέτουν στο κοινό πακέτα ευρυζωνικών συνδέσεων με κόστος μειωμένο έως και 50%.

Από έρευνα του Παρατηρητηρίου προκύπτει σημαντικό πρόβλημα στην έλλειψη περιεχομένου που θα μπορούσε να προσελκύσει πελάτες στην αγορά των ευρυζωνικών συνδέσεων.

Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έρευνα οι κύριοι λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιούν οι Έλληνες το Διαδίκτυο σήμερα, είναι οι υπηρεσίες πληροφόρησης για προϊόντα καθώς και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ψυχαγωγίας που προσφέρονται μέσα από αυτό.

Η διείσδυση σε αυτές τις κατηγορίες υπηρεσιών κυμαίνεται μεταξύ 60% και 84% στους χρήστες του Διαδικτύου.

Ακολουθούν οι υπηρεσίες ενημέρωσης (εφημερίδες, περιοδικά, καιρός), ταξιδιωτικής πληροφόρησης, μεταφοράς αρχείων, αλληλεπιδραστικής επικοινωνίας.

Η διείσδυση αυτών των υπηρεσιών κυμαίνεται μεταξύ 33% και 41%.

forthnet.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “Συνδέσεις ADSL, VDSL”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες